Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@02:14:16 GMT

افزایش مصرف باعث شوری آب می شود

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۸۳۸۲۷

افزایش مصرف باعث شوری آب می شود

ایسنا/قم مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با بیان اینکه کیفیت آب از نظر شوری و شیرینی ارتباط مستقیم با مصرف دارد، گفت: هر چه قدر مصرف آب بالاتر رود مجبور استفاده از منابع زیرزمینی هستیم که باعث افزایش شوری آب می‌شود.

علی جان صادق پور در جلسه شورای اطلاع‌رسانی استان که به ریاست مهندس سلیمان پور معاون سیاسی و امنیتی استاندار قم برگزار شد با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی بارندگی‌ها در سال جاری نسبت به سال قبل گفت: ورودی آب به سدهای تأمین‌کننده آب شرب نیز با ۴۰ درصد کاهش مواجه شده ضمن اینکه دمای هوا نیز نسبت به سال گذشته حدود ۱۲ درصد افزایش داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از افزایش شدید مصرف در سه ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل با وجود کاهش منابع آبی خبر داد و یادآور شد: در مجموع در سه ماه نخست سال جاری بیش از ۳۷ میلیون و ۸۶۱ هزار متر مکعب استحصال از منابع در دسترس داشتیم در حالی که این میزان در مدت مشابه سال قبل ۳۵ میلیون و ۴۱۳ هزار متر مکعب بوده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم بر لزوم مدیریت مصرف و استفاده صحیح از آب تأکید و تصریح کرد: باید هشدارهای لازم داده شود و خودمان را با شرایطی که با آن مواجه هستیم آماده کنیم.

وی در ادامه افزایش۴ درصدی جمعیت، افزایش متوسط ۱۲ درصدی دمای هوا و استمرار شیوع بیماری کرونا را سه عامل اصلی در افزایش مصرف آب برشمرد و گفت: کیفیت آب از نظر شوری و شیرینی نیز ارتباط مستقیم با مصرف دارد.

دکتر صادق پور تأکید کرد: هر چه قدر مردم بیشتر صرفه‌جویی کنند و آب کمتر مصرف شود از آب شیرین و گواراتری در شبکه آب شهر برخوردار خواهیم بود.

وی همچنین با اذعان به اینکه سقف ظرفیت تأمین آب شهر از منابع در اختیار حدود ۶ میلیون متر مکعب است، تصریح کرد: اگر مصرف آب در این شهر از این میزان بالاتر رود جیره‌بندی آب دور از ذهن نیست.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به اینکه تخصیص آب سرشاخه‌های دز کفاف تأمین آب شهر را در پیک مصرف تابستان نمی‌دهد، گفت: با توجه به اینکه کمبود آب در برخی از مناطق را از چاهه‌ای داخل بافت شهر جبران می‌کنیم به همین علت این مناطق با شوری آب در برخی از مواقع مواجه می‌شوند.

وی کمبود تخصیص آب سرشاخه‌های دز، کاهش کیفیت چاهه‌ای آب شرب، کاهش سطح منابع زیرزمینی، تأثیر قطع برق در کاهش تولید آب،  کاهش دبی قنات و چشمه‌ها و عدم ظرفیت کافی تصفیه‌خانه فعلی و مشکلات خط انتقال را از چالش‌های موجود در تأمین آب شرب استان برشمرد.

دکتر صادق پور همچنین کاهش فشار در شبکه‌های فشار بالا، فرهنگ‌سازی به منظور صرفه‌جویی، مدیریت مصرف انشعابات بزرگ و روستاها، افزایش برداشت از چاهه‌ای روستاها، برنامه‌ریزی جهت کاهش مصارف فضاهای سبز از آب شرب و جمع‌آوری انشعابات غیرمجاز را از جمله راهکارها تأمین کمی و کیفی آب پایدار در تابستان سال جاری اعلام کرد.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده و برنامه‌های شرکت آب و فاضلاب برای مقابله تنش آبی شهر قم گفت: بهسازی چاه‌ها، حفر چاه‌های جدید، افزایش برداشت از چاهه‌ای شهری، کاهش دریافت بخش‌های تابعه از منابع سطحی، اخطار به مشترکین پرمصرف و بد مصرف، قطع انشعابات غیرمجاز، کاهش آبیاری فضای سبز در طول روز، تعویض شیرآلات و اتصالات فرسوده خطوط انتقال علی‌آباد و ۱۵ خرداد، بهسازی مخازن ذخیره و کاهش فشار زون‌های شبکه توزیع از جمله این اقدامات است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به وجود بیش از ۷۰۰ انشعاب آب فضای سبز شهری گفت: برآورد صورت گرفته از میزان مصرف آب فضای سبز شهری در قم حدود ۱۲ هزار متر مکعب است که این میزان حدود ۱۰ درصد آب شرب شهر را شامل می‌شود.

وی همچنین با اشاره به هدر رفت ۷۰ درصدی آب توسط دستگاه‌های آب‌شیرین‌کن خانگی اظهار داشت: برخی از نقاط شهر به ویژه پردیسان، شهرک مهدیه و شهرک قدس که به صورت مستقیم از آب سرشاخه‌های دز استفاده می‌کنند آب کاملاً شیرین است و نیازی به استفاده از آب‌شیرین‌کن ندارند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: در هفت ماه از سال که با کاهش مصرف آب در شهر مواجه هستیم هیچ‌کدام از مناطق شهر نیاز به آب‌شیرین‌کن ندارند و آب شبکه شیرین است.

چالش آب فراروی کشور/باور بحران آب در کشور وجود ندارد

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری قم نیز با تمجید از اقدامات شرکت آب و فاضلاب استان قم و به ویژه مدیرعامل این شرکت، با اشاره به اهمیت موضوع آب تأکید کرد: بیش از چندین دهه است که موضوع آب به عنوان چالش فراروی ملت‌های خاورمیانه نامگذاری شده است.

وی با اشاره به تحلیل‌های صورت گرفته مبنی بر اینکه جنگ‌های آینده در خاورمیانه بر سر مسئله آب اظهار داشت: این انتقاد بر مدیریت منابع آب در کشور ما به صورت جدی وارد است که یک برنامه جامع پیرامون بحث مدیریت آب نداشته‌ایم.

بیژن سلیمان پور بر لزوم جداسازی شبکه آب شرب از سایر مصارف، اصلاح تعرفه‌های آب و لزوم استفاده از شیرآلات کم‌مصرف در ساختمان‌ها تأکید کرد و با انتقاد از کاشت گسترده محصولات کشاورزی پرآب بر در کشور مثل هندوانه گفت: باید از اصول و تکنیک‌هایی که در کشورهای پیشرفته دنیا در خصوص مدیریت آب وجود دارد استفاده کنیم.

وی بابیان اینکه کشورهای پرآب دنیا پیشرفته‌ترین مدیریت مصرف را دارند خاطرنشان کرد: متأسفانه ما در بحث مدیریت آب دچار غفلت هستیم که این مسئله بسیار وحشتناک است.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری قم با بیان اینکه هنوز در جامعه به باور بحران آب نرسیده‌ایم، اذعان داشت: از هشت سال پیش ایران وارد دوره ۳۰ ساله خشکسالی شده است بنابراین صرفه‌جویی و لزوم مدیریت مصرف باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.

وی با تأکید بر اینکه اگر هر ایرانی روزی یک لیوان آب صرفه‌جویی کند در روز می‌شود ۱۷ میلیون لیتر آب صرفه‌جویی می‌شود گفت: اگر روزانه هر نفر ۲۵ درصد صرفه‌جویی کند ما از بحران آب عبور خواهیم کرد.

پایان خبر/

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی بحران آب مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم مدیریت مصرف صرفه جویی آب شیرین متر مکعب سال جاری مصرف آب آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۸۳۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید

اگر جایی خواندید که مواد مخدر می‌توانند خطر ابتلا به افسردگی را کاهش دهند، این یک دروغ محض است. در حقیقت یکی از عوارض شایع مصرف مواد مخدر، افسردگی است! رابطه بین مصرف مواد مخدر و افسردگی کاملا پیچیده بوده و نیاز به بررسی جامع دارد.

به گزارش بهداشت نیوز، برخی از مواد مخدر با بروز احتمال افسردگی شدیدتری همراه هستند.

در این محتوا قصد داریم به مهم‌ترین دغدغه شما پاسخ دهیم که عبارت است از:

چه ارتباطی بین مصرف مواد مخدر و افسردگی وجود دارد؟

رابطه بین مصرف مواد مخدر و افسردگی، کاملا پیچیده و البته دوطرفه است. از یک طرف مصرف مواد مخدر می‌تواند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد و از سویی دیگر افراد مبتلا به افسردگی در معرض خطر سوءمصرف مواد مخدر هستند. بیایید به بررسی این روابط بپردازیم:

تاثیر مصرف مواد مخدر بر افسردگی مصرف مواد مخدر از ۳ طریق بر افسردگی اثر می‌گذارد:

تغییرات شیمیایی در مغز: مواد مخدر می‌توانند تعادل شیمیایی مغز را مختل کرده و باعث کاهش سطح انتقال دهنده‌های عصبی مانند سروتونین و دوپامین شوند که نقش مهمی در تنظیم خلق و خو دارند، این فرایند زمینه ساز ایجاد افسردگی است.

افزایش استرس: مصرف مواد مخدر می‌تواند باعث افزایش استرس و اضطراب شود که این‌ها از عوامل اصلی خطر افسردگی هستند.

مشکلات در زندگی: اعتیاد به مواد مخدر موجب مشکلات زیادی در زندگی فرد مانند مشکلات شغلی، مالی، خانوادگی و اجتماعی خواهد شد که همگی می‌توانند به افسردگی منجر شوند.

تاثیر افسردگی بر مصرف مواد مخدر

افسردگی می‌تواند زمینه سوءمصرف مواد مخدر را از راه‌های زیر افزایش دهد:

خوددرمانی: افراد مبتلا به افسردگی ممکن است برای تسکین علائم خود به مصرف مواد مخدر روی بیاورند.

عدم تمایل به زندگی: احتمال دارد افراد افسرده به دلیل احساس ناامیدی و بی تفاوتی نسبت به زندگی، مصرف مواد مخدر را به عنوان راهی برای فرار از واقعیت تلقی کنند. همچنین آن‌ها معمولا انگیزه کافی را برای زندگی ندارند، نبود انگیزه نیز می‌تواند منجر به مصرف مواد مخدر شود.

چه مواد مخدری بیشترین احتمال را برای افزایش افسردگی دارند؟

مواد مخدر مختلفی می‌توانند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهند. یکی از رایج‌ترین این مواد الکل است. از عوارض مصرف بیش از حد الکل، افسردگی است. الکل تعادل انتقال دهنده‌های عصبی در مغز را مختل کرده و منجر به بروز علائم افسردگی می‌شود. مصرف مواد افیونی هم مانند هروئین، کدئین و اکسی کدون می‌تواند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد. مواد افیونی باعث کند شدن سیستم عصبی مرکزی و ایجاد احساس غم و ناامیدی می‌شوند. این باعث می‌شود ترک قطعی این مواد مانند ترک قطعی هروئین چالش‌های مضاعفی داشته باشد.

متاسفانه مصرف ماری جوانا، به ویژه در افراد جوان، خطر ابتلا به افسردگی را افزایش خواهد داد. یکی از عوارض مصرف، علائم روان پریشی مانند توهم و هذیان بوده که احتمالا منجر به افسردگی خواهند شد.

از عوارض مصرف کردن کوکائین افسردگی است. کوکائین موجب ایجاد علائم روان پریشی و افسردگی خواهد شد.

مصرف آمفتامین‌ها مانند شیشه و ریتالین نیز می‌تواند خطر بروز افسردگی را افزایش دهد. آمفتامین‌ها موجب اضطراب، بی خوابی و تحریک پذیری و در نهایت افسردگی خواهند شد.

چگونه مصرف مواد مخدر می‌تواند روی سلامت روانی تأثیر بگذارد؟

مصرف مواد مخدر با تغییر در عملکرد مغز، می‌تواند بر سلامت روان تأثیر بگذارند. با مصرف مواد مخدر تعادل انتقال دهنده‌های عصبی مانند سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین در مغز مختل می‌شود. این امر منجر به بروز علائم افسردگی، اضطراب و سایر اختلالات روانپزشکی خواهد شد.

همچنین مصرف مواد مخدر به سلول‌های مغزی آسیب رسانده و منجر به مشکلات حافظه، تمرکز و یادگیری می‌شود. علاوه بر مواد مذکور مواد مخدر باعث افزایش سطح استرس در بدن شده و استرس مزمن خطر ابتلا به اختلالات روانپزشکی را افزایش خواهد داد.

معمولا مواد مخدر منجر به اختلالات سلامت روان از قبیل اختلالات خلقی، اختلالات روانپریشی، اختلالات شناختی، اختلالات اضطرابی و اختلالات شخصیت می‌شود. همچنین مصرف مواد مخدر می‌تواند به توهم، هذیان و افکار خود کشی نیز بیانجامد.

چگونه می‌توان مشکلات افسردگی ناشی از مواد مخدر را درمان کرد؟

درمان افسردگی ناشی از مواد مخدر به عوامل مختلفی مانند شدت افسردگی، نوع ماده مخدر مصرفی و سابقه سلامت روان فرد بستگی دارد. اما به طور کلی، بهبود این نوع افسردگی شامل ترکیبی از درمان‌های روانشناختی و دارویی است که باید حتما توسط متخصصین سلامت روان که در حوزه اعتیاد نیز آموزش دیده‌اند، انجام شود. در اینصورت ترک اعتیاد روانی فرد انجام شده و برای همیشه از شر مواد مخدر خلاص می‌شود. روش‌های درمان اختلالات افسردگی ناشی از مواد مخدر به شرح زیر است:

درمان‌های روانشناختی

یکی از رایج‌ترین رویکرد‌های روانشناختی برای ترک اعتیاد افراد، درمان شناختی رفتاری (CBT) است. در این نوع درمان روانشناس ترک اعتیاد به افراد کمک خواهد کرد تا افکار و رفتار‌های منفی خود را که به افسردگی آن‌ها دامن می‌زند، شناسایی و تغییر دهند.

درمان بین فردی (IPT) یکی دیگر از روش‌های ترک اعتیاد روانی است که به افراد کمک می‌کند تا مهارت‌های ارتباطی خود را بهبود بخشند و روابط خود را با دیگران تقویت کنند.

درمان روان پویشی نیز ممکن است با توجه به ویژگی‌های بیمار انجام شود. این نوع درمان به افراد کمک می‌کند تا ریشه‌های افسردگی را در تجربیات گذشته خود کشف و سپس آن‌ها را حل کنند.

لازم به ذکر است که ترک مقوله‌ای پیچیده بوده و توصیه متخصصین اعتیاد این است که به هیچ عنوان برای درمان خود به تنهایی اقدام نکنید. یافتن یک مرکز ترک معتبر و دارای مجوز می‌تواند فرایند درمان را برای شما ایمن کرده و باعث شود تا بدون درد و خماری این مسیر را طی کنید.

درمان‌های دارویی

تجویز دارو‌های ضد افسردگی و تثبیت کننده خلق و خوی مناسب توسط روانپزشک ترک اعتیاد، همگام با پیش بردن جلسات روان درمانی می‌تواند در ترک روانی اعتیاد شما موثر باشد.

تغییر سبک زندگی

ورزش منظم، تغذیه سالم، خواب کافی و اجتناب از مصرف مواد مخدر از جمله کار‌هایی هستند که انجام آن‌ها می‌تواند به بهبود افسردگی ناشی از مصرف مواد مخدر کمک کند.

یادتان باشد که درمان افسردگی ناشی از مواد مخدر به زمان و تلاش نیاز دارد. برای این کار شما باید اراده کنید و سپس به دنبال کمک حرفه‌ای و پزشکی باشد. فراموش نکنید که فرد افسرده، ممکن است انگیزه لازم را برای گام برداشتن نداشته باشد، بنابراین حمایت حرفه‌ای و اجتماعی در این زمینه بسیار مهم است. در این راستا شما عزیزان می‌توانید از بهترین روانشناسان و روانپزشکان ترک برای درمان افسردگی خود بهره بگیرید.

دیگر خبرها

  • بهره‌مندی از ظرفیت بسیج سازندگی در مدیریت مصرف انرژی
  • بارش های تهران چقدر کاهش داشته است؟ | برنامه های آبفا برای جلوگیری از هدررفت آب
  • بزرگترین خدمت به عرصه تولید مدیریت مصرف انرژی است
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • فشار خون بالا را این گونه کنترل کنید
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد/ ورودی مخازن همچنان دارای ۸ درصد
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شده