Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، اکبر بهنام جو، استاندار اردبیل در آیین افتتاحیه ایستگاه تحقیقات سیب زمینی کشور در اردبیل گفت: یافته‌های علمی این مرکز باید به صورت عملیاتی در مزارع مورد استفاده قرار گرفته و نتایج مثبت اقتصادی آن برای کشاورزان و استان ملموس باشد.

او بیان کرد: با توجه به پتانسیل بالای استان در زمینه کشت سیب زمینی در کشور، لازم است با استفاده از این ظرفیت تحقیقات بیشترین بهره برداری را داشته و کشور و استان را به عنوان برند در دنیا مطرح کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار اردبیل افزود: ارتباط با کشور‌های دارای مرکز تحقیقات در این زمینه از ضرورت‌ها بوده و باید ایران را به عنوان سرآمد علم و تحقیقات این محصول در دنیا مطرح کنیم.

بهنام جو مشارکت همه دستگاه‌های مرتبط، دانشگاه‌ها و کشاورزان با این ایستگاه تحقیقاتی را مورد تاکید قرار داد و گفت: دانشگاه محقق اردبیلی به عنوان محور می‌تواند با همکاری محققان و سوق دادن پایان نامه‌ها برای همکاری با این ایستگاه خروجی مناسبی را به استان، کشور و حتی دنیا ارایه دهد.

او به تولید بیش از ۸۰۰ هزار تن سیب زمینی در استان اشاره کرد و افزود: ۱۵۰ هزار تن از این میزان به صورت خام فروشی بوده و حدود ۱۵۰ هزار تن نیز مصرف داخل استان است.

استاندار اردبیل اظهار کرد: علاوه بر ارتقای بهره وری و بهبود بذر سیب زمینی تلاش برای استفاده بهینه از این محصول در راستای افزایش درآمد نیز مورد برنامه ریزی قرار گرفته که توسعه انبار‌های سرد و صنایع تبدیلی از جمله این اقدامات است.

بهنام جو بیان کرد: کشاورزان لازم است برای استفاده بهینه از ظرفیت‌های تولید، ارتباط با شرکت‌های دانش بنیان و پارک علم و فناوری را توسعه داده و با تشکیل تعاونی‌ها در راستای افزایش ارزش افزوده محصولات تولیدی خود اقدام کنند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی نیز در این آیین گفت: باتوجه به پتانسیل‌های بالای کشاورزی و سیب‌زمینی در استان اردبیل، اولین ایستگاه تحقیقات سیب‌زمینی کشور در این استان تأسیس شد.

کامبیز بازرگان افزود: در حال حاضر ۲۰ موسسه و آموزشگاه و ۳۴ مرکز آموزش کشاورزی و ۳۴۰ ایستگاه کشاورزی در سطح کشور فعال است و کلیه دانش به دست آمده در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

او گفت: کشورمان ظرفیت بسیار خوبی در صادرات سیب‌زمینی دارد که این ظرفیت موجود نیازمند توجه ویژه و تقویت است.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور اظهار کرد: بر همین اساس با شرکت‌های بخش خصوصی و دانش‌بنیان تعاملاتی انجام شده و وام‌های کم بهره در اختیار آنان خواهد گرفت.

بازرگان ادامه داد: در حوزه سیب‌زمینی باید اقدامات مهم و جدی انجام شود تا شاهد کمبود و یا کشت و برداشت بیش از حد نیاز نباشیم.

او بیان کرد: در حال حاضر کیفیت تولیدات سیب زمینی در سطح کشور از شرایط خوبی برخوردار است و در تلاش هستیم با اقدامات علمی و پژوهشی، کیفیت تولیدات سیب زمینی را افزایش دهیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: باتوجه به سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی، دانش‌های نوین حاصل از تحقیقات در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

بازرگان اظهار کرد: در حوزه بذر گندم و جو خودکفا هستیم و در حوزه بذر ذرت و کلزا شرایط تحریمی وجود ندارد و وارداتی به لحاظ دریافت ژن‌های گوناگون بذر‌ها انجام می‌شود که برای این محصولات امکان تولید بذر در داخل کشور وجود دارد.

او تصریح کرد: در حال حاضر فقط در حوزه بذر سبزیجات و صیفی‌جات گلخانه‌ای مشکلاتی وجود دارد که باعث واردات بذر این محصولات شده و در طول سال گذشته اقداماتی در راستای خودکفایی مانند کشت چندین نوع بذر خیار و گوجه صورت گرفته است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: تا مدتی قبل به‌دلیل اینکه ارز ارزان‌قیمتی برای واردات بذر سبزیجات و صیفی‌جات گلخانه‌ای اختصاص داشت، واردات داشتیم، ولی در حال حاضر ارز یارانه‌ای این حوزه قطع و این امر باعث شده که خودکفایی در این بخش سرعت گرفته و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۰۵ خودکفایی بذر این حوزه به ۶۰ درصد برسد.

انتهای پیام/ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صنایع تبدیلی سیب زمینی واردات کالا محصولات کشاورزی جهاد کشاورزی سیب زمینی حال حاضر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۰۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات پتروشیمی یک میلیون تن افزایش یافت

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با اشاره به صادرات ۱۶ میلیارد دلار محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۱ گفت: با توجه به اینکه قیمت جهانی در سال گذشته کاهش چشمگیری داشت ولی صادرات محصولات پتروشیمی ایران یک میلیون تن افزایش یافت. - اخبار استانها -

مرتضی شاهمیرزایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در عسلویه با بیان اینکه صنایع پتروشیمی به‌طور کلی صنعت اول کشور است اظهار داشت: در سال 1401 افزون بر 16 میلیارد دلار ارزآوری این صنعت در صادرات محصولات پتروشیمی به کشورهای مختلف بود.

معاون وزیر نفت اضافه کرد: میزان صادرات محصولات پتروشیمی سال 1402 در حال جمع‌بندی است ولی با اینکه قیمت‌های جهانی محصولات پتروشیمی در این سال کاهش چشمگیری داشت ولی خوشبختانه سال قبل بیش از یک میلیون تن صادرات محصولات پتروشیمی ایران بیشتر از سال ماقبل آن بود.

وی با اشاره به توزیع محصولات پتروشیمی به صنایع پایین دست کشور افزایش یافته است گفت: در سال قبل توزیع و عرضه داخلی محصولات پتروشیمی به صنایع پایین دست بیشتر از سال ماقبل آن بود و چون ارز اعتباری به واحدهای پایین دست صنایع پتروشیمی کمک کرد نقدینگی و سرمایه در گردش این واحدها از محل ارز اعتباری تأمین شد و محصولات بیشتری از مجتمع‌های بالادست صنایع پتروشیمی به پایین دست عرضه شد و صنعتگران این حوزه آن را یک انقلاب اعلام کردند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی کشور بازدید از طرح‌ها و پروژه‌های در دست اجرا در منطقه پارس جنوبی را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: خوشبختانه تلاش و فعالیت سرمایه‌گذاران عرصه صنایع پتروشیمی به‌صورت منظم است.

معاون وزیر نفت بخشی از موانع صنایع پتروشیمی را تأمین منابع مالی دانست و اضافه کرد: بخش دیگری از موانع این صنایع، رفتارهای آمریکا و تحریم‌ها است ولی خوشبختانه طرح‌های پتروشیمی ایران با سرعت در حال اجرا است و صنعت‌گران این حوزه فعالیت خودشان را انجام می‌دهند هر چند زحمت ما را زیاد می‌کند ولی صنعتگر ایرانی مسیر خودشان را برای توسعه پیدا می‌کند.

بازدید از توسعه صنعت لاوان پتروشیمی مهر پترو کیمیا بازدید از سایت شیرین‌سازی پتروشیمی بوشهر، به‌عنوان یکی از پاکترین پالایشگاه‌های کشور از دیگر برنامه‌های معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی بود.

ابر پروژه فاز دوم پتروشیمی بوشهر با مساحت 40 هکتار، شامل واحدهای الفین، اتیلن گلایکول‌ها، پلی اتیلن سنگین، سرویس‌های جانبی و آفسایت در حال اجرا است.

انتهای پیام/190

دیگر خبرها

  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی لیتیوم در همدان می‌مانیم
  • مراکز دندانپزشکی دولتی در کشور افزایش می‌یابد
  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور / دمای هوا در بیشتر مناطق افزایش می‌یابد
  • سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی برای دشمنان و دوستان جمهوری اسلامی داشت/همکاری با کشورهای همسایه و مستقل گسترش می‌یابد/ ایران ظرفیت‌های بسیار خوبی برای صدور خدمات فنی-مهندسی دارد
  • رئیسی: روابط ایران و سریلانکا افزایش یابد
  • دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر اردبیل با شرکت ۷ کشور خارجی
  • تکمیل ۱۵۰۰واحد نیمه‌تمام صنایع تبدیلی اولویت وزارت جهاد کشاورزی
  • صنایع کوچک روستایی در استان همدان توسعه می‌یابد
  • صادرات محصولات پتروشیمی یک میلیون تن افزایش یافت
  • ادامه بارش‌ها در مرکز، شرق، جنوب شرقی و جنوب کشور / دمای هوا در نوار غربی افزایش می‌یابد