Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روزنامه همشهری، جدیدترین آمار منتشرشده از سوی کره‌جنوبی از رشد چشمگیر صادرات این کشور در ماه می‌ (۱۱ اردیبهشت تا ۱۱ خرداد) نسبت به‌مدت مشابه در سال گذشته میلادی حکایت دارد؛ رشدی که نشان می‌دهد میزان تقاضا برای خرید کالا در سطح جهان رو به افزایش گذاشته و نه‌تنها اقتصاد این کشور بلکه خیلی از کشورهای دنیا در حال بازگشت به شرایط عادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش فروش محصولاتی مانند خودرو و تراشه‌های کامپیوتری به کشورهای دیگر موجب رشد ۴۵.۵ درصدی صادرات این کشور در بازه زمانی مورد بررسی شده است. هرچند این میزان از رقم ۴۸.۵ درصدی که پیش‌بینی می‌شد، کمی پایین‌تر است. این سریع‌ترین رشد کره‌ جنوبی طی ۳۲ سال اخیر است. به این ترتیب، صادرات کره‌ جنوبی ۴‌ ماه متوالی است که روند صعودی دارد. این بخش یک‌ماه قبل از آن یعنی در آوریل نیز شاهد یک رشد بی‌سابقه در ۱۰سال گذشته بود و افزایش ۴۱.۱ درصدی را نسبت به سال قبل تجربه کرد.
 

نقش کره در اقتصاد جهان

آمار تجارت کره‌ جنوبی یک شاخص کلیدی برای ارزیابی اقتصاد جهان است زیرا صادرکنندگان این کشور نقش مهمی در زنجیره تولید بین‌المللی دارند. چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا، نخستین کشور صادرات‌محور جهان است که اطلاعات تجاری خود ازجمله محصولات آی‌تی را به‌صورت ماهانه منتشر می‌کند.

به گزارش رویترز، صادرات کره‌ جنوبی در آوریل سال گذشته ۲۵.۶ درصد کاهش داشت که پایین‌ترین میزان در طول همه‌گیری کرونا بود. درحالی‌که صادرات در سال گذشته میلادی به‌طور کلی شاهد سقوط ۲۴ درصدی بود، اما آمار صعودی امسال نشانه دلگرم‌کننده‌ای است. به‌عبارت دیگر، این آمار نشان می‌دهد بازار تجارت بین‌المللی به‌تدریج در حال خارج‌ شدن از زیر سایه بحران کروناست. سرعت‌گرفتن واکسیناسیون در اقتصادهای بزرگ دنیا مانند آمریکا این امکان را ایجاد کرده تا مقررات تجاری تسهیل شوند و میزان خرید کالاهایی مانند کامپیوتر، تلویزیون و گوشی‌های هوشمند افزایش پیدا کند.

با این حال، از آنجا که تأثیرات اولیه کرونا روی اقتصاد به‌تدریج کمرنگ می‌شود، احتمالا در ماه‌های آینده سرعت رشد صادرات کالاها آهسته می‌شود. کارشناسان معتقدند روند افزایش صادرات کره‌ جنوبی در ۳ ماه سوم سال ۲۰۲۱ آهسته‌تر خواهد شد. برخی کارشناسان برآورد می‌کنند صادرات کره‌ جنوبی در سال‌ جاری میلادی ۱۸.۱ درصد رشد پیدا کند و به رکورد ۶۰۵ میلیارد دلار برسد. با این حال گفته می‌شود؛ تنش‌های تجاری بین آمریکا و چین و ادامه پس‌لرزه‌های همه‌گیری کرونا در اقتصاد جهان از جمله خطراتی هستند که رشد اقتصادی سئول را تهدید می‌کنند.
 

ترافیک صادرات

متوسط صادرات روزانه در کره‌جنوبی در ‌ماه می‌ با افزایش ۴۹ درصدی روبه‌رو شد. این میزان در آوریل ۴۱.۲ درصد بود. ترافیک کشتی‌ها در بوسان، بزرگ‌ترین بندر کره‌ جنوبی، آن‌قدر بالا رفته که پایانه بین‌المللی پوسان نیوپورت، بزرگ‌ترین پایانه این کشور، فقط کانتینرهایی را می‌پذیرد که باید ظرف ۵ روز ترخیص شوند. این زمان قبلا ۷ روز بود. آمارها نشان می‌دهد ارسال محموله‌های تراشه ۲۴.۵ درصد، خودرو ۹۳.۷ درصد و محصولات پتروشیمی ۹۴.۹ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. صادرات کل محموله‌های نیمه‌هادی نیز ۲۴.۵ درصد بیشتر شده است.

در این میان، صادرات کره‌ جنوبی به چین نیز شاهد رشد ۲۲.۷ درصدی بوده است. با اینکه پیش‌بینی می‌شد واردات به کره‌ جنوبی نسبت به سال گذشته ۴۰.۵ درصد افزایش پیدا کند اما این بخش رشد ۳۷.۹ درصدی را تجربه کرد.
 

رونق تولید و بورس

آمار جداگانه‌ای درباره فعالیت کارخانه‌های کره‌ جنوبی حاکی از روند قابل‌قبول تولید در ماه‌های اخیر در این کشور است. براساس اطلاعات مؤسسه اطلاعاتی «آی‌اچ‌اس مارکیت»، شاخص مدیران خرید(PMI) در ‌ماه می‌ ۵۳.۷ و در آوریل ۵۴.۶ بوده است. این شاخص که رقمی بین صفر تا ۱۰۰ است، اگر بالاتر از ۵۰ باشد به‌معنای رونق تولید و شکوفایی اقتصادی و درصورتی که کمتر از ۵۰ باشد، نشانه رکود است. ۸‌ ماه است که این رقم در کره‌ جنوبی به زیر ۵۰ نرسیده است. بورس سئول نیز به‌دنبال توسعه صنایع مهمی مانند تراشه، خودرو و محصولات پتروشیمی شاهد رشد بوده است.
 

بالاترین تورم در ۹ سال اخیر

نرخ تورم در کره‌ جنوبی در ماه می ‌به ۲.۶ درصد رسید که بالاترین میزان در ۹ سال گذشته است. به گزارش بلومبرگ، نرخ تورم به‌دنبال افزایش هزینه‌های تولید کالاها و خدمات در سراسر جهان رو به افزایش است. هزینه‌های حمل‌ونقل و غذا در کره‌ جنوبی نسبت به سال گذشته به‌ترتیب ۹.۲ درصد و ۷.۴ درصد افزایش داشته است. تورم کره‌ جنوبی در آوریل نیز با ثبت نرخ ۲.۳ درصدی به بالاترین میزان در ۴ سال گذشته رسیده بود. بانک مرکزی این کشور که قبلا پیش‌بینی کرده بود نرخ تورم در سال‌جاری میلادی به ۱.۳ درصد برسد، هفته گذشته تخمین خود را اصلاح و رقم ۱.۸ درصد را اعلام کرد. این بانک همچنین پیش‌بینی کرده نرخ تورم در سال آینده کاهش پیدا کند و به ۱.۴ درصد برسد. لی اوگ ویون، معاون وزیر امور مالی کره‌ جنوبی گفته که بالارفتن نرخ تورم در ماه می ‌حاکی از رونق فعالیت‌های تجاری است.

کد خبر 610094 برچسب‌ها صادرات اقتصاد

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: صادرات اقتصاد نرخ تورم نسبت به سال صادرات کره سال گذشته پیش بینی ۵ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۶۰۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا

نشریه بیزینس اینسایدر در گزارشی هشدار داد که آخرین داده‌های وزارت بازرگانی آمریکا درباره اقتصاد کلان، نشان می دهد که اقتصاد این کشور ممکن است به سمت رکود تورمی حرکت کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، نشریه بیزینس اینسایدر در گزارشی هشدار داد که آخرین داده‌های وزارت بازرگانی آمریکا درباره اقتصاد کلان، نشان می دهد که اقتصاد این کشور ممکن است به سمت رکود تورمی حرکت کند.

این نشریه در ادامه اضافه کرد که این داده‌های ناامید کننده حکایت از "چالش‌های سخت" پیش رو برای اقتصاد آمریکا دارد.

گزارش روز پنج‌شنبه همچنین نشان داد که تولید ناخالص داخلی این کشور با نرخ سالانه تنها 1.6 درصد در سه ماهه اول سال جاری میلادی افزایش یافته که بسیار کمتر از پیش‌بینی‌های 2.5 درصدی است.

ترامپ: اقتصاد آمریکا طی یک سال آینده سقوط می‌کندپیش بینی وارد شدن اقتصاد آمریکا به رکود در 2024

رشد کندتر از حد انتظار اقتصاد آمریکا به دنبال افزایش 3.4 درصدی ثبت شده در اکتبر تا دسامبر 2023 و 4.9 درصدی در سه ماهه قبل از آن رخ داده است.

دیوید دونابدیان، مدیر ارشد سرمایه گذاری در بانک سی‌آی‌بی‌سی، به این رسانه گفت: این گزارش بدترین حالت ممکن بود (چراکه) رشد کندتر از حد انتظار همراه با تورم بالاتر از حد انتظار رخ می‌دهد.

بر اساس این گزارش، رشد ضعیف اقتصاد و افزایش قیمت‌های مصرف‌کننده نشانه‌های بارز رکود تورمی است که با کندی اقتصادی و افزایش تورم در یک دوره زمانی طولانی مشخص می‌شود.

ایالات متحده آخرین بار در دهه 1970 دچار رکود تورمی شد، زمانی که با سقوط اقتصاد، تورم دو رقمی رخ داد. سیاستگذاران این کشور با افزایش نرخ بهره بانکی تا 20 درصد به این رکود تورمی واکنش نشان دادند و قیمت ها را کاهش دادند اما اقتصاد را وارد رکود عمیق‌تری کردند.

در ماه مارس، فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) از افزایش نرخ بهره صرف نظر کرد و آن را بین محدوده هدف 5.25 تا 5.5 درصد بدون تغییر باقی گذاشت. نشست بعدی کمیته بازار آزاد فدرال رزرو در اول ماه مه برنامه ریزی شده است.

در عین حال، شاخص قیمت هزینه‌های مصرف شخصی، که توسط فدرال رزرو به عنوان معیار کلیدی تورم استفاده می‌شود، با سرعت سالانه 3.4 درصد افزایش یافت که بیشترین جهش را در یک سال گذشته نشان می‌دهد.

اداره تجزیه و تحلیل اقتصادی گزارش داد که هزینه های مصرف کننده در ایالات متحده در ژانویه تا مارس 2.5 درصد افزایش داشته است که نسبت به رشد 3.3 درصدی در سه ماهه چهارم سال 2023 و پیش بینی 3 درصدی کاهش نشان می‌دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توجه به صادرات ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی را افزایش می‌دهد
  • هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • ۵۶ درصد صادرات زنجان به کشور ترکیه اختصاص دارد
  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی
  • فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود
  • کاهش رشد نقدینگی به تنهایی موجب مهار تورم نخواهد شد
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان
  • صادرات خودروی سواری از ترکیه طی ۳ ماه از ۲.۵ میلیارد دلار گذشت
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