Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نشست روز سه شنبه شورای امنیت درباره افغانستان اظهار داشت: با خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان، این کشور بر سر یک دو راهی قرار گرفته است: اگر همه طرفها توافق کنند که گفتگو کرده و به دهه ها خونریزی پایان دهند، می تواند در مسیر آشتی پیش برود و اگر یک طرف بخواهد با زور دیگران را به پذیرش صلح وادارد، می تواند در مسیر درگیری سقوط کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جامعه بین المللی نباید اجازه دهد که دومین گزینه اتفاق بیافتد چون این صلحی واقعی نخواهد بود و در نتیجه پایدار نخواهد ماند.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل افزود: در واقع یک افغانستان امن‌تر، با ثبات‌تر و مرفه‌تر، در صلح با خود و همسایگانش، به نفع همه افغان ها، منطقه و جهان است. برعکس، یک افغانستان ناامن و ناپایداری که خواستگاه افراط گرایی خشونت آمیز، تروریسم و جرایم سازمان یافته از جمله تولید و قاچاق مواد مخدر باشد، تهدیدی برای خود افغان ها و همچنین صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی است.

تخت روانچی تصریح کرد: بنابراین مقابله با چنین تهدیداتی و ساختن یک افغانستان امن تر و مرفه تر به نفع همه است و به همین دلیل همه باید در مرحله کنونی که فرصت رسیدن به آن اهداف مشترک وجود دارد، بطور جدی با یکدیگر همکاری کنند.

سفیر ایران در سازمان ملل اظهار داشت: تحقق این امر مستلزم آغاز یک روند صلح همه جانبه بین الافغانیِ تسهیل شده توسط سازمان ملل است که باید مبتنی بر این اصل اساسی باشد که راه رسیدن به یک صلح پایدار، در درجه اول، از یک گفتگوی داخلی واقعی با مشارکت گسترده همه افغان ها از تمام گروه های سیاسی، قومی و مذهبی از جمله طالبان، بر اساس روح همکاری، تفاهم و آشتی عبور می کند.

وی افزود: در جامعه ای متنوع مانند افغانستان، هیچ گروهی، هر قدر هم که از نظر نظامی قدرتمند باشد، نمی تواند برای تسلط بر دیگران به زور و خشونت متوسل شود و بنابراین ایجاد یک دولت مشروع تنها از طریق یک روند جامع سیاسی و راه های دموکراتیک امکان پذیر است.

طالبان با خروج نیروهای خارجی هیچ توجیه و بهانه ای برای توسل به زور ندارد

تخت روانچی گفت: با خروج نیروهای خارجی از افغانستان، طالبان برای توسل به زور هیچ توجیه و بهانه ای ندارد. بنابراین، باید خشونت را متوقف کند؛ نشان دهد می خواهد به جای منطق زور با استفاده از نیروی منطق به تعامل با هموطنانش بپردازد؛ و با استفاده از این فرصت بی سابقه از راههای سیاسی برای کمک صادقانه به برقراری صلح پایدار در کشور کمک کند.

سفیر و نماینده دایم ایران در سازمان ملل تصریح کرد: در سال های گذشته شاهد از دست رفتن فرصت های زیادی برای نیل به صلح بوده ایم و موج جدید احتمالی خشونت و برادرکشی در افغانستان تنها می تواند به چرخه جدیدی از ناامنی و بی ثباتی منجر گردد که دیگر این کشور، منطقه و جهان تحمل آن را ندارد.

وی با تاکید بر اینکه در این مقطع بحرانی، مطالبات جدی مردم افغانستان برای استقرار صلح باید شنیده شود و به طور موثر مورد حمایت قرار گیرد، اظهار داشت: حفظ دستاوردهای گذشته مردم و حکومت افغانستان، از جمله قانون اساسی، حقوق اقلیت های قومی و مذهبی و زنان، حق تعیین سرنوشت مردم از طریق انتخابات، نهادهای ایجاد شده طبق قانون اساسی و همچنین تعهد به مبارزه با تروریسم باید یکی از عناصر اصلی هر روند صلح باشند.

هر روند صلحی که سایر بازیگران غایب باشند، نتیجه نخواهد داد

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل افزود: موفقیت هر روند صلح و گام های بعدی آن منوط به برخورداری از حمایت قوی همه افغان ها است. بعلاوه، هر روند صلحی در افغانستان که تنها توسط یک بازیگر، هرچند قدرتمند، هدایت و مدیریت شود، و سایر بازیگران از جمله از منطقه غایب باشند و مهم تر از آن، سازمان ملل در کمترین حد ممکن در آن دخیل باشد، نتیجه نخواهد داد.

تخت روانچی گفت: موقعیت قابل توجه و ظرفیت بالای سازمان ملل در سازماندهی و تسهیل روند صلح در افغانستان و همچنین حمایت و تضمین اجرای کامل و موثر هر گونه توافق صلح آینده غیر قابل جایگزین بوده و از حمایت کامل ما برخورداراست. ایران همچنان خواستار نقش محوری، و تعامل بیشتر و ماهوی سازمان ملل در یک روند صلح بین‌الافغانی است.

وی اضافه کرد: وضعیت امنیتی افغانستان کماکان منبع نگرانی جدی است. تعداد رو به رشد اقدامات تروریستی مرگبار داعش در افغانستان، از جمله با هدف قرار دادن اقلیت های مذهبی و قومی خاص و همچنین  زنان و دختران، که ما آن را به شدیدترین لحن ممکن محکوم می کنیم، شدت تهدید آنها برای افغانستان و منطقه را نشان می دهد.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل تصریح کرد: این گونه حملات نشان دهنده آسیب پذیری اقلیت های قومی و مذهبی و زنان در افغانستان و نیاز جدی به حفظ موثر حقوق آنهاست. چنین حملات تروریستی همچنین بر نیاز به ادامه تلاش در مبارزه با تروریسم در آن کشور تأکید می کند.

تخت روانچی تاکید کرد: همزمان با خروج نیروهای خارجی، باید از نیروهای نظامی و امنیتی افغانستان حمایت موثری شود و ظرفیت آنها در مبارزه با تولید و قاچاق مواد مخدر که منبع تأمین مالی تروریسم و جرایم دیگر است، تقویت شود.

ایران در کنار افغانستان ایستاده است 

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل با بیان اینکه در حالی که تلاش برای نیل به صلح بادوام باید کماکان در اولویت باشد، ولی دنیا نباید از نیاز جدی به توسعه اقتصادی افغانستان که رکن مهم تداوم صلح نیز هست، غافل گردد، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر از تمام طرف ها در افغانستان از جمله طالبان می خواهد که منافع همه مردم افغانستان را بالاتر از منافع دیگر قرار دهند.

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل اضافه کرد: ایران، از جمله با میزبانی از میلیون ها نفر از پناهندگان افغان و ایجاد ارتباط این کشور بسته با دریاهای آزاد از طریق بندر چابهار و با اروپا از طریق راه آهن خواف ـ هرات، ثابت کرده است که برای ایجاد یک کشور امن و با ثبات، دموکراتیک و مرفه، در کنار دولت و مردم افغانستان ایستاده است و به این همکاریها ادامه خواهد داد.
 

منبع: تقریب

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل نیروهای خارجی سازمان ملل روند صلح تخت روانچی افغان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۳۰۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران تنها کشوری است که با تمام قدرت علیه اسرائیل ایستاده است

به گزارش خبرگزاری مهر، «ملک عامر دوگر» نماینده مجلس ملی پاکستان نیز در سخنرانی خود در صحن علنی مجلس ملی پاکستان گفت: من به رئیس جمهور اسلامی ایران هم خوش آمد می‌گویم و هم ایشان را تحسین می‌کنم که به جنایت های اسرائیل پاسخ محکمی دادند.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران تنها کشور اسلامی است که با تمام قدرت علیه جنایات رژیم تروریستی اسرائیل ایستاده است.

«ریاض حسین پیرزاده» وزیر فدرال مسکن دولت پاکستان‌ در جلسه علنی مجلس ملی پاکستان گفت: دیروز رئیس جمهور اسلامی ایران در پاکستان بودند؛ ایران کشوری است که قربانی تروریسم بوده و حتی مجلس، نخست وزیر و کودکانشان مورد هدف دشمنان قرار گرفتند.

وی در ادامه افزود: مردم ایران چندین سال است که با تحریم اقتصادی مواجه هستند ولی آنها شکست را نپذیرفتند و اجازه ندادند خون شهدایشان پایمال شود. وقتی رئیس جمهور اسلامی ایران به پاکستان رسید من حس کردم که یک نماینده الهی با پیام خداوند به کشور ما رسیدند.

وزیر پاکستانی ادامه داد: دکتر رئیسی از ملت، نخست وزیر و رییس جمهور پاکستان تشکر کردند. ایشان در سفر به لاهور و کراچی وقتی دیدند که مردم این دو شهر کنار خیابان برای ایشان دست تکان می‌دادند و اظهار محبت می‌کردند و از سوی دیگر بعلت بستن خیابان بخاطر تامین امنیت تحت فشار بودند، این موضوع ایشان را ناراحت می کرد.

پیرزاده تأکید کرد: دشمنان پاکستان و ایران چند روز قبل از سفر دکتر رئیسی در پاکستان فعالیت های تروریستی انجام داده بودند و ما نمی‌خواستیم که به مهمان معظم ما که از کشور امام رضا علیه السلام آمده بودند آسیبی برسد و الحمدلله با کمال همکاری مردم عزیز کشورمان از رئیس جمهور ایران استقبال خوبی شد.

کد خبر 6089084

دیگر خبرها

  • نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان
  • دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان 
  • بیانیه کاخ باکینگهام درباره وضعیت سلامتی چارلز سوم
  • وضعیت نتانیاهو ۲۰۰ روز بعد از طوفان
  • دانشگاه‌های انگلیس بابت ارتباط با چین زیر ذره‌بین سرویس‌ امنیتی می‌روند
  • ایران تنها کشوری است که با تمام قدرت علیه اسرائیل ایستاده است
  • وزیر دفاع : حمله ایران به اسرائیل یک هشدار محدود بود
  • وزیر دفاع: حمله ایران به اسرائیل یک هشدار محدود بود؛ به دنبال جنگ نیستیم
  • وزیر دفاع : حمله ایران به اسرائیل یک هشدار محدود بود / به دنبال جنگ نیستیم
  • وزیر دفاع: پاسخ ایران به صهیونیست‌ها با هدف ایجاد بازدارندگی بود