Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، آیت‌الله لطف‌الله دژکام نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز در دیدار منتخبین دوره ششم شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه در شورا باید قبل از تصمیم گیری، مشورت کرده و بر سر مسائل بحث و مجادله شود، تاکید کرد: اگر شورا تصمیمی را با اکثریت آراء اتخاذ کرد، همه، حتی کسانی‌که مخالف آن تصمیم بوده‌اند باید بر سر تصمیم خود بایستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه این شورا، منتخبین دهه کرامت هستند، ایام میلاد کریمان اهل بیت را تبریک گفت و افزود: انتخاب شما را در این دهه کرامت به فال‌نیک میگیرم که گفته اند "سالی که نکوست از بهارش پیداست"، شما زیر چتر حضرت امام رضا (ع) هستید و با یک نیت ویژه‌ای که بسیاری از مردم داشتند وقتی پای صندوق می‌آمدند انتخاب شده اید و ان شاالله منشا خدمات ارزشمند، خدا پسندانه و مردم پسندانه در طول مدت مسئولیتتان خواهید بود.

آیت‌الله دژکام بیان کرد: ملاک‌های ارزش گذاری ما نسبت به یک کار می تواند خیلی متفاوت باشد و ملاکی که از نظر اخلاقی و دینی بسیار مورد توجه است انگیزه افراد برای انجام کار است.

او گفت: انگیزه‌هایی که در این انتخابات ملت ما داشتند و به سبب آن پای صندوق رای آمدند، انگیزه‌های بسیار مقدسی بود و از این جهت جا دارد به کسانی که رای داده اند و ملتی که در این راستا حرکت کردند تبریک بگویم و از خدا می‌خواهیم این نیات خیر را تاثیر نیک بدهد.

آیت‌الله دژکام با یادآوری اینکه شورای شهر، پارلمان شهری و نماد حاکمیت مردم در شهر بر سرنوشت خودشان است، جایگاه شورا‌ها را از این جهت، مهم ارزیابی کرد.

امام جمعه شیراز در ادامه با تاکید براینکه مسئله اول، باید جلب رضایت مردم باشد، گفت: جلب رضایت مردم کاری است که همه به دنبال آن هستیم، اما چگونه این رضایت را تحصیل کنیم؟ هر کس با یک نگاه و مطالبه خاصی سراغ شما می‌آید و بسیار اوقات خواسته‌های افراد، متضاد و متزاحم است و باهم تعارض دارد و اگر بخواهیم این تعارضات را مدیریت کنیم و رضایت مردم را داشته باشیم کار بسیارسختی خواهد بود.

او با تاکید براینکه ملاک عمل افراد نباید غرض ورزی باشد، این موضوع را نکته‌ای مهم مد نظر اساتید اخلاق دانست و گفت: اگر به دنبال رضایت مردم هستیم نباید غرض ورزانه رفتار کنیم. مردم ممکن است حتی از موضع و کار خوب ما هم متنفر شوند، چون ممکن است احساس کنند فلان مسئول غرضی دارد. اما وقتی صادقانه و خالصانه اقدام کنیم به نتیجه می رسیم، در همه‌کار‌ها این را مدنظر قرار دهیم.

امام جمعه شیراز با اشاره به سخنی از حضرت فاطمه زهرا (س) با این معنا که "هرکس عبادات و کار‌های خود را خالصانه برای خدا انجام دهد، خداوند بهترین مصلحت‌ها و برکات خود را برای او تقدیر می‌کند"، گفت: اگر خدا ببیند که در هرتصمیم گیری و اقدام ما خالصانه و آنچه رضای حق در آن است را دنبال می‌کنیم، بالاترین مصلحت و خیر و محبتی که باید در دل مردم باشد، برایمان رقم خواهد زد.

