Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@21:48:02 GMT

آنچه یک وکیل در مورد حرفه وکالت باید بداند

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۳۲۸۰۸

آنچه یک وکیل در مورد حرفه وکالت باید بداند

هر حرفه‌ای دارای آدابی است که رعایت آن اصول و رفتار برای افراد آن حرفه در شرایطی الزامی نیست، اما توجه به آن موجبات شخصیت شغلی و حفظ بیشتر شأن آن حرفه را به دنبال خواهد داشت.

به گزارش ایمنا، مقام معظم رهبری می‌فرماید: انسان آن‌وقت انسان است که مکارم اخلاق در او فزونی یابد؛ و همچنین پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «بعثت لاتمم مکارم الاخلاق»؛ برای تمام کردن مکارم اخلاق مبعوث شدم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از آن مشاغلی که در آن رعایت اخلاق و اصول و رفتار موجب حفظ شخصیت شغلی خواهد شد، حرفه وکالت است، که بالتبع عدم توجه و رعایت آن از ناحیه وکلا، ضمن اینکه شأن وکالت رعایت نمی‌گردد، زمینه ساز، برخورد ناشایست و نامتناسب افراد جامعه را به دنبال خواهد داشت که اگر آن وظایف و شرایط رعایت می‌شد، این مشکلات را به دنبال نخواهد داشت.

رفتارهایی که شایسته وکیل نیست:

۱_ هر وکیل باید برای شروع کار وکالت، دفتری در اختیار داشته باشد، و وکیلی که دفتر وکالت نداشته باشد، به نوعی شأن وکالت را حفظ ننموده و گاهاً ملاحظه می‌شود، وکیل در مکان‌های نامناسب و یا در مکانی که َدیگر افراد تعیین می‌نمایند، به انجام مشاوره و تنظیم قرارداد وکالت اقدام می‌نمایند، که با این اقدام برخورد بعدی مناسبی را وکیل نمی‌تواند از موکلش انتظار داشته باشد و به عبارتی خود وکیل باید یکسری نظامات و اصول را رعایت کند، تا دیگران به خود اجازه برخورد ناشایست را به تبع برخورد صحیح وکیل، به خودشان ندهند.

۲_ مطلب بعدی اینکه، زمانی وکیل در دفتر وکالت حضور دارد و ارباب رجوع مراجعه می‌کند، نباید پرونده‌هایی را که جنبه دفاع را به دلیل عدم محق بودن، مراجعه کننده، نداشته و فقط برای وکیل جنبه مادی دارد را اخذ نماید و به عبارتی وکیل نباید پرونده‌هایی که موکلش دارای حق و حقوق نمی‌باشد، را قبول وکالت نماید.

۳_ نکته دیگر اینکه وکیل نباید طوری با مراجعه کننده رفتار نماید که ارباب رجوع، این تصور را داشته باشد که وکیل هدفش اخذ حق الوکاله هست نه احقاق حق.

۴_ مطلب مهمی که باید مدنظر وکیل قرار گیرد، موضوع رفتار و برخورد وی با طرف مقابل موکلش می‌باشد، که طوری رفتار ننماید که شک و شبهه‌ای برای موکلش از باب تبانی ایجاد گردد و در این خصوص از پذیرش طرف مقابل موکلش در دفتر وکالت امتناع و خودداری نماید.

۵_ از مهمترین نکاتی که نباید وکلا انجام دهند؛ این است که در گفتار و اقدامات به عمل آمده خویش، صداقت داشته باشند و در همین خصوص نباید مقدار هزینه دادرسی و تمبر وکالت و یا هزینه کارشناسی را بالاتر از آنچه که می‌باشد، به موکل اعلام نمایند هرچند این کار از تخلفات انتظامی است، بعد از متوجه شدن موکل از دلایل و مبنای برخورد ناشایست موکل نسبت به وکیل را ایجاد خواهد کرد و شأن وکالت مخدوش می‌گردد.

شرایط و عملکردی که وکیل می‌بایست، رعایت کند:

۱_ اولین موضوعی که وکیل باید رعایت کند تا شأن وکالت حفظ گردد، نحوه صحیح پوشش او نشان‌دهنده این موضوع نباشد که شخصیت شغلی و حرفه‌ای او را زیر سوال ببرد. چرا که نحوه لباس پوشیدن وکلا می‌بایست طوری باشد که با دیدن آنان توسط افراد، در دادگستری، وکیل بودنشان در تصور آنان نقش ببندد.

۲_ دومین نکته‌ای که رعایت آن توسط وکیل سفارش شده، رفتار پسندیده و در حد و اندازه اوست و طوری وکیل باید رفتار کند که در ذهن ارباب رجوع، وقار و متانت و شخصیت او قابل تحسین و احترام باشد.

۳_ عملکرد و رفتار وکلا در مراجعه به محاکم و دادگستری‌ها :باید به گونه‌ای باشد که طرف مقابل و یا قضات محاکم، به خودشان اجازه بی احترامی و یا رفتار ناشایست را ندهند و به عبارتی احترام متقابل با رفتار وکلا ایجاد گردد ازجمله می‌توان به نحوه ورود وکلا به محاکم قضائی اشاره نمود، بدین نحو که وکیل باید بداند:

الف: در زمانی که جلسه رسیدگی در حال برگزاری است، وارد جلسه نشود. ب: در جلسات رسیدگی، تلفن همراه خود را خاموش یا در حالت سکوت قرار دهد و به هیچ عنوان به تماس‌ها پاسخ ندهد. ج: احترام موکل و همچنین احترام اصحاب دعوی و وکلای مقابل را حفظ نماید. د: در زدن امضا صورت جلسه دادگاه، احترام وکلایی که از وی سابقه بیشتری را دارند حفظ کند و اگر همکار وی وکیل خواهان دعوی است، اجازه دهد ابتدا صورتجلسه را او امضا بزند پ: در زمانی که وکیل طرف مقابل یا موکل وی مطالبی را بیان می‌کنند، حرف آنان را قطع نکند و یا حرفی نزند م: صورتجلسه دادگاه را با احترام از قاضی محکمه جهت درج دفاع و یا امضا دریافت و به همان نحو به قاضی محترم مسترد نماید. س: در زمان ورود به دادگاه زمانی که جلسه رسیدگی هم نباشد، با اذن دادگاه وارد شود. ش: سعی شود، در ورود و خروج به محاکم، بی احترامی به قضات از نحوه ورود و خروج ایجاد نگردد. ص: در درج و یا بیان هرگونه مطلبی، از کلمات و جملات کنایه‌ای و توهینی استفاده نگردد. و: در لوایح احترام همکاران و اصحاب دعوی را در نظر بگیرید و اصرار بر چیزی و یا صدور دستوری که قانونی نیست و از اختیارات محاکم خارج هست، نکند. ت: با قضات طوری برخورد نکنیم که بخواهیم به موکل نشان دهیم که قاضی با ما ارتباط خوبی دارد و موارد مشابه دیگر...

۴_ مطلب دیگری که باید، در راستای حفظ شأن وکیل رعایت گردد؛ وکیل درزمان اخذ هرگونه مدرک از موکلش، رسید آن را تقدیم نماید تا مسئولیت کمتری متوجه وی باشد و در مقابل از هر گونه ظن و یا تصور نادرست موکل، نسبت به خود پیشگیری می‌نماید.

۵_ یکی از مطالب دیگری که باید مورد لحاظ وکیل واقع شود، که قانون نیز توصیه به آن داشته، تلاش وکیل در راستای ایجاد صلح و سازش باشد که تمامی وکلا باید در این خصوص اقدامات شایسته را به عمل آورند و با توجه به آئین نامه وکالت که اخیراً تصویب و قابلیت اجرا دارد، وکلا با ایجاد صلح و سازش، نگرانی جهت وصول حق الوکاله نخواهند داشت.

۶_ وکیل باید اقدامات خویش را به اطلاع موکل برساند، و به تماس‌های موکل پاسخگو باشد، ولی در خصوص پاسخگویی به تماس‌ها، موکل نیز باید شرایط وکیل را در نظر بگیرد و در ساعات اداری سعی کند، تماس نگیرد و اگر تماس حاصل کند و وکیل پاسخگو نبوده، وکیل دادگستری این موضوع را فرهنگ سازی نماید که در بعضی مواقع امکان پاسخگویی وجود ندارد.

۷_ آخرین نکته‌ای که باید عرض گردد، همکاری وکلا با مؤسسات حقوقی است، که خلاف شأن وکالت محسوب می‌گردد و با عدم همکاری وکیل با چنین مؤسساتی، ضمن حفظ شأن وکالت، به نوعی حقوق وکلای دیگران در جهت کاری و کسب درآمد و همچنین اخذ پرونده، حفظ می‌گردد.

منبع: ایرنا

کد خبر 502684

منبع: ایمنا

کلیدواژه: وکیل اخذ حق الوکاله ایجاد صلح و سازش شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شأن وکالت طرف مقابل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۳۲۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش آمریکا برای در اختیار گرفتن خلیج فارس محقق نمی‌شود

رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه گفت: خلیج فارس به عنوان شاهراه استراتژیک و منطقه‌ای ژئوپلتیک است و آمریکا تلاش دارد تا منطقه را در اختیار بگیرد و طبیعتاً چنین ادعایی با واکنش جمهوری اسلامی ایران مواجه می‌شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم،‌ نشست تخصصی "خلیج فارس، اقتدار ملی، حُسن همجواری" امروز (دوشنبه 10 اردیبهشت‌ماه) با حضور حسن عبدلیان‌پور؛ رئیس مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضاییه، اساتید دانشگاه و جمعی از کارشناسان این حوزه برگزار شد.

حسن عبدلیان‌پور در ابتدای این نشست با بیان اینکه کارهای علمی زیادی برای نام بزرگ خلیج فارس در مرکز وکلا انجام شده است، گفت: آنچه باعث شده است توجهات به منطقه خلیج فارس افزایش پیدا کند اقدامات کشورمان مبنی بر پایان دادن به هژمونی آمریکا در منطقه است.

وی ادامه داد: خلیج فارس مظهر نقش مؤثر ایران در ثبات و امنیت منطقه است و آنچه سبب افزایش توجهات به خلیج فارس در دهه‌های اخیر شده، اقدام جمهوری اسلامی ایران مبنی بر پایان دادن به هژمونی آمریکا در منطقه بوده است.

سخنگوی قوه قضاییه خبر داد: صدور سند برای جزایر 3گانه خلیج فارس

عبدلیان‌پور با بیان اینکه روز دهم اردیبهشت سالروز اخراج پرتغالی‌ها از تنگه هرمز و خلیج‌ فارس است و در تقویم به نام روز خلیج فارس نامگذاری شده؛ گفت: خلیج فارس از شمال با ایران، از غرب با کویت و عراق و از جنوب با عربستان، بحرین، قطر و امارات همسایه است؛ وسعت این پهنه آبی 240 هزار کیلومتر است و توسط تنگه هرمز به دریای عمان و از طریق آن به دریا‌های آزاد راه دارد.

وی ادامه داد: اهمیت خلیج فارس به دیروز و امروز نیست و ریشه در تاریخی به درازای قرن‌ها و سده‌ها دارد، اما آنچه سبب شد تا این پهنه آبی بیش از هر زمانی اهمیت یابد، پیروزی انقلاب اسلامی است که سبب خاتمه یافتن هژمونی آمریکا در منطقه شد.

رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که امنیت خلیج فارس مربوط به حوزه داخلی منطقه است و ربطی به کشور‌های بیگانه ندارد و قرار نیست بازیگران خارجی در تأمین امنیت آن نقش داشته باشند.

وی ادامه داد: خلیج فارس به عنوان شاهراه استراتژیک و منطقه‌ای ژئوپلتیک است؛ آمریکا تلاش دارد تا منطقه را در اختیار بگیرد و طبیعتاً چنین ادعایی با واکنش جمهوری اسلامی ایران مواجه می‌شود؛ ایران معتقد است که امنیت منطقه خلیج فارس، مربوط به کشور‌های حوزه و پیرامون خلیج فارس و نه مربوط به آمریکاست.

عبدلیان‌پور به جعل نام خلیج فارس از سوی برخی کشورها اشاره کرد و گفت: وجود سند‌های متعدد مبنی بر هویت فارسی خلیج فارس گواه بر کذب این ادعا است. کشور‌های حاشیه خلیج فارس از طریق جعل نام خلیج فارس به دنبال تبلیغاتی و روانی هستند همه آنها می‌دانند که نام خلیج فارس، همین خلیج فارس است، اما در چارچوب اعمال فشار سیاسی و روانی بر جمهوری اسلامی ایران، به این مسأله دامن می‌زنند.

وی گفت: خلیج فارس برای ما یک مسأله استراتژیک و دائمی است و هیچکس هم نمی‌تواند نام خلیج فارس را تغییر بدهد.

عبدلیان‌پور افزود: خلیج فارس، خلیج همیشه فارس بوده و خواهد بود و هیچ عاملی نمی‌تواند نام و موقعیت ژئوپلتیک این خلیج را عوض کند؛ امنیت این منطقه به هیچ وجه به دست بازیگران خارجی نخواهد افتاد. اگر امنیت و ثباتی در منطقه خلیج فارس است، با نام جمهوری اسلامی ایران گره خورده است؛ جمهوری اسلامی ایران می‌تواند با کمک کشور‌های منطقه می‌تواند ثبات و امنیت منطقه را به خوبی تأمین کند.

رئیس مرکز وکلا گفت: همه می‌دانیم جعل نام خلیج فارس از موضوعات سیاسی است و مجموعه وکلا و حقوقدانان  همواره به عنوان کنش‌گران فعال عرصه مسایل بین‌الملل در این خصوص موضع‌گیری کرده‌اند.

وی در ادامه به جنبش‌های دانشجویی در حمایت از مردم غزه اشاره کرد و گفت: در سال 1393رهبر انقلاب در نامه‌ای به جوانان اروپایی و آمریکایی نوشتند و اشاره کردند که من از شما جوانان می خواهم اجازه ندهید با چهره‌پردازی موهن و سخیف بین شما و واقعیت سدی ایجاد کنند.

عبدلیان‌پور گفت: خیزشی که ایجاد شده است مصداق صحبت‌های رهبر انقلاب است. ایشان اشاره کردند که این قضیه ظلم هفتاد ساله حتماً مردم آمریکا را به واکنش شدید وادار خواهد کرد و حتماً جنبش‌های دانشجویی به میدان خواهند آمد.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه گفت: در نظرسنجی صورت گرفته در آمریکا 52 درصد از مردم آن اعلام کردند که یک دولت در فلسطین می‌تواند باشد و آن دولت فلسطین است، ما نیز به عنوان جامعه وکلا از این حق پایمال شده مردم فلسطین دفاع و حمایت می‌کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • باید هرکس، وظیفه خود را بداند و به آن عمل کند
  • بهداشت حرفه ‌ای عمر مفید کارگران را افزایش می‌دهد
  • مرگ ۳ میلیون کارگر در جهان در پی حوادث و امراض/ ۵ شغل پرخطر
  • توضیحات وکیل بابک زنجانی از احتمال آزادی او
  • امکان آزادی مشروط بابک زنجانی با تایید رییس قوه قضاییه
  • آزادی مشروط در انتظار بابک زنجانی؟
  • بابک زنجانی آزاد هم می‌شود؟/ توضیحات وکیل
  • کوهپایه زاده: بابک زنجانی امکان بهره‌مندی از «آزادی مشروط» را دارد
  • مراقبت از جایگاه وکلا و کارشناسان دادگستری ضروری است
  • تلاش آمریکا برای در اختیار گرفتن خلیج فارس محقق نمی‌شود