Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فردا، با پایان انتخابات ریاست‌‌جمهوری و شوراها و البته بعد از انتخابات مجلس یازدهم که در سال98 جبهه اصلاحات در شرایطی سراسر از ابهام قرار دارد. از یک‌سو اصلاح‌طلبان با رأی مردم از مناصبی مانند نمایندگی مجلس، نمایندگی شوراها و در نهایت از حضور در دولت محروم شدند و از سوی دیگر آینده خود را باتوجه به کاهش شدید سرمایه اجتماعی در معرض خطر می‌بینند زیرا اگر نتوانند اعتماد مخاطبانشان را احیاء کنند، عملا دیگر نمی‌توانند در پرتوی سیاسی کشور نقش‌آفرین باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این وضعیت بغرنج نیروهای اصلاح‌طلب به دو شقه تقسیم می‌شوند؛ آنهایی که باور دارند باید با تندکردن فضا و به سمت اپوزیسیون حرکت‌کردن، جامعه را متوجه خود کنیم و آنهایی که هنوز بر فعالیت داخل چارچوب‌های قانونی مقعتقدند و می‌کوشند از رادیکال‌شدن فضای اصلاح‌طلبی برهیز کنند. البته این دوگانه در روند انتخابات ریاست‌جمهوری هم به چشم می‌خورد؛ به‌نحوی در نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان برخی می‌گفتند نباید از نامزدهای موجود حمایت کنیم و برخی نیز باور داشتند که با همین بضاعت هم می‌شود در انتخابات مشارکت کرد که در نهایت نهاد اجماع‌ساز به تبعیت از افکار حزب اتحاد ملت که متشکل از نیروهای مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب هستند، نظر نهایی‌اش عدم ارائه نامزد شد. اما یک روز بعد از تصمیم نهایی این تشکل انتخاباتی 14 حزب اصلاح‌طلب از عبدالناصر همتی حمایت کردند تا مشخص شود که شکاف میان اصلاح‌طلبان تا چه اندازه گسترده است. همین دوگانه تا امروز هم ادامه دارد و به نوعی تندروی-اعتدال مهم‌ترین چالش مجموعه جبهه اصلاحات که با آن درگیر است.

حالا پرسش این است که بعد از این سید محمد خاتمی در کدام سمت خواهد ایستاد؟ آیا به سمت اندیشه‌های رادیکال تندروها می‌رود یا سعی می‌کند با آرام‌کردن فضا، زمینه فعالیت مجدد سیاسی را فراهم کند؟ پاسخ به این پرسش چندان راحت نیست زیرا خاتمی هم در ماه‌های اخیر به شدت دچار تناقض بوده است؛ از یک‌سو او بارها گفت که نظر نهایی نهاد اجماع‌ساز را تأیید می‌کند و از سوی دیگر وقتی نظر نهایی نهاد اجماع‌ساز مبنی بر عدم حمایت از نامزدی به خصوص بود، او دو روز پیش از انتخابات در جمعی گفت که باید به نامزد موجود رأی داد. او نام همتی را بر زبان نیارود اما وقتی از اصلاح‌طلبان فقط همتی در صحنه باقی مانده بود، معلوم بود که او مخاطبان خود را به حمایت از همتی دعوت کرد. در واقع در این مقطع خاتمی نزدیک به طیف‌هایی از اصلاح‌طلبان شد که هنوز باور به مشارکت در انتخابات دارند اما پیشتر جامعه روحانیت مبارز که ریاستش با خاتمی است در بیانیه‌ای رادیکال اعلام کرده بود که به هیچ‌وجه از هیچ نامزدی حمایت نمی‌کنیم که در اینجا حزب متبوع خاتمی به سمت تندروها نزدیک شد.

حالا و در شرایط بعد از انتخابات در بیانیه خاتمی مشاهده می‌کنیم که او تمایل دارد به سمت رادیکال‌ها حرکت کند زیرا اولا اتهامات متعددی را علیه نظام انتخابات در ایران وارد کرده و ثانیا عینا حرف کسانی را تکرار کرده که سال‌هاست با ادعای بازگشت به جامعه و دوری از سیاست رسمی، سعی در تندکردن فضای سیاسی داشته‌اند.

نقش خاتمی در آینده می‌تواند بر سرنوشت جریان اصلاحات تأثیر گذار باشد، هرچند او دیگر نفوذ کلام سابق در میان مردم را ندارد.

 

منبع: فردا

کلیدواژه: اصلاح طلبان انتخابات خاتمی نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۳۴۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتبار ۹ همتی برای حمایت ویژه از بیماران خاص و صعب‌العلاج در ۱۴۰۳

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به عمر دو ساله صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج، از اعتبار ۹ همتی برای این صندوق در سال جاری خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد مهدی ناصحی در نشست خبری «روز بیماران خاص و صعب‌العلاج» که صبح امروز برگزار شد، اظهار کرد: حدود ۲ سال از عمر صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج می‌گذرد. هنگامی که این صندوق ایجاد شد، میزان بودجه تخصیص یافته معادل ۵ همت (۵هزار میلیارد تومان) بود و در سال گذشته به ۷ همت رسید.

وی ادامه داد: در حال حاضر، میزان بودجه تخصیص یافته صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج در سال جاری معادل ۹ همت است.

ناصحی با بیان اینکه موضوع حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج در کانون توجه قرار گرفته است، افزود: دولت و وزارت بهداشت به موضوع حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج توجه کرده‌اند و بیمه‌های پایه در جهت پوشش خدمات گام برداشته‌اند. حدود ۲ سال از عمر صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج می‌گذرد اما از شالکه بسیار خوبی برخوردار است.

وی درباره بیماری‌های تحت پوشش صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج گفت: ۱۰۷ گروه از بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج تحت پوشش قرار دارند.

ادامه دارد

دیگر خبرها

  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • اعتبار ۹ همتی برای حمایت ویژه از بیماران خاص و صعب‌العلاج در ۱۴۰۳
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می‌دانند
  • عباس عبدی خطاب به نواصولگرایان: آی‌ کیوتان در اندازه گنجشک هم نیست
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می دانند/ عقل هم چیز خوبی است
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • ادعای‌های متعارض اصلاح‌طلبان در خصوص انتخاب هیئت رئیسه مجلس/ از نگاه چپ‌ها قالیباف با پایداری ائتلاف می‌کند یا با اعتدالی‌ها؟
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای ۲۰ ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران