Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@22:19:18 GMT

روز خدمات عمومی ملل متحد وناکامی سازمان ملل

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۳۲۱۵۳

روز خدمات عمومی ملل متحد وناکامی سازمان ملل

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی سیدناصری، مدرس و پژوهشگر حوزه حقوق و روابط بین‌الملل و نویسنده کتاب‌هایی چون «مقررات حاکم بر معاملات اوراق بهادار در ایران و امارات»، «سازمان ملل متحد را بهتر بشناسیم: ۹۳ پرسش و پاسخ درباره‌ی سازمان ملل متحد به انضمام متن منشور سازمان ملل متحد»، «قتل ناشی از اشتباه در حقوق کیفری: ماهیت و ضمانت اجرای قتل ناشی از اشتباه در حقوق کیفری ایران»، «گروه ویژه اقدام مالی (FATF) را بهتر بشناسیم: ۴۸ پرسش و پاسخ درباره گروه ویژه اقدام مالی به زبان ساده» و «دیوان بین‌المللی دادگستری را بهتر بشناسیم: ۴۸ پرسش و پاسخ درباره دیوان بین‌المللی دادگستری به انضمام متن اساسنامه دیوان بین‌المللی دادگستری» در تازه‌ترین یادداشت خود به یک مناسبت خاص بین المللی پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یادداشت را در ادامه بخوانید:

در سال ۱۹۴۵ (سال ۱۳۲۴ هجری شمسی) میلادی و پس از جنگ جهانی دوم، سازمان ملل متحد تشکیل شد. هدف از تشکیل سازمان ملل متحد حفظ صلح و امنیت بین الملی و جلوگیری از جنگ بود.

بدون شک سازمان ملل متحد یکی از مهمترین سازمان‌های بین المللی است که بعد از تشکیل و انحلال جامعه ملل که از دیدگاه کارشناسان به موفقیت چندانی دست نیافت توانست در پیشبرد اهداف خود به موفقیت‌های نسبی دست یابد از جمله در حل و فصل بحران‌های بین المللی، کمک به آوارگان ناشی از جنگ، زلزله و … تلاش برای مهار کردن بحران‌های بین المللی و داخلی که توانست کارنامه قابل قبولی را از خود ارائه کند.

دوم تیرماه، روز خدمات عمومی سازمان ملل متحد است. سازمان ملل متحد به‌منظور آگاهی بخشی بین‌المللی و قدردانی از فعالیت‌های افرادی که برای احیای خدمات عمومی در کشور خود تلاش می‌کنند، طی قطعنامه ۲۷۷/۵۷ روز ۲۳ ژوئن را به‌عنوان روز «خدمات عمومی ملل متحد» نامگذاری کرده است تا ارزش و فضیلت خدمات عمومی در جامعه را ارج نهد.

از آن جایی که خدمات عمومی سهم بسیار زیادی در توسعه پایدار دارد، به همین خاطر شناخت و آگاهی از خادمان بخش عمومی و خدمات اجتماعی لازم و ضروری است و جوانان باید بر عهده گرفتن بخشی از این خدمات را سرلوحه کار خود قرار دهند.

این مناسبت بین‌المللی از سال ۲۰۰۳ میلادی (سال ۱۳۸۲ هجری شمسی) به رسمیت شناخته شده و از آن سال تاکنون افراد مختلفی در سطح جهان جایزه روز جهانی خدمات عمومی ملل متحد را دریافت کرده‌اند. درواقع جایزه بین‌المللی برای افراد شایسته در این زمینه به پیشنهاد شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد تعیین شده است.

در اعلامیه توسعه هزاره ملل متحد نیز بر نقش حکومت‌داری دموکراتیک و مشارکتی برای تضمین حقوق زنان و مردان تأکید شده است؛ همچنین دولت باید بکوشد تا زنان و مردان بتوانند خوب زندگی کنند، فرزندان خود را با کرامت پرورش دهند و از هرگونه فقر، گرسنگی، خشونت، سرکوب و بی‌عدالتی در امان باشند. همچنین در این اعلامیه آمده است که حکمرانی خوب در هر کشوری به‌عنوان یک پیش‌نیاز و ضرورت شناخته می‌شود، پیش‌نیازی برای تبدیل توسعه به یک حقیقت برای همگان و همچنین آزادی نسل بشر از نیازمندی.

در حالی که جهان در این دو سال همچنان با همه‌گیری مرگبار بیماری کرونا (کووید -۱۹) دست به گریبان است و این بلیه ادامه دارد، خدمتگزاران بخش‌های عمومی در خط مقدم پاسخ به بحران قرار گرفته‌اند مانند: پرستاران، پزشکان و پیراپزشکان که جان‌ها را نجات می‌دهند، کارگران خدمات بهداشتی که فضاهای عمومی را ضد عفونی و تمیز می‌کنند، کارکنان حمل و نقل عمومی که اتوبوس‌ها و قطارها را به حرکت درمی‌آورند و معلمانی که فرزندان ما را به صورت آنلاین و آفلاین آموزش می هند. مقامات سلامت عمومی و بسیاری از این افراد کارهای خود را در شرایط خطرناک، با تعاملات زیاد انسانی و بدون دسترسی به تجهیزات حافظت شخصی انجام داده‌اند که دنیا مدیون تلاش‌های بی دریغ آنهاست و ضرورت دارد که جملگی انسان‌ها از آنها قدردانی و تشکر کنند.

اعضای سازمان ملل متحد، طبق اهداف اعلام شده توسط مؤسسین (کشور ایران نیز از امضاکنندگان تاسیس سازمان از ابتدا بوده است) و همچنین اهداف توسعه هزاره متعهد شدند تا سال ۲۰۱۵ میلادی برای تحقق اهدافی مانند ریشه کنی فقر، مشارکت جهانی برای توسعه، مقابله با ایدز، حفظ محیط زیست و موارد دیگر فعالیت کنند. سوالی که پیش می آید این است که، سازمان ملل متحد در زمینه توجه به فعالان خدمات این سازمان چه میزان موفق عمل کرده است؟

همانطور که در کشورها مشاهده می‌شود در زمینه تحقق اهداف مهم سازمان ملل، به ویژه در مواردی مانند ریشه کنی فقر، مقابله با ایدز و حفظ محیط زیست و حمایت از حقوق بشر، اعضای سازمان تاکنون متاسفانه موفقیت چندانی نداشته‌اند.

با توجه به گستردگی اعضای سازمان ملل متحد و همچنین فعالیت کارشناسان سازمان و آژانس های تخصصی آن، مانند برگزاری جلسات سالانه و دوره‌هایی که با توجه به شرایط موجود در اقتصاد بین الملل و تحقیقات و مطالعات انجام شده انجام می‌گیرد، به نظر می‌رسد سازمان می‌تواند با حمایت و پشتیبانی بیشتر از فعالان این سازمان بخصوص نسل جوان با انگیزه و خلاق، اهداف مهم و اساسی خود را محقق کند. شاید برای اینکار نیاز باشد که یک اصلاح اساسی در ساختار سازمان ملل متحد صورت گیرد.

کد خبر 5242472 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان ملل متحد شیوع کرونا تازه های نشر انتشارات سمت معرفی کتاب پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات انتخابات 1400 شهید چمران موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران سید عباس صالحی ترجمه معرفی نشریات انتشارات علمی و فرهنگی تجدید چاپ صنایع فرهنگی تمدید فراخوان سازمان ملل متحد خدمات عمومی بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۳۲۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روابط عمومی در اقناع افکار عمومی نقش کلیدی دارد

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی رمضانی شامگاه دوشنبه در جلسه شورای هماهنگی روابط عمومی‌های دستگاههای اجرایی استان که در محل سالن شهدای گمنام برگزار شد، از تلاش‌ها و فعالیت‌های فکری و رسانه‌ای روابط‌عمومی‌های استان قدردانی و اظهار کرد: روابط عمومی پل ارتباطی سازمان با افکار و تمایلات مخاطبان جامعه است.

وی با بیان اینکه نقش روابط عمومی‌ها در دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی و خصوصی بسیار پیچیده است، تصریح کرد: زمانی می‌توانیم در تعریف روابط عمومی موفق و پویا به آن نقطه اصلی و هدف غایی دست‌یابیم که جامعه مخاطب آن سازمان را نسبت به خبرها و مطالبی که در آن بستر منتشر می‌کنیم قانع و ترغیب به پیگیری آن مطلب کنیم.

معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار کردستان با اشاره به اینکه روابط عمومی پل ارتباطی یک سازمان با افکار، نگرش‌ها و تمایلات و سلائق مخاطبان خاص و عام یک جامعه است، تصریح کرد: بازخورد اقدامات سازمان به مدیران و مسوولان و از طرفی اقناع و ترغیب مخاطبان به منظور مشارکت همه جانبه و ایجاد سرمایه اجتماعی، ایجاد انگیزه و پیوند مدیران با مخاطبان است.

