Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-01@01:28:41 GMT

توضیحات واعظی درباره انتقال قدرت به دولت سیزدهم

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۳۲۶۱۵

توضیحات واعظی درباره انتقال قدرت به دولت سیزدهم

 

به گزارش ایسنا، محمود واعظی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت اظهار کرد: باید از مردم عزیزمان تشکر کنم. انصافا با وجود همه جوسازی‌هایی که شد، فضایی که هم رسانه‌های معاند و هم برخی کشورهای مختلف علیه ایران ساختند، پای صندوق رای حاضر شدند؛ متاسفانه برخی هم در داخل به عنوان تحریم انتخابات همراهی کردند اما انصافا مردم با همه این شرایط کار بسیار بزرگی انجام دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: دولت و همه سپاسگزار مردم هستند که به ندای رهبرشان پاسخ مثبت دادند، الحمدلله با یک رای خوب رئیس جمهور آتی انتخاب شدند. 

واعظی تاکید کرد: رئیس جمهور منتخب هم رئیس جمهور کسانی هستند که به آقای رئیسی رای دادند، هم رئیس جمهور کسانی است که به رقبای ایشان رای دادند و همچنین رئیس جمهور آن‌هایی است که به او رای ندادند. رئیس جمهور منتخب رئیس جمهور همه ما است. 

وی یادآور شد: وظیفه تک تک اعضا دولت است تا روز ۱۳ مرداد تلاش کنند یک انتقال قدرت آرام داشته باشیم. همه گزارش‌ها، اطلاعات و برنامه‌های آینده باید صادقانه و شفاف در اختیار شخص رئیس جمهور منتخب و مجموعه ایشان قرار گیرد و در آینده به وزرا و مدیران دولت سیزدهم منتقل شود. 

وی گفت: حتی باید گام دیگری برداریم، برای ماه‌های اول تشکیل دولت سیزدهم مقدماتی فراهم کنیم که معاونین و وزرا راحت‌تر بتوانند به فعالیت بپردازند. 

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: من فکر می کنم هم در رابطه با مسائل داخلی و هم خارجی و اقتصادی همه باید تلاش و کمک کنیم. طبیعی است تا فشارهای خارجی هست دولت سیزدهم هم مشکل دارد. امیدواریم مردم بعد از انتخابات هم همراهی کنند. 

وی  گفت: خواهش می کنم همه تفکرات و نحله ها و گروه‌های سیاسی رقابت را کنار گذاشته و در کنار دولت سیزدهم قرار بگیریم. هرچه به دولت سیزدهم و رئیس جمهور منتخب کمک کنیم به مردم خود کمک کرده ایم.

واعظی با اشاره به آخرین اقدامات دولت برای تامین واکسن کرونا گفت: تا پایان دولت ۸ میلیون دز وارد می‌کنیم. ضمن اینکه دو واکسن کوبرکت  و پاستور مراحل پایانی را طی می کند و هر آنچه بتوانند تولید کنند را استفاده می‌کنیم. امیدواریم دو واکسن دیگر  به این دو اضافه شود.

وی ادامه  داد: علاوه بر این یکی از شرکت‌های ایرانی همه کارهای کشت واکسن روسی را انجام داده است و از دو هفته آینده این واکسن هم به مرحله توزیع می‌رسد.

رییس دفتر رییس جمهوری افزود: مشکلی برای دز دوم واکسن وجود ندارد و از حیث علمی مشکلی برای فاصله زمانی دو دز وجود ندارد. در تهران متاسفانه تعدادی از افرادی که دز اول را تزریق کرده بودند،‌ بدون دریافت پیامک به مراکز مربوطه مراجعه کردند. وزارت بهداشت در دو روز گذشته تقاضا کرد مردم خودشان نیایند به اندازه کافی واکسن هست و یکی دو روز تاخیر مشکلی ایجاد نمی‌کند.

وی  با اشاره به اتفاقات اخیر یاسوج گفت: با شمردن ۸۰ درصد آرای اخذ شده، نامزدی در صدر بود. وقتی ۲۰ درصد دیگر  آرا شمرده شد، کاندیدایی که در منطقه‌ اهمیت دارد در شمارش نهایی، جزو افراد منتخب نبود و گفتند تقلب شد و فضاسازی کردند؛ بعد هم دیدند که چنین نبود.

وی گفت: ما همیشه با تیراندازی و برخورد خشن مخالف بوده ایم. در بدترین شرایط راهش صحبت با مردم است، اما ما در صحنه نیستیم. در مورد سیاست نیروی انتظامی و آن‌هایی که حافظان امنیت کشور هستند شاهد هستم همواره تاکید داشتد با مذاکره و اقناع کار را پیش ببرند.

رییس دفتر رییس جمهوری در رابطه با نهایی شدن متن توافق گفت: مذاکرات خیلی پیشرفت کرده است. بر تمام مسائل اقتصادی توافق شده که تحریم‌ها برداشته شود. الان بحثی در رابطه با بانک، بیمه، نفت و کشتیرانی نداریم. همه این ها توافق شده است. حدود یک هزار و ۴۰ تحریم دوران ترامپ طبق این توافق برداشته می‌شود. در رابطه با تحریم افراد و دستگاه های مربوط به بیت مقام معظم رهبری هم  توافق شده برداشته شود.

واعظی گفت: اساس مذاکره ما از سال ۹۴ در رابطه با موضوعات هسته ای بود. تمام تحریم‌های هسته ای در آن سال برداشته شد. چون تیم مذاکره کننده ما اجازه نداشت در رابطه با مسئله منطقه، حقوق بشر و تسلیحاتی و موشکی صحبت کند. لذا تحریم‌هایی که در این ارتباط بوده است از سال ۹۴ هم بوده است. الان صحبت می کنیم که تحریم‌های باقی مانده کدام به برجام و کدام به قبل ۹۴ ربط دارد. الان هم ممکن است برخی از تحریم‌های مربوط به اشخاص و موضوعات پیش از مذاکرات سال ۹۴ باقی بماند؛ که آن ها را هم دارند مذاکره می کنند.

 وی گفت: در ارتباط با مساله برجام رییس جمهور در نشست هیات دولت روز یکشنبه به وزرا دستور دادند که هر تصمیمی که می‌گیریم و این تصمیم به دولت آینده تسری پیدا می‌کند حتما با آن مشورت کنیم. ما نمی خواهیم در این چهل روز آینده کاری بکنیم که دولت سیزدهم و شخص رئیس جمهور منتخب با مشکل رو به رو شود یا راضی و موافق نباشد.

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: ما تصمیماتی را در گذشته گرفتیم، در سال‌های قبل که ادامه‌اش می دهیم اما تصمیماتی که از الان به بعد می خواهیم بگیریم اخلاق و معرفت حکم می کند که ما با مشورت و تفاهم پیش برویم.

واعظی اظهار کرد: در رابطه با برجام که موضوع بسیارمهمی است رییس جمهور دستور داد عراقچی به محض رسیدن به تهران با ظریف خدمت آقای رییسی برسند و گزارش کاملی بدهند و بگویند پیشرفت‌ها چه قدر بوده و محدودیت ها را اعلام کند. این گزارش یک ساعت و نیم طول کشید و همه موارد اعلام شد.

وی گفت: روز شنبه بعد از انتخابات قبل ساعت ۸ رییس جمهوری بعد از اعلام خبر انتخابات تلفن زدند و تبریک گفتند، بعد برای تبریک خدمت آقای رییسی رفتند. در این جلسه که تشریفاتی نبود مطالب مهمی مطرح شد.

واعظی خبر داد: الان هم که من و شما صحبت می کنیم آقای دکتر روحانی و رئیسی دارند در مورد موارد مهم کشور گفت و گو می کنند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره افزایش قیمت محصولات لبنیاتی گفت: خبر افزایش ۴۰ درصد لبنیات را بلافاصله وزارت صمت تکذیب کرد. آقای رئیس جمهور دستور دادند بدون هماهنگی در این‌ ماه‌های آخر نباید چیزی افزایش قیمت داشته باشد. بالاخره مردم انتخابی  کردند و با امیدی به رئیس جمهور منتخب رای دادند. ما به همراه رئیس جمهور منتخب باید تلاش کنیم امید مردم افزایش پیدا کند. اعتقاد من بر این است که اگر مردم به دولتشان امیدوار باشند 50 درصد از مشکلات حل می شود. بلافاصله دیروز آقای روحانی دستور دادند من هم از آقای رزم حسینی پیگیری کردم. گفتند پیشنهاد این موضوع داده شده اما هیچ تصمیمی نگرفتیم هر کسی در هرجایی که تخلفی کند باید پیگیری شود.

واعظی گفت: ما افزایش قیمت شیر را تکذیب می کنیم. آقای وزیر صمت گفتند در ستاد تنظیم بازار موضوع مطرح شده اما تصمیم گیری نشده است.

وی گفت: ارز نهاده گران نشده است و همان قبلی است. تا الان در توزیع این کالا مشکل داشتیم. ترخیص از بنادر را هم بحث کردیم تفاهم نامه هایش امضا شده است و معاون اقتصادی رئیس جمهور امروز جلسه ای دارند که ترخیص در بنادر را تسریع کنند.

واعظی در رابطه با تضمین امریکا در برجام گفت: برجام همانند همه معاهدات بین المللی هر عضوی لازم نیست مادام العمر عضو معاهده باشد، ساز و کار خروجش دیده شده است اما کاری که ترامپ کرد غیر معقول بود. آقای عراقچی این موضوع را از همان روز اول پیگیری کرده و ساز و کارهایی را هم مشخص کردند؛ البته این نباید به گونه ای باشد که اگر ما روزی دیدیم برجام منافعی برایمان ندارد متعهد به برجامی شویم که منافع کشورمان را حفظ نمی کند. بنابراین دارد الان روی ساز و کارهایی کار می شود که شرایط ترامپ تکرار نشود.

وی در واکنش به اظهارات اخیر وزیر امور خارجه آمریکا نیز گفت: ما موضعی که از روز اول داشتیم این بود که برجام قابل بازکردن و مذاکره مجدد نیست و ما الان روی بازگشت به تعهدات کار می کنیم. برجام همان برجام قبل است موضک و منطقه در برجام نبوده است. به نظر می رسد موضوعاتی که آمریکایی ها در مورد برجام می گویند برای افکار عمومی خودشان است.

وی همچنین گفت: اقدام اخیر امریکا در رابطه با مسدود شدن سایت های ایرانی خلاف اصول آزادی بیان است که بر آن تاکید می کند. این موضوع از نظر دولت ایران محکوم است. اگر نمونه های مشابهی در ایران باشد برخورد مشابه کرده و از ابزارهای قانونی برای عمل متقابل استفاده می کنیم.

واعظی در پاسخ به سوالی درباره پایان مهلت آژانس اتمی گفت: آقای عراقچی دوشنبه صبح بازگشتند . گزارشی را خدمت آقایان رئیس جمهور و رئیس جمهور منتخب دادند و هم در دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی بحث کردند. یکی از موضوعات بحث شان این بود . طبق معمول این جلسه در روزهای خاص خودش برگزار می شود.

وی در رابطه با خرابی نیروگاه بوشهر گفت: خرابکاری نبوده است. همانند هر کارخانه ای تجهیزاتش با خرابی رو به رو می شود. الان هم در حال برطرف کردن مشکل است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۳۲۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،   حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی در جلسه عصر امروز یکشنبه هیئت دولت، سرکوب شدید اعتراضات دانشجویی ضد صهیونیستی و ضرب و شتم و بازداشت اساتید و دانشجویان در دانشگاه‌های غربی بویژه در آمریکا را برگ دیگری از رسوایی مدعیان آزادی بیان عنوان و تصریح کرد: امروز به برکت خون مطهر شهدای مظلوم غزه چهره واقعی تمدن غربی بیش از پیش برای مردم جهان آشکار و مشخص شده است که مدعیان آزادی بیان، به چیزی غیر از حفظ سلطه‌گری خود پایبند نیستند.
رئیس جمهور در ادامه، خیزش دانشجویان، اساتید و نخبگان غربی در حمایت از مردم مظلوم غزه را رویدادی بزرگ و دارای ابعادی گسترده توصیف کرد و ضمن تقدیر از نقش‌آفرینی رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی در آشکار کردن و به تصویر کشیدن ماهیت بدون روتوش غربِ مدعی افزود: بدون تردید این خیزش و بیداری در مقابل ظلم و جنایت و سلطه‌گری با اعمال خشونت، ضرب و شتم و بازداشت اساتید و دانشجویان حامی مظلومین غزه خاموش نخواهد شد.
رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود در جلسه امروز هیئت دولت با تاکید بر اهمیت موضوع کنترل و نظارت مدیران بر عملکرد زیر مجموعه خود، تصریح کرد: آنچه از ابتدای دولت نیز تحت عنوان گشت ارشاد مدیران مطرح شد تاکیدی بر اهمیت موضوع نظارت درون سازمانی بر عملکردها، پیش از نظارت و بازرسی از سوی دیگر نهاد‌ها بود که باید به صورت ویژه در دستور کار وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد.
رئیس جمهور در ادامه ضمن ابراز رضایت از گزارشات مسئولان اقتصادی دولت درباره کاهش تورم، کنترل و کاهش رشد نقدیندگی و کاهش قیمت ارز، استمرار این روند را نیازمند کنترل و مراقبت ویژه دستگاه‌های مربوط دانست و در این راستا تشکیل منظم شورای اقتصاد و ستاد تنظیم بازار را ضروری دانست.
رئیسی همچنین برنامه بازدید خود از مناطق ۱۷ و ۱۸ شهر تهران را اقدامی در راستای سفر‌های استانی و ارتباط نزدیک با مردم این مناطق به منظور پیگیری و رفع مشکلات‌شان دانست وبا بیان اینکه حضور مسئولان در میان مردم و ارتباط نزدیک با آنها از نظر اثرگذاری هیچ جایگزینی ندارد، از همه وزرا خواست ضمن توجه ویژه به ارتباط‌گیری با مردم و شنیدن مشکلات و مطالبات آنها برای آن بخش از مردم جامعه که امکان ارتباط مستقیم با دولتمردان ندارند نیز برنامه‌ریزی کنند.
رئیس جمهور ناظر به گزارش وزیر راه شهرسازی درباره ضرورت اصلاح نقاط حادثه خیز در جاده‌های کشور، تصریح کرد: اقتضای قانون و تدبیر نیز آن است که ما با پیشگیری قبل از وقوع حادثه نسبت به رفع زمینه‌های آن اقدام و تا جایی که امکان دارد از وقوع خسارات و حوادث جلوگیری کنیم.
در ابتدای این جلسه معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به حضور و بازدید رئیس جمهور محترم و تعدادی از وزرا در مناطق ۱۷ و ۱۸ تهران، این اقدام را اولین برنامه از سلسله برنامه‌های بازدید از مناطق مختلف پایتخت به منظور پیگیری و رفع مشکلات مردم تهران هم راستا با برنامه سفر‌های استانی دانست و از تداوم آن در دیگر مناطق تهران با توجه به تراکم جمعیتی موجود در پایتخت خبرداد.
معاون اجرایی رئیس جمهور همچنین با اشاره به ورود دولت به موضوع کالا‌های رسوبی در بنادر و گمرکات با دستور رئیس جمهور گفت‌: با اقدامات صورت گرفته میزان رسوب کالا در بنادر و گمرکات به حداقل ممکن رسیده و از میزان متوسط دنیا هم پایین‌تر است که این از دستاورد مهم دولت در دو سال و نیم گذشته است.
وی در ادامه تصریح کرد: مشکل معدود کالا‌هایی که از این فرایند باقی‌مانده بود نیز با پیگیری جدی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزیر جهاد کشاورزی در چند روز اخیر حل و فصل و مقرر شد این کالا‌ها یا مرجوع شده یا برای مصرف دامی به کشور وارد شود.
وزیر جهاد کشاورزی نیز در گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای حل و فصل محموله حاوی روغن در بندر عباس که مورد تاکید جدی رئیس جمهور بود گفت: از سه کشتی حامل روغن که از سال ۹۹ وارد بندر عباس شده بودند، محموله دو کشتی از سازمان غذا و دارو مجوز گرفته و ترخیص شده‌اند و محموله سوم که مورد تایید مراجع ذی‌صلاح قرار نگرفت، نیز با پیگیری‌ها صورت گرفته از سوی معاون اول رئیس جمهور، مالک محموله پذیرفت با پرداخت هزینه بارگیری و حل و نقل، محموله سوم را مرجوع کند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در جلسه امروز به تقدیر رهبری معظم انقلاب از نظام سلامت کشور به‌عنوان یکی از قوی‌ترین و بی‌نظیرترین نظامات سلامت در منطقه و همچنین خدمات وسیع درمانی و پزشکی به مناطق محروم که در تاریخ جمهوری اسلامی ایران بی‌نظیر است اشاره کرد و گفت‌: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تلاش مضاعف این روند را ادامه خواهد داد و با بهره‌گیری از ظرفیت سازمان‌های نظارت بر سلامت و درمان به صورت مستمر سلامت مردم را پایش و کنترل می‌کند.
وزیر راه و شهرسازی نیز گزارشی از بهره برداری از ۸ هزار ۴۰۰ واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن در استان آذربایجان شرقی ارائه کرد و گفت: خوشبختانه تا امروز عملیات اجرایی ۲ میلیون و ۵۴۰ هزار واحد مسکونی در بخش‌های مختلف از جمله ۲۶۴ هزار واحد در بافت فرسوده و ۵۰۰ هزار واحد روستایی آغاز شده و در فرایند ساخت قرار دارند و همچنین ۱۲۸ هزار و ۵۰۰ مسکن مهر نیز تحویل شده است.
وزیر راه و شهرسازی همچنین به اقدامات صورت گرفته در اصلاح و رفع نقاط حادثه خیز جاده‌ای در دولت مردمی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۷۲۵ نقطه حادثه‌خیز جاده‌ای اصلاح و رفع شده و امسال با هدف‌گذاری صورت گرفته بنا داریم مشکل نقاط حادثه‌خیز جاده‌ای را تا حد زیادی حل کنیم که البته این مهم به ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وزیر دادگستری نیز در این جلسه از به صفر رسیدن پرونده پرداخت دیه از بیت المال خبر داد و افزود: در سال گذشته برای اولین بار در این دولت توانسته‌ایم پرونده پرداخت دیه‌هایی که به عهده دولت بوده با کمک سازمان برنامه و بودجه به صفر برسانیم و درصدد هستیم مشکل تعداد اندکی از پرونده‌های باقی‌مانده که دارای اشکال و ایراده بوده نیز رفع کنیم.

دیگر خبرها

  • تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل
  • تلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل
  • عزم جزم دولت برای به سرانجام رساندن مینی پالایشگاه دهدشت
  • میزان پیشرفت طرح‌های خدمات بهداشتی و درمانی در دولت سیزدهم ۵۵۰ درصد بوده است
  • بهره‌برداری ۷۱ طرح بهداشتی و درمانی لرستان در دولت سیزدهم
  • معاون رئیس جمهور از پتروشیمی دهدشت بازدید کرد + تصاویر
  • وعده معاون رئیس جمهور برای تکمیل خط انتقال آب شهرستان بهمئی
  • رئیس‌جمهور با یک خط می‌تواند فیلتر را بردارد
  • رئیسی: گشت ارشاد مدیران باید در دستورکار وزرا باشد
  • رئیسی: رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل است