Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@20:23:45 GMT

تحریک رشد سلول‌های سرطانی با افزایش گلوکز کبد

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۶۵۱۵۵

تحریک رشد سلول‌های سرطانی با افزایش گلوکز کبد

ایسنا/خراسان رضوی نتایج تحقیقات جدید دانشگاه کالیفرنیا، ایروین آمریکا نشان می‌دهد که چگونه تنظیمات شبانه‌روزی بدن، تولید گلوکز در کبد را طی پیشرفت سرطان ریه از بین می‌رود و چگونه افزایش تولید گلوکز ممکن است رشد سلول‌های سرطانی را تحریک کند.

به نقل از مدیکال اکسپرس، نتایج مطالعه جدید نشان می‌دهد که چگونه ساعت شبانه‌روزی تحت شرایط استرس مانند پیشرفت سرطان ریه و بیماری تحلیل‌برنده بافت مرتبط با سرطان به نام ضعف بنیه تنظیم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی پیشرفت سرطان ریه و پیشرفت مرتبط با ضعف بنیه، کنترل شبانه‌روزی تولید گلوکز مختل می‌شود و در نتیجه سطح گلوکز از کبد افزایش می‌یابد. این یافته‌ها نشان‌دهنده یک تداخل متناوب بافتی است که به‌موجب آن تومور ریه می‌تواند متابولیسم شبانه‌روزی یک بافت دورتر را مختل کند تا به‌طور بالقوه برای رشد خود سودمند باشد.

دکتر سلما مسری، استادیار گروه شیمی بیولوژیک دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیا، ایروین گفت: «نتایج تحقیقات ما نشان می‌دهد که یک پروتئین حیاتی شبانه‌روزی، REV-ERBα، تولید گلوکز در کبد را کنترل می‌کند.  طی پیشرفت سرطان ریه و به‌طور خاص تحت شرایط ضعف بنیه، این تنظیم شبانه‌روزی از بین می‌رود و در نتیجه تولید گلوکز از کبد افزایش می‌یابد. همچنین دریافتیم که تومورهای ریه قادر به ارائه علائمی به کبد برای افزایش تولید گلوکز، منبع اصلی سوخت سلول‌های سرطانی هستند.»

این تحقیق، ساعت شبانه‌روزی را به‌عنوان تنظیم‌کننده مرکزی تولید گلوکز  طی پیشرفت سرطان ریه برجسته کرده و بینش مهمی را در مورد توسعه روش‌های درمانی جدید برای هدف قرار دادن پروتئین REV-ERBα جهت سرکوب رشد سلول‌های سرطانی فراهم می‌کند.

دکتر آماندین ورلاند و دکتر سونگ کوک چون، پژوهشگران فوق دکتری اظهار کردند: ما در حال بررسی نتیجه افزایش تولید گلوکز طی پیشرفت سرطان ریه با ردیابی سرنوشت متابولیکی این گلوکز تازه تولید شده هستیم تا مشخص شود که این منبع سوخت می‌تواند تقاضای متابولیکی شدید سلول‌های سرطانی ریه را کنترل کند یا خیر.

ساعت شبانه‌روزی، ضربان‌ساز زیستی ذاتی ماست که هموستاز فیزیولوژیکی را در تمام بافت‌های بدن حفظ می‌کند. در شرایط استرس، ساعت زیستی به‌عنوان مکانیزمی سازگار برای حفظ هماهنگی و تعادل در سراسر بدن بازسازی می‌شود.

نتایج این مطالعه در مجله Science Advances منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی ریه گلوكز سرطان سرطان ریه سلول های سرطانی تولید گلوکز شبانه روزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۶۵۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند

مدیرعامل موسسه محک با بیان اینکه از سال ۷۰ که این موسسه ایجاد شد تاکنون ۴۲هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند، گفت:تا امروز ۱۶ هزار کودک سرطانی بهبودی پیدا کرده و به زندگی بازگشته اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری کنگره دوسالانه بین المللی آنکولوژی کودکان یادبود «پروانه وثوق» در بیمارستان فوق تخصصی درمان سرطان «محک» برگزار شد.

هادی موسی خانی، فوق تخصص آنکلوژی در این نشست بیان داشت:۲۰درصد کودکان سرطانی کشور در بیمارستان محک تحت درمان قرار می‌گیرد و شایع‌ترین سرطان در کودکان سرطان خون و پس از آن تومور مغزی است.

وی ادامه داد:درمان آنکولوژی به یک کار تیمی نیاز دارد. در محک به این موضوع توجه خاصی دارد. استید این بیمارستان سابقه هیات علمی دانشگاه دارند و همه آنکولوژیست‌ها آرزوی کار کردن در محک را دارند.

آراسب احمدیان، مدیر عامل موسسه خیریه درمان کودکان سرطانی محک با بیان اینکه درمان کودکان سرطانی در محک رایگان است؛ ضمن اینکه حمایت‌های لازم در طول بیماری کودک نیز انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در محک یک پلن درمانی یکپارچه در درمان بیماران سرطانی اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶ هزار کودکان سرطانی به زندگی طبیعی خود بازگشتند، خاطرنشان کرد:از ابتدای تأسیس محک از سال ۷۰ بالغ بر ۴۲ هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند.

وی با بیان اینکه محک ۳۰سال پیش با هدف درمان کودکان سرطانی ایجاد شده، افزود: مجوز مرکز تحقیقات سرطان در محک گرفته شده تا پروتکل‌های درمانی کامل شود.

احمدیان تاکید کرد:خیرین هزینه‌های درمانی در محک را تامین می‌کنند؛ ضمن اینکه محک از نظر علمی و تخصصی با بیمارستان‌های خارج کشور ارتباط دارد؛ از جمله پزشکان ایرانی خارج از کشور.

دانشگری، معاون درمان بیمارستان محک تصریح کرد:این کنگره ۲۶لغایت ۲۸ اردیبهشت برگزار می‌شود و اساتید خارجی و داخلی در این کنگره شرکت می‌کنند و امتیاز باز آموزی دارد.

وی ادامه داد:یکی از نیاز‌های همیشگی رسیدن به درمان‌های روز دنیا در درمان سرطان است؛ باتوجه به اینکه محک بیشترین بیماران کودک سرطانی را در تومور‌های مغزی دارد.

وی متذکر شد:محیط، ژنتیک و وراثت از جمله علل بروز سرطان در کودکان است؛ در نتیجه اینکه بیماری صعب العلاج گفته می‌شود به دلیل نامشخص بودن علت بیماری است.

دانشگری خاطرنشان کرد:در بیمارستان محک کودکان تا ۱۸سال مبتلا را درمان می‌کنیم و سرطان خون و لنفوم شایع‌ترین سرطان در بین کودکان است.

وی گفت:در ایران و محک ۶۵تا ۷۰ درصد کودکان سرطانی درمان می‌شوند

میترا قالیبافان آنکولوژیست ابراز کرد:تومور‌های مغزی اولین علت مرگ در سرطان‌های کودکان است.

وی ادامه داد:تومور‌های کودکان با تومور‌های بزرگسالان متفاوت است؛ در نتیجه برخورد تیم درمان با کودک سرطانی باید متفاوت باشد.

قالیبافیان خاطرنشان کرد:هدف اول این کنگره این است که تومور‌های مغزی در کودکان و بزرگسالان متفاوت است؛ نحو برخورد با این کودکان نیز متفاوت است و سوم اینکه این کودکان نیازمند بازتوانی دارند و باید برای این بیماران فکری شود.

وی تصریح کرد:زمان بقای کودکان مبتلا به تومور سرطانی به زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد. کودکان به عوارض درمان بیماری سرطان نسبت به بزرگتر‌ها حساس‌تر هستند. جراحی، شیمی درمانی و رادیو تراپی سه روش درمانی در کودکان سرطانی است.

این آنکولوژیست زمان بقای یک کودک سرطانی را به میزان توانایی بدن کودک در مقابله با روش‌های درمانی برشمرد و گفت:در برخی کودکان پس از ۵سال درمان کاملا بهبودی حاصل می‌شود.

وثوق جراح اطفال بیان داشت:پیگیری درمان کودکان در محک تا ۱۸ سالگی ادامه دارد.

وی با بیان اینکه در دنیا یک درصد سرطان‌ها کودکان را شامل می‌شود، گفت:سالانه هزار تا ۱۵۰۰ مورد جدید از کودک سرطانی در ایران شناسایی می‌شود.

دیگر خبرها

  • ۷ سیلو به صورت شبانه روزی گندم کشاورزان دهلران را خریداری می کنند
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • نمایشگاه خوداتکایی دانش‌آموزان کردستان برپا شد
  • بازگشایی راه‌های ارتباطی ۳۵۰ روستای سیل‌زده در خراسان جنوبی
  • ساخت مدارس شبانه روزی در دستور کار
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی