Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیر محمد ملازهی کارشناس مسائل افغانستان در گفتگو با خبرنگار مهر، در تبین چالش‌های احتمالی ناشی از ناامنی در افغانستان گفت: واقعیت این است که ایران و افغانستان یک مرز طولانی با هم دارند که در واقع سه استان مهم خراسان جنوبی، خراسان رضوی و سیستان و بلوچسستان ایران را در بر می‌گیرد.

این کارشناس مسائل افغانستان ادامه داد: بنابراین این مرز به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی، در صورت بروز هر تحولی، چه مثبت و چه منفی در افغانستان، می‌تواند مناطق شرق ایران را تحت تاثیر قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر افغانستان امن باشد و یک حکومت مرکزی قدرتمند داشته باشد، به شکل طبیعی به ثبات منطقه کمک می‌کند و اگر ناامن باشد، در آن صورت ناامنی افغانستان به کشورهای همسایه از جمله ایران سرازیر می‌شود.

تجزیه قدرت در افغانستان به نفع ایران نیست

ملازهی تصریح کرد: بنابراین اگر بخواهیم در فضای موجود، منافع ملی و امنیت ایران را در نظر بگیریم و یا اینکه هر کسی در یک گوشه از افغانستان یک تفنگی دستش باشد و اعمال قدرت بکند، افغانستان با تجزیه قدرت روبرو می‌شود و این به نفع ایران نخواهد بود.

این کارشناس مسائل افغانستان همچنین گفت: بنابراین به نظر می‌آید که یک دولت مرکزی قدرتمند باید مورد حمایت ایران باشد و ایران تلاش کند که یک دولت شکل بگیرد. وضعیتی که الان پیش آمده است، ظاهراً طالبان در بخش هایی از کشور پیشروی می‌کند و شاید هم در نهایت به راه حل نظامی برسند.

وی افزود: برداشت من این است که اینها نمی‌خواهند از طریق نظامی، مسائل را پیش ببرند و بیشتر دنبال این هستند که حداکثر قدرت را به دست بیاورند. طالبان میزانی که دولت برای تقسیم قدرت پیشنهاد کرده است را نمی‌پذیرند و شاید به دنبال ۸۰ و ۹۰ درصد قدرت باشند.

قدرت گرفتن داعش در افغانستان، بخش‌های شرقی ایران را ناامن می‌کند

ملازهی همچنین گفت: تحولات افغانستان بر ایران تاثیر گذار است. اگر نیروهای رادیکال از جمله داعش و القاعده و بخشی از طالبان، در افغانستان قدرت را بگیرند، به‌نظر می‌رسد، با توجه به سابقه‌ای که داعش در نبرد با ایران در سوریه و عراق داشت و تلقی‌شان این بود که شکست در آنجا و از دست دادن خلافت‌شان در نتیجه اقدامات ایران و روسیه بوده است، در این صورت ممکن است برای بخش‌های شرقی ایران ناامنی‌ ایجاد کنند.

جنگ داخلی در افغانستان منجر به مهاجرت شیعیان افغان به ایران می‌شود

وی افزود: اگر جنگ ادامه پیدا بکند و تبدیل به یک جنگ داخلی شود، که البته نشانه هایی برای بروز آن نیز وجود دارد. در آن صورت یک موج جدیدی از مهاجرت را خواهیم داشت.

ملازهی تصریح کرد: وقتی افغانستان ناامن باشد و جنگ داخلی باشد، قطعاً بخش مهمی از خانواده شیعه مذهب افغانستان به ایران پناه می آورند. زیرا هر وقت در افغانستان شیعیان مشکل پیدا کردند، به طرف ایران مهاجرت کردند.

وی ادامه داد: اگر گروه های رادیکالی در منطقه شرق ایران موقعیت پیدا کنند، طبیعی است که مسائل امنیتی در ایران به وجود می‌آید. لذا اگر از هر زاویه از جمله موضوع مهاجرین، قاچاق مواد مخدر و فعالیت گروه‌های رادیکالی نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که ایران تحت فشار قرار خواهد گرفت. این یک واقعیت است که اگر هرج و مرج در افغانستان باشد، این اتفاق خواهد افتاد.

ملازهی در تشریح آرایش نیروهای خارجی درگیر افغانستان گفت: کم و بیش همه کشورها در این قضیه درگیر هستند. اما دو بلوک درگیر در این چالش را داریم، یکی در سطح بین الملل و دیگری در سطح منطقه است.

وی ادامه داد: در سطح منطقه به نظر می رسد روابط پشت پرده ای بین برخی از کشورها وجود دارد و در سطح بین‌الملل رقابت بین آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها از یک طرف و چین و روسیه نیز از طرف دیگر است.

این کارشناس مسائل افغانستان تصریح کرد: اگر واقعا این سه جریان بخواهند هماهنگ شوند، می‌توانند یک راه حل برای افغانستان پیدا کنند ولی مشکل این است که هر کدام به دنبال منافع خودش می‌رود و هماهنگی وجود ندارد.

ملازهی در ادامه گفت: به نظر می‌رسد اگر شرایط به همین روال پیش برود، مجدداً شاهد تکرار یک قطب‌بندی جدیدی، مانند زمانی که طالبان کابل را تصرف کرد و دولت افغانستان به شمال عقب نشینی کرد، خواهیم بود.

وی ادامه داد: در آن مقطع زمانی هندوستان، روسیه و ایران از شمالی ها حمایت کردند. عربستان سعودی، پاکستان و امارات نیز از طالبان حمایت کردند. الان هم احتمال اینکه این اتفاق رخ دهد، وجود دارد.

این کارشناس مسائل افغانستان گفت: ایران دو تا راه بیشتر ندارد یا سکوت اختیار کند و خودش را کنار بکشد که به مصلحتش نیست و در آینده مشکلاتی گریبانگیرش خواهد شد. یا دخالت کند که دخالت نیز دو شکل بیشتر ندارد یا مستقیم در حمایت از نیروهای طرفدار خودش نیرو بفرستد و یا اینکه در جنگ نیابتی وارد شود.

وی ادامه داد: لذا این دو مسئله برای ایران خطرناک است و ممکن است، ایران را با ترکیه، پاکستان، عربستان و حتی اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها درگیر کند.

ایران باید سعی کند بحران افغانستان از راه سیاسی حل شود

ملازهی تصریح کرد: بنابراین راه حل بهتر برای ایران این است که سعی کند مشکل از طریق سیاسی حل شود و طالبان تشویق شود که به میز مذاکره برگردد و در آنجا برای دستیابی به قدرت از طریق سیاسی کار کند.

این کارشناس مسائل افغانستان همچنین تاکید کرد: واقعیت این است که طالبان از نظر سیاسی در موضع برتر قرار دارد و در میدان جنگ نیز از لحاظ نظامی موضع برتر را دارد. در همین ۱۰ روز اخیر چندین شهرستان را تصرف کرده است. لذا در مورد این که بخشی از قدرت هستند، نباید هیچ تردیدی کرد. لیکن در مورد اینکه تمام قدرت نیز نخواهند بود نیز تردیدی وجود ندارد.

وی در ادامه تصریح کرد: برای این بحران گزینه‌ی دیگری وجود ندارد زیرا اگر طالبان به سمت کسب انحصاری قدرت برود، قطعا جنگ داخلی خواهد شد. جنگ داخلی نیز تبدیل به جنگ نیابتی قدرت‌های خارجی در افغانستان و در نهایت تجزیه ارضی افغانستان خواهد شد که به نفع هیچکس نخواهد بود.

باید همه اقوام و مذاهب افغانستان، در قدرت سهیم شوند

ملازهی گفت: به نظر می‌رسد، بهترین راه این است که روی فرمولی کار شود که توزیع عادلانه قدرت در افغانستان صورت بگیرد و مشابه آنچه که در لبنان یا یک سیستم شبه فدرالی است برقرار شود.

وی ادامه داد: اگرچه این مسئله دشواری‌های خاص خودش را دارد، اما باید به نحوی طراحی شود که همه قومیت‌ها و همه مذاهب در افغانستان احساس کنند سهمی از قدرت دارند.

این کارشناس مسائل افغانستان در ادامه اضافه کرد: قدرت انحصاری در افغانستان دیگر جواب نمی‌دهد. یعنی تاجیک‌ها، ازبک‌ها و هزاره‌ای‌ها زیر بار قدرت انحصاری طالبان نمی‌روند.

ملازهی در پایان افزود: بنابراین اینها با هم متحد می‌شوند و علیه طالبان خواهند جنگید که اصولاً در آن صورت خیلی اوضاع پیچیده خواهد شد و به سادگی قابل حل نخواهد بود.

کد خبر 5246307

منبع: مهر

کلیدواژه: ایران شیعه روسیه داعش شیعیان امارات افغانستان لبنان خراسان رضوی خراسان جنوبی ایالات متحده امریکا ترکیه القاعده طالبان عربستان سعودی عراق هندوستان سوریه پاکستان سیدابراهیم رئیسی مجلس شورای اسلامی انتخابات 1400 هیئت دولت حادثه واژگونی اتوبوس اسحاق جهانگیری آیت الله خامنه ای محمد باقر قالیباف صحن مجلس ویروس کرونا برجام دولت سیزدهم ایالات متحده امریکا واکسن کرونا کارشناس مسائل افغانستان نظر می رسد جنگ داخلی خواهد شد راه حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۸۵۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر محاسبات منطقه با قدرت بازدارندگی ایرانی

نظم منطقه پس از قدرت نمایی تهران وارد مرحله جدیدی شده است؛ عملیات پیروزمندانه «وعده صادق» به روشنی نشان داد که موشک‌های دوربرد ایران - که روزی توسط همین دشمنان فتوشاپ خوانده می‌شد - از دیوار آهنین و حریمی که دشمن صهیونیستی و حامیان آن برای امنیت خود ساخته بودند و به آن می‌بالیدند، عبور کرده و به متحدان صهیونیست نشان داد که این حفاظ‌ها که قرار بود منابع آمریکا و بلوک غرب را در منطقه غرب آسیا تامین کند از تارعنکبوت سست‌تر است.

این اقدام دفاعی کوبنده که با بایکوت خبری رسانه‌های صهیونیستی مواجه شد، چنان لرزه‌ای را به تن مقامات این رژیم جعلی انداخت که از نگاه رسانه‌ها دور نماند وابعاد مختلف عملیات تنبیهی وعده صادق، هفته‌ها محل بحث رسانه‌ها بود، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های مختلف داشت و هیچ شبکه‌ای اعم از موافق، مخالف و ممتنع از آن رد نشد و هر یک از محافل خبری باتوجه به رویکرد خود به تبیین زوایای پیدا و پنهان این عملیات پرداختند. 

نشریه اکونومیست در گزارشی با پرداختن به این موضوع می‌نویسد: ایران با حمله تلافی‌جویانه خود به اراضی اشغالی «پیام قاطعی» را به این رژیم ارسال کرده است. البته این نشریه درقسمت دیگری از گزارش‌هایش، چشم‌انداز یک جنگ احتمالی تمام‌عیار میان ایران، رژیم صهیونیستی و آمریکا را «وحشتناک» خوانده و به این موضوع اعتراف می‌کند که حتی اگر حملات ایران تلفات قابل‌توجهی نداشته باشد، اما پیامد‌های «عمیقی» خواهد داشت.
 
اذعان رسانه‌های غربی به قدرت بازدارندگی تهران 
روزنامه دیلی‌تلگراف چاپ انگلیس هم علاوه‌بر این‌که حملات ایران را «قدرتمند و ویرانگر» توصیف کرد، هشدار داد که این حمله به «سناریویی وحشتناک درخصوص جنگی تمام‌عیار میان ایران و اسرائیل دامن می‌زند، همچنین احتمالا پای آمریکا و انگلیس هم به این جنگ احتمالی کشیده شود.» این روزنامه انگلیسی خاطرنشان کرد که حملات تلافی‌جویانه ایران بدین معناست که رژیم صهیونیستی و غرب اکنون در موقعیت «نامعلوم و فوق‌العاده خطرناکی» قرار دارد. این روزنامه در ادامه گزارش خود با اشاره به توان بازدارندگی ایران، تاکید کرد که «حمله جسورانه و طراحی‌شده» ایران نشان از بازدارندگی تهران در مقابل تل‌آویو دارد، اما می‌تواند جنگی تمام‌عیار را به دنبال داشته باشد. بنگاه خبررسانی دویچه‌وله یکی از این رسانه‌ها بود که سعی داشت با جانبداری از صهیونیست‌ها به ارائه این مسأله بپردازد، اما باوجود این نگرش نتوانست نافی قدرت موشکی کشورمان شود.

در بخشی از گزارش این رسانه آمده بود که «ایرانی‌ها موشک‌هایی با بُرد بسیار طولانی و دقت بسیار خوب دارند. کشور‌های زیادی در جهان نیستند که چنین موشک‌هایی داشته باشند.» گفتگو با یکی از کارشناسان مسائل نظامی اندیشکده مؤسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک درخصوص تحلیل پاسخ نظامی ایران به رژیم صهیونیستی، بخشی دیگری از برنامه‌های آن بود و این کارشناس نظامی اذعان کرد که ایران توانایی نظامی و دفاعی بالایی دارد، اما مخالفان اصلی او هم کشور‌های هستند که رهبران مطلق فناوری‌های نظامی در دنیا محسوب می‌شوند و همچنین عبارتی برای تخفیف قدرت دفاعی ایران که البته یک اعتراف ضمنی در آن نهفته است؛ این‌که ایران، توان دفاعی و نظامی خود را نه در سطوح پایین منطقه‌ای، بلکه با سطوح عالی دفاعی و نظامی در دنیا تنظیم کرده است. روزنامه لس‌آنجلس‌تایمز از دیگر رسانه‌هایی است که به تاثیرات این اقدام تنبیهی ایران علیه صهیونیست‌ها پرداخته و پیامد‌های احتمالی آن را برای بایدن غیرقابل اجتناب دانسته و با نوعی هشدار به رئیس‌جمهور آمریکا نوشت: «یک درگیری گسترده‌تر در منطقه، تلاش‌های دیپلماتیک با هدف کاهش تنش‌ها و آزادی اسرا را متوقف می‌کند.

 همچنین می‌تواند حمایت‌ها از جو بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری برای مردمی که هفت ماه است از جنگ خسته شده‌اند را کاهش دهد.» نیک روبرتسون، خبرنگار سی‌ان‌ان هم مثل همکارش در «بی‌بی‌سی» از قدرت موشکی ایران غافلگیر و متحیر شده است با اشاره به شدت حملات ایران به رژیم صهیونیستی و وضعیت آسمان‌های اراضی اشغالی اذعان کرد: «من تاکنون چنین چیزی را در آسمان‌های اینجا ندیده بودم.»
 
بررسی توان موشکی ایران در رسانه‌های صهیونیستی 
اقدام تنبیهی ایران علیه صهیونیست‌ها از داخل خاک خود در میان رسانه‌های صهیونیستی نیز بازتاب وسیعی داشت و این رسانه‌ها ضمن بررسی ابعاد این عملیات، توانایی جمهوری اسلامی ایران برای درگیری با صهیونیست‌ها را مورد تحلیل و ارزیابی قرار دادند؛ البته این مسأله پیش از وقوع این عملیات در روزنامه تایمز اسرائیل مطرح شده بود. این رسانه با تأکید بر این‌که جمهوری اسلامی ایران بزرگ‌ترین قدرت موشکی در غرب آسیاست به نقل از شبکه ۱۲ رژیم اسرائیل از این مطلب رونمایی کرد که «موشک‌های بالستیک شلیک‌شده از ایران ۱۲ دقیقه طول می‌کشد تا به اسرائیل برسد، موشک‌های کروز دو ساعت طول می‌کشد و پهپاد‌هایی که از جمهوری اسلامی پرتاب می‌شود ۹ ساعت طول می‌کشد تا به هدف خود برسد.» اورشلیم‌پست دیگر رسانه صهیونیستی هم در تحلیل پاسخ موشکی ایران به سرزمین‌های اشغالی به بررسی توانایی‌های یکی از موشک‌هایی پرداخته که با عبور از سپر دفاع ضدموشکی رژیم صهیونیستی کارنامه خوبی از خود بر جای گذاشته است: «این حمله اولین استفاده عملیاتی از موشک بالستیک جدید ایرانی، عماد بود که سال گذشته نیز معرفی شد. نوآوری اصلی این موشک قابل مانور این است که در زمان پرتاب بر روی یک مسیر بالستیک از پیش تعیین شده پرواز نمی‌کند. با این‌حال، می‌تواند پس از ورود به جو برای فریب سامانه‌های دفاع موشکی رهگیری و موشک‌های رهگیر که برای رهگیری آن پرتاب می‌شوند، مانور دهد. عماد با بردی در حدود ۱۷۰۰ کیلومتر به ایران اجازه می‌دهد از عمق خاک خود به اسرائیل موشک پرتاب کند. انرژی آن از سوخت مایع تامین می‌شود. سر جنگی آن نیز به‌طور قابل‌توجهی بزرگ‌تر از موشک‌های کروز و راکت‌های سنگین شلیک شده به‌سوی اسرائیل است.»
 
اقدام تنبیهی ایران در امتداد حملات محور مقاومت
گاردین از دیگر رسانه‌های غربی است که به تحلیل توانایی‌های اقدام نظامی ایران پرداخته است. این رسانه این عملیات را اولین حمله یک کشور خارجی به اسرائیل در طول سه دهه گذشته معرفی می‌کند. حمله‌ای که البته ایالات‌متحده، بریتانیا، اردن و فرانسه به کمک آمدند تا بتوانند ضربات آن را کاهش دهند. گاردین این حمله را از مصادیق و نشانه‌های تضعیف بازدارندگی امنیتی و نظامی اسرائیل توصیف کرد. بازدارندگی رو به ضعفی که پیش از این با رویداد‌هایی مثل طوفان‌الاقصی در نوار غزه، درگیری با حزب‌ا... لبنان در مرز‌های شمالی سرزمین‌های اشغالی و تلاش برای حملات پهپادی از سوی حوثی‌های یمن ضربات متعددی خورده و زیر سؤال رفته بود. در بین رسانه‌های منطقه و جهان عرب هم شبکه الجزیره از رسانه‌هایی بود که در اوج تنش بین جمهوری اسلامی ایران و رژیم صهیونیستی در گزارش مفصلی به تبیین توانایی‌های دفاعی ایران به‌خصوص در حوزه پدافند هوایی پرداخت. الجزیره با اشاره به این‌که ایران در حوزه نیروی هوایی و جت‌های جنگنده دارای ضعف است؛ صریحا به این موضوع هم اشاره کرده که ایران تلاش کرده با توسعه برنامه‌های موشکی و پهپادی، این ضعف را جبران کند. الجزیره در ادامه تأکید کرده که ایران برای بهبود سامانه‌های دفاع هوایی خود تمرکز کرده و این کار علاوه بر آن است که برخی پایگاه‌های هوایی، انبار‌های موشکی و تاسیسات هسته‌ای خود را برای محافظت در برابر مهمات سنگرشکن آمریکایی و اسرائیلی در دل کوه و در اعماق زمین احداث کرده است.
 
نمایش فقدان عمق استراتژیک صهیونیست‌ها در عملیات وعده صادق
ابراز نظر در خصوص جایگاه قدرتمند ایران در مباحث نظامی در گزارش‌های دیگر نیز تکرار شده و رسانه‌ها و کارشناسان غربی به توان جمهوری اسلامی ایران برای دفاع از منافع خود به‌صراحت یا تلویحا اشاره کرده‌اند. اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک از دیگر مراکزی است که به این موضوع پرداخته است. در میان سطور و کلمات گزارش پایگاه اینترنتی این اندیشکده می‌توان رشحات معادله جدید منطقه غرب آسیا را یافت که البته این مرتبه توسط ایران در حال وضع شدن است. نوعی نظم منطقه‌ای که این مرتبه ایران معمار آن است.

در بخش‌هایی از این گزارش آمده است: «حمله بی‌سابقه ۱۴ آوریل ایران به خاک اسرائیل یک تیر هشدار بود. این نشان می‌دهد که تهران توانایی بالقوه‌ای برای ایجاد ضربه‌ای به برتری هوایی هولناک اسرائیل علی‌رغم فقدان نیروی هوایی مدرن دارد.» نویسنده در بخش دیگری از گزارش به دو مسأله دیگر هم اشاره می‌کند. نخست آن‌که عملیات «وعده صادق» که به مداخله کشور‌های آمریکا، انگلیس، اردن، فرانسه و چند کشور دیگر برای محافظت از سامانه‌های دفاعی صهیونیست‌ها منجر شد به‌وضوح «فقدان عمق استراتژیک و راهبردی» رژیم‌صهیونیستی را به نمایش گذاشت؛ مفهومی که هرقدر حداقلی باشد، توانایی یک نظام سیاسی در دفاع از خود را هم کاهش می‌دهد. دیگر آن‌که این حمله که بزرگ‌ترین حمله پهپادی و موشکی تاریخ تا این لحظه محسوب می‌شود «استراتژیست‌های دفاعی در آمریکا و اسرائیل را وادار می‌کند تا محاسبات خود را درباره محدودیت‌های تحمل خطر و توانایی‌های ایران تغییر داده و درباره آن تجدیدنظر کنند.» این گزارش با این عبارات معنادار به پایان می‌رسد: «درحالی‌که بیشتر بحث درگیری ایران واسرائیل برحملات زمینی نیابتی، عملیات مخفیانه وجنگ سایبری متمرکزشده است، حمله ایران به اسرائیل نشان‌دهنده تشدید دور جدید و خطرناکی در آسمان است.» اهمیت این اشاره شورای آتلانتیک وقتی معنادارتر می‌شود که در نظر بیاوریم پیش‌فرض تحلیلگران و اندیشکده‌های نظامی غرب درباره جمهوری اسلامی، ضعف ایران در پوشش امنیت هوایی خود بود. حالا یکی از مهم‌ترین اندیشکده‌های غربی به این موضوع اشاره می‌کند که پاسخ تنبیهی ایران، ساحت درگیری‌ها با صهیونیست‌ها را تغییر داده و از حوزه فضای سایبر و نبرد‌های اطلاعاتی و درگیری‌های روی زمین به آسمان نیز کشانده است.

گزارش واشنگتن‌پست از توانایی موشکی ایران 
رسانه‌های هم‌راستا با صهیونیست‌ها با گزارش‌های مغرضانه تلاش کردند از ابعاد فنی و نظامی این عملیات مشروع دفاعی بکاهند؛ واشنگتن‌پست ازجمله این مراکز بود که با اتکا بر ادعای صهیونیست‌ها مبنی بر رهگیری ۹۹ درصد شلیک‌ها سعی داشت شکست سامانه دفاعی در مقابل موشک‌های ایرانی را لاپوشانی کند، اما نتوانست این حقیقت را انکار کند که زرادخانه موشک‌های بالستیک ایران، بزرگ‌ترین زرادخانه موشکی در کشور‌های غرب آسیاست. بومی بودن توان تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران، توانایی ارتقا و بهبود برخی از سامانه‌ها، افزایش برد و دقت موشک‌های ایرانی از نکات مهم گزارش واشنگتن‌پست بود. این رسانه مطرح آمریکایی این موضوع را هم مورد تأکید قرار داده که عملیات وعده صادق محک خوبی برای ایران بود تا نقاط قوت و ضعف شبکه پدافندی رژیم‌صهیونیستی را شناسایی کند. شواهد نشان می‌دهد که طرف‌های غربی ازجمله آمریکایی‌ها به توان جمهوری اسلامی در زمینه دفاعی پی برده بودند و به این دلیل بود که بایدن صراحتا اعلام کرد در هیچ عملیاتی علیه ایران شرکت نمی‌کنیم؛ اما این عملیات نشان داد که ایران در شرایط تحریم نیز از تقویت قدرت بازدارندگی خود عقب ننشسته است مضاف بر این‌که ایران باپایین‌ترین کلاس پهپادی وتعدادمحدودی ازموشک‌های میان‌رده، دست به این اقدام نظامی زدوصهیونیست‌ها درصورت کوچک‌ترین خطا باید منتظر سیلی به‌مراتب سخت‌تر باشند که مقدمه نابودی آنها خواهد بود.

منبع: روزنامه جام جم

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان مشغول پاکسازی قومی و شیعه‌کشی است؛ ایران هم سکوت می‌کند
  • تعامل سازمان همکاری اسلامی با طالبان
  • حمله گازانبری طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • حمله گازانبری امارت طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • ادامه چالش‌های مواد مخدر برای افغانستان
  • طاها:سازمان همکاری اسلامی به تعامل با افغانستان ادامه می‌دهد
  • عاموس گلعاد: السنوار قدرت بیرون کردن اسرائیل از غزه را دارد
  • تغییر محاسبات منطقه با قدرت بازدارندگی ایرانی
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!