Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@17:27:49 GMT

سهیم‌سازی مردم در طراحی شهری طی پاندمی‌ها

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۸۰۰۹۷

سهیم‌سازی مردم در طراحی شهری طی پاندمی‌ها

مردم در بسیاری از نقاط دنیا، تا پیش از شیوع بیماری کووید -۱۹ گردم هم می‌آمدند تا در حل بحران‌های محل سکونت خود به مشورت با یکدیگر بپردازند؛ پاندمی کرونا مشارکت رو در روی شهروندان در طراحی شهری را با محدودیت مواجه کرد، اما فرصت‌های دیگری را در اختیار مقامات برای سهیم‌سازی مردم در طراحی شهری قرار داد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، اگرچه شیوع بیماری کووید -۱۹ محدودیت‌های زیادی بر روابط بین انسان‌ها اعمال کرده و باعث فاصله‌گیری آن‌ها برای حفظ امنیت شده است، با این حال، مدیران شهری بیش از گذشته برای حمایت از جوامع آسیب‌پذیر کوشیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این افراد از یک سو توجه خود را بر حفظ امنیت و سلامت شهروندان معطوف و از سوی دیگر تلاش کرده‌اند طراحی شهرها را به گونه‌ای تغییر دهند تا با استفاده از ابزارها و تکنیک‌های لازم، جوامعی با بیشترین نیاز را تحت حمایت خود در آورند. بدیهی است که مشارکت مردمی در طراحی‌های شهری همیشه نقش مهمی در افزایش زیست‌پذیری سکونتگاه‌ها ایفا کرده، با این حال، به علت لزوم رعایت فاصله اجتماعی بین مردم، اینکه در این روزهای سخت چگونه می‌توان ساکنان یک شهر را به ایده‌پردازی برای تغییر طراحی شهری دعوت کرد، پرسشی است که پیش روی برنامه‌ریزان سراسر دنیا قرار گرفته است.

البته مقامات در شهرهای مختلف جهان، استراتژی‌هایی نوآورانه ایجاد کرده و از این طریق، امکان مشارکت مردمی در پروژه‌ها و طراحی‌های شهری را فراهم آورده‌اند. به عنوان مثال، آژانس توسعه مسکن آقاخان در بمبئی هند، که هدف آن ایجاد سکونتگاه‌هایی ایمن، پایدار و سبز برای مردم است، یک چهارچوب طراحی شهری و روستایی استاندارد در تاجیکستان و افغانستان ایجاد کرده و قرار است طرح‌هایی مشابه نیز در پاکستان، سوریه و هند به وجود آورد و از این طریق، مردم ساکن در هر منطقه را به مشارکت در طراحی‌های شهری تشویق کند.

سایر برنامه‌ریزان نیز ایده‌هایی برای فراخوانی مردم به مشارکت در طراحی‌های شهری و پیاده‌سازی پروژه‌ها ارائه داده‌اند که در ادامه به معرفی چند نمونه از آن‌ها پرداخته می‌شود.

استفاده از ابزارهای موجود برای حفظ ارتباط از راه دور

طی دوران کرونا، بسیاری از مشاغل به صورت دورکاری انجام شد تا احتمال انتقال ویروس از یک فرد به دیگر کاهش یابد. معماران و طراحان شهری نیز طی این دوران تلاش کردند کارگاه‌هایی آموزشی به صورت آنلاین برگزار کنند و از این طریق، به حفظ مشارکت مردمی در طراحی‌های شهری بپردازند. اگرچه طی این دوران سخت، برگزاری جلسات مجازی نتایجی به خوبی حضور فیزیکی مردم در طراحی‌های شهری ماقبل کرونا در پی نداشت، با این حال، کم‌تاثیر نیز نبود و افراد بسیاری را با اشتیاق تمام به ایده‌پردازی برای حل بحران‌های پیش روی شهرها سوق داد.

در این راستا، نهادهای مختلف شهری ابزارهای دیجیتالی لازم را که اغلب از قبل ایجاد شده بود، برای بهینه‌سازی ارتباط اینترنتی بین شهروندان و مقامات به کار گرفتند، فرم‌های نظرسنجی را به صورت مجازی در اختیار داوطلبان قرار دادند و امکاناتی نظیر رسانه‌های اجتماعی، کنفرانس‌های ویدئویی، تلفن هوشمند و ابزارهای نقشه برداری از سامانه اطلاعات جغرافیایی را بیش از گذشته برای مردم فراهم آوردند.

شواهد حاکی است که بسیاری از جوامع در مقابل ابزارهای جدید اغلب سر ناسازگاری نشان می‌دادند و به همین دلیل، مدیران شهرهای مختلف، استفاده از انواع موجود آن‌ها را رویکردی مؤثرتر برای جذب مردم به مشارکت در طراحی‌های شهری فرض می‌کردند. در واقع، بسیاری از مردم حاضر به دانلود نرم‌افزارهای جدید روی گوشی‌های تلفن همراه خود تنها برای برقراری ارتباط با مدیران شهری و ارائه ایده‌هایشان برای ایجاد تغییر در طراحی‌های شهری نبودند و به همین دلیل، همان ابزارهای قدیمی برای این منظور مورد استفاده قرار گرفت.

به عنوان مثال، یکی از سازمان‌های غیردولتی در کلانشهر کیبرا در نایروبی، از سال ۲۰۱۷، تا زمان ظهور ویروس کرونا به برقراری ارتباط فرد به فرد با بیش از هزار نفر از مردم شهر پرداخته بود تا به یک طرح جامع برای ایجاد تغییر در شهر شود، اما در اوایل سال ۲۰۲۰، نظرسنجی را به صورت آنلاین بین مردم آغاز کرد و با تعداد افراد بسیار بیشتری به تعامل در این زمینه پرداخت.

اتخاذ رویکردهای ایمن و در عین حال کم-فن‌آور برای جذب مردم

اگرچه مقامات در بسیاری از نقاط دنیا به برگزاری کارگاه‌های آموزشی آنلاین بسنده کردند، با این حال، برخی نیز همچنان ارتباط رو در روی خود با شهروندانشان را ادامه دادند که البته این کار متفاوت با دوران ماقبل کرونا صورت گرفت. در واقع، این افراد تمام استراتژی‌های لازم برای حفظ امنیت مشارکت‌کنندگان را رعایت کردند تا جایی که حتی در بعضی از مواد، کلاس‌های آموزشی تنها با حضور یک نفر و فرد مسئول برگزار می‌شد. چنانچه بیش از یک نفر در این کلاس‌ها شرکت می‌کرد، پیروی از اصول بهداشتی سازمان بهداشت جهانی نظیر رعایت فاصله دو متری و استفاده از ماسک امری ضروری بود. در این کلاس‌ها، اغلب آموزش‌ها روی تابلوهای ساده انجام و از شرکت‌کنندگان نیز خواسته می‌شد ایده‌های خود را روی کاغذ یا تابلوهای ساده پیاده کنند.

برنامه‌ریزی برای تشکیل کلاس‌های بیشتر با ظرفیت کمتر مردم

تعداد افراد شرکت‌کننده در کارگاه‌های آموزشی یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی مدیران شهری طی دوران کرونا بود. بسیاری از برنامه‌ریزان به این باور رسیدند که هر چه تعداد کلاس‌ها و مربیان بیشتر و در عوض، تعداد افراد شرکت‌کننده در این کارگاه‌های آموزشی و مدت زمان آموزش آن‌ها کمتر باشد، بازده مطالب آموزشی و میزان تمایل مردم برای حضور در سطح بالاتری قرار خواهد گرفت. البته منظور از مدت زمان، بازه زمانی حضور هر گروه شرکت‌کننده در کلاس‌های آموزشی است وگرنه برنامه‌ریزان شهری باید بازه زمانی طولانی‌تری را برای برگزاری کلاس‌های متعدد در نظر می‌گرفتند. شواهد حاکی است که کاهش ظرفیت کلاس‌ها، افزایش چشمگیر مشارکت مردمی و حضور فعالانه آن‌ها در این دوره‌ها را در پی داشت، چرا که افراد از زمان بیشتری برای ارائه طرح‌های خود برخوردار بودند.

کد خبر 503693

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مشارکت شهروندان مشارکت مردمی طراحی شهری مشارکت شهروندان در طراحی شهر مشارکت مردم در برنامه ریزی شهری پاندمی کرونا پاندمی کووید 19 شیوع کرونا شیوع کووید 19 شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق طراحی های شهری مشارکت مردمی برنامه ریزان طراحی شهری کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۸۰۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طراحی و ساخت برج‌های تقطیر محصولی ازشرکتی دانش‌بنیان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد خمینی شهر گفت:‌ ساخت برج‌های تقطیر باسینی‌های مخروطی چرخان در انحصار شرکت‌های ایتالیایی بود که برای نخستین‌بار با دانش به روز این شرکت بومی‌سازی شد.
محمدتقی اکبری افزود:‌ برج‌های تقطیر با سینی‌های مخروطی چرخان (scc) به‌طور پیوسته کار می‌کنند و قادرند ترکیبات فرار را از جریان سوسپانسیون جداسازی کنند. وی گفت: افت فشار پایین، مصرف انرژی کم، بازدهی استخراج بالا، زمان ماند کوتاه، سرعت جداسازی بسیار بالا، جداسازی در دمای پایین، تجزیه شیمیایی پایین، مدیریت عطر و طعم، قابلیت حمل خوراک حاوی ذرات جامد، به‌کارگیری در صنایع فرآوری میوه، آبمیوه، چای، قهوه، چاشنی و جایگزینی با برج‌های تقطیر رایج از مزایای این دستگاه است.
اکبری افزود:‌ لیمونن ازجمله ترکیبات پرمصرف و وارداتی در صنایع آرایشی و بهداشتی است که در سال ۱۴۰۰ خط تولید لیمونن را برای نخستین‌بار با ظرفیت روزانه ۱۰۰ کیلوگرم در این شرکت راه‌اندازی و تجاری‌سازی کردیم.
مدیرعامل و مؤسس این شرکت دانش بنیان گفت:‌ عصاره‌گیری از گیاه خار مریم با سامانه استخراج جامد-مایع پویای سریع Rapid Solid-Liquid Dynamic Extraction (RSLDE) و تولید سیلیمارین برای مصرف در صنایع دارویی، آرایشی و بهداشتی از برنامه‌های آینده این شرکت است.
مدیرعامل این شرکت دانش‌بینان با بیان اینکه مهم‌ترین مانع در تجاری‌سازی سرمایه ثابت و هزینه‌های تحقیق و توسعه است، افزود:‌ شرکت از تسهیلات مالی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، حمایت‌های غیرمالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر، تسهیلات صندوق پژوهش و نوآوری استان اصفهان، تسهیلات صندوق کارآفرینی امید استان اصفهان، تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت ریاست جمهوری استفاده کرده است.
تولید و فروش مواد شیمیایی، طراحی و ساخت تجهیزات در صنایع شیمیایی ازجمله فعالیت این شرکت است بطوریکه سال ۱۳۹۳ گواهینامه دانش‌بنیان در زمینه ساخت تجهیزات نوین آزمایشگاهی از معاونت فناوری ریاست جمهوری را کسب کرد و سال ۱۳۹۵موفق به راه‌اندازی خط تولید اسانس‌های طبیعی با استفاده از برج تقطیر با سینی‌های مخروطی چرخان شده است.

دیگر خبرها

  • چهار دستورکار ضروری دولت برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید
  • حسینیه امام خمینی(ره) حال و هوای کلاس درس گرفت
  • هوش مصنوعی چگونه به معماران و طراحان کمک می‌کند؟
  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟
  • میدان ۱۲ فرودین، نماد ناکارآمدی مدیریت شهری در سنندج + گزارش پیگیری
  • موانع مشارکت مردم‬ استان‬ تهران‬ در امر تولید و اقتصاد رفع شود
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر محصولی ازشرکتی دانش‌بنیان
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • راز عبور شورای شهر قشم از محدودیت منابع
  • پویش «مشهد مهربان»، عامل یکپارچه‌سازی اجتماعی مشهد مقدس