Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- استان خراسان جنوبی ظرفیت‌های بسیار خوبی دارد که بالقوه بوده و به فعلیت نرسیده است، اگر این ظرفیت‌ها به فعلیت برسد شاهد شکوفایی در معیشت و اشتغال مردم در استان خواهیم بود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، در خراسان جنوبی پتانسیل‌های تجاری و اقتصادی بسیاری وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از ظرفیت‌های خراسان جنوبی وجود مرز است که پتانسیلی بزرگ برای استان است و همجواری با کشور افغانستان نیز یک مزیت نسبی برای استان است که می‌توان به عنوان یک فرصت از آن استفاده کرد چراکه یش از 50 درصد از کالاهایی که از ایران به کشور افغانستان صادر می شود از طریق مرز ماهیرود انجام می شود.

علاوه بر مرز این استان در بخش‌های کشاورزی، گردشگری، معدن و خدمات ظرفیت‌های زیادی دارد که باید شناسایی شود تا بتوان به طور صحیح به بخش خصوصی و علاقه‌مندان به سرمایه گذاری در استان معرفی شود.

علی رغم همه کاستی‌ها و مشکلات اقتصادی خراسان جنوبی می تواند به عنوان یک استان پایلوت برای پیشرفت و توسعه معرفی شود.

مرزهای خراسان جنوبی فرصت خوبی در کشور است

حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم حمیدی، رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی در دیدار با مدیر منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی اظهار داشت: حمایت از تولید و اشتغال یکی از وظایف ما در قوه قضائیه است.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری از همه دستگاه‌ها خواسته اند که در راستای ایجاد اشتغال، تولید و مانع زدایی‌ها پای کار بیایند افزود: ما در قوه قضائیه نیز ظرفیت‌های خود را پای کار آورده ایم تا مشکلات تولید کنندگان در استان کم شود و به بحث تولید و اشتغال کمک شود.

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی با بیان اینکه خراسان جنوبی ظرفیت‌های بسیار خوبی دارد که بالقوه بوده و به فعلیت نرسیده است بیان کرد: اگر این ظرفیت‌ها به فعلیت برسد شاهد شکوفایی در معیشت و اشتغال مردم در استان خواهیم بود که در این راستا باید تلاش کنیم.

حمیدی با اشاره به اینکه مرز در همه جای کشور ظرفیت بسیار مهمی است و در استان نیز اینگونه است تصریح کرد: برخی به مرز نگاه امنیتی دارند، گرچه باید تهدیدات را از مرز دور کرد و نگاه امنیتی هم مهم است اما باید بدانیم که مرز به عنوان یک فرصت نیز هست و در خراسان جنوبی که امنیت اقتصادی و مرزی وجود دارد و تهدیدی از ناحیه مرزهای استان وجود ندارد باید از فرصت مرز استفاده کنیم.

وی با تاکید بر اینکه مرزهای خراسان جنوبی فرصت خوبی در کشور است خاطرنشان کرد: در بحث فعال سازی بازارچه‌های مرزی باید تلاش شود.

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی یادآور شد: در حاشیه مرز در کنار بازارچه ماهیرود بازارچه‌های دیگری نیز داریم که می توانند نقش مهمی در توسعه استان ایفا کنند.

حمیدی با اشاره به اینکه این امر نیازمند دیپلماسی اقتصادی با کشور افغانستان است اظهار داشت: امید است بتوانیم از ظرفیت مرز در خراسان جنوبی به خوبی استفاده کنیم. 

وی با بیان اینکه ظرفیت معادن در استان بی نظیر است و باید ظرفیت معدن نیز به کارگیری شود افزود: متاسفانه معدن کاران از وضعیت موجود نگران و ناراضی هستند و علاقه مند هستند کار اقتصادی بیشتری انجام در این راستا انجام شود و در این راستا باید از خام فروشی معادن جلوگیری و فرآوری انجام شود.

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه کشاورزی و دامداری نیز در استان ظرفیت خوبی است بیان کرد: ما در تولید عناب، زرشک و زعفران در کشور جزو استان‌های برتر هستیم.

حمیدی با بیان اینکه مردم خراسان جنوبی خود یک ظرفیت بزرگ برای کشور هستند تصریح کرد: مردم همپای نظام و انقلاب هستند و پشتیبانی مردمی در خراسان جنوبی می تواند یک نقطه اتکا باشد.

وی با اشاره به اینکه با وجود این همه ظرفیت در استان باید خراسان جنوبی درخشش بیشتری در کشور داشته باشد گفت: یکی دیگر از ظرفیت‌های استان منطقه ویژه اقتصادی است که بسیار خوش درخشیده است.

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی با بیان اینکه وجود مناطق ویژه اقتصادی به فعالان اقتصادی در کشور کمک می کند افزود: ما نیز آمادگی داریم مشکلاتی که در حوزه ما است را رفع کنیم.

حمیدی با بیان اینکه ظرفیت‌های ما در دادگستری ظرفیت مدعی العموم است اظهار داشت: برخی ترک فعل‌ها سبب شده است که وضعیت اقتصادی تغییر کند.
وی خاطرنشان کرد: در بازدید از منطقه ویژه اقتصادی مشاهده کردیم که این منطقه برای نخستین بار در کشور واحد تولیدی دستگاه‌های مورد نیاز تولید کاشی و سرامیک را تولید می کند که این امر یک خبر مسرت بخش و برای صرفه جویی در ارز کشور بسیار خوشحال کننده است.

مبارزه با عوامل و ریشه‌های فساد اولویت نخست قوه قضائیه است/ خراسان جنوبی رتبه نخست دادگاه‌های آنلاین در کشورزنگ خطر اعتیاد در بین جوانان خراسان جنوبی به صدا درآمد/ جولان معتادان متجاهر در سطح شهرهای استانحال ناخوش این روزهای صادرات فرش استان خراسان جنوبی؛ طرح‌های ریزماهی و خشتی گرفتار خزان

حاکمیت در نظام جمهوری اسلامی یک پازل بزرگ است

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی تصریح کرد: حاکمیت در نظام جمهوری اسلامی یک پازل بزرگ است که همه ما یک قطعه از پازل هستیم و یکی از قطعات آن دستگاه قضا است، بنابراین همه باید کمک کنیم این پازل کامل شود.

حمیدی با اشاره به اینکه امروز نیاز کشور ما مسائل اقتصادی است یادآور شد: امروز ما درگیر جنگ اقتصادی با دنیا هستیم و دنیا با این جنگ به سراغ ما آمده است و می خواهد ملت را از پای دربیاورد، بنابراین همه باید در مقابل جنگ، حس بگیریم و برای غلبه بر این جنگ همه باید به کمک یکدیگر بیاییم.

مرتضی صفدری زاده، رئیس منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی نیز ظهار داشت: حضور حداکثری مردم در پای صندوق‌های رأی خاری بر چشم دشمنان شد و امید است فصل جدیدی در بحث همدلی و همبستگی برای توسعه ایران شاهد باشیم.

وی با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی توسط بخش خصوصی در دو سایت مرزی و مرکزی اداره می شود افزود: این منطقه از محدود مناطقی است که به صورت صد درصد توسط بخش خصوصی اداره می شود.

رئیس منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی با بیان اینکه خراسان جنوبی استان محرومی نیست بیان کرد: بلکه خراسان جنوبی استانی محروم، از شناخته شدن پتانسیل‌ها و فرصت‌ها و عوامل توسعه خود و عدم معرفی این فرصت‌ها است و توانمندی‌ها و فرصت‌های استان کمتر معرفی شده است. 

صفدری زاده با تاکید بر اینکه باید در این استان آسیب شناسی انجام شود تصریح کرد: چراکه فضای کسب و کار فضای مانوسی برای افراد جامعه نیست که باید در این مسیر کار شود.

خراسان جنوبی مسیر توسعه را پیدا کرده است

وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی مسیر توسعه را پیدا کرده است و در چند سال اخیر اتفاقات خوبی در استان افتاده است خاطرنشان کرد: سرمایه گذاران ایرانی اگر می خواهند فضای مناسبی برای سرمایه گذاری پیدا کنند باید بدانند، خراسان جنوبی می تواند یکی از استان‌های کشور در بحث جذب سرمایه گذار باشد.

رئیس منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه فضای کسب و کار خراسان جنوبی چیزی کم ندارد گفت: منطقه ویژه اقتصادی ‌‌صادرات محور است و تاکنون کمترین واردات و بیشترین صادرات را در حوزه غیر نفتی داشته ایم و این سبب شده است که در کشور زبان زد باشیم.

صفدری زاده بیان کرد: بعد از مانع زدایی‌های استاندار اسبق زمینه یک افتخار برای خراسان جنوبی فراهم شده است و آن این است که مرز ماهیرور استان معبری است که بیش از 50 درصد کالاهایی که از طریق ایران به افغانستان ارسال می شود از این مرز صادر شده است.

وی به اهداف تشکیل منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی اشاره کرد و خاطرنشان کرد: جذب سرمایه داخلی و خارجی، اجرای سیاست های توسعه منطقه ای، ارتقاء سطح تکنولوژی های جدید، کاهش هزینه های تولید به منظور ورود به بازارهای رقابتی و جهانی، اجرای سیاست‌های توسعه منطقه ای و ایجاد قطب‌های اقتصادی و صنعتی از جمله اهداف تشکیل منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی است.

رئیس منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی همچنین به مزایای منطقه ویژه اقتصادی استان اشاره کرد و تصریح کرد: نزدیک‌ترین منطقه ویژه اقتصادی ایران به شاهراه حلقوی افغانستان، همجواری با 460 کیلومتر مرز مشترک ایران و افغانستان، واقع شدن در مرکز ثقل چهارراه ترانزیتی کریدورهای منطقه‌ای و بین المللی و تنها منطقه ویژه اقتصادی دارای سایت اصلی در مجاورت مرکز استان و قطعه منفصله در نقطه صفر مرزی بخشی از مزیت‌های منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی است.

 انعقاد قرارداد خواهر خواندگی با منطقه آزاد چابهار

صفدری زاده از انعقاد قرارداد خواهر خواندگی با منطقه آزاد چابهار خبر داد و اظهار داشت: کلیه مجوزهای سرمایه گذاری و واگذاری زمین در منطقه ویژه اقتصادی کمتر از 72 ساعت انجام می شود.

وی با اشاره به اهم اقدامات انجام شده اقتصادی و سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی یادآور شد: در بحث تجهیز و آماده سازی منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی، مجموع سرمایه گذاری در سایت مرکزی 140 میلیارد تومان و در سایت مرزی 48 میلیارد تومان است و  همچنین مجموع مجوزها و راه اندازی ها 860 میلیارد تومان بوده است.

رئیس منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی با بیان اینکه از ابتدا تاکنون در مجموعه سازمان 137 نفر آشغال ایجاد شده است گفت: در واحد‌های مستقر نیز 3 هزار و 34 نفر اشتغال ایجاد و در مجموع 3 هزار و 171 نفر در دو سایت مرزی و مرکزی مشغول فعالیت هستند.

صفدری زاده با بیان اینکه 14 واحد در سایت مرکزی به بهره برداری رسیده است بیان کرد: واحد چرم مصنوعی برای اولین بار، واحد تولید پشم و نخ های پشمی، واحد فرآوری و بسته بندی مواد غذایی و غیره از جمله واحد‌های افتتاحی در سایت مرکزی هستند.

وی با اشاره به اینکه 17 واحدبا پیشرفت 10 تا 90 درصدی در سایت مرکزی وجود دارند که به زودی افتتاح خواهند شد یادآور شد: همچنین تعداد واحد های بهره برداری سایت مرزی 9 واحد هستند که عمدتا در بحث ترانزیت، ذخیره سازی و انبار است و 24 واحد مرزی نیز 10 تا 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

رئیس منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی با اشاره به میزان صادرات، واردات و ترانزیت از سایت مرزی منطقه ویژه در سال 99 نسبت به سال 98 گفت: در بحث ترانزیت 91 برابر افزایش ترانزیت، در بحث واردات 40 درصد کاهش و در مجموع صادرات 4.1 برابر افزایش را شاهد بوده ایم.

صفدری زاده اظهار داشت: سال گذشته 81 هزار و 404 کامیون وارد سایت مرزی شدند که 150 درصد افزایش داشته است که نشان از توجه و اهتمام عوامل و تجار بخش خصوصی مستقر در منطقه است.

وی افزود: همچنین سازمان منطقه ویژه اقتصادی در مسئولیت های اجتماعی غافل نبوده است و در حوزه های مشارکت در آزادسازی زندانیان غیر عمد، تهیه جهیزیه، بازسازی مدارس و غیره فعالیت داشته است‌.

مانع زدایی‌ها به سمتی باشد که سرمایه گذار جذب شود

رئیس منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی با بیان اینکه رعایت قانون برای ما سرلوحه است اظهار داشت: بی ثباتی در قانون مشکلاتی را برای برخی واحد‌های تولیدی به وجود آورده است که امید است مانع زدایی‌ها به سمتی باشد که سرمایه گذار جذب شود.

صفدری زاده با بیان اینکه واحد برنج منطقه ویژه که بهترین تکنولوژی شرق کشور را دارد که به دلیل بی ثباتی قانون تعطیل شده است افزود: به خراسان جنوبی در ایران به عنوان یک مزیت می توان نگاه کرد.

وی اظهار داشت: ایجاد ستاد توسعه خاوران توانسته است یک مزیت برای استان است که تاکنون اقدامات خوبی را ایجاد کرده است.

انتهای پیام/255/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ۸ ۴۲ درصد ۳ ۴۶ درصد رئیس منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی خراسان جنوبی خراسان جنوبی خراسان جنوبی سایت مرکزی مانع زدایی ها سرمایه گذاری عنوان یک صفدری زاده سایت مرزی یادآور شد بخش خصوصی ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۵۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا نفوذ روسیه در قفقاز جنوبی کاهش یافته است؟

به گزارش خبرآنلاین عرب نیوز در تحلیلی نوشت: آیا قفقاز جنوبی به خاورمیانه جدیدی تبدیل شده است یا به میدان بازی ثانویه‌ای برای منافع ژئوپلیتیک خاورمیانه تبدیل شده است؟ تحلیلگران اغلب از پرونده سوریه برای پیوند هر دو منطقه استفاده می کنند. ما در هر دو موضوع همان بازیکنان را مشاهده می‌کنیم: ترکیه، روسیه، ایران و در پس زمینه، اروپایی‌ها و ایالات متحده. با این حال، آنچه که به عنوان «خاورمیانه جدید» توصیف می‌شود، رابطه جدید شکل گرفته بین روسیه و ترکیه است.

پس از بحران قره باغ و پیامدهای جنگ اوکراین، یک تغییر ژئوپلیتیکی بزرگ رخ داده است. ارمنستان، آذربایجان و گرجستان اکنون حضور جهانی قوی‌تری دارند و به طور فعال به دنبال تغییر استراتژی‌های سیاست خارجی خود از نفوذ روسیه هستند. آذربایجان روابط خود را با ترکیه، اسرائیل و اتحادیه اروپا تقویت کرده و ارمنستان که از حمایت روسیه ناامید شده است، به وضوح تعامل خود را با اتحادیه اروپا و به ویژه فرانسه گسترش داده است. همچنین، ارمنستان به دنبال گسترش روابط نظامی با هند است. گرجستان نیز با آشفتگی داخلی مواجه است و به دنبال تقویت روابط خود با ایالات متحده، چین و اتحادیه اروپا است.

بسیاری از تحلیلگران معتقد هستند که در دوران پس از جنگ اوکراین، نفوذ روسیه در این منطقه کاهش داشته است و ترکیه، کشوری است که بیشترین سود، به ویژه از طریق اتحاد با آذربایجان، را از وضعیت فعلی این منطقه برده است.

با این حال، آیا این وضعیت برای مدت طولانی تداوم خواهد داشت؟ آیا ارتش روسیه آنقدر بر جبهه اوکراین متمرکز است که در این منطقه حیاتی برای مسکو زمین بیشتری را از دست دهد؟ اگر این فرضیه درست باشد، اثرات این مهم به سایر کشورها و مناطق تحت نفوذ روسیه مانند آسیای مرکزی گسترش خواهد یافت.

به نظر می‌رسد این فرضیه درست نباشد. اگر وضعیت فعلی این منطقه با اتفاقات سال ۲۰۰۸ گرجستان مقایسه بشود، مشاهده می‌شود که روسیه به راحتی شکست نخواهد خورد. با وجود اینکه مسکو قادر به حفظ منافع خود در آنجا بود، ارتش را به آن منطقه گسیل کرد. روسیه نیروی غالب در این منطقه است. این کشور به عنوان دومین قدرت نظامی جهانی رتبه بندی شده است و مجموعه گسترده‌ای از دارایی‌های نظامی خود از جمله بزرگترین نیروی تانک و یکی از بزرگترین زرادخانه های هسته‌ای را حفظ کرده است. بر اساس بررسی‌های نظامی، مسکو با بیش از ۱.۳۲ میلیون پرسنل نظامی فعال و طیف گسترده‌ای از قابلیت های از زمین به هوا به دریا حضور قابل توجهی در صحنه جهانی دارد.

از سوی دیگر، ترکیه هشتمین ارتش قدرتمند جهان را دارد اما ارتش این کشور به خوبی مدرن شده و گسترش قابل توجهی داشته است. با تمرکز بر پیشرفت‌های تکنولوژیکی و اعتماد به نفس، نیروهای مسلح ترکیه با داشتن مجموعه ای متنوع و پیچیده از سخت افزار نظامی و یک صنعت دفاعی قوی به یک بازیگر کلیدی در ناتو و فراتر از آن تبدیل شده اند.

روسیه هنگام تمرکز بر قفقاز، حضور نظامی استراتژیک خود را به ویژه در مناطق آبخازیا و اوسیتیا جنوبی حفظ می‌کند. در آبخازیا، پایگاه نظامی هفتم روسیه میزبان حدود ۴۵۰۰ پرسنل است، در حالی که پایگاه نظامی گارد چهارم اوسیتیا جنوبی میزبان حدود ۳۵۰۰ پرسنل است. علاوه بر این، روسیه دارای پایگاه نظامی ۱۰۲ در گیومری ارمنستان و پایگاه هوایی ۳۶۲۴ در فرودگاه Erebuni در نزدیکی ایروان است که تعداد پرسنل آن از ۳۲۱۴ تا ۵۰۰۰ نفر تخمین زده شده است. این پایگاه‌ها نقش مهمی در نفوذ روسیه دارند. در همین حال، ترکیه هیچ پایگاه نظامی رسمی در منطقه قفقاز ندارد. با این حال، این کشور همکاری نظامی نزدیک با آذربایجان، از جمله تمرینات نظامی مشترک و توافقنامه های دفاعی را حفظ می‌کند. این مشارکت به ویژه در طول درگیری قره باغ آشکار بود، جایی که حمایت ترکیه نقش مهمی در پیروزی باکو در درگیری‌های پیش از سپتامبر ۲۰۲۳ ایفا کرد، زمانی که کنترل کامل منطقه مورد مناقشه با ارمنستان را به دست آورد. حضور نظامی ترکیه در منطقه بیشتر به اتحاد و حمایت استراتژیک مربوط می شود تا پایگاه های فیزیکی.

از بسیاری جهات، ما امروز در یک مقیاس بزرگتری از عواقب جنگ گرجستان در سال ۲۰۰۸ زندگی می‌کنیم .این یک پیچ و تاب جالب است زیرا ترکیه برای روسیه همان استراتژی روسیه را برای ایالات متحده در میادین مختلفی چون سوریه و آفریقا اعمال می‌کند. هر دو کشور به دنبال جلوگیری از درگیری‌های مستقیم هستند و یک روش عملیاتی پیدا کرده اند که مقابله غیرمستقیم را با همکاری در عرصه‌های دیگر ترکیب می‌کند. ما باید به یاد داشته باشیم که این منطقه از لحاظ تاریخی یک میدان نبرد برای قدرت های امپراتوری، از جمله امپراتوری عثمانی، ایران و روسیه بوده است. به همین دلیل است که با گسترش احتمالی جنگ در اوکراین، مقایسه وضعیت قفقاز جنوبی با خاورمیانه مناسب نیست. در عوض، ما باید جنگ روسیه و ترکیه در قرن نوزدهم را به یاد داشته باشیم. این جنگ در قفقاز انجام شد. یک چیز روشن است: نفوذ روسیه در یک چشم بر هم زدن کاهش نخواهد یافت، به ویژه که مسکو با افزایش چشمگیر ظرفیت نظامی صنعتی خود اکنون اقتصاد جنگی دارد.

۳۱۱۳۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902311

دیگر خبرها

  • مجلس دوازدهم باید به بهبود معیشت مردم بپردازد
  • سهم ناچیز خراسان جنوبی در حوزه صادرات سنگ قیمتی
  • رفع مشکلات مردم، تکلیف مدیران در دولت سیزدهم است
  • شکوفایی صنعت همدان با ایجاد بندر خشک
  • بارش‌های بهاری در خراسان جنوبی/کویر به دریاچه تبدیل شد + فیلم
  • تغییر محسوس در وضع اقتصادی و بهبود معیشت مردم ایجاد شود
  • آیا نفوذ روسیه در قفقاز جنوبی کاهش یافته است؟
  • اشتغال ۷۰۰ نفر در کارخانه‌های سیمان خراسان جنوبی
  • درآمد مردم لرستان افزایش یابد/ رفاه اجتماعی را ارتقا دهیم
  • با استقرار دولت سیزدهم، توجه ویژه‌ای به جامعه کارگری شد