Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ــ دادگستری آذربایجان شرقی تعدادی از واحدهای تولیدی تعطیل شده را با استفاده از ابزارهای قانونی در اختیار خود احیا کرد و اکنون به صادرکننده و نگین صنعت استان تبدیل شده است؛ برندهایی که از آستانه انحلال بازگشتند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، تولید و اشتغال در کشور، باید یکی از اولویت‌های جدی مسئولان باشد تا از قوانین به نفع این موضوع بهره گیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که دادگستری و قوه قضاییه می‌تواند تنها به سهل الوصول ترین مسیر قانون عمل کرده و با اعلام ورشکستگی یک مجموعه تولیدی، تجهیزات و زمین و... را به فروش بگذارد و نسبت به سهم هر طلبکار، مطالبات آنها را بپردازد، دست به کار بزرگی زد و اقدام به احیای واحد تولیدی و پرداخت دیون از محل درآمد و سود تولید کرد.

با این اقدام، نه تنها تولید و کارخانه‌ای تعطیل نشد و کارگران آن اخراج نشدند، بلکه رونق بیشتری یافت و حتی کارگران جدیدی هم به مجموعه‌ها اضافه شدند و توانستند با تقویت تولید، به صادرکننده جدی در استان تبدیل شوند.

در سال‌های گذشته موارد متعددی از این دست وجود داشت که از جمله آنها کارخانه تبریزکف، سراب بافت و خودروسازی آذرخش بود که می‌توانست با استفاده از قوانین سهل الوصول، ورشکسته اعلام شود و به تاریخ بپیوندد اما مسیر سخت‌تر قانون برای احیای تولید و اشتغال در قوه قضاییه و دادگستری استان در پیش گرفته شد و کارخانجات ورشکسته احیا شدند.

وقتی دستگاه قضایی فراتر از عافیت طلبی قانونی اقدام می‌کند

در این زمینه، بابک محبوب علیلو دادستان مرکز استان آذربایجان شرقی روند کمک دستگاه قضایی به احیای واحدهای تولیدی مشکل دار استان را تشریح کرد و گفت: ستاد پیگیری اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در دستگاه قضایی از چند سال قبل راه اندازی شده تا موانع موجود بر سر راه تولید و اشتغال را بررسی و پیگیری کند.

وی با بیان اینکه این ستاد یکی از مراکز اصلی دستگاه قضایی استان برای رصد، پایش و پیگیری مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی است تصریح کرد: خوشبختانه از زمان تشکیل، نتایج ارزشمندی را شاهد هستیم که بیش از 1500 اشتغال ایجاد یا تثبیت شده است.

دادستان تبریز، ابزارهای قانونی ورود دستگاه قضایی به احیای تولید و اشتغال استان را یادآور شد و گفت: بر اساس قانون ورشکستگی، واحدهایی که نمی‌توانند دیون و بدهی خود را پرداخت کنند، به صورت قانونی به عنوان ورشکسته اعلام می‌شوند که اصولاً بعد از اعلام ورشکستگی، اداره امور تسویه، اموال این واحد تولیدی را به فروش رسانده و بدهی‌های آن را تسویه می‌کند.

دادستان اراک: احیای حقوق عامه و برخورد با فساد اولویت اصلی دادگستری استان مرکزی استرئیس‌کل دادگستری استان زنجان: در راستای احیای حقوق عامه با قدرت عمل می‌کنیم

وی ادامه داد: ما در دستگاه قضایی از نظر قانونی مسئولیتی غیر از تسویه امور ورشکستگی نداریم ولی برای اینکه اجازه ندهیم واحدهای تولیدی تعطیل شده و کارگران بیکار شوند به دنبال تداوم روند فعالیتشان هستیم که بر این اساس، اداره تسویه امور ورشکستگی دادگستری استان، به نمایندگی از صاحب کارخانه، کارخانه را احیا کرده و از درآمد آن، بدهی‌های آن را پرداخت می‌کند.

علیلو، با تاکید بر اینکه برای استمرار روند تولید و اشتغال، نسبت به راه اندازی مجدد و حتی به کارگیری کارگران جدید، اجازه تعطیلی و قطعه قطعه کردن کارخانه را ندادیم، ابراز داشت: حدود 60 واحد به این نحو باید تعطیل می‌شدند ولی دادگستری استان این واحدها را به چرخه تولید بازگرداند و خوشبختانه حجم تولید و اشتغال این واحدهای تولیدی پس از احیا، نه تنها کاهش نیافته، بلکه با استخدام کارگران جدید، توسعه یافته و به صادرکننده تبدیل شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه در ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان، کمک به مسائل و مشکلات بانکی و مالیاتی واحدهای تولیدی هم در دستور کار قرار دارد، خاطر نشان کرد: سعی می‌کنیم در ارتباط با بانک‌ها نسبت به استمهال، تمدید و تقسیط مطالبات اقدام شود. در سال 99 حدود 56 واحد تولیدی و صنعتی مشکل جدی بانکی داشتند که با این اقدام، بخش بزرگی از موانع تولید آنها برداشته شد.

دادستان تبریز به مشکل مالیاتی واحدهای تولیدی استان هم اشاره کرد و گفت: 6 واحد صنعتی هم شامل تخفیف و تقسیط مالیات شدند تا بتوانند به روند فعالیت خود تداوم بخشند.

وی با بیان اینکه در سال گذشته 42 واحد تولیدی که توسط طلبکاران و بانک‌ها در مرحله مزایده بودند، دستور توقف مزایده صادر شد، تصریح کرد: تلاش کردیم تا مشکل آنها بر اساس مقررات و با سیاست و رویکرد قوه قضاییه در مانع زدایی از تولید گام برداریم.

علیلو با تاکید بر اینکه بر اساس قانون، حقوق کارگران، جزو حقوق ممتازه است و باید قبل از سایر مطالبات پرداخت شود، ابراز داشت: اساساً نهایت سعی ما این است که منتهی به تسویه و ورشکستگی نشود. وقتی به جای تعطیلی، مسیر تولید را هموار می‌کنیم، به نفع طلبکاران هم محسوب می‌شود چرا که طلبکاران می‌توانند از حاصل فروش کارخانه، تنها به بخشی از طلب خود دست یابند اما با این اقدام دادگستری و همکاری طلبکاران، از سود دوران فعالیت هم به نسبت طلب خود سهم می‌برند.

برند بین المللی تبریز که از آستانه انحلال بازگشت

در ادامه، با قائم مقام یکی از کارخانجات ورشکسته که با ورود دادگستری استان، از فروش کارخانه و بیکاری کارگران جلوگیری شد، صحبت کردیم تا از روند فعالیت آنها پس از احیا که به صادرکننده هم تبدیل شده‌اند، مطلع شویم.

علی نواداد، قائم مقام شرکت بلبرینگ سازی تبریز است که یکی از برندهای مطرح ملی و بین المللی تبریز بود اما تا آستانه تعطیلی و تجمیع آن پیش رفت ولی با ورود مؤثر دادگستری، اکنون به صادرکننده تبدیل شده است.

وی خاطر نشان کرد: در 15 مهر 1398 با تصمیم قاطع در استان و ورود تشکیلات قضایی استان، این مجموعه به یکی از افراد دارای اهلیت صنعتی واگذار شد. از این تاریخ علاوه بر حفظ وضعیت نیروی انسانی، در این مدت 120 نفر جدید وارد شرکت شدند.

نواداد، با بیان اینکه زمانی شرکت بلبرینگ سازی تبریز با برند IBC یک برند مطرح بین المللی بود ولی با ورشکستگی، جایگاه خود را در بازارهای جهانی از دست داد، افزود: اکنون با حمایت دستتگاه قضایی این اعتبار بین المللی و ملی بازگشت و خودروسازان وارد قرارداد با این مجموعه فعال و احیا شده صنعتی شدند.

قوای مجریه، قضاییه و مقننه به سهم خود سنگ‌ها را از پیش پای صنعت بردارند

به گزارش تسنیم، نمونه‌های متعددی در استان و کشور مانند این شرکت وجود دارد که از لبه پرتگاه به زندگی دوباره بازگشته و حتی به نگین صنعت کشور تبدیل شده‌اند. برندهای معروفی همچون «ارج» در تهران که به نوعی افتخار ملی محسوب می‌شد، به خاک سیاه نشسته بود اما با ورود مستقیم دستگاه قضایی، این برند هم، به چرخه تولید بازگشت تا ضمن مانع زدایی از تولید، پشتیبانی از تولید هم معنا و مفهوم تازه‌ای به خود گیرد.

امیدواریم تا تمامی نهادهای مسئول دولتی و غیردولتی به سهم خود با مانع زدایی از تولید، سنگ‌ها را از پیش پای صنعت بردارند و تولیدکنندگان، قوای مجریه، قضاییه و مقننه را پشتیبان خود بدانند.

انتهای پیام/111/س

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ۸ ۴۲ درصد ۳ ۴۶ درصد دادگستری استان واحدهای تولیدی تولید و اشتغال دستگاه قضایی واحد تولیدی بین المللی تبدیل شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۷۹۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی

 اکبر فتحی گفت: در سال ۱۴۰۲ با تلاش بی وقفه کشاورزان و بهره برداران و اجرای طرح‌های مختلف وزارت جهاد کشاورزی با همت متخصصان و کارشناسان کشاورزی موفق به تولید ۴ میلیون و ۴۳۸ هزار تن محصولات کشاورزی شدیم که با هدف گذاری‌های صورت پذیرفته در سال جاری این میزان به ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن خواهد رسید.

وی با تشریح این هدف گذاری در زیربخش‌های مختلف کشاورزی گفت: در حوزه زراعت در سال ۱۴۰۲، ۲ میلیون و ۵۹۰ هزار و ۷۴۹ تن محصولات کشاورزی تولید شد که در برنامه تحولی کشاورزی این سازمان در سال جاری این میزان به ۲ میلیون و ۶۰۲ هزار تن خواهد رسید. در هدف گذاری انجام شده برای سال جدید، سطح زیر کشت محصولات زراعی در دیمزار‌ها به ۶۲۳ هزار و ۱۰ هکتار افزایش خواهد یافت، اما در مزارع آبی با توجه به برنامه ریزی که در زمینه کاهش مصرف آب در کشاورزی در دست اجراست، سطح زیر کشت از ۱۹۱ هزار و ۴۸۷ هکتار به ۱۷۹ هزار و ۸۱ هکتار کاهش خواهد یافت.

وی در خصوص تغییرات قابل توجه کشاورزی استان در حوزه زراعت در سال ۱۴۰۳ گفت: طبق برنامه الگوی کشت ابلاغی در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۰ هزار هکتار از سطح زیر کشت گندم آبی در استان کاسته خواهد شد. همچنین سطح زیر کشت گوجه فرنگی و برخی از محصولات صیفی و سبزیجات نیز به طور محسوسی کاسته شده است.

فتحی ادامه داد: افزایش تولید برنامه ریزی شده در حوزه زراعت با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، توسعه کشت گیاهان دارویی دیم، توسعه سطح زیرکشت آبی ناشی از اجرا و بهره برداری ازطرح‌های آب و خاک در پایاب سد‌ها و پایاب رودخانه مرزی ارس و آیدوغموش و ... به میزان ۱۳ هزار هکتار و افزایش بهره وری عوامل تولید در سطح استان با اجرای کشاورزی حفاظتی، اجرای اصلاح الگوی کشت، بهزراعی و بهنژادی، مکانیزه کردن تولید و کاهش ضایعات، انتقال یافته‌های نوین پژوهشی و تحقیقاتی و ... صورت خواهد گرفت.

وی بر ضرورت تأمین مالی طرح‌های زیربخش زراعت در سال ۱۴۰۳ تأکید کرد و گفت: در طرح تحولی برای اجرای طرح‌های بخش زراعت تأمین مالی یک هزار و ۹۱۹ میلیارد ریالی از طریق بخش دولتی و ۸۸ هزار و ۷۱۰ میلیارد ریالی از طریق بخش خصوصی پیش بینی شده است. در تأمین مالی پیش بینی شده برای بخش خصوصی ۷۱ هزار و ۸۸ میلیارد ریال از طریق تسهیلات بانکی و ۱۷ هزار و ۶۲۲ میلیارد از طریق آورده شخصی سرمایه گذار تأمین خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از برنامه ریزی برای افزایش سطح باغات و گلخانه‌های استان در سال ۱۴۰۳ به ۱۲۱ هزار و ۷۹۱ هکتار خبر داد و افزود: در سال ۱۴۰۳ بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته انتظار داریم یک میلیون و ۴۴۴ هزار و ۶۷۶ تن محصولات باغی، ۱۵۳ هزار و ۹۲۵ تن محصولات گلخانه‌ای و ۲۴ هزار و ۵۷۴ تن گیاهان داروئی تولید شود که نسبت به سال ۱۴۰۲، ۳۱ درصد افزایش تولید را تجربه خواهیم کرد.

فتحی با اشاره به برنامه ریزی برای افزایش تولیدات باغی استان به میزان ۳۸۴ هزار تن برای رسیدن به تولید یک میلیون و ۶۲۳ هزارو ۱۷۵ تن خبر داد و گفت: برای تحقق این جهش تولید، اجرای برنامه‌های مختلفی در سال ۱۴۰۳ پیگیری خواهد شد. افزایش تولید ناشی از توسعه کشت گیاهان دارویی در سطح استان به میزان ۱۳ هزارو ۲۹۸ تن و افزایش آمار تولید با در نظر گرفتن عدم وقوع خسارت به دلیل عوامل قهری طبیعی- با توجه به اینکه در سال قبل ۲۸۴ هزار و ۵۲۲ تن از محصولات کشاورزی استان در اثر خسارت کاهش یافت - بخشی از این برنامه هاست که برای افزایش تولید محصولات باغی و گلخانه‌ای پیش بینی شده است.

وی افزود: توسعه کشت گلخانه‌ای از ۳۵۵ هکتار به ۶۵۵ هکتار با اجرای طرح‌های در انتظار اخذ تسهیلات که هم اکنون با خوداجرایی و آورده شخصی مجریان طرح به کندی در حال اجرا می‌باشد و در صورت تأمین اعتبار افزایش ۸۶ هزار و ۱۶۵ تن محصول را شاهد خواهیم بود، از دیگر برنامه ریزی‌های سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در این حوزه است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی افزایش بهره وری عوامل تولید را یکی از محور‌های برنامه‌های این سازمان در حوزه کشاورزی معرفی کرد و ادامه داد: در این زمینه در سال ۱۴۰۳ در حوزه باغبانی، طرح‌های مختلفی همچون اصلاح و نوسازی باغات درجه ۲ و جایگزینی باغات درجه ۳، اجرای طرح فراز یا روسیمی کردن تاکستان ها، نوسازی و بهسازی گلخانه‌های موجود، تأمین نهال لیبل دار و نظارت بر محلول‌پاشی باغات را به صورت جدی دنبال خواهیم کرد.

فتحی سیب، انگور، گردو، زردآلو، بادام و گیاهان دارویی را از عمده‌ترین محصولات باغبانی استان دانست و گفت: در سال گذشته از ۴۱ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات سیب استان، ۴۵۸ هزار و ۴۳۸ تن محصول برداشت شد که پیش بینی می‌شود این میزان در سال ۱۴۰۳ به ۷۷۰ هزار تن افزایش پیدا کند. البته باید توجه داشت که سطح باغات سیب استان در سال ۱۴۰۳، ۴۱ هزار و ۴۳۰ هکتار پیش بینی شده است که این کاهش سطح ناشی از حذف باغات درجه ۳ و جایگزینی با محصولات کم آب بر است.

وی با اشاره به برداشت ۲۲۰ هزار و ۴۴۲ تن انگور از ۱۷ هزار و ۶۳۴ هکتار از انگورستان‌های استان گفت: سطح تاکستان‌های استان در سال ۱۴۰۳، ۸۶ هکتار افزایش پیدا خواهد کرد و برای سال جدید، برداشت ۳۰۳ هزار و ۱۲ تن انگور از باغات استان پیش بینی شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: میزان گردوی برداشت شده در سال گذشته ۲۴ هزار و ۵۲۵ تن بود که با برنامه ریزی صورت گرفته این میزان را به ۳۰ هزار تن افزایش خواهیم داد.

فتحی از هدف گذاری برای رشد ۲۳ هزار و ۸۹۰ تنی محصول زردآلو در استان خبر داد و افزود: در سال گذشته ۶۷ هزار و ۱۷۷ تن زردآلو در استان تولید شد که این میزان در سال جاری به ۹۱ هزار و ۶۷ تن افزایش خواهد یافت. این افزایش تولید با وجود کاهش ۷۰ هکتاری سطح باغات زردآلو در سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۲ در اثر عملیات به باغی و عدم رخداد حوادث غیرمترقبه خواهد بود.

وی با تشریح سایر برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی استان برای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم گفت: در سال جاری بادام از ۸ هزار ۲۵۰ تن به ۱۱ هزار و ۴۰ تن، گیاهان داروئی از ۱۴ هزار و ۱۷۲ تن به ۲۴ هزار و ۵۷۴ تن و سایر محصولات باغی نیز از ۲۲۱ هزار و ۶۰۰ تن به ۲۳۹ هزار و ۵۵۷ تن افزایش پیدا خواهد کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اضافه کرد: در حوزه محصولات گلخانه‌ای نیز در سال ۱۴۰۲، ۷۰ هزار و ۵۱۰ تن محصول در استان تولید شد که با تلاش بخش خصوصی و حمایت و برنامه ریزی کارشناسان و متخصصان در سازمان این میزان را به ۱۵۳ هزار و ۹۲۵ تن خواهیم رساند.

فتحی تأمین مالی دولتی طرح‌های زیربخش باغبانی را دارای اهمیت دانست و گفت: در طرح تحولی برای اجرای طرح‌های بخش باغبانی، تأمین مالی یک هزار و ۵۵۱ میلیارد ریالی از طریق بخش دولتی و ۱۹۱ هزار و ۶۸۶ میلیارد ریالی از طریق بخش خصوصی پیش بینی شده است. در تأمین مالی پیش بینی شده برای بخش خصوصی ۱۵۳ هزار و ۳۴۹ میلیارد ریال از طریق تسهیلات بانکی و ۳۸ هزار و ۳۳۷ میلیارد از طریق آورده شخصی سرمایه‌گذار تأمین خواهد شد.

وی از اجرای ۷ پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی خارج از حوضه آبریز دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: این پروژه‌ها در سطح ۱۰ هزار و ۷۹ هکتار و با سرمایه گذاری یک هزار و ۴۵۲ میلیارد ریال در حال اجراست و بیش از ۷۸ هزار و ۳۴۴ میلیارد ریال تسهیلات به این پروژه‌ها تخصیص یافته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: همچنین ۳۰۰ هکتار پروژه گلخانه‌ای نیز در استان در دست اجراست که ۹۶ هزار و ۵۸۳ میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده است و ۶۹ هزار و ۱۰۱ میلیارد ریال تسهیلات به این پروژه‌ها اختصاص یافته است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • واحد کشتارگاه صنعتی در فسا بار دیگر آغاز به کار کرد/ اشتغال ۱۰۰ کارگر
  • کشتارگاه طیور فسا با ۱۰۰ کارگر به چرخه تولید بازگشت
  • جذب سرمایه گذاری برای تکمیل وایجاد واحدهای بخش کشاورزی در زنجان
  • استاندارد کیفی و سرعت سوددهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی + اینفوگرافیک
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • برگزاری چهارمین همایش معاونان و رؤسای شورا‌های حل اختلاف شمالغرب کشور در تبریز
  • نگاه نوآورانه واحدهای تولیدی برای ورود به عرصه رقابت خارجی
  • جلوگیری از بیکار شدن ۷۸۰۰ کارگر استان مرکزی در سال گذشته
  • خروج از ورشکستگی یک واحد تولیدی مکمل غذایی دام و طیور
  • اردیبهشت تماشایی در باغ‌های سیب مراغه