رمضانی با اشاره به اینکه هیچ سازمانی بدون روابط عمومی غنی و قوی، به اهداف خود نمی‌رسد، افزود: در این فضای جنگ رسانه‌ای، ادراکی و حرفه‌ای که در تمام دنیا جریان دارد اقناع سازی مخاطب تاثیر فوق‌العاده مهمی دارد و چنین رویه‌ای بسیار ماموریت سخت و از جمله رسالت بارز مسئولین روابط عمومی‌ها است.

وی امیدآفرینی، اقناع و اعتمادسازی را ازوظایف مهم روابط‌عمومی‌ها برشمرد و افزود: کار تبیینی در قالب مسئولیت روابط عمومی‌ها در نظام جمهوری اسلامی ایران به مراتب سخت‌تر از دیگر نقاط دنیا است چراکه ما نظامات رقیبی داریم که مانع از دیده‌شدن کارهای ما می‌شوند و نمی‌خواهند جامعه ما امیدوار شود.

معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار کردستان اضافه کرد: امید کلیدواژه زنده بودن و پویایی هر جامعه‌ای است اگر امید از آحاد مردم سلب شود آن جامعه به مقصد نامعلومی سوق داده می‌شود.

رمضانی یاد آور شد: جایگاه روابط عمومی‌ها باید به خوبی درک شود که متاسفانه در این زمینه ضعف‌هایی در سطح کشور و به تبع استان داریم که بایستی برطرف شود.

وی سنجش و ارزیابی عملکرد روابط عمومی‌ها توسط کارشناسان، اساتید دانشگاهی، نخبگان و صاحب نظران کارآمد در حوزه رسانه را الزامی دانست و گفت: برخی روابط عمومی‌ها در نظر خود احساس می‌کنند که خبرهایشان مخاطب دارد اما متاسفانه بسیار بی‌کیفیت، بدون مهارت و ناشیانه در حد کلمات تکراری و بسیار مبسوط و بدون توجه به عناصر خبری فقط برای رفع تکلیف، منتشر می‌کنند.

رمضانی تاکید کرد: دانش روز و تکنولوژی باید در ارتقاء عملکرد روابط عمومی‌ها بکارگیری شود و این قشر فرهیخته باید با جامعه هدف ارتباط موثر داشته و همچنین در معرفی سازمان مطلوب عمل کند.

وی در ادامه مخاطب شناسی را یکی از وظایف اصلی روابط عمومی‌ها عنوان کرد و گفت: روابط عمومی با استفاده از ابزارها و فعالیت‌های خاص حرفه‌ای به ایجاد سازش و تفاهم بین سازمان و گروه های مخاطب دست می‌یابد و از رهگذر این گونه فعالیت‌ها می‌تواند فرهنگ صحیح و پویا را تبلیغ کند.

معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار کردستان با ذکر اینکه روابط عمومی‌ها بازوان اصلی مدیران دستگاه‌ها هستند، افزود: متاسفانه امروزه روابط عمومی از رسالت واقعی خود دور شده است و باید در مورد نفوذ اجتماعی و خبرهایی که در حوزه روابط عمومی تهیه می‌شود کار آماری به صورت جدی با درنظرگرفتن کمیت و دقت انجام شود و بررسی کنیم تا پوشش این اخبار در جامعه چه میزان تاثیر گذاری داشته است.

گفتنی است، در این جلسه که بیش از سه ساعت به طول انجامید، نظرات و راهکارهای اعضای جلسه پیرامون برگزاری همایش روز گرامیداشت روابط عمومی‌ها مورد بحث قرار گرفت.

این همایش یکشنبه ۳۰ اردیبهشت در استاندار ی و با حضور مدیران و کارشناسان روابط عمومی دستگاههای اجرایی استان برگزار می‌شود.

کد خبر 6092619

دیگر خبرها

  • گوترش: تحقیقاتی مستقل درباره گورهای جمعی غزه انجام شود
  • ماموریت‌های مضاعف برای جهش تولید در موسسات سینمایی ابلاغ شد
  • اعلام اولویت‌های تولیدی از سوی رییس سازمان سینمایی
  • حضور صد‌ها شرکت تولیدی و دانش بنیان در همایش ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • آغاز پانزدهمین همایش بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • روابط عمومی در اقناع افکار عمومی نقش کلیدی دارد
  • بازسازی غزه ۳۰ سال زمان می‌خواهد
  • فرآورده‌های گیاهی غیر مجاز اعلام شد
  • ساز و کار عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل چگونه است؟
  • این فرآورده‌های گیاهی غیرمجاز هستند