Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-28@05:43:22 GMT

صدای زنان آسیب‌دیده‌ایم

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۶۱۳۸۲

صدای زنان آسیب‌دیده‌ایم

هدف اصلی این انجمن حمایت از نهاد خانواده با تأکید بر حفظ و منزلت انسانی و عزت نفس آسیب‌دیدگان اجتماعی و همچنین آموزش و ارتقای آگاهی عمومی در مورد آسیب‌هاست. در این مسیر، انجمن احیا خط مشاوره تلفنی رایگان و محرمانه را برای نخستین بار در ایران راه‌اندازی کرد تا افراد آسیب‌دیده بتوانند از سراسر ایران با خطوط مشاوره تماس بگیرند و در حوزه‌های مختلف مشاوره دریافت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از گذشت یک سال، این‌طور پیش‌بینی می‌شد که عمده سؤالات تماس‌گیرندگان در مورد اختلافات زناشویی و خانوادگی باشد، اما در این بین سؤالات بسیاری در مورد ویروس اچ. آی. وی و ایدز پرسیده شده بود و این موضوع باموج دوم این بیماری در کشور ما همزمان بود.  
 موج اول اچ. آی. وی در ایران با خون‌های آلوده منتقل‌شده از فرانسه آغاز شد و پس از آن در بین معتادان تزریقی با سرنگ آلوده شیوع پیدا کرد. بسیاری از این معتادان در زندان به ویروس مبتلا شدند و پس از آن، ویروس را ناآگاهانه به همسران و فرزندان خود انتقال دادند.  
انجمن احیا با توجه به تحلیل‌های انجام‌شده روی داده‌ها، تصمیم گرفت به‌صورت تخصصی روی موضوع اچ. ‌ای. وی فعالیت خود را آغاز کند و در این حوزه به آموزش و اطلاع‌رسانی به عموم مردم بپردازد. در این میان، انجمن احیا حمایت خود را از زنان و کودکانی که با ویروس اچ. آی. وی زندگی می‌کنند، شروع کرده و تاکنون این افراد را تحت پوشش قرار داده است.  
زنانی که با ویروس اچ. آی. وی زندگی می‌کنند با عنوان «مادران حامی سلامت» در این مجموعه عضو هستند؛ زنانی که در دل مشکلات بسیار و انگ‌های اجتماعی و طردهای اطرافیان، همچنان به روزهای روشن امیدوارند و برای زندگی بهتر و جامعه‌ای سالم‌تر تلاش می‌کنند. بسیاری از این زنان در کنار آموزشگران انجمن، در جلسات آموزشی و کارگاه‌هایی که برگزار می‌شود حضور پیدا می‌کنند و داستان زندگی خودشان را برای مخاطبان تعریف می‌کنند تا آنها نیز بدانند که می‌شود با ویروس اچ. آی. وی زندگی کرد. آنها از جهل و ناآگاهی و مشکلاتشان در جامعه حرف می‌زنند و عنوان می‌کنند که تنها راه پیشگیری از این ویروس آگاهی است.  
داستان زندگی این زنان پر از فراز و فرود است؛ زنانی که در جامعه با مشکلات بسیار دست و پنجه نرم می‌کنند و از قضاوت‌های به دور از انصاف برخی از اطرافیان، درد می‌کشند. برای آنکه آنها را بهتر و بیشتر بشناسیم، با روزها و روزگارشان و آنچه از سر گذرانده‌اند بیشتر آشنا شویم، گروهی از نویسندگان جوان تصمیم گرفته‌اند تا روایت‌های آنها را به قلم در بیاورند و قصه‌هایشان را ثبت کنند.  
این کار در حال حاضر در انجمن احیای ارزش‌ها آغاز شده است. امیدواریم بتوانیم با آگاهی‌بخشیدن به همه مردم جامعه، سلامت اجتماعی را ارتقا دهیم و روزهای پرامیدی را برای مادران حامی سلامت رقم بزنیم.  

کد خبر 610120 برچسب‌ها همشهری محله جامعه آسیب اجتماعی زنان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله جامعه آسیب اجتماعی زنان ویروس اچ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۶۱۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد

 دکتر طاهره افتخار می افزاید: این ویروس از تماس جنسی و یا تماس های خیلی نزدیک سرایت می کند و ماندگاری بیشتری نسبت به دیگر ویروس ها دارد.

وی توضیح می دهد: ویروس اچ پی وی به مواد شوینده نیز مقاومت نشان داده و در مواردی حتی پزشکان از لمس صورت خود با دست آلوده به این ویروس مبتلا شده اند. بنابراین ممکن است این ویروس از راه غیر جنسی هم انتقال یافته و برای مثال در فردی از طریق نشستن در جایی مرطوب و جایگزین شدن فردی دیگر در آن مکان نیز انتقال یابد؛ اما شایع ترین راه انتقال این ویروس از طریق مقاربت است.

دکتر طاهره افتخار، متخصص زنان و زایمان

این پزشک متخصص زنان و زایمان درباره سن مبتلایان به ویروس اچ پی وی می گوید: بیشترین بیماران سنین ۲۳ تا ۳۰سال هستند که در این باره تفاوتی بین جنسیت وجود ندارد بنابراین ممکن است هم دختران و هم پسران را مبتلا کند.

وی بیان می کند: دلایلی مانند مصرف سیگار یا مصرف قرص های پیشگیری از بارداری، خطر ابتلا به ویروس اچ پی وی را افزایش می دهد؛ اما در افراد زیر ۳۰سال چنانچه فرد رفتار پر خطر نداشته و زندگی، ورزش و تغذیه سالم داشته باشد خود به خود ممکن است این ویروس از بین برود.

افتخار تصریح می کند: ویروس اچ پی وی مانند ویروس تبخال از بین نمی رود و برای همیشه در بدن باقی می ماند بنابراین تشخیص زودهنگام آن در پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم بسیار اهمیت دارد.

همه ویروس ها ریسک سرطان ندارند

وی ادامه می دهد: یکی از شایع ترین علل سرطان دهانه رحم، ویروس اچ پی وی است. هر زگیل در هر جای بدن ممکن است به سبب وجود ویروس اچ پی وی به وجود آید اما همه این ویروس ها ریسک سرطان ندارند و تنها تعدادی از آن ها مانند زگیل تناسلی پر خطرند که شانس ابتلا به سرطان ها را بیشتر می کند.

این پزشک متخصص زنان می افزاید: شایع ترین سرطان های ناشی از ویروس اچ پی وی، سرطان دهانه رحم، واژن، مقعد و قسمت خارجی ناحیه تناسلی است و در برخی موارد، ممکن است حلق و حنجره را نیز درگیر کند.

وی با اظهار تأسف اذعان می دارد: شیوع ویروس اچ پی وی تنها مختص جوامع غربی نیست بلکه متأسفانه بین جوانان جامعه ایران، تعداد مبتلایان به این ویروس بسیار است که یکی از علل آن، وجود رفتارهای پر خطر و کنترل نشده در جامعه است.

افتخار درباره راه های پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم می گوید: افرادی که روابط پر خطر نداشته و ارتباط شان محدود به کانون خانواده است به صورت مداوم نیاز به تست پاپ اسمیر ندارند اما کسانی که محدودیتی در رابط جنسی ندارند بسیار بیشتر از دیگران در خطر ابتلا قرار می گیرند. 

واکسن گارداسیل مطمئن تر است یا پاپیلوگارد؟

وی بر لزوم تزریق واکسن برای کودکان و جوانان تأکید می کند و ادامه می دهد: یکی از راه های ایمن سازی در برابر ویروس اچ پی وی، تزریق واکسن خارجی گارداسیل است. البته از آنجایی که این واکسن گران است و چندان اعتمادی به تاریخ مصرفش نیست، بهتر است از مشابه ایرانی آن به نام پاپیلوگارد استفاده کرد.

افتخار تصریح می کند: در واقع این واکسن ها از عملکرد و ماهیت یکسانی برخوردارند و تفاوت عمده آن ها در کشور سازنده واکسن می باشد. علاوه بر این واکسن پاپیلوگارد هم ارزان تر از گارداسیل است و هم عامل ۷۰درصد از سرطان هایی که مربوط به ویروس اچ پی وی است را پشتیبانی می کند بنابراین نگرانی در این باره وجود ندارد.

وی درباره سن تزریق این واکسن در دختران و پسران می گوید: این واکسن برای هر جنسیتی می تواند از سن ۹ تا ۴۵ سالگی تزریق شود.

این پزشک متخصص زنان، زایمان و نازایی به جوانان توصیه می کند: پرهیز از رفتارهای پرخطر بهترین راه مصون ماندن در برابر ویروس اچ پی وی است تا سلامتی را در تمام طول عمر خود به همراه داشته و به انواع بیماری ها از جمله زگیل تناسلی و ... مبتلا نشوند. چراکه انجام رفتارهای پر خطر علاوه بر تهدید ابتلا به این ویروس، سبب ابتلا به ایدز، هپاتیتB، هپاتیتC و بسیاری از بیماری های خطرناک دیگر می شود.

افتخار درباره نقش ورزش در پیشگیری یا بهبود سرطان های مربوط به زنان می گوید: چنانچه ویروس اچ پی وی وارد بدن سالم شود، سیستم ایمنی بدن به ویژه در سنین جوانی می تواند آن را تا حدود زیادی از بین ببرد. بنابراین ورزش در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مؤثر است.

وی درباره بهترین روش های تشخیص زود هنگام سرطان دهانه رحم تصریح می کند: بهترین روش های تشخیص این نوع بیماری استفاده از تست های غربالگری همچون آزمایش پاپ اسمیر، سونوگرافی های زنان و معاینات سالانه است چراکه این ویروس مانند ویروس تبخال در بدن می ماند و قابل رؤیت نیست. بنابراین انجام آزمایش های پی در پی و منظم در تشخیص زودرس و درمان به موقع بسیار مؤثر خواهد بود.

عفت زارع

دیگر خبرها

  • نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی
  • تاسیس انجمن در جهت کاهش آسیب اجتماعی در بین دانش‌آموزان
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • عقب‌نشینی پسران از مبارزه با غول کنکور/ آسیب‌های کاهش مردان تحصیلکرده
  • کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • آسیب به جوانان و جامعه با ضعف دستگاه‌های فرهنگی
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  •  سومین دوره ملی مهارت‌های زندگی و بالندگی فرزندان دانش‌آموز به کار خود پایان داد