Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین، زمانی که جیوه دماسنج بی‌رحمانه بالا می‌رود نوشیدن آب و مایعاتِ بیشتر جزو ضروریات است.

توصیه می‌کنیم حتی اگر تشنه‌تان نباشد نیز باید آب بنوشید چون بدن باید بتواند دمای خود را تنظیم کند. برای این کار با تعریق بیشتر به خنک کردن و حفظ تعادل خود می‌پردازد.

در نتیجه آب خود را از دست می‌دهد بنابراین باید به طور مرتب مایعات مصرف کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما نوشیدن آب به تنهایی کافی نیست حواستان به محتویات بشقاب‌هایتان نیز باشد.

تغذیه نقش مهمی در مقابله بدن با گرمای شدید دارد. اگر در این روزهای گرم مصرف برخی مواد غذایی برای مقابله با دهیدراته شدن بدن توصیه می‌شود در عوض مصرف برخی دیگر نیز به دلیل دیرهضم بودن و سنگین بودن توصیه نمی‌شود.

چون این مواد غذایی باعث افزایش دمای بدن و خستگی آن می‌شوند. در ادامه بیشتر در خصوص مواد غذایی که در فصل تابستان توصیه نمی‌شود صحبت می‌کنیم.

در اوج گرما چه بخوریم؟

به طور خلاصه در فصل تابستان و اوج گرما باید به سراغ مواد غذایی سرشار از آب و ویتامین که در عین حال زودهضم هستند بروید. از بین میوه‌ ها و سبزیجات، طالبی، خیار، هندوانه، گوجه‌فرنگی یا کاهو انتخاب‌های فوق‌العاده‌ای هستند.

مصرف ماست نیز در گرمای تابستان بسیار دل‌چسب و مفید است. این ماده غذایی برای تأمین آب بدن و خنک کردن آن فوق‌العاده عمل می‌کنند.

می‌توانید از مقداری نعنا نیز استفاده کنید تا خاصیت خنک‌کنندگی ماست بیشتر شود. به همین دلیل است که آب دوغ خیار یکی از دل‌چسب‌ترین خوردنی‌های فصل گرما است. در گرمای شدید باید به فکر جذب ویتامین نیز باشید.

برای این کار مرکبات یا توت‌فرنگی بیشترین کمک را به بدن کرده و برای خنک نگه داشتن آن نیز مؤثر عمل می‌کنند. برای جذب پروتئین مورد نیاز بدن نیز بهتر است مصرف گوشت‌های سفید، ماهی و حبوبات را در اولویت قرار دهید.

در دل گرمای تابستان از این مواد غذایی بپرهیزید

در کنار تمام خوراکی‌های خنک‌کننده‌ای که باید در فصل گرما مصرف کنید باید از مصرف برخی دیگر به شدت بپرهیزید چون باعث افزایش دمای بدن و همچنین از بین بردن آب آن می‌شوند:

مواد غذایی و نوشیدنی‌های تگری

در هوای گرم و سوزان تابستان اولین چیزی که برای خنک شدن به ذهن می‌رسد نوشیدنی‌های تگری و انواع بستنی‌ها و غیره است. اما متأسفانه این‌ها انتخاب‌های درستی نیستند و آن‌گونه که تصور می‌شود باعث خنکی بدن نمی‌شوند.

با وجود اینکه این قبیل خوردنی‌ها و نوشیدنی‌ها به طور لحظه‌ای بدن را خنک می‌کنند اما در تنظیم دمای آن اختلال ایجاد می‌کنند. به طوری که بدن تلاش می‌کند که افت دما را با تولید گرمای بیشتر جبران کند. بنابراین توصیه می‌شود در روزهای گرم از مصرف نوشیدنی‌های تگری و در عین حال نوشیدنی‌های داغ خودداری کنید.

مصرف نوشیدنی‌ها و دم‌نوش‌هایی که به دمای محیط رسیده‌اند کمک بیشتری به خنک شدن و تأمین آب بدن می‌کنند.

از مصرف زیاد بستنی بپرهیزید چون پرکالری و سرشار از قند است. بهتر است از شربت‌های خانگی استفاده کنید. البته به شرطی که تگری نباشند و کم شیرین آماده شده باشند.

قهوه

قهوه یک نوشیدنی ادرارآور است. بنابراین بهتر است زمانی که هوا بسیار گرم است از نوشیدن آن خودداری شود چون باعث تولید ادرار بیشتر و در نتیجه کاهش آب بدن می‌شود. از طرف دیگر قهوه معده را اسیدی کرده و شما را عصبی خواهد کرد. می‌توانید به جای قهوه از چای بسیار کم‌رنگ یا چای سبز استفاده کنید.

نوشیدنی‌ های شیرین

زمانی که می‌گوییم نوشیدنی‌های شیرین احتمالاً ذهنتان سریع به سراغ نوشابه‌ها می‌رود. درست است که نوشابه‌ها جزو نوشیدنی‌های شیرین و مضر برای سلامتی هستند؛ اما آبمیوه‌ها و اسموتی‌های صنعتی و همچنین آب‌های طعم‌دار و غیره نیز جزو نوشیدنی‌های سرشار از قند بوده و میزان آب بدن را کاهش می‌دهند.

از این گذشته، این نوشیدنی‌های حاوی رنگ‌های خوراکی و شیرین‌کننده‌های مصنوعی نیز هستند که برای سلامتی مضر بوده و در عین حال باعث عطش می‌شوند.

در حالت کلی آب بهترین نوشیدنی برای رفع تشنگی و تأمین آب بدن است. اما برای ایجاد تنوع می‌توانید از آب نارگیل، شربت آب‌لیمو کم شیرین با چند پر نعنا استفاده کنید.

پنیرهای سفت

پنیرهایی مانند کممبر و غیره برای زمانی که هوا گرم است مناسب نیستند. چون این نوع پنیرها سرشار از چربی بوده و آب بسیار اندکی دارند. بنابراین هضم آن‌ها بسیار سخت بوده و دمای بدن را افزایش می‌دهند.

سرخ‌ کردنی‌ ها

در اوج گرما سیب‌ زمینی سرخ‌کرده، ناگت‌ها و به طور کلی سرخ‌کردنی‌ها را فراموش کنید. این مواد غذایی روغن را به خود جذب می‌کنند و همان‌طور که گفته شد چربی بالا دیرهضم بوده و با افزایش دمای بدن نه تنها آن را گرم می‌کند بلکه باعث می‌شود بدن خیلی زود خسته و بی‌انرژی شود.

این مواد غذایی علاوه بر چرب بودن سرشار از نمک نیز هستند. بنابراین باعث ایجاد عطش شده و برای فصل گرما مناسب نیستند.

سوسیس و کالباس

همچنان پای چربی و نمک در میان است. این مواد غذایی سرشار از چربی و نمک و همچنین دیرهضم بوده و عطش ایجاد می‌کنند بنابراین باعث خشک شدن بدن می‌شوند البته از ما می‌شنوید زمستان و تابستان ندارد.

به طور کلی از مصرف سوسیس و کالباس بپرهیزید چون به معنای واقعی برای بدن و سلامتی‌تان مضر هستند اما اگر عاشق این مواد غذایی هستید بهتر است زمستان و آن‌هم به میزان کم از این مواد غذایی استفاده کنید.

آبنبات‌ها، کیک‌ها و شیرینی جات

در اوج گرما از مصرف کیک و شیرینی و آبنبات و غیره بپرهیزید چون بسیار شیرین و دیرهضم هستند و به همین دلیل دمای بدن را بالا می‌برند. این مواد غذایی به دلیل دارا بودن قند زیاد عطش ایجاد کرده و روند دهیدراته شدن بدن را تسریع می‌دهند.

مواد غذایی تند و پرادویه

اگر عاشق فلفل قرمز، چیلی و هر نوع ادویه تند هستید بدانید که انتخاب درستی برای روزهای گرم سال نیستند.

چون ادویه‌های تند نه تنها باعث ایجاد اختلال در دستگاه گوارش می‌شوند، عطش‌آور بوده و تعریق را افزایش می‌دهند. یادتان باشد که بعد از مصرف مواد غذایی تند و پرادویه تعریقتان نیز بوی بد و تندی خواهد داشت.

چیپس و اسنک و رفقا

اگر دوست دارید حین تماشای تلویزیون و یا در گردش چیپس، اسنک، بیسکوییت، مینی پیتزا و غیره میل کنید بدانید که این خوراکی‌ها برای اوج گرما مناسب نیستند.

چون اغلب شور بوده و باعث عطش بیشتر می‌شوند. به جای این مواد غذایی بهتر است به سراغ میوه‌ها و سبزیجات تازه بروید. چون علاوه بر کم‌کالری بودن، آب بدنتان را فراهم کرده و بدنتان را خنک می‌کنند.

گوشت‌ های چرب

گوشت گاو، گوسفند و به طور کلی گوشت‌های قرمز برای روزهای گرم سال مناسب نیستند چون حاوی چربی زیاد و آب بسیار کم هستند.

گوشت‌ های قرمز در مقایسه با گوشت‌های سفید حاوی چربی بیشتری بوده و دیرهضم هستند و دمای بدن را بالا می‌برند.

برای روزهای گرم سال از ماهی یا گوشت‌ های سفید استفاده کنید. گوشت بوقلمون نیز بسیار زودهضم و مفید است.

منبع: تبیان

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: گرما زودهضم مواد غذایی فصل تابستان مواد غذایی مناسب نیستند استفاده کنید نوشیدنی ها روزهای گرم اوج گرما دمای بدن آب بدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۸۷۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی

تحقیقات نشان می‌دهد مردانی که رژیم غذایی سرشار از میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل دارند، در مقایسه با مردانی که کمترین میزان سبزیجات را در برنامه غذایی خود مصرف می‌کنند، ۵۲ درصد کمتر در معرض خطر پیشرفت سرطان قرار دارند و خطر عود بیماری ۵۳ درصد در آن‌ها کمتر است.

به گزارش خبرآنلاین، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که رعایت یک رژیم غذایی گیاهی سالم (پس از تشخیص سرطان پروستات) در افراد می‌تواند به جلوگیری از پیشرفت یا عود بیماری کمک کند.

به گفته ویویان لیو، محقق ارشد این مطالعه، تغییر روند معمول سرطان پروستات به درجه‌ی پیشرفته آن، یکی از نگرانی‌های اساسی در میان بیماران مبتلا، خانواده و پزشکان آن‌ها است.

رژیم‌های غذایی حاوی گوشت قرمز، لبنیات و چربی‌های حیوانی اغلب با پیشرفت سرطان پروستات همراه هستند.

لیو می‌گوید: «یافته‌های جدید پیرامون رعایت رژیم غذایی گیاهی با هدف بهبود سرطان پروستات و پیشگیری از پیشرفت آن، به حفظ سلامت و کاهش عوارض شایع‌ترین سرطانی که مردان با آن مواجه هستند، کمک می‌کند. عمل به این دستورالعمل غذایی، علاوه بر داشتن دیگر فوایدی که برای سلامتی دارد، در پیشگیری از ابتلا به سایر بیماری‌های مزمن نیز مؤثر است.»

همچین میوه‌ها و سبزیجات موجود در یک رژیم غذایی گیاهی، حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و عناصر ضد التهابی و فیبر رژیمی هستند که کنترل گلوکز را بهبود می‌بخشد و التهاب را کاهش می‌دهد.

رژیم‌های غذایی حاوی گوشت قرمز، لبنیات و چربی‌های حیوانی اغلب با پیشرفت سرطان پروستات همراه هستند. گوشت قرمز (مانند گوشت گاو و گوسفند) سرطان پروستات را به سمت تهاجمی شدن سوق می‌دهند. علاوه بر این، رژیم‌های غذایی سرشار از پروتئین حیوانی ممکن است مقاومت به انسولین را نیز افزایش دهند.

داده‌های مورداستفاده در این مطالعه، حاصل جمع‌آوری اطلاعات پزشکی بیش از ۲۰۰۰ مرد مبتلا به سرطان پروستات است. طی یک بازه زمانی هفت‌ساله، محققان دریافتند آقایانی که در برنامه غذایی خود، بیشترین مقدار سبزیجات و میوه‌ها را گنجانده‌اند، در مقایسه با مردانی که کمترین مقدار سبزیجات را مصرف کرده‌اند، خطر پیشرفت و عود کمترِ بیماری را دارند.

گفتنی است که متغیرهایی، چون سن افراد، شدت سرطان، استعمال دخانیات و ... بر نتایج تجزیه و تحلیلِ ارتباط میان رژیم غذایی گیاهی و کاهش خطر پیشرفت سرطان پروستات تأثیری نداشتند.

رژیم‌های گیاهخواری سالم که شامل سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل است، علاوه بر اینکه در کاهش خطر پیشرفت و عود سرطان پروستات نقش دارند، دارای فواید متعددی از جمله کاهش دیابت، کاهش بیماری‌های قلبی عروقی و کمتر شدن نرخ مرگ و میر هستند. افزون بر این، شواهد بیولوژیکی نشان می‌دهد رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاهخواری، سالم‌تر هستند و می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند.

دکتر آنتونی دامیکو، رئیس بخش انکولوژی تشعشعات ادراری تناسلی در مؤسسه سرطان دانا-فاربر در بوستون، در همین راستا می‌گوید که اگرچه یافته‌های فوق امیدوارکننده هستند، اما نمی‌توانند ثابت کنند که رژیم غذایی گیاهی باعث بهبود نتایج سرطان پروستات می‌شود؛ فقط ارتباطی بین این دو وجود دارد. او می‌گوید: «توصیه من این است که افراد پیرو یک سبک زندگی سالم باشند تا از انواع بیماری‌ها دور باشند؛ ورزش کنند، سیگار نکشند، غذا‌های سالم و مفید مصرف کنند و استرس خود را کنترل کنند. سبک زندگی سالم به طور کلی خطر عود و پیشرفت سرطان را کاهش می‌دهد.»

دیگر خبرها

  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • قابل توجه کسانی که هر روز پنیر می خورند
  • معدوم شدن بیش از ۲ تن مواد غذایی فاسد در تاکستان
  • کشف و معدوم سازی مواد غذایی فاسد در تاکستان
  • هشدار به کسانی که هر روز پنیر میخورند
  • وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید
  • این تخم‌مرغ‌ها را مصرف نکنید
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • بیش از یک تن مواد غذایی غیرقابل مصرف در چناران نابود شد
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی