Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-29@11:35:31 GMT

چرا کودکان به فشار خون مبتلا می‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۸۷۱۴۳

یک فوق تخصص قلب اطفال گفت: ۹۰ درصد دلایل فشار خون در کودکان علل کلیوی است که می‌تواند ناشی از عفونت‌های دوره کودکی و شیرخوارگی باشد. خبرگزاری میزان _ فارس نوشت: رضا عباس زاده درباره دلایل ایجاد فشار خون بالا در کودکان و علائم آن گفت: این فشار خون بسیار کمتر از بزرگسالان و در حد ۱ درصد آن‌ها است. فشار خون در کودکان بر خلاف بزرگسالان علت زمینه‌ای دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۹۰ درصد دلایل فشار خون در کودکان علل کلیوی است که می‌تواند ناشی از عفونت‌های دوره کودکی و شیرخوارگی باشد که می‌تواند اثراتی دراز مدت بر روی کلیه کودکان بگذارد و یا عواملی التهابی که ساختار و عملکرد کلیه را دچار تغییر می‌کنند.   این فوق تخصص قلب اطفال افزود: کلیه‌هایی که به صورت مادرزادی کیست دارند و کلیه‌هایی که تومور دارند می‌تواند موجب فشار خون بالا در کودکان شوند. علت‌های قلبی و عروقی که شایعترین آن‌ها تنگی آئورت است موجب می‌شود فشار خون اندام فوقانی بیشتر از فشار خون اندام تحتانی باشد. از دیگر علت‌های ایجاد فشار خون بالا در کودکان اختلال در عملکرد غددی همچون تیروئید و فوق کلیوی است که قابل درمان است.   عباس زاده تاکید کرد: فشار خون کودکان بالای ۳ سال باید در درمانگاه اندازه گیری شود و اگر فشار خون اندام تحتانی و فوقانی متفاوت بودند مشکل قلبی و عروقی است. با آزمایش ادرار هم می‌توان به تشخیص رسید. اگر گلبول‌های سفید در ادرار بیشتر باشد نشانه عفونی دارد و اگر گلبول‌های قرمز بیشتر باشد نشانه التهاب و سنگ و تومور است و اگر هیچکدام از این‌ها نباشد اختلال در عملکرد غدد می‌تواند باعث افزایش فشار خون در کودکان شود.   وی خاطرنشان کرد: فشار خون ثانویه معمولا پر سر و صداست. جدولی برای کودکان بنا بر جنس آن‌ها وجود دارد. اگر عدد جدول بالای ۹۵ باشد کودک فشار خون بالا دارد و اگر بیش از ۹۹ باشد فشار خون کودک خیلی بالا است.   فوق تخصص قلب اطفال با تاکید بر اینکه با درمان عفونت و عملکرد غدد در کودکان معمولا فشار خون نرمال‌ می‌شود گفت: اگر فشارخون قابل درمان نباشد علت ژنتیکی دارد.   وی افزود درباره راهکار‌های درمانی فشار خون بالا در کودکان گفت: برای درمان فشارخون در کودکان سریعا به سراغ دارو نمی‌رویم بلکه ترجیح ما تغییر سبک زندگی است. به عنوان مثال اگر کودک چاق باشد باید کاهش وزن دهد و بچه‌ها  نباید مدام در یک جا ساکن باشند و باید فعالیت داشته باشند. مصرف پایین چربی و نمک از دیگر راهکار‌های درمان فشار خون است. مصرف غلات و میوه‌ها و سبزی‌ها هم مهم است. بیشتر بخوانید: تضمین سلامت قلب با مصرف گوجه فرنگی انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود. برچسب ها: فشار خون سلامت

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: فشار خون سلامت فشار خون بالا در کودکان فشار خون در کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۸۷۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد

ایسنا/اصفهان معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که مکمل یاری پروبیوتیک همراه با مصرف منظم دارو  می‌تواند شدت صرع در کودکان مقاوم به درمان را کاهش دهد.

غلامعلی حمیدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: از آنجا که یک سوم بیماران به درمان‌های دارویی پاسخ مناسب نمی‌دهند و یافتن روش‌های مکمل درمان صرع ضروری است پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی کاشان یک مطالعه را با مشارکت ۹ کودک مبتلا به صرع مقاوم زیر ۱۶ سال شروع کردند.

وی افزود: در فاز اول مطالعه، کودکان از نظر فرکانس صرع مورد پایش قرار گرفته و در فاز دوم به مدت دو ماه مکمل پروبیوتیک خاص در کنار داروهای روتین آنها برای درمان صرع تجویز شد.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تاکید کرد: در این پژوهش، فرکانس صرع و سطح آنزیم‌های  کبدی، کراتینین، سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و قند خون ناشتای آنان قبل و بعد از دریافت پروبیوتیک با هم مقایسه شد. شدت صرع آنان نیز قبل و بعد از دریافت پروبیوتیک، بر اساس مقیاس NHS۳ و HASS سنجش و توسط آزمون آماری ویلکاکسون مورد سنجش قرار گرفت.

حمیدی گفت: صرع یک بیماری مزمن مغزی است و علاوه ‌بر ویژگی‌های ژنتیکی بیمار، عوامل محیطی مانند اختلالات الکترولیتی در عود حملات تشنج، نقش دارند که بر اساس یافته‌های پژوهش، تجویز دو ماه مکمل پروبیوتیک به طرز معنی‌داری فرکانس و شدت صرع را کاهش داده و در برخی مقیاس‌ها نیز بهبود بخشید.

وی افزود: بر اساس آمار یک بررسی ملی که در سال ۲۰۲۱ در نشریه نیچر منتشر شد، شیوع صرع در ایران ۱۶.۶ در ۱۰۰۰ نفر است که میزان ابتلای بیماری در رده سنی ۱۵ تا ۱۹ سال نیز از همه رده‌های سنی بالاتر است و داروهای ضدّتشنج نیز در یک‌سوم این بیماران کارایی کافی ندارند.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تأکید کرد: اهمیت انجام این پژوهش در حالی است که تشنج‌های کنترل نشده و مکرر در بیماران مبتلا به صرع علاوه بر تهدید سلامتی بیمار، منجر به کاهش کیفیت زندگی بیماران و خانواده آنان می‌شود.

حمیدی اظهار کرد: این پژوهش توسط فاطمه زارعی، احمد طالبیان، اژدر حیدری، سید محمد اسماعیلی طبا و محمود سلامی، اعضای گروه اطفال دانشکده پزشکی کاشان انجام شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • سفرهای درمانی رایگان با اسنپ 
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال از امروز
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است