Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر عامل شرکت ارج گفت: قوه قضائیه به عنوان یک نهاد مؤثر در حاکمیت کشور، اقدامات آن در موضوع مقررات زدایی و سهولت کسب‌وکار قابل‌تقدیر است لیکن این موضوع نمی‌تواند توسط یک قوه به نتیجه دلخواه برسد و لازم است تمامی قوا خصوصاً قوه مقننه با شناسایی مقرراتی که باعث مانع در سهولت فضای کسب‌وکار می‌شود و وضع قوانین جدید به کمک دیگر دستگاه‌ها آمده و اقدامات قوه قضاییه را کامل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری میزان - دستگاه قضا حداقل طی دو سال اخیر با «پارادایم شیفت» مدیریتی باعث تحول گسترده در حوزه‌های مختلف عدالت‌خانه نظامی اسلامی شده است. یکی از ساحت‌های مهم موردتوجه دستگاه قضا، حوزه تولید است که در عمل به گزاره رهبر حکیم انقلاب مبنی بر «تولید؛ قائمه اقتصاد است»، جامه عمل پوشانده است. احیای بیش از ۲ هزار واحد تولیدی در کشور دلیل این مدعاست.   کارخانه ارج یکی از این واحدهای تولیدی تعطیل‌شده بود که با قدمت ۷۰ ساله به دلیل مدیریت فشل سهامداران عمده با مشکلات اساسی مواجه شده و عملاً از سال ۱۳۹۵ فعالیت تولیدی آن متوقف و به یک کارخانه تعطیل و ورشکسته تبدیل‌شده بود اما ورود دستگاه قضا به چرخه تولید برگشت و بناست به زودی با تمام ظرفیت به حیات اقتصادی خود ادامه دهد.   تحریریه اقتصادی خبرگزاری میزان، در همین راستا با علیرضا رحمانی مدیر عامل شرکت ارج به گفت‌وگو نشسته است.   میزان: مستحضر هستید یکی از کار ویژه‌های مهم دستگاه قضا حداقل در دو سال اخیر، احیای واحد‌های تولیدی و صنعتی بوده که از قِبَل آن، تعداد زیادی کارگر به شغل بازگشته و از بیکار شدن جمع زیادی از کارگران نیز پیشگیری شده است. باتوجه به اینکه کارخانه ارج هم یکی از واحد‌های تولیدی احیاء شده توسط دستگاه قضاست، مایلم درباره عملکرد دستگاه قضا در این خصوص و نقش آن در حوزه اشتغال و اثرات آن در فضای کاری پیرامون خود بفرمایید.
رحمانی: بسم‌الله الرحمن الرحیم. ابتدا باید از مقام معظم رهبری تشکر کنم که با درایت بسیار ایشان امسال،  سال «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع زدایی‌ها» نام‌گذاری شده است. همچنین از رئیس محترم دستگاه قضا جناب آقای آیت‌الله رئیسی تشکر ویژه‌ای دارم که از بدو ورود ایشان به قوه قضاییه شاهد تحولات اساسی بوده‌ایم که این مهم با توجه به رویکرد فعلی شتاب بیشتری گرفته است و امیدواریم ادامه پیدا کند.   موضوع اساسی احیای کارخانه‌های بزرگی بوده که به دلیل ضعف‌های مدیریتی و یا مشکلات بانکی تعطیل و از مدار تولید خارج‌شده بودند. یکی از این واحدهای تولیدی کارخانه ارج است که با قدمت ۷۰ ساله متأسفانه به دلیل عدم مدیریت توسط سهامداران عمده با مشکلات اساسی مواجه و عملاً از سال ۱۳۹۵ فعالیت تولیدی آن متوقف و به یک کارخانه تعطیل و ورشکسته تبدیل‌شده بود که با ورود بخش خصوصی و خریدار جدید سهامدار عمده آن، جریان تازه‌ای در این کارخانه ایجادشده و در همین ارتباط مسئولین ارشد قوه قضاییه نیز تاکنون حمایت‌های خوبی از سرمایه‌گذار اصلی در این کارخانه به عمل آورده‌اند.   در این خصوص باید از معاونان محترم رئیس قوه قضاییه، دادستان محترم کل و معاونان محترم قضایی دادستان کل کشور، کلیه اعضاء محترم ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، رئیس محترم محاکم عمومی و انقلاب تهران و رئیس‌کل دادگستری استان و معاونان محترم قضایی رئیس‌کل دادگستری استان تهران قدردانی و تشکر ویژه کرد که ان‌شاءالله نتایج این حمایت‌ها در ماه‌های آتی با تولید محصولات جدید ظهور پیدا خواهد کرد.   میزان: دستگاه قضا به‌عنوان متولی «حقوق عامه» از حقوق تضییع‌شده جمع زیادی از کارگران در واحدهای تولیدی مختلف دفاع کرده است که مصداق عینی آن در بازگرداندن «واحدهای تولیدی واگذارشده مشکل‌دار» قابل‌مشاهده است. مایلیم ضمن ارزیابی این مهم، به تأثیر آن در حفظ اشتغال اشاره فرمایید.
رحمانی: همان‌طور که مستحضرید بسیاری از واحدهای تولیدی به دلیل مشکلات عمده اعم از بانکی و غیر بانکی در تملک اشخاص فاقد صلاحیت ازجمله بانک‌ها درآمده و متأسفانه به دلیل عدم اهتمام اشخاص مذکور در جلوگیری از تعطیلی آن‌ها باعث بیکاری کارگران و مهندسین و خروج این واحدها از چرخه تولید محصول برای کشور شده است که این امر مستقیماً موجب تضییع حقوق جامعه اعم از کارگران و دیگر فعالین کشور شده است.   این مسئله زمینه را برای قاچاق کالا و ورود محصولات خارجی در بازار به همراه داشته که اقدامات پیشگیرانه قوه قضائیه باعث جلوگیری از تعطیلی و در بسیاری موارد احیاء مجدد کارخانجات شده است که نتیجه آن، ورود مجدد کارگران واحدهای مشکل‌دار به کار و زندگی خود و زنده شدن امید در بین آحاد جامعه شده و متعاقب آن آسیب‌های اجتماعی کاهش یافته است که باید از شخص آقای رئیسی در اهتمام به این موضوع تشکر کنیم.
میزان: واقف هستید که یکی از شاخص‌های ارزیابی حوزه تولید، وضعیت رتبه بین‌المللی ایران در شاخص «سهولت کسب‌وکار» است. مایلم بفرمایید اقدامات دستگاه قضا چه تأثیر مثبتی در بهبود این رتبه و سهولت فضای کسب‌وکار داشته است؟
رحمانی: قوه قضائیه به عنوان یک نهاد مؤثر در حاکمیت کشور، اقدامات آن در موضوع مقررات زدایی و سهولت کسب‌وکار قابل‌تقدیر است لیکن این موضوع نمی‌تواند توسط یک قوه به نتیجه دلخواه برسد و لازم است تمامی قوا خصوصاً قوه مقننه با شناسایی مقرراتی که باعث مانع در سهولت فضای کسب‌وکار می‌شود و وضع قوانین جدید به کمک دیگر دستگاه‌ها آمده و اقدامات قوه قضاییه را کامل کند و به نظرم تمامی دستگاه‌های حاکمیتی باید از تصدی‌گری خارج، و این امور را به بخش خصوصی واگذار و به این بخش اعتماد به معنی واقعی داشته باشند.
میزان: دادستان‌های سراسر کشور پیرو سیاست‌گذاری جدید دستگاه قضا با اولویت بیشتری رفع گره‌های حقوقی واحدهای تولیدی را پیگیر می‌کنند که طبعاً شامل رفع مشکلات کارگران نیز می‌شود. مایلم درباره این مهم و تأثیر آن در حفظ کرامت کارگران عزیز و افزایش امید و سطح رفاه اجتماعی این قشر زحمت‌کش بفرمایید.
رحمانی: کرامت هر انسانی زمانی حفظ می‌شود که به نیاز‌های اساسی مادی و معنوی فرد توجه شود. بسیاری از مشکلات حقوقی ایجاد شده برای واحد‌های تولیدی باعث شده کارفرمایان نتوانند از گارگران خود حمایت‌های مادی و معنوی داشته باشند و لذا سیاست‌های جدید قوه قضاییه در رفع مشکلات حقوقی واحد‌های تولیدی منجر به حفظ اشتغال و جلوگیری از آسیب‌های روحی و روانی برای کارگران و خانواده‌های آن‌ها را فراهم کرده که باعث افزایش سطح امید و همچنین ارتقا محصول تولیدی از حیث کیفیت و کمیت شده است که امیدواریم این حمایت‌ها ادامه داشته باشد؛ لذا در این خصوص از دادستان محترم کل و معاونین محترم ایشان، به جهت پیگیری و اهتمام در این خصوص کمال تشکر و امتنان را داریم.
میزان: به‌عنوان سؤال پایانی مایلم نظر حضرت‌عالی را درباره «راه‌اندازی هیئت داوری صنعت و معدن» بفرمایید که قاعدتاً نقش مهمی در تأمین خواسته‌های جامعه تولیدی خواهد داشت.   رحمانی: به نکته خوبی اشاره فرمودید همان‌طور که واحدهای تولیدی، جزء واحدهای خاصی محسوب می‌شوند مسائل و مشکلات آن‌ها نیز باید به شیوه‌ای خاص و در مرجعی تخصصی رسیدگی شود. چنانچه مشکلات واحدهای تولیدی در مراجع خاص و تخصصی بررسی شود این امر نه تنها باعث ایجاد مشکلات برای تولید نخواهد شد بلکه از ایجاد پرونده‌های جدید در قوه قضاییه جلوگیری و قطعاً کاهش هزینه‌های تولید را به همراه داشته و جامعه تولیدی با فراغ بال به امر تولید و ارتقای سطح محصولات تولیدی فکر خواهد کرد. اما این نکته نیز مهم است که باید دید این مراجع چگونه خود را در عمل نشان می‌دهند.   بیشتر بخوانید: ورود صحیح دستگاه قضا به رفع مشکلات مردم/ طبق ارزیابی مجلس حرکت قوه قضائیه به رونق تولید کمک کرده است   انتهای پیام/ برچسب ها: ارج قوه قضائیه دستگاه قضا تولید آیت الله رئیسی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ارج قوه قضائیه دستگاه قضا تولید آیت الله رئیسی واحد های تولیدی واحدهای تولیدی سهولت کسب وکار قوه قضائیه دستگاه قضا قوه قضاییه حمایت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۸۰۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه قطعی تاپیکو، بازگشت مجدد نفت ایرانول به جایگاه صدر در روان‌کاران است/ تولید و صادرات محصولات دانش بنیان باید در اولویت باشد

به گزارش تابناک به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شرکت سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین (تاپ‌نیوز)، بابک افقهی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین (تاپیکو) در مراسم جشن گرامیداشت هفته کارگر و تجلیل از کارگران نمونه و بازنشستگان در پالایشگاه نفت ایرانول تهران، روز کارگر، را به این قشر زحمتکش حضوراً تبریک و تهنیت گفت.

وی اظهار داشت: ۲ سال پیاپی مقام معظم رهبری از جهش تولید به عنوان راهبرد اصلی نام می‌برنند که در این راستا، شرکت‌های تابعه تاپیکو از جمله نفت ایرانول باید جهش تولید را محور راهبردی اقدامات خود قرار دهند.

افقهی افزود: حداقل انتظار از مدیریت شرکت نفت ایرانول این است که با اقدامات جهادی و تلاش شبانه‌روزی، دوباره به جایگاه نخست در صنعت روان‌کاران تبدیل شود.

وی با اشاره به اینکه تحقق راهبرد جهش تولید در سال‌جاری به پیش‌شرط‌هایی نیاز دارد که مدیران ارشد شرکت‌های تابعه تاپیکو از جمله نفت ایرانول باید به آن توجه کنند، تاکید کرد: همت، حمیت و غیرت کارگران می‌تواند به جهش تولید منجر شود.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین، رفع دغدغه معیشتی کارگران را از مطالبات به‌حق مقام معظم رهبری عنوان و تصریح کرد: از هرگونه اقدامات و تصمیمات مدیریتی شرکت‌های تابعه تاپیکو از جمله نفت ایرانول که در راستای رفع مشکلات معیشتی کارگران باشد، استقبال می‌کنیم و امیدواریم زندگی کارگران عزیز بدون استرس و در آرامش کامل، در عین مجاهدت شبانه‌روزی برای جهش تولید صرف شود.

افقهی خاطرنشان کرد: شرکت نفت ایرانول علاوه بر تامین مایحتاج کارگران باید گام اساسی دیگری چون تامین مسکن و هزینه‌های آن بردارد. برهمین اساس، با مولدسازی املاک و مستغلات و از طریق تعاونی‌های مسکن کارگری، باید تلاش کرد سازوکارهایی برای صاحب‌خانه کردن کارگران پیش‌بینی و اجرا کرد.

افقهی در ادامه اظهار داشت: با توجه به تحولات اساسی در تولیدات خودرویی و لزوم تطابق محصولات تولیدی ایرانول با خودروهای نسل جدید، باید تولید و صادرات محصولات دانش‌بنیان در اولویت کار شرکت قرار گیرد.

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین همچنین خواستار توجه خاص به مقوله تحقیق و توسعه در شرکت‌های تابعه تاپیکو شد و گفت: شرکت نفت ایرانول باید از هم‌اکنون به فکر بازنگری سیاست خود در صنعت روان‌کاران باشد.

وی افزود: با پیگیری مدیران ارشد تاپیکو و تدبیر مدیرعامل این شرکت، پروژه موم‌کاری که خیلی به درازا کشیده شده بود، در آینده ای نزدیک به بهره‌برداری می‌رسد.

وی اصلاح قانون طبقه‌بندی مشاغل را ضروری دانست و افزود: شرکت‌های تابعه باید به فکر ترمیم و ساماندهی حقوق بازنشستگان در زمان مناسب باشند.

افقهی، تکریم بازنشستگان را اقدامی مهم و مبارک دانست و عنوان کرد: این گونه اقدامات باید در شرکت‌های تابعه از جمله نفت ایرانول ادامه داشته باشد.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین با تاکید بر اینکه باید به مباحث فرهنگی و اجتماعی کارگران هم توجه شود، خاطرنشان کرد: از مدیران ارشد نفت ایرانول می‌خواهم که برای تقویت فرهنگ معنوی محیط کار، نهضت تقبل هزینه و اعزام کارکنان و خانواده‌های آنان به سفر معنوی کربلا در تقویم رویدادهای، فرهنگی گنجانده شود.

در ادامه این مراسم عیسی اسحاقی، مدیرعامل نفت ایرانول گفت: در پی تاکیدات مدیرعامل تاپیکو، فاز اول واحد موم‌گیری این شرکت حداکثر تا خردادماه امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

وی، میزان افزایش تولید در شرکت نفت ایرانول را نه جهش تولید بلکه فوق‌جهش دانست و اعلام کرد: میزان تولید این شرکت در فروردین ماه سال جاری با ۶۹ درصد افزایش از ۲۹ میلیون لیتر سال گذشته به ۴۹ میلیون در فروردین ماه سال جاری، میزان فروش مقداری با ۷۶ درصد افزایش از ۲۹ میلیون لیتر به ۵۱ میلیون لیتر و مبلغ فروش با ۱۰۰ درصد افزایش از ۶۷۲۰ میلیارد ریال به ۱۳۵۰۰میلیارد ریال و فروش انواع روغن موتور (دیزلی و بنزینی) لیتر با ۵۰ درصد از ۴/۴ میلیون لیتر به ۶/۶ میلیون لیتر با ۵۰ درصد افزایش رسیده است.

در پایان این مراسم از کارگران نمونه و بازنشستگان منتخب با اهدای لوح و هدایا تقدیر شد.

 

دیگر خبرها

  • احیای ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • احیای واحدهای راکد دشتستان در دستور کار است
  • هیچ واحد تولیدی به‌خاطر آرا قضایی در گرمسار تعطیل نشد
  • لزوم پرداخت پاداش افزایش تولید به کارگران در واحدهای تولیدی
  • دستگاه قضا از بخش خصوصی در راستای رونق تولید حمایت می‌کند
  • بیش از ۴ هزار میلیارد ریال برای احیای واحدهای تولیدی سیستان و بلوچستان هزینه شد
  • برخی بی تدبیری‌ها باعث استمرار مشکلات کارگران می‌شود
  • برنامه قطعی تاپیکو، بازگشت مجدد نفت ایرانول به جایگاه صدر در روان‌کاران است/ تولید و صادرات محصولات دانش بنیان باید در اولویت باشد
  • مشکلات و مسائل زندان و زندانیان قابل انفکاک از دستگاه قضائی نیست
  • تعیین تکلیف ۲۹ بنگاه اقتصادی در نشست کارگروه تسهیل فارس