Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، هادی میرزایی روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از بناهای تاریخی شهر کرمان افزود: صندوق احیا و بهره‌برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی در سال ۱۳۸۴ به استناد بند "ز" ماده ۱۱۴ قانون برنامه چهارم توسعه به منظور واگذاری ابنیه تاریخی کشور به بخش‌خصوصی تشکیل شد.
مدیرعامل صندوق احیا و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی کشور از واگذاری ۱۵۰ بنای تاریخی به بخش خصوصی در کشور خبر داد و بیان کرد: با استناد به سه مصوبه و آیین‌نامه آثار تاریخی قابل احیا، چهار بنا همچون کاروانسرای وکیل، خانه امینیان، عمارت شترگلو و خانه غفاری در استان کرمان به بخش‌خصوصی واگذار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی کاروانسرای وکیل را جزو متمایزترین کاروانسراهای کشور دانست و بیان کرد: امیدواریم کاروانسرای وکیل که با سرمایه‌گذاری بخش‌خصوصی در حال تبدیل شدن به بوتیک هتل است، در سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری برسد.
میرزایی تبدیل کاروانسراها به مراکز اقامتی را یک سیاست خوب در راستای احیا و زنده‌سازی این بناها عنوان کرد و ادامه داد: بزودی زمینه واگذاری سه بنای تاریخی در شهرهای کرمان و بم به بخش خصوصی را فراهم خواهد شد که خانه‌های عامری و آرشام نیز در لیست بررسی واگذاری‌های امسال نیز خواهد بود.
وی برگزاری فستیوال خانه‌های خلاق صنایع‌دستی و فرش دست‌باف را از دیگر اقدامات سال ۱۴۰۰ صندوق حفظ و احیای بناهای تاریخی و فرهنگی برشمرد و عنوان کرد: با توجه به تفاهم‌نامه‌ای که با مجموعه کار، تعاون و رفاه اجتماعی منعقد شده است، زمینه برگزاری این فستیوال در راستای تعیین بازار هدف و صادرات صنایع‌دستی با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی فراهم می‌شود.
میرزایی با بیان اینکه این فستیوال از مردادماه سال جاری آغاز و تا مردادماه سال ۱۴۰۱ به پایان می‌رسد تاکید کرد: به هر خانه‌ خلاق در هر استان تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات کم‌بهره ارایه می‌شود و همچنین به افرادی که در این فستیوال از خانه خلاق خرید انجام دهند تا سقف ۲۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت می شود.
رییس هیئت مدیره صندوق احیا و بهره‌برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی کشور ادامه داد: امیدواریم با سیاست‌هایی که در راستای حمایت از صنایع‌دستی با تکیه بر رفع موانع و پشتیبانی‌ها داریم زمینه توسعه، تامین بازار صادرات، ارتقای کیفی محصولات و ایجاد برندیگ در سطح جهان را فراهم کنیم.
وی یکی از اهداف سفر خود به کرمان را افزایش تعداد واگذاری‌ بناهای تاریخی این استان دانست و بیان کرد: یکی از واگذاری‌های مذکور در شهر کرمان با رویکرد ایجاد خانه خلاق است و امیدوارم در سه روزی که در کرمان هستم یکی از بناها به خانه خلاق اختصاص یابد.
میرزایی درباره هفته‌های ایران در کشورهای مختلف دنیا گفت: با توجه به ظرفیت‌های کشور در حوزه‌های مختلف و تفاهم‌نامه‌ای که با سازمان فرهنگ و ارتباطات منعقد شده است هفته‌های ایران در کشورهای هدف برگزار خواهد شد.
وی از برگزاری هفته‌ کرمان به مدت سه هفته در سه کشور مختلف دنیا در سال‌جاری خبر داد و اظهار کرد: در این هفته می‌توانیم ظرفیت‌های صنایع‌دستی، گردشگری و میراث‌فرهنگی استان کرمان را به نمایش بگذاریم.
مدیرعامل صندوق احیا و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی کشور خاطرنشان کرد: کشورهای ایتالیا، اتریش و سوییس، آفریقا و کشورهای حاشیه خلیج فارس مثل قطر و عمان علاقمند به برگزاری هفته‌های ایران در این کشورها هستند که امیدواریم بتوانیم از این فرصت استفاده کافی را ببریم.

برچسب‌ها خبرگزاری جمهوری اسلامی کرمان میراث فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خبرگزاری جمهوری اسلامی کرمان میراث فرهنگی خبرگزاری جمهوری اسلامی کرمان میراث فرهنگی صندوق احیا و بهره برداری از بناها تاریخی و فرهنگی بناهای تاریخی بخش خصوصی صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۴۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمای عمارت منصوب به فخرالدوله به حالت اولیه برگشت

به گزارش خبرنگار مهر، خانه منصوب به فخرالدوله یکی از بناهای تاریخی شهر تهران است که در غالب پرونده مجموعه ساختمان‌های خیابان فخرآباد به شماره .۸۰۰۸ مورخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۱ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد. این بنا متعلق به «منشور الملک» است که آن را به فخرالدوله نسبت می‌دهند.

عمارت فخرالدوله در سال ۱۳۸۸ و به دستور محمدباقر قالیباف شهردار وقت تهران، به انجمن مداحان واگذار شد و بنایی که تا قبل از این محل مدیریت بافت تاریخی و گردشگری شهرداری منطقه ۱۲ بود، به خانه مداحان تبدیل شد.

سوم شهریور سال ۱۴۰۲ با همراهی شهرداری منطقه ۱۲ و بنا به درخواست خانه مداحان، شهید گمنام والا مقامی پس از تشییع در مدرسه عالی شهید مطهری، در محوطه ورودی این بنا به خاک سپرده شد و همزمان وحیدرضا انارکی شهردار منطقه ۱۲ از ایجاد مقبره‌ای در خور شأن برای این شهید گمنام در محرم همان سال خبر داده بود.

پس از تعطیلات عید نوروز ۱۴۰۳، در اقدامی توسط شهرداری منطقه ۱۲ و بدون استعلام از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران، سازه‌ای بر روی مقبره این شهید والا مقام ایجاد شد که اعتراضات فراوانی از سوی مردم و مسؤولین ایجاد کرد و در همان زمان «مصطفی خرسندی، رئیس خانه مداحان» در مصاحبه‌ای در تاریخ ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ اعلام کرد که کار ساخت این سازه متوقف شده است و پس از استعلام و اعلام نظر میراث فرهنگی این بنا ساخته خواهد شد.

اکنون با پیگیری‌های کمیته مردم نهاد حفاظت از خانه‌های تاریخی تهران و همت معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران دستور حذف این سازه و عدم ساخت آن به خانه مداحان اعلام شد و در چند روز اخیر این سازه به طور کامل برچیده شد و نمای مخدوش شده خانه منصوب، دوباره به حالت اولیه خود برگشت.

کد خبر 6087285 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • برگزاری مزایده بناهای تاریخی استان مرکزی در نیمه نخست سال جاری
  • تجهیز ۲۰ بسته برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در گردشگری کرمان
  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
  • ماجرای سازه جدید در عمارت تاریخی که شهرداری قالیباف به انجمن مداحان واگذار کرده بود
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • بهره فرهنگی اجلاس پیرغلامان باید در استان کرمان ماندگار شود
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • نمای عمارت منصوب به فخرالدوله به حالت اولیه برگشت
  • بنای تاریخی ملک زاهدان در اختیار صنعتگران صنایع دستی قرار می گیرد