Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز به نقل از مدیکال اکسپرس، تحقیقات جدید کشف کرده است که شیرین کننده‌های مصنوعی رایج می‌توانند باعث بیماری باکتری‌های سالم روده و تحریک آن‌ها برای حمله به دیواره روده شوند که این امر منجر به مشکلات جدی سلامتی می‌شود.

این مطالعه که در مجله بین‌المللی علوم مولکولی منتشر شده است، اولین تحقیقی است که اثرات بیماری‌زایی برخی از شیرین کننده‌های مصنوعی پرکاربرد از جمله ساخارین، سوکرالوز و آسپارتام را بر روی دو نوع باکتری روده مورد بررسی قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعات قبلی نشان داده بود که شیرین کننده‌های مصنوعی می‌توانند تعداد و نوع باکتری‌های روده را تغییر دهند، اما این تحقیقات جدید مولکولی، با هدایت دانشگاه آنگلیا راسکین انگلیس (ARU)، نشان داده است که شیرین کننده‌ها همچنین می‌توانند باکتری‌ها را بیماری زا کنند. بر اساس یافته‌های این مطالعه باکتری‌های بیماری‌زا می‌توانند خود را به سلول‌های Caco-۲ متصل کنند، سلول‌های اپیتلیالی که دیواره روده را پوشانده‌اند.

باکتری‌هایی مانند E. faecalis که از دیواره روده عبور می‌کنند، می‌توانند وارد جریان خون شده و در غدد لنفاوی، کبد و طحال جمع شده و باعث ایجاد عفونت‌های زیادی از جمله سپتی سمی شوند.

این مطالعه جدید کشف کرد در غلظت معادل دو قوطی نوشابه غیر رژیمی، هر سه شیرین‌کننده مصنوعی به طور قابل توجهی چسبندگی سلول‌های Caco-۲ روده را افزایش می‌دهند و به طور متفاوت باعث افزایش بیوفیلم‌ها می‌شوند.

باکتری‌های در حال رشد در بیوفیلم‌ها نسبت به درمان ضد میکروبی حساسیت کمتری دارند و احتمال ترشح سموم و بیان فاکتورهای حدت، (مولکول‌های عامل بیماری) را بالا می‌برد. در این مطالعه هر سه شیرین کننده باعث حمله باکتری‌های بیماری‌زا در روده به سلول‌های Caco-۲ موجود در دیواره آن شدند، به استثنای ساخارین که تاثیر قابل توجهی در حمله E. coli نداشت.

دکتر هاووی چیچگر، نویسنده ارشد مطالعه، و مدرس علوم پزشکی در دانشگاه آنگلیا راسکین (ARU) گفت: نگرانی زیادی در مورد مصرف شیرین کننده‌های مصنوعی وجود دارد، برخی مطالعات نشان می‌دهد که شیرین کننده‌ها می‌توانند روی لایه باکتری‌های معروف به میکروبیوتای روده که وظیفه پشتیبانی از روده را دارند، بنشینند.

او افزود: مطالعه ما اولین مطالعه‌ای است که نشان می‌دهد برخی از شیرین کننده‌هایی که معمولا در غذا و نوشیدنی‌ها یافت می‌شوند یعنی ساخارین، سوکرالوز و آسپارتام می‌توانند باکتری‌های روده طبیعی و سالم را بیماری‌زا کنند. این تغییرات بیماری زا که شامل تشکیل بیشتر بیوفیلم‌ها، افزایش چسبندگی و حمله باکتری‌ها به سلول‌های روده انسان است، می‌تواند منجر به حمله باکتری‌های روده، آسیب به این عضو، عفونت، سپسیس و نارسایی چند عضو مرتبط شود.

دکتر هاووی چیچگر تاکید کرد: ما می‌دانیم که مصرف بیش از حد قند یکی از عوامل اصلی در ایجاد شرایطی مانند چاقی و دیابت است، بنابراین مهم است که دانش خود را در مورد شیرین کننده‌ها نسبت به قندهای موجود در رژیم غذایی افزایش دهیم تا تاثیر آن بر سلامتی ما بهتر درک شود.

منبع:  باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام/

کد خبر: 1101139 برچسب‌ها اخبار روز

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اخبار روز شیرین کننده های مصنوعی شیرین کننده ها بیماری زا باکتری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۸۷۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، زهرا سیدمعلمی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می‌تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه‌ها و رده‌های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستا‌ها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می‌توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می‌توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری‌های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند؛ بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت‌های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می‌کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می‌شود، گفت: در این سه روز برنامه‌های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • صنعت حمل و نقل بین المللی: مروری جامع با نگاهی عمیق به نقش هوش مصنوعی
  • هوش مصنوعی جهت‌گیری سیاسی افراد را از روی چهره تشخیص می‌دهد
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • چرا ربات‌ها و هوش مصنوعی هنوز به گرد پای حیوانات نرسیده‌اند؟
  • مالاریا مهم ترین بیماری انگلی تهدید کننده سلامت بشر در دنیا+ فیلم
  • تشخیص گرایش سیاسی افراد از روی چهره‌شان توسط هوش مصنوعی
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن