Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی قلی پور کارشناس بازار سرمایه  در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این پرسش که، علت افزایش قیمت لبنیات و شیرخام چیست؟، اظهار کرد: شیر خام و محصولات لبنی وابسته به آن از جمله، پنیر، ماست، کره، شیرخشک و صد‌ها محصول غذایی با مواد اولیه دارای شیر با توجه به سهمی که در خوراک مردم دارند از کالا‌های استراتژیک غذایی در کشور هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرانه مصرف شیر و محصولات لبنی ارتباط مستقیمی با سلامت مردم دارد.

کارشناس بازار سرمایه در خصوص میزان تغییر در مصرف افراد با افزایش قیمت لبنیات گفت: سرانه مصرف شیر و لبنیات در کشور در نرخ‌های قبلی، کمتر از نصف میزان توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی به میزان، ۳۰۰ کیلوگرم در سال است که اخیرا در ایران به ۱۰۰ کیلوگرم هم کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید

شستا بزرگ‌ترین افزایش سرمایه تاریخ بورس را رقم خواهد زد

او بیان کرد: به عبارت دیگر درآمد مردم برای رسیدن به سرانه مناسب حتی در قیمت‌های قبلی کفاف نمی‌کرد، ولی از طرف دیگر با توجه به افزایش هزینه علوفه، کارگر، ذرت و هزینه‌های تولید شیرخام بیش از ۵۰ درصد رشد یافته و اگر قیمت‌ها افزایش نیابد، کم کم تولید کننده از مدار خارج می‌شود و عرضه کاهش بیشتری می‌یابد و در نهایت صنعت از بین می‌رود.

او افزود: بنابراین تناقضی بین کاهش قدرت خرید مردم از یک طرف و از رده خارج شدن تولید کننده به علت عدم صرفه اقتصادی وجود دارد. بنابراین قیمت لبنیات هم متناسب با تورم تولید بالاخص مهم‌ترین ماده اولیه (شیر)، برای سرپا ماندن صنعت باید افزایش می‌یافت.

قلی پور در پاسخ به این پرسش که با افزایش ۴۰ درصدی قیمت شیرخام، حاشیه سود شرکت‌های لبنی چه میزان تغییر خواهد کرد؟، تشریح کرد: با افزایش قیمت شیرخام حداقل به میزان ۴۰ درصد، قرار بر افزایش نرخ ۷۰ درصدی محصولات لبنی است که اگر اجرایی شود، حاشیه سود شرکت‌ها افزایش خواهد یافت. برآورد می‌شود، حاشیه سود خالص شرکت‌ها به طور متوسط از ۵ درصد فعلی به ۱۵ درصد برسد.

او بیان کرد: فقط بخش‌های دارای صورت‌های مالی صنایع شیر ایران و شرکت‌های شیرپاستوریزه پگاه در استان‌های مختلف،  قابل بررسی هستند. با نرخ‌های قبلی از نظر سودآوری، اکثر شرکت‌های لبنی صرفا قادر به پوشش هزینه‌های خود هستند و از نظر سودآوری وضعیت مناسبی ندارد و بعید به نظر می‌رسد که با افزایش اخیر قیمت‌های شیر و لبنیات از سود این شرکت‌ها کاسته شود.

کارشناس بازار سرمایه افزود: ممکن است بدون دریافت مجوز افزایش نرخ، شرکت‌های لبنی زیان‌دِه نیز شوند. اساسا نهاد ناظر و حاکم بر این شرکت‌ها، فلسفه سودسازی را در اولویت آخر خود قرار داده و بیشتر به تولید و عرضه و پوشش تقاضا اکتفا کرده است. عمده شرکت‌ها حاشیه سود خالص کمتر از ۵ درصد دارند و به شدت آسیب پذیر هستند. شرکت‌های فعال در صنعت شیر و‌ لبنیات نسبت به قیمت سود کمی دارند.

قلی پور در پاسخ به این پرسش که، آیا تولید کنندگان از افزایش نرخ شیرخام و لبنیات راضی هستند؟، اظهار کرد: هزینه‌های تولید یا به واسطه عدم تخصیص ارز حمایتی برای مواد اولیه یا تورم ریالی سایر هزینه‌های تولید افزایش یافته است. شرایط بودجه دولت نیز امکان تخصیص سوبسید را گرفته و با توجه به افت شدید مصرف لبنیات در کشور و آثار آن برای سلامت و معیشت مردم، تنها راه برای برون رفت از وضعیت فعلی که کالا گران است با نارضایتی تولید کننده و مصرف کننده و هم افت سرانه مصرف همراه است، تخصیص سوبسید‌های زیاد دولتی است که ظاهرا در حال حاضر قابلیت اجرایی ندارد.

کارشناس بازار سرمایه در خصوص تاثیر افزایش نرخ شیر خام بر روی سهام بورسی گفت: در کوتاه مدت این تغییر و تحولات در نرخ شیر خام و محصولات لبنی، اقبال به صنعت را افزایش خواهد داد. با این حال با توجه به قیمت‌های فعلی سهام شرکت‌ها، این امر موقتی خواهد بود.

قلی پور در پاسخ به این پرسش که، آیا افزایش نرخ شیر خام و لبنیات سبب کاهش حجم فروش این محصولات می‌شود؟، اظهار کرد: قطعا با افزایش نرخ محصولات لبنی میزان فروش کاهش می‌یابد و سال ۹۹ هم افت ۱۰ درصدی مقدار فروش لبنیات را داشتیم، ولی افزایش نرخ‌های شدید، رشد ریالی فروش این محصولات را در پی داشته است.

او در پایان بیان کرد: با کسب سود‌های موقتی، اگر افت مصرف سرانه لبنیات ادامه دار باشد، تولید کننده‌ها هم آسیب خواهند دید. مگر اینکه به فکر صادرات باشند که بعید است در شرایط گرانی لبنیات در داخل، سیاستگذار اجازه این کار را بدهد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس تهران شیر خام قیمت لبنیات پاسخ به این پرسش کارشناس بازار سرمایه افزایش نرخ شیر محصولات لبنی تولید کننده حاشیه سود شرکت ها شیر خام قیمت ها قلی پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۷۲۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید کیت‌های استخراج DNA با یک‌بیستم قیمت نمونه اروپایی

به گزارش خبرگزاری مهر، امیر شیرعلی‌زاده دزفولی مدیرعامل این شرکت دانش بنیان اظهار کرد: این شرکت انواع کیت‌های استخراج DNA و RNA را با یک بیستم قیمت نمونه‌های اروپایی به بازار عرضه می‌کند. این فناوری برای جداسازی انواع اسیدهای نوکلئیک ویروس‌های بیماری‌زا نظیر ایدز و آنفولانزا قابل استفاده است.

وی افزود: کیت‌های استخراج DNA و RNA ما یک بیستم کیت‌های اروپایی قیمت داشته و یک پنجم نمونه‌های چینی و تایوانی قیمت دارد. در واقع این کیت‌ها در عین حال که کیفیت بسیار بالایی دارند از تمام نمونه‌های وارداتی ارزان‌تر هستند.

دکتر شیرعلی‌زاده افزود: تا پیش از این فقط کیت‌های استخراج RNA را تولید می‌کردیم اما به تازگی فناوری استخراج DNA را نیز توسعه داده‌ایم و در نتیجه DNA و RNA را می‌توانیم استخراج کنیم. این کیت‌ها هم برای تشخیص در بیمارستان‌ها و هم آزمایشگاه‌های تشخیصی قابل استفاده هستند. از سوی دیگر در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی نیز از این کیت‌ها برای مقاصد تحقیق و توسعه می‌توان استفاده کرد. ما براساس نیاز بازار تولید انجام می‌دهیم و تقریبا ۵۰۰ واکنش در روز تولید داریم که این رقم در دوره کرونا تا ۵۰۰۰ واکنش نیز می‌رسید.

این دانش‌آموخته رشته نانوشیمی دانشگاه تهران می‌گوید: در حال توسعه فناوری جداسازی سلول‌ها با ذرات مغناطیسی هستیم که این فناوری برای تشخیص و درمان سرطان بسیار کاربردی است.

دکتر شیرعلی‌زاده که در حال سپری کردن دوره پسادکتری در دانشگاه علوم پزشکی ایران است از عرضه کیت‌های آموزشی نانویی خبر داد؛ کیت‌هایی که هم در محیط‌های آموزشی نظیر مدرسه و هم خانه قابل استفاده هستند. این کیت‌ها برای دو گروه سنی ۱۲ تا۱۸ سال و همچنین بالای ۱۸ سال تولید می‌شوند.

شرکت روناش تکنولوژی پارس به‌عنوان شرکت دانش‌بنیان ایرانی، در زمینه توسعه و تولید محصولات بر پایه دانش نانو تمرکز دارد. تمامی فعالیت‌ها و پروژه‌های شرکت در حوزه‌های مواد پیشرفته و نانومواد، توسعه محصولات بر پایه فناوری نانو و نیز تولید و توسعه محصولات بر محور زیست‌فناوری است که منجر به خلق فناوری و تولید محصولات دانش‌بنیان شده است. در حال حاضر تمامی محصولات تجاری‌سازی شده این شرکت با برند تخصصی AMINBIC به بازار ارائه می‌شود.

کد خبر 6092295 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • عکس | اعلام قیمت محصولات سبک تجاری زامیاد
  • عربستان قیمت نفت را برای آسیایی‌ها در ژوئن افزایش می‌دهد
  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد
  • تولید کیت‌های استخراج DNA با یک‌بیستم قیمت نمونه اروپایی
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • کشف و ضبط بیش از ۴ تن لبنیات سنتی غیربهداشتی در کرمانشاه
  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