Web Analytics Made Easy - Statcounter

حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نیکا شمس کلائی؛ انتخابات ریاست جمهوری ١۴٠٠، در ٢٨ خرداد، همزمان با شورا‌های اسلامی شهر و روستا، میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و میان‌دوره‌ای دوم مجلس خبرگان رهبری برگزار و در این انتخابات، سید ابراهیم رئیسی به عنوان هشتمین رئیس‌جمهور ایران انتخاب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحلیلگران داخلی و خارجی برای میزان مشارکت مردم ایران در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، تحلیل‌های زیادی ارائه کردند.  با جواد منصوری، سفیر اسبق ایران در چین درباره ابعاد مختلف انتخابات ریاست جمهوری ١۴٠٠ و چالش هایی که پیش روی رئیس جمهور منتخب است  به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه می‌خوانید:

روند اجرایی و تبلیغات انتخابات، طبق معمول انجام شد

باشگاه خبرنگاران جوان: انتخابات ریاست جمهوری ١۴٠٠ با چه چالش‌هایی مواجه بود؟

منصوری: انتخابات ریاست جمهوری دوره سیزدهم دارای ویژگی‌هایی بود که تا حدودی آن را از انتخابات‌های گذشته متمایز کرد؛ این انتخابات در حالی برگزار شد که مردم در شرایط سخت اقتصادی و همچنین محدودیت‌های کرونایی بودند، اختلاف دیدگاه‌ها در داخل کشور و موج تبلیغاتی علیه شرکت مردم در انتخابات از سوی رسانه‌های معاند که به ویژه متوجه یکی از نامزد‌های انتخاباتی یعنی حجت الاسلام رئیسی بود، احتمال رسیدن به ۴٨.٨ درصد مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری دوره سیزدهم را کم نشان می‌داد. در مجموع به نظر می‌رسد که روند اجرا و تبلیغات انتخابات، طبق معمول انجام شد، اما در دوران تبلیغات نامزد‌های انتخاباتی، انواع دروغ ها، اتهامات و شایعات رواج پیدا کرد که برخی از آن‌ها در رسانه‌های داخلی به طور غیر مستقیم شنیده شد.

معاندان هیچ وقت نخواستند انتخابات کشورمان را به عنوان سند عملکرد موفق نظام قبول کنند

باشگاه خبرنگاران جوان: تحلیلتان از نتیجه انتخابات ریاست جمهوری دوره سیزدهم، چیست؟

منصوری: هوشمندی و اعتقادی که مردم به نظام دارند، بسیاری از معادلات، طرح‌ها و تهدید‌های معاندان را خنثی کرد چراکه بسیاری از تحلیلگران خارجی معتقد بودند انتخابات ریاست جمهوری دوره سیزدهم، بسیار سرد خواهد بود، با استقبال بسیار کمی روبه‌رو خواهد شد و تمام تلاش خود را برای کم رونق شدن این انتخابات، می‌کردند، اما آن چیزی که در ٢٨ خرداد رخ داد، بسیار متفاوت از آن چیزی بود که معاندان تبلیغ می‌کردند،  قطعا عنایات خدا به انقلاب اسلامی و سخنان رهبر انقلاب درباره انتخابات،  در میزان مشارکت تاثیرگذار بود.

بیشتر بخوانید 

امیدوارم مباحثات سیاسی در دوره آقای رئیسی به صورت سازنده باشد

باشگاه خبرنگاران جوان: واکنش دشمنان انقلاب به برگزاری این انتخابات پرشور چه بود؟

منصوری: بعد از اتمام انتخابات، تحلیلگران خارجی حرفی برای گفتن نداشتند و به ناچار، انتخابات ریاست جمهوری دوره سیزدهم را با دوره‌های قبلی مقایسه کردند؛ البته تحلیل‌های رسانه‌های خارجی برای انتخابات تکراری است چراکه معاندان ما هیچ وقت نخواستند انتخابات جمهوری اسلامی ایران را به عنوان سند عملکرد موفق نظام قبول کنند، این در حالی است که بسیاری از متحدان کشورهای معاند، حتی معنای انتخابات را هم نمی‌دانند!

کارشکنی خارجی‌ها علیه کشورمان با روی کار آمدن رئیسی بیشتر خواهد شد

باشگاه خبرنگاران جوان: رئیس جمهور منتخب با چه مشکل‌هایی در آینده رو به رو خواهد شد؟

منصوری: در حال حاضر رئیس جمهور منتخب کشور با انبوهی از مشکلات، تهدید‌ها و مسائلی روبرو است که باید آن‌ها را حل کند و برای این مقصود لازم است که همه مدیران و مردم نهایت همکاری را با او داشته باشند. در این برهه زمانی، مردم باید هوشیاری خود را در برابر شایعات، دروغ و افکار تشویش کننده حفظ کنند؛ شایعاتی که علیه حجت الاسلام رئیسی ساخته شده، تنها به دوره انتخابات ختم نشده و ادامه خواهد داشت.

با توجه به اینکه صریحاً در رسانه‌ها گفته شده است که رئیس جمهور دوره سیزدهم در مقابله با مخالفان انقلاب، بسیار جدی است و با جریان‌های خارجی و تهدیدات آنان سخت‌تر از گذشته عمل خواهد کرد، باید انتظار داشت که خارجی‌ها کارشکنی‌های بیشتری را علیه ایران در دوران دولت سیزدهم، انجام دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان: به نظر شما آقای رئیسی در انتخاب اعضای کابینه دولت سیزدهم،  چه کسانی را برگزیند؟

منصوری: در دولت‌های گذشته زمانی که رئیس جمهور جدید روی کار می‌آمد، تمام مدیران قبلی را تغییر می‌داد و از افراد جدیدی استفاده می‌کرد، اما با توجه به اینکه رئیس جمهور منتخب دوره سیزدهم خود را خادم جمهور و نماینده همه مردم معرفی کرده نه یک جناح و حزب خاص؛ انتظار می‌رود که او شایسته سالاری را ملاک انتخاب افراد کند؛  یعنی اگر در دولت‌های گذشته کسانی هستند که می‌توانند خدمات ارزنده‌ای را ارائه کنند، از آنها در کابینه خود استفاده کند. در سایر کشور‌ها، مسئله تغییر مدیران توسط دولت جدید، دیده نمی‌شود چراکه می‌دانند این موضوع، ضربه بزرگی به کشور وارد می‌کند. باید در کشورمان هم تمام مناصب، چارچوب مشخص داشته و از مدیران صالح با عملکرد خوب، حمایت شود، باید در انتخاب مدیران، ملاک شایسته سالاری لحاظ شود، هرچند که آن مدیران، منصوب دولت قبلی باشند.

فارغ از نگاه جغرافیایی، با عینک منافع ملی به روابط خارجه نگاه کرد/ امیدواری زیادی در مردم برای چهار سال آینده به وجود آمده است

باشگاه خبرنگاران جوان: به نظر شما دولت آینده در روابط خارجی خود چگونه باید عمل کند؟

منصوری: دولت آینده باید با مجلس و رهبر انقلاب در سیاست خارجی، به خصوص برجام، هماهنگی داشته باشد، دولت‌های ما باید تلاش کنند که رابطه منطقی، متوازن و بر اساس منافع متقابل با کشور‌های دیگر داشته باشد، بنابراین نگاه صرف به شرق یا غرب، اشتباه است و باید فارغ از نگاه جغرافیایی، با عینک منافع ملی به روابط خارجه نگاه کرد. متاسفانه دولت دوازدهم در روابط خارجی، تعادل نداشته و تقریباً تمام روابط خود را منحصر به غرب کرده بود، اخیراً دولت، متوجه شکست خود شد و با نظر رهبر انقلاب، مقداری به سمت شرق تمایل پیدا کرد، البته کشور‌های دیگر به دلیل اینکه دولت دوازدهم در اواخر کار خود است، در روابط با ما، حساب زیادی باز نمی‌کنند و منتظر روی کار آمدن دولت جدید هستند.

حجت الاسلام رئیسی در نخستین نشست خبری خود که با حضور تعداد بسیاری از رسانه‌های داخلی و خارجی برگزار شد، گفت که ظرفیت‌های بسیاری بین ایران و چین وجود دارد و در احیاء این ظرفیت‌ها تلاش خواهیم کرد؛ بنابراین به رابطه با این کشور و سند همکاری ایران و چین در این دولت، امیدوار می‌توان بود.

رابطه با کشور‌های دیگر برای ارتقای توان خود در بخش‌های مختلف به عملکرد، نیاز‌ها و تصمیمات خودمان بستگی دارد. نباید روابط خارجی به طوری پیش رود که کشور‌های دیگر، احساس کنند که ما از روی نیاز و ضعف به آن‌ها مراجعه کرده و مجبور به دادن امتیاز به آن‌ها هستیم. باید توجه داشت که رابطه با یک کشور، تمام مشکلات ما را حل نخواهد کرد بلکه علت اصلی معضلات کشورمان، اراده سیاسی مدیران در داخل کشور است.

باشگاه خبرنگاران جوان: روزهای آغاز دولت را چگونه می‌بینید؟

منصوری: در روز‌های آغاز دولت سیزدهم، باید تمام مسئولان، خود را خدمتگزار بدانند و به کمک بیایند تا بتوان از مرحله سخت اولیه، گذر کرد؛ باید سه قوه حاکم بر کشور دست به دست هم دهند یعنی قوه قضائیه، مقننه و مجریه با هماهنگی یکدیگر، سرعت بهبود اوضاع و حل مشکلات کشور را بیشتر کنند. البته هماهنگی بین نهاد‌های مختلف کشور با کمک مردم، زمینه ساز پیشرفت و حل مشکلات کشور که به نظر می رسد دوباره امیدواری زیادی در مردم برای چهار سال آینده به وجود آمده است و می توان به بهبود آینده کشور، خوش‌بین بود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: انتخابات 1400 انتخابات ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی انتخابات ریاست جمهوری دوره سیزدهم باشگاه خبرنگاران جوان رئیس جمهور منتخب کشور های دیگر رسانه ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۵۵۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست

معاون اول رئیس جمهور گفت : ایران آمادگی دارد دستاوردها و پیشرفت های خود را در اختیار دیگر کشورها قرار دهد و در این تعامل بر خلاف غرب و آمریکا که فقط به منافع خود می اندیشند، ایران منافع متقابل دو طرف را به صورت برد- برد مدنظر قرار می‌دهد. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، نخست وزیر بورکینافاسو در حاشیه دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا با معاون اول رییس جمهور کشورمان دیدار و گفتگو کرد.

محمد مخبر عصر امروز(شنبه) در این دیدار که در محل اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، با تاکید بر نگاه ویژه جمهوری اسلامی ایران به توسعه روابط با کشورهای آفریقایی، گفت: تهران در همین راستا علاقه مند است مناسبات خود را به صورت همه جانبه با کشورهای آفریقایی و بویژه بورکینافاسو گسترش دهد.

معاون اول رییس جمهور همچنین با ابراز خرسندی از بازگشایی سفارت بورکینافاسو در تهران در سال 2023 و استقرار سفرای دو کشور با بیان اینکه ظرفیت های خوبی برای ارتقاء مناسبات فی مابین وجود دارد افزود: امضای اسناد همکاری در نخستین اجلاس کمیسیون مشترک، مناسبات تهران – واگادوگو را وارد دوره جدیدی کرده که لازم است دو کشور روند اجرایی کردن این اسناد را تسریع کنند.

مخبر با تاکید بر اینکه قدرت جمهوری اسلامی ایران ناشی از پیشرفت در زمینه علم و تکنولوژی است تصریح کرد: ایران آمادگی دارد دستاوردها و پیشرفت های خود را در اختیار دیگر کشورها قرار دهد و در این تعامل بر خلاف غرب و آمریکا که فقط به منافع خود می اندیشند، ایران منافع متقابل دو طرف را به صورت برد- برد مدنظر قرار میدهد.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه گسترش روابط و مناسبات اقتصادی دو کشور نیازمند توسعه مراودات میان بخش خصوصی دو کشور است اظهار داشت: باید بستر همکاری بخش خصوصی دو کشور را فراهم کنیم که لغو روادید و تسهیل همکاری های بانکی از مهمترین ملزومات در این زمینه است.

نخست وزیر بورکینافاسو نیز در این دیدار با قدردانی از برگزاری موفقیت آمیز اجلاس بین المللی ایران و آفریقا در تهران گفت: روابط دو کشور از سابقه خوبی برخوردار است و بورکینافاسو خواستار استفاده از توانمندیها و تجربیات ایران در عرصه های مختلف صنعتی، بهداشت و درمان و علم و فناوری است.

وی با ابراز خرسندی از پیشرفت ها و دستاوردهای ایران در زمینه های مختلف، بر اراده جدی کشورش برای گسترش روابط دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • باید برای افزایش تولید نگاه‌ها ‌به خلیج فارس جذب شو‌د + فیلم
  • وزیر دفاع ایران با کدام مقام نظامی خارجی دیدار کرد؟ +جزئیات
  • نشست هم‌اندیشی امیرعبداللهیان و مدیران رسانه‌ای برگزار شد
  • نشست هم‌اندیشی وزیر امور خارجه با مدیران عامل رسانه‌های کشور
  • رئیسی: به صورت ویژه در دستور کار وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد
  • نشست هم‌اندیشی امیرعبداللهیان با مدیران عامل رسانه‌های کشور
  • رئیسی: گشت ارشاد مدیران باید در دستورکار وزرا باشد
  • رئیسی : گشت ارشاد مدیران در دستور کار وزرا باشد
  • رئیسی: گشت ارشاد مدیران در دستورکار وزرا باشد
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست