Web Analytics Made Easy - Statcounter

«آسیا پلوس» یکی از رسانه های پرمخاطب تاجیکستان با انتشار گزارشی نوشت: پیروزی «سید ابراهیم رئیسی» زمینه‌ساز بهبود روابط میان ایران و تاجیکستان خواهد بود.

به گزارش مشرق، «رشید غنی عبدالله» کارشناس سیاسی تاجیک ضمن مطلبی که در نشریه پرمخاطب «آسیا پلوس» چاپ «دوشنبه» منتشر کرد، به بررسی وضعیت روابط تاجیکستان و ایران طی سال‌های اخیر و فرصت‌های جدید همکاری‌های میان دو کشور با به قدرت رسیدن سید ابراهیم رئیسی پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واکنش‌های متفاوت به انتخاب رئیسی

در این مطلب آمده است: کشورهای جهان نسبت به انتخاب «رئیسی» به عنوان رئیس جمهور جدید ایران واکنش‌های متفاوتی نشان دادند. واکنش‌های کشورهای شرقی به طور کافی آرام و در عموم خیرخواهانه بود که امری است کاملاً طبیعی.

اما واکنش‌های کشورهایی که خود را بخشی جدایی ناپذیر از یک منطقه واحد تمدن اروپایی می‌دانند، عمدتاً کینه توزانه بود. آنها از انتخابات ریاست جمهوری ایران به آن خاطر انتقاد کردند که منطبق با خواست‌های مورد نظرشان نبوده است.

بیشتر بخوانید: گفت‌وگوی امیر قطر با سیدابراهیم رئیسی؛

اما به عنوان مثال، چرا انتخابات در ایران یا روسیه و یا آذربایجان حتما باید با تصور دوایر خارجی مطابقت داشته باشد؟ همین طور چرا انتخابات دو مرحله‌ای ریاست جمهوری آمریکا که حضور ناظران خارجی را مردود می‌داند، باید منطبق با خواسته‌ها و الزامات خارجی‌ها باشد؟

هم در ایران و هم در هر کشور دیگر مانند روسیه، آذربایجان یا آمریکا فرهنگ شکل گرفته انتخاباتی باید در خدمت تامین منافع خود این کشورها و مردمانشان باشد، نه منافع دیگران.

واقعیت امر این است که در کشورهای پساشوروی نتایج انتخابات ریاست جمهوری فرقی ایجاد نمی‌کند، اما در ایران شرایط متفاوت است.

بیشتر بخوانید: واعظی: رئیسی رئیس جمهور تمام مردم ایران است

در سال ۲۰۰۵ نه در داخل ایران و نه در خارج از آن هیچ کس نسبت به پیروزی «علی اکبر هاشمی رفسنجانی» در دور دوم انتخابات تردیدی نداشت. به ویژه اینکه وی در دور اول بالاترین میزان آرا را با خود داشت. اما اتفاقی افتاد که هیچ کسی منتظرش نبود و رفسنجانی شکست خورد.

دقیقاً در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران همانند سایر دوره‌های دیگر نیز همان اتفاق رخ داد. یعنی همه نامزدها مورد توجه مقام معظم رهبری بودند.

به این معنا که همه آنها از شانس موفقیت برخوردار بودند. حتی اگر بانکدار حرفه‌ای «عبدالناصر همتی»  نیز پیروز می‌شد، همانند ابراهیم رئیسی می‌بایست هم برای مذاکرات و هم برای رویارویی با آمریکا و هم پیمانانش آمادگی می‌داشت. زیرا در حال حاضر این مهم ترین هدف سیاست خارجی ایران دانسته می‌شود.

فرصت‌های از دست رفته

امروز هنگامی که روند انتقال قدرت از رئیس جمهور سابق به رئیس جمهور منتخب ایران شروع شده است، می‌توان گفت از همان ابتدای ریاست «حسن روحانی» روابط ایران و تاجیکستان به خوبی پیش نرفت. البته دلایل عینی هم وجود داشت. یکی از آن و احتمالاً مهمترین آن به طور کامل مشغول شدن دولت دوازدهم به حل برنامه هسته‌ای با آمریکا و کشورهای اروپایی بود.

هر آنچه که ارتباط مستقیمی با حل این مسئله نداشت، برای تیم حسن روحانی از اولویت برخوردار نبود.

با این وجود طرف تاجیک با در نظر گرفتن سوابق حسن روحانی باید این آمادگی را می‌داشت که بی‌تعارفی موجود در روابط میان دو کشور در زمان ریاست جمهوری «محمود احمدی نژاد»، در این شرایط نمی‌تواند وجود داشته باشد.

همچنین لازم بود برخی از ظرافت‌های فنی و دیوان سالاری که طی هزاران ساله دولتداری ایران و مکتب دیپلماتیک آن شکل گرفته، در نظر گرفته می‌شد.

زمانی که «محمود احمدی نژاد» در دور نخست پیروز انتخابات ریاست جمهوری ایران شد، «سیدالله خیرالله اف» رئیس مجلس نمایندگان تاجیکستان را به حضور پذیرفت که حامل پیام «امامعلی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان بود.

پس از ۸ سال در تاریخ ۲۶ ژوئن سال ۲۰۱۳ «همراه‌خان ظریفی» وزیر امور خارجه تاجیکستان با محمود احمدی نژاد دیدار و پیام رئیس جمهور کشور خود را تقدیم کرد.

منطقی است فرض بر آن گرفته شود که مخاطب پیام رحمان در آن زمان، رئیس جمهور منتخب ایران یعنی حسن روحانی بود. از آنجا که در رسانه‌ها هیچ خبری از دیدار ظریفی با روحانی منتشر نشد، می‌توان به این نتیجه رسید که به دلایلی رئیس جمهور جدید ایران ترجیح داد تا از ملاقات با مقام یادشده تاجیک خودداری کند.

نگاهی به شرایط و خصوصیات رئیسی

اظهارات اخیر رئیس جمهور جدید ایران حاکی از آن است که وی به رایزنی با جوامع  غربی ادامه می‌دهد اما در عین حال این پیام را می‌دهد که برای کشور در وضعیت کنونی این موضوع تعیین کننده نخواهد بود. چرا که ایران راه به حداقل رساندن تاثیرات منفی تحریم‌های آمریکا را می‌داند.

به اعتقاد ابراهیم رئیسی، تحریم‌ها علیه ایران فرصتی برای توسعه تولیدات خودی درحوزه‌های مختلف است. در حقیقت این اتفاق در ایران به وقوع پیوسته است.

در جلسه دولت ایران که در آستانه انتخابات برگزار شد، حسن روحانی گفت که رشد اقتصادی ایران در سال گذشته که همه گیری کرونا وجود داشت، به ۳.۶ درصد رسید.

روند رو به رشد اقتصاد ایران، همکاری‌های فشرده اقتصادی با چین و کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا و همه همسایگان مبنای قوی اقدامات فعال جمهوری اسلامی در بعد اقتصاد خارجی را تشکیل می‌دهد.

به نظر می‌رسد که ایران در زمان ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی در قیاس با دوره حسن روحانی از این فرصت ها بهره برداری بهتری خواهد داشت.

آمادگی بالقوه رئیس جمهور جدید ایران برای توسعه روابط چند وجهی با جهان خارج، امیدواری‌های برای ترمیم جامع‌تر همکاری‌های اقتصادی تاجیکستان را بیشتر کرده است.

رئیسی فردی با تجربه، با کفایت بوده و به نظر می‌رسد به عنوان یک نفر حقوقدان حرفه ای در امر مدیریت بسیار دقیق و ریزبین نیز هست.

همانطور که کارشناسان ایرانی تائید می‌کنند، وی به طور قاطع و موفق با فساد مالی مبارزه می‌کند و درک و شناخت لازم از امور اقتصادی را نیز دارا است.

این بدان معناست که تمام پروژه‌های که از سوی تاجیکستان جهت بررسی معرفی می‌شوند، باید با دقیق ترین روش تهیه شوند.

این خصوصیات رئیس جمهور جدید ایران ضمن تنظیم روابط و تعامل با وی باید مد نظر قرار داده شود.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اتوبوس خبرنگاران تاجیکستان ابراهیم رئیسی حسن روحانی جمهوری اسلامی ایران انتخابات 1400 انتخابات انتخابات ریاست جمهوری رئیس جمهور جدید ایران ابراهیم رئیسی حسن روحانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۶۷۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید رئیسی بر فراهم کردن زمینه حضور هر چه گسترده‌تر مردم در دور دوم انتخابات مجلس

سید ابراهیم رئیسی صبح امروز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت با اشاره به نزدیک شدن زمان برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در برخی حوزه‌های انتخاباتی، بر ضرورت فراهم کردن زمینه حضور گسترده مردم در این مرحله از انتخابات و تمهید تمامی امکانات برای تکمیل حماسه‌آفرینی آنان در انتخابات ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ تاکید کرد.

رئیس جمهور انتخابات را جلوه روشن مردم‌سالاری دینی دانست که آحاد جامعه در راستای عمل به تکلیف اجتماعی و شرعی در آن مشارکت کرده و معتمدین خود را برای قانونگذاری و بهبود روند امور انتخاب می‌کنند.

دکتر رئیسی در ادامه به موضوع ضرورت مشارکت مردم برای تحقق هدف جهش تولید اشاره کرد و افزود: تمهید مقدمات تحقق مشارکت مردم نیازمند اهتمام جدی همه بخش‌های دولت است؛ هر دستگاهی باید زمینه‌ها و راهکار‌های جذب مشارکت مردم در بخش خود را به شکل دقیق و با زمان‌بندی مشخص تدوین و اعلام کرده و اجرای آن را به شکل مستمر و گام به گام پایش کند.

رئیس جمهور در جلسه امروز هیئت دولت همچنین ضمن تبریک فرارسیدن روز کارگر و روز معلم، نقش کارگران و معلمان در پیشرفت و آبادانی کشور را اساسی و مهم توصیف و تصریح کرد: مبنای خلقت عالم بر تعلیم و تربیت استوار است و لذا همه ما در هر زمان و با لحاظ برخورداری از هر سطحی از دانش، همچنان نیازمند دانش‌افزایی و علم‌آموزی بیشتر هستیم.

در جلسه امروز هیئت دولت وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه هفته گذشته، هفته درخشش ورزشکاران کشورمان در میادین بین‌المللی بود، قهرمانی تیم ملی فوتسال در رقابت‌های جام ملت‌های آسیا، قهرمانی تیم ملی وشوو در رقابت‌های انتخابی جام جهانی، قهرمانی تیم ملی دختران کمتر از ۱۸ سال در تورنمنت کافا در تاجیکستان، قهرمانی تیم والیبال دانش‌آموزی ایران در رقابت‌های مدارس جهان، قهرمانی، شکستن رکورد و کسب مدال طلای خانم عیدیان در ماده ۴۰۰ متر دو با مانع قهرمانی آسیا، نائب قهرمانی تیم ملی تپانچه بادی کشورمان در مسابقات جام جهانی کره جنوبی و نائب قهرمانی تیم شطرنج امید کشورمان در مسابقات شهر‌های آسیا را از جمله این موفقیت‌ها برشمرد که باعث شادی و شعف عمومی در کشور شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری نیز با اعلام خبر دستیابی به فرمولاسیون، فرآیند و فناوری استحصال کود «تریپل سوپر فسفات» به عنوان یکی از کود‌های مهم و بسیار پرکاربرد در کشاورزی گفت: سالانه نیاز به واردات ۲۵۰ هزار تن از این نوع کود داشتیم که خوشبختانه تولید آن در کشور بومی‌سازی و خط تولیدی با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن راه‌اندازی شده که تا ۲۰۰ هزار تن قابل افزایش است و می‌تواند سالانه تا ۳۷ میلیون دلار صرفه‌جویی ایجاد کند.

وی ابراز امیدواری کرد با حمایت از تولیدات داخل، زمینه رونق تولید داخلی این محصول فراهم شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • تاکید رئیس جمهور بر فراهم کردن زمینه حضور هر چه گسترده‌تر مردم در دور دوم انتخابات مجلس
  • تاکید رئیسی بر حضورگسترده‌تر مردم در دور دوم انتخابات مجلس
  • رئیسی خواستار فراهم کردن زمینه حضور گسترده‌تر مردم در انتخابات مجلس شد
  • تاکید رئیس‌جمهور بر فراهم کردن زمینه حضور هرچه گسترده‌تر مردم در دور دوم انتخابات
  • تاکید رئیس جمهور بر فراهم کردن زمینه حضور هر چه گسترده‌تر مردم در دور دوم انتخابات
  • تاکید رئیسی بر فراهم کردن زمینه حضور هر چه گسترده‌تر مردم در دور دوم انتخابات مجلس
  • وزیر دفاع ایران با کدام مقام نظامی خارجی دیدار کرد؟ +جزئیات
  • اعلام آمادگی وزارت دفاع برای همکاری با زیمباوه
  • پیام تبریک رئیسی به مناسبت قهرمانی تیم ملی فوتسال
  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور