Web Analytics Made Easy - Statcounter

فریبرز ناطقی الهی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در پاسخ به این سوال که چه برنامه هایی برای ارزیابی آسیب‌پذیری نیروگاه‌ها، پالایشگاه‌ها، زیرایستگاه‌ها و شبکه‌های انتقال برق در کشور انجام شده است، اظهار داشت: این ارزیابی در سال های ۱۳۸۰ در برخی از پالایشگاه ها و نیروگاه همدان به صورت موردی بر اساس تجهیزات تک نه به صورت کل سیستم یا نیروگاه یا پالایشگاه‌ها انجام شد و ما اکنون اطلاعات کم و بیش خوبی از برخی تجهیزات و آسیب پذیری آنها در برابر حوادث و بلایای طبیعی احتمالی داریم ولی به عنوان یک مساله مهم و حیاتی برای کشور ما فاقد برنامه جامعی در این زمینه هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی توضیح داد: در سال های اخیر شبکه های برق رسانی، شبکه های گازرسانی یا قسمت آبرسانی مطالعات موردی ارزیابی آسیب پذیری را در خصوص یک پهنه کوچک با شرایط مختلف انجام دادند، ولی اگر بخواهیم این موضوع را جمع بندی کنم ما در این قسمت تا به امروز بسیار ضعیف عمل کرده ایم و شاید بیشتر از هر چیز دیگر این ساختمان ها، این سازه ها و سازه های پالایشگاهی، نیروگاهی و سازه های سیستم ها و شبکه های مخابرات، آبرسانی، گازرسانی و برق رسانی به رغم اینکه ادعاهایی وجود دارد که کارهایی روی آنها انجام شده است اما هنوز هم آسیب پذیر هستند. تا جایی که اطلاع دارم کارها در حدی نیست که بشود برای آنها به یک جمع بندی کامل و یک طرح جامع رسید و حتما باید مجددا" برای ارزیابی آسیب‌پذیری در دستورکار مسوولان امر و کشور قرار بگیرند.  

استاد پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله یادآور شد: نکته ای که خیلی مهم و حائز اهمیت است و در ۳۰ سال گذشته بارها و بارها آن را تجربه کردم این است که این کارها اولا باید برای ارزیابی آسیب‌پذیری نیروگاه ها، پالایشگاه ها، زیرایستگاه ها و شبکه‌های انتقال برق در کشور درست تعریف بشود، بعد درست توسط مشاوران انجام بگیرد و مهم تر اینکه این کارهای باید درست تحویل گرفته شود که متاسفانه ما هرازگاهی شاهد این هستیم که پروژه ای با میلیاردها تومان هزینه تعریف می شوند؛ کاری هم در یک دفتر کوچک توسط چند دانشجو انجام می گیرد و بعد تحویل گرفته می شود و متاسفانه می بینیم که کار آنقد ضعیف است که حتی متولیان امر هم نمی توانند آن را در جایی ارائه دهند.



ناطقی الهی با بیان اینکه گفتن این مسائل هم کار آسانی نیست ولی به هر حال ما اگر بخواهیم کشوری ایمن هنگام وقوع انواع حوادث و بلایای طبیعی داشته باشیم، مهم ترین جا همین سازه های حیاتی و سازه های زیربنایی است که بدون آنها عملا" کشور فلج خواهد شد، توضیح داد: اگر امروز برای این مسائل مهم و حیاتی چاره جویی نکنیم، هنگام وقوع حوادث و بحران ها نمی دانیم چه کاری می توانیم انجام دهیم چرا که آن روز خیلی دیر خواهد بود. درست است که این مسائل در داخل سازمان ها، وزارتخانه ها و نهادهای خاص خودشان انجام می گیرد ولی باید در سطح بالاتر یک تیم حاذق در تعریف، انجام و زمان تحویل گیری پروژه کنترل و نظارت داشته باشد.

وی اضافه کرد: چه بسا خیلی از مسائل دیده نمی شود و عملا کارآمدی و کارآیی آن پروژه در حد صفر هم لحاظ نمی شود و نتیجه تحقیقات در کتابخانه های این دستگاه ها می ماند و هیچ کاری بر اساس آنها در سطوح مختلف این سازه‌ها، تشکیلات و شبکه ها انجام نمی شود. به این ترتیب در زمان وقوع زلزله ممکن است این سازه ها دچار مشکلات اساسی شوند. همان طور که دیدیم در پالایشگاه تهران به خاطر یک بی دقتی یا به دلیل یک خوردگی چنان آتش سوزی شکل گرفت که می توانست حتی برای شهر تهران هم مشکلاتی ایجاد کند اما خوشبختانه آتش سوزی به تانک های ذخیره LPG صدمه نزد. در غیر این صورت یک بمب و یک انفجار مهیب در سطح تهران اتفاق می افتاد.

ناطقی الهی افزود: با این حال ایران شاید یکی از پنج کشور اول دنیا بعد از آمریکا، ژاپن، چین و هند در حوزه مهندسی زلزله است ولی متاسفانه چون متولی امور این حوزه بیشتر به دنبال انجام پروژه ها به صورت روبنایی بودند، به جاهای خوبی نرسیدند و همین مساله باعث شده که روحیه مقاوم سازی در مقابل زلزله تا حدود زیادی در کشور متزلزل شود.  



وی در پاسخ به این سوال که چه برنامه های برای ارزیابی ایمنی سدها برای هرگونه زلزله احتمالی با استفاده از آزمایش های ارتعاش اجباری و محیطی در کشور انجام شده است، افزود: ارزیابی سدهای کشور مساله بسیار مهمی است که متولی آن وزارت نیرو است. در یک پروژه با یک دانشجوی دکتری روی ارزیابی سدهای کل کشور در برابر زلزله کار کردیم که نتایج آن منتشر و مقالات آن وجود دارد، ارزیابی های دینامیکی درجا مثل آزمایش های دینامیکی یا استاتیکی یا برداشت های میدانی توسط سنسورهای خاص و شتاب نگار و برداشتن شتاب ها روی سدها چه به صورت فورس و اعمال نیرو در دستور کار وزارت نیرو همیشه بوده و هست و تا آنجایی که اطلاع دارم روی تعدادی از سازه ها که دارای مشخصه های خاصی چه سدهای بتونی و چه سدهای خاکی آزمایش هایی انجام و اطلاعاتی جمع آوری شده است ولی چون اطلاعات سدها، اطلاعات خاص و محرمانه است، عموما نمی شود این اطلاعات را در دسترس عموم قرار داد.  

بنیانگذار مقاوم سازی و مدیریت بحران در ایران یادآور شد: با توجه به اهمیت سدها و این سازه ها در کشور و آسیب پذیری آنها در مقابل زلزله تصور می رود که انجام آزمایش های ارتعاش اجباری و محیطی بسیار خوب و داشتن یک برنامه کامل مورد نیاز است، تمام سدهای کشور برنامه پدافند دارند اما متاسفانه اطلاعات زیادی در دسترس ما نیست و چقدر خوب می شود که اطلاعاتی که ما جمع آوری کردیم، به اطلاعات پدافند سدهای کشور اضافه شود تا ما یک شناخت بهتری از سدهای کشور داشته باشیم. البته باید توجه داشته باشیم که سدهای کشور عموما  اُور دیزاین و بالاتر از شرایط خاص حتی زلزله طراحی می شوند از این رو امیدواریم که در زلزله های آتی در کشور، مگر یک زلزله بسیار نادر و خاص، سدهای کشور باید پاسخگوی ضوابط اولیه طراحی خودشان باشند.  


به گزارش ایرنا،  بلایای طبیعی به مجموعه ‌ای از حوادث زیانبار گفته می ‌شود که منشاء انسانی ندارند و به طور معمول غیرقابل پیش‌ بینی بوده است یا حداقل از مدت ها قبل نمی ‌توان وقوع آنها را پیش ‌بینی و اعلام کرد.  

بلایای طبیعی دارای انواع گوناگونی هستند که زلزله، سیل، طوفان، گردباد، سونامی، تگرگ، بهمن، رعد و برق، تغییرات شدید درجه حرارت، خشکسالی و آتشفشان نمونه‌هایی از این بلایای طبیعی به شمار می آیند.  

در این رهگذر جمهوری اسلامی ایران به لحاظ وضعیت جغرافیایی، شرایط آب و هوایی و ویژگی های ژئوپلتیک در زمره کشورهای بلاخیز دنیا به شمار می رود که در طول تاریخ شاهد حوادث و سوانح بسیاری بوده است.  

بنابر گزارش های سازمان ملل متحد، این سازمان ایران را به دلیل امکان وقوع ۳۱ حادثه طبیعی، غیرطبیعی و انسان ساخت در زمره ۱۰ کشور نخست بلاخیز دنیا قرار داده است به طوری که از مجموع ۴۰ بلای طبیعی شناخته شده در جهان امکان وقوع ۳۱ نوع آن شامل زلزله، سیل، سونامی، رانش زمین، روانه های گلی، سنگ لغزش، فرسایش خاک، نفوذ و پیشروی آب دریا، رسوب زایی، تخریب ساحلی، مرداب زایی، کویرزایی، انجماد و سرمازدگی، تگرگ، بهمن، طوفان، آلودگی آب و هوا، آلودگی محیط زیست، آفات و بیماری های نباتی و نیز خشکسالی وجود دارد.

تحقیقات انجام شده از سوی کارشناسان خبره دخیل در امر مدیریت بحران و سوانح در کشورمان نشان می دهد آتش سوزی خود به خودی جنگل ها، صاعقه، خطرات ژئوترمال (زمین گرمایی)، ریزش حوضه های آهکی، نشست های زمین در نواحی استخراج مواد معدنی، ریزش های زیردریایی، لغزش های زیردریایی، باتلاق زایی، آتشفشان و خودسوزی میدان های زغالی در مراحل بعدی وقوع حوادث و بلایای شایع در کشور قرار دارند.

برچسب‌ها هند ژاپن اختصاصی ایرنا پالایشگاه نفت چین ایالات متحده آمریکا ایران زلزله برگزیدگان علم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هند ژاپن اختصاصی ایرنا هند ژاپن اختصاصی ایرنا پالایشگاه نفت چین ایالات متحده آمریکا ایران زلزله برگزیدگان علم ارزیابی آسیب پذیری برای ارزیابی بلایای طبیعی پالایشگاه ها سازه ها سدهای کشور انجام شده شبکه ها انجام شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۵۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسماعیل‌نژاد: تلاش می‌‌کنم جای خالی دوستانم را پر کنم

لژیونر والیبال ایران گفت: هر بازیکنی زندگی و دلایل شخصی خودش را برای نیامدن به تیم ملی دارد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، امین اسماعیل‌نژاد در پایان تمرین امروز، سه‌شنبه تیم ملی والیبال ایران اظهار داشت: هر سال که می‌گذرد تجربه بازیکنان نیز افزایش پیدا می‌کند. هر سال بازی‌های زیادی انجام می‌دهیم و نهایتاً می‌خواهیم که به تیم ملی کشورمان کمک کنیم. مدت زمان کمی است که آقای پائز به ایران آمده اما شناخت کافی از بازیکنان دارد. ایشان از والیبال روز دنیا اطلاعات کاملی دارند و امیدوارم که بتوانیم با کمک موتا پائز به المپیک صعود کنیم.

پاداش میلیاردی ملی‌پوشان والیبال در صورت صعود به المپیک

قطر پاسور تیم ملی والیبال در ادامه گفت: مطمئناً تمام تلاش خود را انجام می‌دهیم و همه بازیکنان نیز با انگیزه بیشتری نسبت به سال گذشته در تمرینات حضور دارند. تمام تلاش ما این است که بتوانیم سهمیه المپیک کسب کنیم.

بازیکن فصل گذشته تیم ورونا ایتالیا درباره هفته اول و بازی‌های دشواری که ملی‌پوشان پیش رو دارند، اضافه کرد: ایران در هفته اول لیگ ملت‌ها با رقبای اصلی خود دیدار خواهد کرد و قطعا هر تیمی که بتواند در این هفته از مسابقات امتیازات بیشتری بگیرد، امیدش هم افزایش پیدا می‌کند.

اسماعیل‌نژاد در ادامه گفت: هر بازیکنی زندگی و دلایل شخصی خودش را برای نیامدن به تیم ملی دارد. من نیز تمام تلاش خود را انجام می‌دهم تا بتوانم جای خالی دوستانم را در تیم ملی پر کنم.

امین اسماعیل‌نژاد در پایان درباره مقصد بعدی باشگاهی خود تاکید کرد: اجازه دهید به این سوال پاسخ ندهم که سورپرایز شوید، چون اگر بگویم در ایتالیا خواهم ماند، چیز دیگری معلوم می‌شود اما صد درصد تیم من تغییر خواهد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تکریم معلم در همه طول سال انجام شود
  • تنها ۳۵ درصد سدهای کشور خالی است + جزئیات
  • ساخت ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تسریع شود
  • اسماعیل‌نژاد: تلاش می‌‌کنم جای خالی دوستانم را پر کنم
  • الزام رعایت ملاحظات ایمنی و اچ‌اس‌ئی هنگام تعمیرات نیروگاه ها
  • مایکروسافت نسبت به حمله «جریان کثیف» که اپ‌های اندرویدی را تحت تأثیر قرار می‌دهد هشدار داد
  • روح جاسوسان شوروی بازگشته؛ افزایش عملیات خرابکارانه روسیه در اروپا
  • بسیاری از آسیب‌های اجتماعی ناشی از بی‌توجهی به امر نماز است
  • ارزیابی نهایی خسارت آتش سوزی شفت از سوی متولیان بیمه
  • نامه نگاری های ارتقای آبسرد به بخش انجام شده است