Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، آمار گمرک ایران از صادرات 2 ماهه امسال در بخش کشاورزی نشان می‌دهد که هندوانه با 126 میلیون دلار، ارزآورترین فرآورده کشاورزی طی این مدت بوده‌ و این محصول به شدت آب‌بر، در صادرات از پسته پیشی گرفته است. در حقیقت می توان گفت که با افزایش صادرات این محصول، خروج آب مجازی از کشور نیز شدت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آب مجازی، میزان آبی است که یک محصول یا فراورده کشاورزی در فرایند تولید، مصرف می کند.

 رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران با بیان اینکه عمده محصول هندوانه از ایران به کشورهای حوزه خلیج‌فارس صادرات می‌شود، یادآور شد که این محصول در روسیه، ترکیه و مقدار کمی نیز در بازار کشورهای CIS خریدار دارد.

به گفته سید رضا نورانی، هر من (معادل 4 کیلوگرم) هندوانه صادراتی ایران در بازار کشورهای جنوب خلیج‌فارس از 3 درهم شروع و تا 7 درهم قیمت می‌خورد. نورانی همچنین استان‌های جنوبی ایران را مبدا اصلی صادرات هندوانه عنوان کرد. این در حالی است که به گفته وی، این محصول جزو کالاهای صادراتی آب‌بر کشور است حال آنکه ایران با معضل بزرگ کمبود آب مواجه است.

وی با انتقاد از سیاست فعلی صادرات و واردات محصولات کشاورزی کشور، گفت: اینکه مهم‌ترین واردات کشاورزی ایران، محصولی مانند گندم است که در تولید آن آب کمتری مصرف می‌شود و در مقابل، صادرات عمده کشاورزی ایران را محصولی مانند هندوانه است که در تولید هر کیلوگرم از آن، آب فراوانی مصرف می‌شود، یک واقعیت را نشان می‌دهد که در ایران استراتژی مناسبی برای تولید و صادرات محصولات کشاورزی وجود ندارد.

بر اساس گزارش اتاق بازرگانی تهران، رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران با تاکید بر اینکه، طی سال‌های اخیر نسبت به روال صادرات و واردات محصولات کشاورزی کشور، به مقامات مسئول به ویژه وزارت جهاد کشاورزی هشدار داده شد اما گوش شنوایی نیست، افزود: کشاورزی ایران، از نبود الگوی کشت منظم در رنج است و در حالی که استان‌های کشور هر یک دارای ظرفیت کشت و تولید محصولات مختلف است، از این فرصت استفاده نشده و با تدبیری که از سوی دولت هیچ‌گاه پیگیری نشد نتوانستیم محصولاتی با ارزش افزوده بالا تولید و به صادرات کشاورزی معنی و رونق دهیم.

نورانی افزود: نبود الگوی کشت منظم و با خلق ارزش افزوده، باعث شده که هر سال با اتفاقات عجیب در بخش کشاورزی مواجه شویم به طوری که یک سال کمبود سیب‌زمینی یا گوجه‌فرنگی در کشور بی‌داد می‌کند و سال دیگر، همان محصول روی دست کشاورزان مانده و معدوم می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه بخش کشاورزی کشور، نیاز به اجرای دقیق و واقعی الگوی کشت منظم دارد، افزود: این در حالی است که کارترهای بزرگ واردات هیچ‌گاه اجازه نداده‌اند که این هدف در بخش کشاورزی محقق شود.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران سپس افزود: تا زمانی که یارانه ارزی برای واردات گندم و جو و سایر فرآورده‌های کشاورزی مصرف شود، مشکلات در بخش کشاورزی حل نخواهد شد و در واقع ارز 4200 تومانی این اجازه را نمی‌دهد. حال آنکه اگر ارزش ارز در داخل کشور واقعی شود، دیگر واردات گندم از روسیه توجیه پیدا نمی‌کند.

نورانی با اشاره به اینکه در شرایطی که کشور با کمبود ارز مواجه است، عده‌ای در داخل تقاضای دریافت ارز دولتی برای کشت فراسرزمینی دارند، گفت: کشت فراسرزمینی باید در زمانی مطرح و مورد توجه قرار گیرد که در داخل کشور ظرفیت تولید وجود نداشته باشد در حالی که داده‌های فراوانی در سرزمین ایران برای تولید انواع محصولات کشاورزی و تامین داخل و حتی تامین کشورهای اطراف وجود دارد.

کد خبر 610326 برچسب‌ها صادرات آب خشکسالی پسته

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: صادرات آب خشکسالی پسته محصولات کشاورزی بخش کشاورزی کشاورزی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۶۲۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند

رایزن بازرگانی ایران در چین با بیان اینکه چینی‌ها به دنبال کالاهای با کیفیت هستند و توجه به این موضوع موجب رونق صادرات به این کشور می‌شود، گفت: عمده محصولات وارداتی چین کشاورزی، نفتی، دارویی و عمده محصولات صادراتی آن محصولات مکانیکی و الکتریکی است.

به گزارش ایسنا، حمید عادلی، رایزن بازرگانی ایران در چین، در همایش معرفی فرصت‌های حضور در نمایشگاه بین‌المللی واردات چین که در حاشیه ایران اکسپو برگزار شد، اظهار کرد: باید موقعیت بازار چین را بشناسیم، کالاهای مورد نیاز چینی‌ها را بررسی کنیم و بعد به صادرات کالاها کنیم. چینی‌ها به دنبال کالاهای با کیفیت هستند و توجه به این موضوع موجب رونق صادرات به این کشور می‌شود.

رایزن بازرگانی ایران در چین با اشاره به اینکه چین در ۴۰ سال گذشته تولید ناخالص داخلی خود را ۳۶ برابر افزایش داده، گفت: چینی‌ها با سیاست درهای باز، به رشد خوبی در تجارت رسیده‌اند؛ به طوری که چین در ۲۰۲۳ رتبه اول صادرات جهان و رتبه پنجم خدمات را کسب کرده است.

به گفته وی روسیه و چین رکورد ۲۴۰ میلیارد دلار در کل تجارت را داشته‌اند. عمده محصولات وارداتی چین کشاورزی، نفتی، دارویی و عمده محصولات صادراتی آن محصولات مکانیکی و الکتریکی است.

عادلی با بیان اینکه کل صادرات غیرنفتی ایران سال گذشته ۴۹ میلیارد دلار بوده که ۱۴ میلیارد دلار صادرات به چین انجام شده و ۱۸ میلیارد دلار هم واردات از این کشور بوده، تصریح کرد: چین اولین کشور مقصد صادراتی ایران و رتبه بعد صادرات کشورما عراق است. چین یک بازار واحد و یکپارچه نیست و مجموعه‌ای از بازارهای برای با ویژگی‌های جمعیتی مختلف است.

در ادامه این نشست نادر رشیدی، مدیر امور نمایشگاه‌های خارجی نمایشگاه بین المللی تهران، اظهار کرد: نمایشگاه بین‌المللی واردات چین ۵ تا ۱۰ نوامبر  (۱۵ تا ۲۰ آبان) برگزار می‌شود که شرکت‌های ایرانی در این نمایشگاه حضور پیدا می کنند. از سال ۲۰۱۸ به دستور رئیس جمهور وقت چین هر ساله در آبان‌ماه در شانگهای برگزار می‌شود. دفاتر بین المللی و نمایندگی‌هایی در شانگهای چین قرار دارد و هدف از نمایشگاه واردات چین حمایت از تجارت آزاد و توسعه صادرات و واردات است.

وی با بیان اینکه در دوره سال گذشته این نمایشگاه، ۳۰ شرکت ایرانی در بخش تجاری و ملی در نمایشگاه واردات چین شرکت کردند. چینی‌ها به دنبال ارتباط با ایران و کشورهای دیگر هستند. باید از ظرفیت‌های صادراتی به چین استفاده کنیم و از این طریق بازارهای صادراتی را در گروه کالاهای مختلف عرضه کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • صادرات سیب لرستان به روسیه، ترکمنستان و حاشیۀ خلیج فارس
  • فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار
  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ایران به سایر کشور‌ها
  • اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه
  • نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند
  • ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید