Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روزجمعه روابط عمومی دفتر این نماینده مجلس، محمدصالح جوکار درباره اقدام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در رفع انحصار مجوز تاسیس داروخانه‌ها افزود: در هرکسب و کاری که انحصار به وجود آید، رانت و کاهش کیفیت خدمات ارایه شده به مردم را به دنبال دارد.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت در جلساتی قول همکاری نسبت به رفع انحصار تاسیس داروخانه‌ها متقبل شد که در بخشنامه اخیری که ابلاغ کرد انحصار را در تاسیس داروخانه‌ها چه از لحاظ جمعیتی و چه از نظر محدوده فاصله مکانی از داروخانه دایر را حذف کرد که اقدام مفیدی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نماینده مردم استان یزد در مجلس یازدهم تصریح کرد: عمده افراد به دلیل تعارض منافع با این موضوع مخالف هستند و نباید این امر در تصمیم‌گیری حکمرانان تاثیرگذار باشد و هدف را باید ارایه خدمات مناسب‌تر و با کیفیت‌تر به مردم و رفع انحصار و اشتغال‌زایی درنظر گرفت.

به گفته جوکار رفع انحصار در این مورد، اقدام کلانی است که علاوه بر مجلس، رییس جمهوری منتخب به طور جدی در قوه قضاییه دنبال می‌کرد و کسب وکارها باید آزاد و بدون انحصار باشد و تحت یک فضای رقابتی بدون رانت باشد تا همه افراد جامعه به یک میزان از امکانات برخوردار باشند و بتوانند کسب و کارخود را راه بیندازند.

نماینده یزد ، اشکذر و بخش ندوشن در مجلس یازدهم خواستار لغو انحصار در تاسیس داروخانه‌ها شد و افزود: قوانین انحصاری در تاسیس این واحدهای کسب و کار که در آیین‌نامه جدید برداشته شد  یقینا از نظر جذب مشتری، افزایش درآمد، بهبود خدمات و رفتار مناسب با مشتری موثر است.

جوکار ادامه داد: درحال حاضر فارغ‌التحصیلان زیادی در رشته داروسازی هستند که طبق آیین نامه قبلی مجوز برای تاسیس داروخانه به آن‌ها داده نمی‌شد که با تغییری که در آیین نامه جدید صورت گرفت در اشتغال این افراد تاثیر بسزایی دارد.

نماینده یزد و اشکذر با اشاره به آسان شدن دسترسی به داروخانه با لغو انحصار هم گفت: برای هر محصولی اگر انحصار وجود داشته باشد مردم چاره‌ای ندارند جز اینکه از بنگاه انحصاری با هر قیمت یا کیفیتی خرید کنند، چرا که انتخاب دیگری ندارند، ولی وقتی تعداد داروخانه‌ها افزایش یابد، مردم قدرت انتخاب بیشتری داشته و بیشتر به داروخانه‌ای مراجعه می‌کنند که هم اقلام دارویی خود را درآنجا فراهم و هم کیفیت خدمات بهتری به آن‌ها ارایه کند.

جوکار در واکنش به نگرانی مخالفان آیین نامه جدید تاسیس داروخانه‌ها درباره کاهش حاشیه سود داروخانه‌ها تاکید کرد: افرادی پس از مراجعه به داروخانه‌ها و تهیه اقلام دارویی مورد نیاز خود، ممکن است برخی محصولات دیگر را از داروخانه تهیه کنند که این موجب درآمدزایی داروخانه‌ها می‌‍شود، بازار سیاه خرید و فروش مجوزها خلاف این موضوع را ثابت می‌کند.

استان یزد با ۱۰ شهرستان یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۷ درصد در ۲۴ شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها زندگی می کنند و از مجموع جمعیت استات ۹ هزار نفر عشایر هستند که عمدتا در شهرستان های ابرکوه و خاتم بسر می برند.

بر اساس مطالب منتشره در رسانه ها به نقل از مسوولان دانشگاه علوم پزشکی یزد هم اکنون با توجه به جمعیت استان بیش از ۲۰۰ داروخانه  در استان یزد در حوزه شهر و روستاهای پرجمعیت دایر است.

همچنین چهارم خردادماه جاری مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با بیان اینکه مصرف بی‌رویه دارو در ایران بسیار بالاست، گفت: ایران با جمعیت حدود ۸۳ میلیون نفر به اندازه کشور ۱.۵ میلیارد نفری چین مصرف دارو دارد و روابط ناسالم در بازار دارویی کشور زیاد است.

محمد مهدی ناصحی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ایران از نظر مصرف دارو جزو سه کشور اول دنیاست و بسیاری از پزشکان بدون ملاحظه بیش از اندازه استاندارد دارو تجویز می کنند و بازار قاچاق دارو نیز در ایران بسیار گسترده است.

وی گفت: تعداد اقلام دارویی در نسخه پزشکان به طور متوسط نباید از ۲.۳ قلم بیشتر باشد. ممکن است به صورت موردی در حدود پنج درصد نسخه های یک پزشک، تعداد پنج قلم دارو هم نوشته شود اما نباید میزان نسخه های پر داروی پزشکان از یک حد استاندارد بیشتر شود.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ادامه داد: مساله بسیار مهم دیگر قاچاق دارو از شبکه دارویی کشور است. در سیستم دارویی در موارد بسیار زیادی داروهای گرانقیمت به خصوص داروهای بیماران خاص از جمله هموفیلی ها به بیماران با نرخ دولتی و دفترچه فروخته می شود اما همان دارو دوباره به چرخه دارویی کشور بر می گردد و بار دیگر با نرخ گران و آزاد به فرد دیگری فروخته می شود.

وی درباره میزان قاچاق دارو و خروج دارو به بازار آزاد هم گفت: آمار دقیق نداریم اما میزان داروهایی که از این طریق از داروخانه ها خارج شده و دوباره در سیستم دارویی کشور به قیمت آزاد خرید و فروش می شود بسیار زیاد است و روابط ناسالم همچنان به میزان زیادی در بازار دارویی کشور وجود دارد.

 ناصحی افزود: تنها راه کنترل این بازار اجرای کامل طرح نسخه نویسی الکترونیک است. داروهای گرانقیمت و بیماران خاص در این سیستم بهتر کنترل می شود و امکان قاچاق آنها کم می شود.

وی گفت: در سیستم نسخه نویسی الکترونیکی هر دارو یک کد خاص دارد و با فروش آن، کد آن دارو در سیستم باطل می شود و دیگر هیچ داروخانه ای نمی تواند آن دارو را بفروشد.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت افزود: هم اکنون حدود ۹۴ درصد داروخانه های کشور به سیستم نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک مجهز است. درصد بالایی از مطب ها نیز این سیستم را  دارند. حدودهزار و ۲۰۰  مطبی که در ماه های اخیر با این سازمان قرارداد بستند نیز ملزم شدند که برای همه مراجعان حتما نسخه الکترونیک صادر کنند.

برچسب‌ها یزد مجلس یازدهم اشتغال زایی داروخانه اردکان بهاباد جوکار داروسازی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: یزد مجلس یازدهم اشتغال زایی یزد مجلس یازدهم اشتغال زایی داروخانه اردکان بهاباد جوکار داروسازی تاسیس داروخانه ها دارویی کشور رفع انحصار آیین نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۷۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس شورای عالی داروخانه‌های ایران: هیچ جای دنیا از دین و اعتقادات بیمار سوال نمی‌کنند/ اگر هدف بیمار باشد، عملا تذکر حجاب امکان‌پذیر نیست

به گزارش خبرآنلاین، حیدر محمدی از ابلاغ دستورالعمل مربوط به حجاب به داروخانه‌ها خبر داده و گفته که حجاب و رعایت هنجارها در تعیین سهمیه دارویی داروخانه‌ها نقش دارد و اگر «تذکر تاثیری نداشته باشد موارد بازدارنده در خصوص داروخانه متخلف اجرا می‌شود.»

هادی اخوت‌پور رئیس شورای عالی داروخانه‌های ایران می‌گوید هنوز هیچ دستورالعملی در این زمینه به دست آن‌ها نرسیده و اگر منظور رئیس سازمان، حجاب بیماران و مراجعه کنندگان به داروخانه‌ها باشد، چنین کاری از داروخانه دارها ساخته نیست چرا که وظیفه آن‌ها تنها «ارائه دارو به بیمار مستاصل است».

اخوت پور در گفتگو با رویداد۲۴ با تاکید بر اینکه چنین دستورالعملی هنوز به دست شورای عالی داروخانه‌های ایران نرسیده، درباره موضوع ارزشیابی داروخانه‌ها جهت دریافت سهمیه دارویی توضیح داده است.

او گفته: چیزی تحت عنوان ارزشیابی داروخانه‌ها وجود دارد که شامل بررسی وضعیت، اموال، یخچال ها، دمای داروخانه، ثبت درست بارکد داروها و فاکتورهایی از این دست است. این ارزشیابی به منظور تخصیص سهمیه دارویی انجام می‌شود و هر یک از این موارد، ضریب متفاوتی دارند و داروخانه‌ها بر اساس امتیازی که میگیرند، سهمیه دارویی دریافت می‌کنند.

هیچ جای دنیا برای ارائه درمان از دین و اعتقادات بیمار سوال نمی‌کنند

اخوت پور در مورد موضوع ارزشیابی بر اساس پوشش مراجعه کننده به داروخانه می‌گوید: در عرف دنیا هیچ وقت چنین چیزی برای درمان وجود نداشته و هیچ کس هویت، دین یا اعتقادات فرد را برای درمان نمی‌پرسد. سلامت بیمار چیزی نیست که به اعتقادات یا شیوه پوشش او گره بخورد.

او در مورد احتمال اجرای طرح جدید برای پرسنل داروخانه می‌گوید: در بخشنامه‌ای که دو سال پیش صادر شد یک سری استانداردهای پوششی برای کارکنان داروخانه در نظر گرفته شده بود. برای مثال پزشک داروخانه باید روپوش سفید تمیز همراه با اتیکت داشته باشد و کارکنان غیر داروساز، روپوش رنگی تمیز بپوشند. همه این‌ها در ارزشیابی ملاک بود و تا الان در مساله پوشش پرسنل، تاکیدی بر حجاب نبود و تاکید اصلی بر تمیزی و تمایز پزشک داروساز با سایر پرسنل بود.

اخوت پور در مورد نحوه ارزشیابی و تخصیص سهمیه دارویی گفته: خیلی از داروها ممکن است در کشور به تعداد مکفی نباشد یا در مواردی ما می‌خواهیم پوشش داروخانه‌های کشور برای ارائه نوع خاصی از دارو، بیشترین برد را داشته باشد. به این ترتیب اگر یک داروخانه‌ای بگوید برای مصرف یک سال می‌خواهد یک دارو را خریداری کند، جلوی چنین خریدی گرفته می‌شود، چون در این صورت انبار تخلیه می‌شود.

او در ادامه به «پلن معاونتی» اشاره کرده و گفته: در این پلن هر دارویی که وارد شرکت‌ها می‌شود، موجودی آن به معاونت غذا و دارو اعلام می‌شود و در آنجا بر اساس برخی فاکتورها نظیر میزان خرید قبلی، میزان فروش، نوع فروش بر اساس بیمه‌ای یا غیر بیمه ایو وضعیت فیزیکی داروخانه به داروخانه‌ها امتیاز و نسبت به میزان امتیاز، سهمیه داده می‌شود. برای مثال داروخانه‌ای که فروش بیشتری به بیماران بیمه‌ای داشته باشد، سهمیه بالاتری دریافت می‌کند.

اخوت پور گفته: در همین فرآیند، نوع پوشش هم بررسی می‌شود و خرده امتیازی دارد.

رئیس شورای عالی داروخانه‌های ایران گفته «بازرسان سازمان غذا و دارو» مسئول ارزشیابی داروخانه‌ها هستند، اما گاها بیمه‌های نیروهای مسلح، تامین اجتماعی و بیمه سلامت هم گزارش‌های بازرسی خود را به سازمان می‌دهند. اما تصمیم گیرنده نهایی کارشناس سازمان غذا و داروست که زیر نظر دانشگاه‌های علوم پزشکی است.

اگر هدف رئیس سازمان غذا و دارو از رعایت حجاب، بیمار باشد، عملا تذکر امکان پذیر نیست

اخوت پور می‌گوید اظهار نظر اخیر محمد حیدری رییس سازمان غذا و دارو به گونه‌ای مطرح شده که گویا هدف، بیمار و مراجعه کننده است. اگر چنین چیزی باشد ما عملا این امکان را که به بیمار بگوییم حجابش را رعایت کند نداریم. فرض کنید یک بیمار مستاصل، به دنبال داروست. در چنین وضعیتی، وظیفه ما ارائه دارو به این فرد است.

رئیس شورای عالی داروخانه‌های ایران گفته یک زمانی بحث عدم ارائه خدمات به بیماران و مراجعه کنندگان بی حجاب مطرح شد و «کارشناسان شبکه بهداشت شهرستانها» این درخواست را مطرح کرده بودند. نامه‌های مشابهی به اصنافی نظیر لباس فروشی‌ها زده شده بود، اما موضوع درمان، صنفی نیست و ما فقط از دانشگاه دستور می‌گیریم.

اخوت پور می‌گوید: مواردی داشتیم که بعضی از داروخانه‌ها به خاطر اینکه پرسنل حجاب نداشتند تذکر گرفتند و حتی پلمب شدند، اما این اقدام از طرف سازمان غذا و دارو یا دانشگاه نبود بلکه اماکن به طور مستقیم اقدام به پلمب کرده بود و هیچ ارتباطی با ارزشیابی‌های سازمان غذا و دارو نداشت.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904080

دیگر خبرها

  • ارائه رایگان ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان در مراکز درمانی تأمین‌اجتماعی
  • بدقولی بیمه‌ها؛ کمبود دارو در بازار
  • ارائه رایگان ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان در مراکز درمانی
  • ارائه ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان تامین‌ اجتماعی
  • رئیس شورای عالی داروخانه‌های ایران: هیچ جای دنیا از دین و اعتقادات بیمار سوال نمی‌کنند/ اگر هدف بیمار باشد، عملا تذکر حجاب امکان‌پذیر نیست
  • جنجال ادامه‌دار فروش آنلاین دارو
  • جنجال ورود حجاب به سهمیه دارویی داروخانه‌ها | آنجا محلی برای بیمار است، با روان‌شان بازی نکنید!
  • اقدام عجیب وزارت بهداشت؛ تعیین سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس حجاب!
  • وزارت بهداشت: سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس وضع حجاب تعیین می‌شود!
  • فراخوان کشف قیمت و تامین دارو‌های تک‌نسخه‌ای اردیبهشت ۱۴۰۳