او نشانه این موضوع را وجود مطهر حضرت زهرا (س) دانست و گفت: نشانه این امر خود حضرت زهرا (س) است که بعد از این همه سال درچه جایگاهی قرار دارد و هر روز بیشتر گل می‌کند و بشریت متوجه مقام شامخ اخلاقی و انسانی ایشان می‌شود، آن‌ها اگر سیاست روز را می‌دیدند امروز در تاریخ گم شده بودند، اما خدا رو دیدند و خدا باقی است و کار برای خدا هم باقی است.

نماینده ولی فقیه در استان فارس اظهار کرد: این شهر صد‌ها کار عمرانی و فرهنگی دارد؛ آنچه برای خدا هست، باقی و ماندگار می ماند نه آنکه سروصدا دارد.

او گفت: جناب ملاصدرا که در سال‌های پایانی عمرش در شیراز بود، چقدر در زمان حیاتش در این شهر غریب بود، اما پس از رحلتش چگونه گل کرد و همه دنیا متوجه او شد، چون کار برای خدا می‌ماند و هرچه برای خدا هست رشد میکند و به مرور جلوه هایش بیشترمی شود.

او در بخشی از سخنان خود با اشاره به اینکه در شیراز نماد‌هایی از دوره‌های ایلخانی، صفوی، زندیه و قاجاریه وجود دارد، اما نماد معماری ماندگار دوران انقلاب اسلامی در این شهر چیست؟ گفت: نمادسازی، نیتی می خواهد که بتواند این موضوع را درست کند اگر نه نمی ماند، هرچند اکثر نماد‌های تاریخی یا مسجد بوده یا مدرسه، یعنی یک نیت درکار بوده که بعد از این‌همه سال مانده و نماد شده است.

امام جمعه شیراز گفت: شما (اعضای شورای شیراز) می‌خواهید شهر اسلامی بسازید و کارتان بزرگتر است و یک مسجد نیست، چون جمهوری اسلامی یک جانبه و یک بعدی نیست و می‌خواهیم شهر اسلامی با همه جنبه‌ها و اقتضائاتش بسازیم تا در دنیا جلوه کند؛ این نیاز به‌نیت‌هایی است که خالص باشد. در شورا‌های شهر سراسر کشور هر شورایی که خالصانه‌تر کار کند شهرش نماد اسلامیت بیشتری پیدا می‌کند.

آیت‌الله دژکام گفت: در مدیریت پیش از تصمیم گیری مجال مشورت است، هرچه می‌خواهید کارشناسی شود و مشاوره بگیرد و پخته شود و عجله نکنید تا تصمیم خوبی گرفته شود، ولی پس از تصمیم گیری اگر حرف خود را شکستید دیگر نمی‌توانید ادامه دهید پس قاطعیت در تصمیم گیری بعد از اتخاذ تصمیم باید ویژگی شورا باشد.

او خاطرنشان کرد: در جمع ۱۳ نفری شورای شیراز ممکن است یک موضوع ۷ رای بیاورد، بقیه باید مراقب باشند که اگر می‌خواهیم مدیریت کنیم حرفی پیش نیاید و همه پای رایی که مصوب شده بایستند و بمانند، نه اینکه برگردیم و حرف خود را بشکنیم که نتیجه آن می شود اینکه شورا نمی‌تواند تصمیم بگیرد.

آیت‌الله دژکام گفت: در مجال مشورت همه آزادانه بدون جوسازی خاصی حرف بزنید، اما بعد از تصمیم‌گیری پای تصمیمی که گرفته شد بایستید. ان شااله تصمیمات شورای جدید از این سنخ باشد که ابتدا نگاه کارشناسی، دقت و مشورت به خوبی انجام شود، ولی وقتی تصمیم گرفتید خواهش می‌کنم اعضای محترم شورا که نظرشان مخالف است همراه شوند که در غیر این صورت شهرمعطل خواهد ماند.

او با بیان اینکه شیراز خیلی عقب‌ماندگی دارد، از اعضای شورای ششم خواست که پای کار‌های این شهر بمانند و اضافه کرد: باید با همدیگر باشیم تا شهر جلو رود و ما میخواهیم چهره شیراز به عنوان یک کلان شهر در جمهوری اسلامی بتواند جلوه گر توانمندی، عزت مندی و اقتدار جمهوری اسلامی و رفاه شهروندان باشد.

نماینده ولی فقیه در فارس با یادآوری اینکه شیراز شهری توریستی است و بالاخره ان شاالله کرونا می‌رود، تاکید کرد: شیراز تابلوی گردشگری جمهوری اسلامی است و باید همه تلاش کنیم شهر از این جهت جلوه یک شهر اسلامی و نماد جمهوری اسلامی باشد.

او شورای ششم شیراز را یکدست انقلابی و ارزشی دانست و تصریح کرد: اگر به اهداف خود نرسیم امیدی به وقت دیگر نخواهیم داشت. خودتان این‌حس را به مردم منتقل کنید که نماینده همه مردم هستید و نه فقط یک طیف و جریان خاص و در جلسات و هم اندیشی‌ها صمیمیت را بیشتر القا کنید تا نتیجه اش برای شهر این باشد که یک حس آرامش برای شهروندان باشد.

آیت‌الله دژکام با اشاره به این بیت حضرت حافظ که می‌فرماید "به شیراز آی و فیض روح قدسی / بجوی از مردم صاحب کمالش"، بیان کرد: این شورا نماینده مردم صاحب کمال شیراز هستید و باید کمالات شیرازی‌ها را جلوه دهید؛ بنابراین به عنوان یک طلبه خواهش دارم در صحن شورا سر موضوعات مختلف بحث کنید، ولی درپایان یک تصمیم واحد بگیرید.

امام جمعه شیراز همچنین یکی از مسائل مهم را شفاعت دانست و با بیان اینکه از این پس خیلی افراد از شما شفاعت می‌خواهند، زیرا کارشان گیر است و انتظار دارند برای حل آن شما دخالت کنید، گفت: بنده از حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی یاد گرفته ام که ایشان فرمود در کاری که جنبه شرعی ندارد شفاعت نکنید.

نماینده ولی فقیه در استان فارس خطاب به اعضای شورای شیراز گفت: شما قبل از آنکه وارد شفاعت کسی یا کاری شوید، ببینید از نظر قانون و مقرارات و شرع این کار خوب و بایسته است یا خیر؟ اگر کار ناشایست و نابایسته‌ای است سعی کنید طرف را قانع کنید که کار نشدنی است، اما اگر کار خوب و بایسته‌ای باشد، هیچ اشکالی ندارد عضو محترم شورای شهر پیگیری کند تا کار انجام گیرد.

امام جمعه شیراز با تصریح اینکه شفاعت پارتی بازی نیست، گفت: پارتی بازی یعنی یک کار نابایسته‌ای را به زور انجام دهیم که غلط و غیر اخلاقی است، اما شفاعت کاملا اخلاقی است، یعنی یک کاری که بایسته است را دنبال میکنیم و اتفاقا شفاعت را باید انجام دهید، اما پارتی بازی نکنید چرا که بار اخروی آن بسیار سنگین است و پای حق الناس وسط است.

او اضافه با طرح این توصیه به اعضای شورای ششم شهر شیراز که شفاعت را در مواردی که قانونیست انجام دهید و نترسید، اما کار ناشایسته و نابایسته را وساطت نکنید که حیثیت شورا پایین می‌آید، گفت: شما نماینده مردم هستید تا از کار نابایست جلوگیری کنید، اما مسیری که دینی و مشروع است را کمک دهید تا اجرا شود.

امام جمعه شیراز، با اشاره به مبحث "حرم سوم اهل بیت (ع) " و اینکه این موضوع انتخاب رهبر معظم انقلاب و برای شیراز مایه افتخار است، گفت: این ظرفیت شیراز است و باید از این ظرفیت حسن استفاده شود. کار‌های بزرگی در خصوص دسترسی زوار به حرم داریم و انشاالله با همکاری شما پیگیری می‌کنیم. ازنگاه شهردار و شورای شهر فعلی استفاده کردیم، ولی سرعت کار در شورای شما انشاالله افزایش پیدا خواهد کرد.

آیت‌الله دژکام گفت: مسائل مختلف طراحی بخش مربوط به توسعه حرم، نباید با دیدگاه شهرداری تعارض پیدا کند، حالا می‌خواهیم وضعیت اجتماعی اطراف حرم و دیگر مناطق شهر را سامان دهیم و این کار بزرگی است و بدون حمایت شما نمی‌شود و این جهت را دنبال کنید تا شهر حرم بودن و توسعه مناسب حرم را پیدا کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: امام جمعه شیراز شورای ششم نماینده ولی فقیه امام جمعه شیراز آیت الله دژکام جمهوری اسلامی تصمیم گیری اعضای شورای پارتی بازی رضایت مردم برای خدا کار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۷۳۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلاف سلیقه‌ها مانع از تصمیم‌گیری در شورای شهر بندرعباس نیست

ایسنا/هرمزگان رئیس شورای شهر بندرعباس گفت: حضور میدانی ویژگی منحصر به فرد شورای ششم بود که به رصد نیازها، بررسی کارشناسی و لحاظ کردن آن‌ها در بودجه منجر شد.

مصیب نظری‌ در گفت و گو با خبرنگار ایسنا ‌ گفت: شوراها وزین‌ترین و در دسترس‌ترین افراد برای شنیدن صدای مردم از سمت حکومت و واسطه و وکیل برای انتقال خواسته‌های مردم به دستگاه حاکمیت هستند.

وی درباره ضرورت وجود ساختار شوراها در شهرها و روستاها عنوان کرد: شوراها نهادی هستند که با آن مردم در تصمیم‌هایی که برایشان گرفته می‌شود، مشارکت می‌کنند.

رئیس شورای شهر بندرعباس ادامه داد: اگر شوراها نبودند، دولت‌ها مستقیم تصمیم می‌گرفتند، اما می‌توان در قالب‌های مختلف مردم را در امور مختلف سیاسی و اقتصادی مشارکت داد و شعار سال باعنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» اهمیت توجه به این موضوع را نشان می‌دهد.

وی بیان کرد: با حضور مردم در صحنه و انتخاب‌هایی که دارند اگر هم خطا رخ بدهد، کمتر خواهد بود، خود این مشارکت همچنین پیوند بین مردم و حکومت را تقویت می‌کند، چرا که به مردم این اختیار را می‌دهد که در سرنوشت خود و آینده شهر و کشور تاثیرگذار باشند.

افزایش بعد نظارتی شورا در نتیجه حضور میدانی

نظری درباره نظارت بر عملکرد شهرداری‌ها بیان کرد: شورای شهر بندرعباس در دوره ششم ترکیبی از اعضای جوان و پرتلاش از طیف‌های مختلف است و همین موضوع وزن نظارتی را ارتقا داده است.

وی حضور میدانی را یکی از نقاط قوت شورای ششم برشمرد و تصریح کرد: این حضور میدانی و پاسخگویی مستمر به مردم باعث شده مسایل مختلف رصد شده و در کمیسیون‌های تخصصی و صحن شورا بررسی شود، همچنین به تصویب آیین‌نامه‌های متنوع منجر شد.

لحاظ کردن نیازهای مردم شهر در بودجه

وی ادامه داد: در این دوره از شورا تبیین مسایل و آماده کردن آیین‌نامه‌ها در حوزه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی را شاهد بودیم که بار نظارتی را ارتقا داد.

وی مدنظر قرار دادن نیازهای مردم و شهر در بودجه ۱۴۰۳ را از نتایج مثبت حضور میدانی اعضای شورا دانست و اظهار کرد: با این کار، پروژه‌هایی که برای آن‌ها برنامه‌ریزی شد براساس نگاه کارشناسی و خواسته مردم بود.

نباید برای درآمدهای شهر به ارزش افزوده تمرکز داشت

این مسئول با بیان اینکه نقدینگی و درآمد پایدار از چالش‌های پیش روی شهر است، گفت: باید تکیه بر ارزش افزوده را کنار بگذاریم، چرا که اگر بودجه براساس آن بسته شود ممکن است در هزینه‌ها به مشکل بخوریم.

وی بالا رفتن هزینه‌های پروژه‌های عمرانی را یکی از عوامل تاخیر در اجرای آن‌ها برشمرد و گفت: حدود ۴۴ درصد بندرعباس بافت فرسوده است و بنابراین این موضوع در اولویت شورا قرار دارد، البته تسهیل امور نیازمند همکاری مسکن با شهرداری است تا تملک انجام شود.

نظری ادامه داد: در سفر احیر رئیس جمهور به استان ۳۵۰ هکتار برای بافت فرسوده تخصیص پیدا کرد که می‌تواند در این حوزه راهگشا بوده و به تحول منجر شود.

حمل و نقل از چالش‌های شهر بندرعباس است

وی از حمل و نقل به‌عنوان یکی دیگر از چالش‌های شهر بندرعباس نام برد و بیان کرد: برای رسیدن به نقطه استاندارد، این شهر به ۲ هزار و ۴۰۰ تا ۲ هزار و ۷۰۰ دستگاه تاکسی نیاز دارد، اما در حال حاضر تاکسی‌های فعال ما بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ مورد است که بخشی از آن‌ها هم فرسوده هستند.

عضو شورای شهر بندرعباس ادامه داد: رانندگان به تنهایی نمی‌توانند هزینه‌های تعویض خودروها را تامین کنند و درصد سود تسهیلات هم بالا است، بنابراین در این حوزه به همراهی مسئولین و تخصیص تسهیلات نیاز داریم.

وی عنوان کرد: از نظر تعداد اتوبوس مشکلی نداریم، چالش ما در این حوزه جذب رانندگان است، در اتوبوسرانی به رانندگان پایه یک نیاز است و با توجه به اینکه خارج از شهرداری درآمد بیشتری برای این افراد قابل تحقق است، آن‌ها تمایلی به حضور در شهرداری ندارند.

نظری ادامه داد: برای حل چالش رانندگان اتوبوس تاجایی که قانون اجازه می‌داد سعی کردیم حقوق‌ها را افزایش دهیم. همچنین صدور گواهی‌نامه مخصوص اتوبوس شهری که در تهران مطرح شده بود، در بندرعباس هم می‌تواند کمک کننده باشد.

حل مشکل ترافیک با افتتاح سه پروژه پل سازی

این عضو شورای شهر بندرعباس در ادامه با اشاره به پروژه‌های مهم شهری گفت: تقاطع غیرهم سطح مهرگان، تقاطع شهید رضا زارعی و اتصال انتهای پل پیامبر اعظم و بلوار شهید رجایی به اتوبان، سه پروژه مهم هستند، اتصال به اتوبان چالش ترافیک غرب بندرعباس که ناشی از انتقال افراد به محل کارشان است را حل می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  •  توسعه گردشگری با مشارکت مردم میسر می‌شود
  • نخستین پیاده‌روی خانوادگی سال جدید شیرازی‌ها
  • شورای اسلامی و شهرداری شیراز به فرهنگ و ورزش توجه ویژه‌ای دارند
  • شیراز میراث‌دار فرهنگ غنی و شهر انسان‌های معتدل است
  • شیراز چکیده تمام افکار بزرگان است
  • پرده‌برداری از تابلوی نامگذاری بلوار ورودی دانشگاه آزاد اصفهان
  • پرده‌برداری از تابلوی نامگذاری بلوار ورودی دانشگاه آزاد اصفهان به نام دکتر فروغی
  • مساله اتباع بیگانه، امنیت، کم آبی و بیکاری چالش‌های اصلی فارس است
  • اختلاف سلیقه‌ها مانع از تصمیم‌گیری در شورای شهر بندرعباس نیست
  • مسئولان عملیات فرهنگی و جهاد تبیین را جدی بگیرند