Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@22:57:48 GMT

فشار فروش بعضی از سهم‌ها نیاز به تدبیر دارد

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۸۸۱۱۵

فشار فروش بعضی از سهم‌ها نیاز به تدبیر دارد

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: علی رغم اُفت شدید شاخص کل و مثبت شدن اخیر آن، اما هنوز هم هستند نمادهایی که نیاز به اصلاح داشته باشند

به گزارش سرویس بورس مشرق، محمد اسکندری کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که آیا با وجود اُفت شاخص و اصلاح شدید سهام ها، هنوز هستند نمادهایی که نیازمند اصلاح باشند؟ بیان کرد: سهم‌هایی که نیاز به اصلاح دارند مخصوصا در بازار پایه فرابوس زیاد هستند؛ سهم‌هایی گره معاملاتیشان باز نشده و صف‌های فروش طولانی دارند، که متاسفانه اصلاح قیمت و باز شدن دامنه نوسان در این نمادها صورت نمی‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: چندین نماد سرمایه گذاری در سهام عدالت، هستند که با وجود اینکه با شرکت‌های دیگر استانی از همه لحاظ چه دارایی، بدهی و NAV یکسان هستند و پرتفوی کاملا مشابهی دارند، در قیمتی بسیار متفاوت از ارزش ذاتی و حتی سایر نمادهای استانی عدالت، دارای صف‌های فروش طولانی هستند و نمادشان متعادل نمی‌شود.

وی افزود: در یک ماه اخیر سازمان بورس کار خوبی در جهت رفع گره معاملاتی برخی نمادها انجام داده است که نمادهای دارای صف را متعادل می‌کند، اما زمانی که این کار را سازمان بورس به صورت نوبتی انجام می‌دهد، به واقع نوعی امتیاز نا موجه به سهامداران برخی نمادها داده می‌شود و البته از سوی دیگر، نقدشوندگی از آن‌ها گرفته می‌شود و اگر کسی مجبور باشد، سهمش را بفروشد، هیچ راهی ندارد.

اسکندری در پاسخ به این پرسش که چه نمادهایی دارای حباب هستند؟ تشریح کرد: به صورت کلی اگر نقد شوندگی بازار را بالا ببریم و گره معاملاتی را برداریم بازار به تدریج به سمت صنایعی می‌رود که قیمت گذاری آن‌ها بهتر و ارزنده‌تر است. در حال حاضر برخی صنایعی که زیان دهنده هستند و کماکان روند زیان دهی عملیاتی آن‌ها ادامه دارد هنوز هم در قیمت‌های غیرواقعی معامله می‌شوند یا در صف فروش هستند؛ این‌ها عمدتا شرکت‌هایی هستند که قیمت سهامشان با تجدید ارزیابی یا افزایش سرمایه یا به واسطه ارزش جایگزینی ناشی از رشد نرخ ارز، یا زمین‌های نه چندان مرغوب آن‌ها بالا رفته است، بنابراین هنوز هم دارای قیمت‌های ناموجه هستند و باید به تعادل برسند.

کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که آیا در نمادهایی که احتیاج به اصلاح دارند بازارگردان می‌توانند از تشکیل صف جلوگیری کند؟ تصریح کرد: منطق فعالیت بازار گردان‌ها اصولاً همین نقدشوندگی و جلوگیری از صف فروش است، ولی بازارگردان ها، با مقررات عجیبی همچون دامنه نامتقارن، عدم رفع گره معاملاتی و عدم امکان فروش سهم در برخی روزها از طرف سازمان و شرکت‌های بورس و فرابورس، عملا دچار کمبود شدید نقدینگی و خلع سلاح شده اند.

اسکندری افزود: وقتی سهم‌ها در صف فروش هستند به دلیل وجود حجم مبنا اصلاح قیمت نمی‌کنند، بازارگردان‌ها هم نمی‌توانند بیش از چند روز از صف فروش سهم بخرند، یعنی طراحی ایفای تعهدات روزانه در بازارگردان‌ها برای مدت نامحدود نیست، بنابراین وقتی سهام را به سمتی بردیم که دارای صف فروش طولانی مدت شود و هر روز بازارگردان مجبور شود تعهد خودش را از بازار بدون اصلاح قیمت خریداری کند، اما تا مدت محدودی می‌تواند این کار را انجام دهد.

وی در انتها به این نکته اشاره کرد که مقررات بازارگردانی نیاز به اصلاح دارد، گفت:  در عین حال باید نگاه سازمان به مفهوم بازارگردانی اصلاح شود به ویژه بازارگردانی با وجود دامنه نوسان و به خصوص حجم مبنا، عملا نمی‌تواند کارآمد باشد و انتظارات را برآورده کند، ضمن اینکه بازارگردان هرگز به معنای بالا برندن قیمت سهم یا جلوگیری کننده از افت قیمت نیست بلکه افزایش نقدشوندگی نمادها مهمترین کارکرد بازار گردان است که ابزار و روش خود را دارد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا بازار سرمایه بورس بازار بورس بورس تهران شاخص بورس اخبار بورس بازار سهام سهام کارشناس بازار سرمایه صف فروش سهم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۸۸۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از توانیر، مسعود خانی مجری طرح‌های بهینه سازی شرکت توانیر افزود: اگر مشارکت هر چه بیشتر در فروش انرژی در بازار بورس که می‌تواند به دریافت نقدی بلافاصله صورتحساب منجر شود را با بازاری که در آن شرایط فروش نقدی وجود ندارد، مقایسه کنیم قطعاً شرایط بهتر و مناسب‌تری است هرچند که این موضوع نیز قابل درک است که نمی‌توان از شرکت توزیع انتظار داشت وقتی امکان خرید در بازار عمده فروشی با نرخ مشخصی را دارد، در بازار بورس نقدی به قیمت بالاتری از قیمت بازار، برق را خریداری کند و این انتظار نمی‌تواند انتظار به جایی باشد.

وی با اشاره به درخواست نیروگاه‌ها برای افزایش قیمت‌های بازار تاکید کرد: این موضوع در اختیار توانیر نیست، بلکه باید از طریق هیأت تنظیم بازار برق پیگیری شود و مصوبات آن نیز به تأیید وزیر محترم نیرو برسد.

به گفته وی، این موضوع که فروش نیروگاه‌ها در بورس به قیمت کمتر از بازار منجر به کاهش سود حسابداری شرکت در صورت‌های مالی می‌شود و این مشکل به ویژه برای شرکت‌هایی که بورسی هستند حادث می‌شود که باید به مجمع و سهامداران خود درباره کاهش سودشان توضیحات ارائه کنند، موضوعی است که شاید درست به نظر برسد، اما می‌توان از این زاویه به موضوع نگاه کرد که شرکت‌ها با دریافت نقدینگی زودتر نسبت به حالت فروش در بازار، می‌توانند در کسب‌وکارهای موازی مشارکت کنند و با منابع حاصل از منافع ناشی از این کسب و کارها کاهش سود را به راحتی جبران کنند. در این صورت شرکت از این بابت هم نباید دغدغه‌ای داشته باشد، هر چند که به‌کارگیری منابع نقدی در کسب و کارهای دیگری نیازمند تغییر رویکرد در مدیریت نیروگاههای بورسی است.

کد خبر 6097401 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • بررسی عوامل تاثیرگذار بر قیمت‌های ارز دیجیتال
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • مالیات و کاهش قیمت طلا علت اعتصاب زرگران اردبیلی
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت + جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت +جدول
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند