Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، در مراسمی که ظهر چهارشنبه در مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی اردبیل برگزار شد، با همت و تلاش سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ایستگاه ملی تحقیقات سیب‌زمینی کشور در اردبیل که قطب تولید سیب‌زمینی است، راه‌اندازی شد تا در کنار انجام تحقیقات و مطالعات دقیق در این محصول ارقام متنوع بذر سیب‌زمینی وارد بازار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در این مراسم اظهار کرد: سیب‌زمینی پس از گندم و برنج مهمترین محصول کشاورزی در سبد روزانه تغذیه مردم است که نقش مؤثری نیز در تأمین امنیت غذایی دارد.

حسین کربلایی تصریح کرد: از نظر سطح برداشت و تولید استان‌های اردبیل و همدان جایگاه‌های اول و دوم تولید این محصول را به خود اختصاص دادند که حدود یک پنجم سطح زیر کشت و یک پنجم تولید سیب‌زمینی کشور در اردبیل انجام می‌شود.

وی گفت: در سال گذشته میزان سطح زیر کشت این محصول بیش از ۲۱ هزار و ۱۷۴ هکتار و میزان تولید نیز ۸۳۲ هزار تن با متوسط عملکرد ۴۰ تن در هکتار بوده که با توجه به اهمیت محصول استراتژیک سیب‌زمینی در کشور و استان اردبیل راه‌اندازی ایستگاه تحقیقات سیب‌زمینی کشور در این استان ضرورتی انکارناپذیر بود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل افزود: هر چند واحد تحقیقات سیب‌زمینی فعالیت خود را از سال ۷۲ در ایستگاه تحقیقات کشاورزی آلاروغ اردبیل شروع کرد اما تا سال ۷۹ در زمینه به زراعی سیب‌زمینی فعالیت داشته است.

کربلایی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: برای اولین بار بذر سیب‌زمینی به میزان ۷۸۰ تن در این مرکز تولید شد در سال‌های بعد جهشی در میزان عملکرد به وجود آمد.

وی عملکرد تولید سیب‌زمینی در اردبیل را در یک روند افزایش از ۲۰ تن به ۴۰ تن در هکتار یادآور شد و اضافه کرد: تاکنون محققان این مرکز در معرفی تعداد هفت رقم بذر سیب‌زمینی مشارکتی فعال داشتند که از جمله این بذور می‌توان به ارقام سبلان، خاوران، جاوید، آتوسا و… اشاره کرد.

کربلایی در ادامه ضرورت راه‌اندازی ایستگاه تحقیقات سیب‌زمینی در اردبیل را به عنوان مطالبه اصلی زارعین این استان یادآور شد و بیان کرد: در سفر سال گذشته وزیر جهاد کشاورزی و با تلاش و پیگیری استاندار اردبیل و سایر مسئولان راه‌اندازی ایستگاه تحقیقات سیب‌زمینی جز مصوبات سفر تعیین و پیگیری شد تا امروز شاهد راه‌اندازی این ایستگاه ملی در اردبیل هستیم.

وی گفت: ایستگاه تحقیقات سیب‌زمینی اردبیل دارای یک ساختمان مستقل و مزرعه تحقیقاتی در سطح ۱۰ هکتار است که تلاش خواهد کرد تا یافته‌های علمی را در اختیار کشاورزان قرار دهد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل ضرورت همکاری با دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی را با هدف توسعه فعالیت‌های پژوهشی و تحقیقاتی این مرکز یادآور شد و افزود: انتقال دانش در قالب کارگاه و دوره‌های آموزشی و ترویجی از رویکردهای اصلی این مرکز خواهد بود.

کد خبر 5242691

منبع: مهر

کلیدواژه: کشاورزی سیب زمینی موسسه تحقیقات کشاورزی اردبیل انتخابات 1400 ویروس کرونا مشارکت مردم در انتخابات شورای شهر کرمانشاه عکس استانها سیدابراهیم رئیسی نتایج شمارش آرا انتخابات شورای شهر و روستا گرگان بوشهر انتخابات ایلام دهه کرامت سیب زمینی کشور استان اردبیل مرکز تحقیقات راه اندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۳۲۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید هسته‌های اولیه بذر غلات گامی برای تحقق شعار سال

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان گفت: فعالیت‌های مهم این مرکز در زمینه افزایش بهره‌وری کشاورزی و کمک به جهش تولید با مشارکت مردم، تولید هسته‌های اولیه بذر‌های غلات است.


 محسن دادار  افزود: هسته‌های اولیه بذر‌ها اولین قدم در تولید محصولات با کیفیت و سالم، افزایش بهره‌وری زمین، صرفه جویی در مصرف آب، افزایش بازدهی اقتصادی و در نتیجه کمک به جهش تولید است.

 
او گفت: گفت: سال گذشته برای اولین بار استان اصفهان از واردات هسته‌های اولیه بذر‌های غلات گندم و جو بی نیاز شد و به خودکفایی رسید که تداوم آن تاثیر مثبتی بر جهش تولید استان دارد و نیازمند برخی حمایت‌ها است.

 
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان با اشاره به یکی دیگر از فعالیت‌های مرکز برای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم گفت: پایگاه تولید نهاده‌های ژنتیکی گاو هلشتاین، سالانه حدود ۲۰۰هزار اسپرم از برترین گاو‌های نر وارداتی از کشور آلمان تولید می‌کند.


او خاطر نشان کرد: این پایگاه با هدف افزایش مشارکت مردم توسط بخش خصوصی و با حمایت مرکز ایجاد شده است.


 تولید هسته‌های اولیه بذر‌های غلات در ۵ مرحله صورت می‌گیرد که شامل بذر پرورش یک، بذر پرورش دو، بذر پرورش سه، بذر مادری و بذر گواهی شده است.


استاندار اصفهان، فرماندار، جمعی از مدیران کل دستگاه‌های اجرایی و رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان  در بازدید از ایستگاه تحقیقاتی کبوترآباد با فعالیت‌ها و دستاورد‌های این مرکز به ویژه در زمینه تولید هسته‌های اولیه بذر‌های غلات از نزدیک آشنا شدند و در جریان نیاز‌های ایستگاه برای جهش تولید قرار گرفتند.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • راه‌اندازی اپراتور هوش مصنوعی در کشور / GPU هایتان را با اپراتور به اشتراک بگذارید
  • راه‌اندازی ۱۹۷۵ گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان
  • گچساران ایستگاه اصلی تولید بذر در منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • کیفیت‌سنجی بیش از ۳۵هزار تُن انواع کود وارده به استان گلستان
  • عزم کشت و صنعت مغان برای تبدیل شدن به مرکز تولید بذر صیفی‌جات
  • حضور استان اردبیل در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی (ایران اکسپو ۲۰۲۴)
  • تولید هسته‌های اولیه بذر غلات گامی برای تحقق شعار سال
  • فارس رتبه نخست کشور در تولید هسته‌های اولیه بذری کشور