Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، چهل روز از خروج استان خوزستان از وضعیت قرمز کرونایی می‌گذرد، اما برگزاری تجمعات انتخاباتی، فرآیند رأی‌گیری و نوع رفتاری که مردم از مسئولان مشاهده کردند، نوعی عادی انگاری را در جامعه به‌وجود آورد که نتایج آنها را رفته رفته در گفتار مسوولان می‌توان لمس کرد.

برخی شهرهای خوزستان در ۱۰ روز اخیر روند افزایشی را تجربه کردند برخی از مناطق نیز در روزهای اخیر، شاخصی صعودی فوت را به ثبت رساندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما واقعا استان خوزستان در مقابله به بیماری کرونا در روزهای اخیر، چه وضعیتی را تجربه می‌کند؟

فرمانده قرارگاه نظارتی و عملیاتی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان در پاسخ به این سؤال گفت: میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در خوزستان کاهش یافته است که از هم‌استانی‌ها می‌خواهیم رعایت پروتکل‌ها را جدی بگیرند.

نباید دچار عادی انگاری شویم

ولی‌الله حیاتی ادامه داد: در حال حاضر در استان خوزستان شهر قرمز نداریم البته این موضوع به معنای این نیست که دچار عادی‌انگاری شویم. مرزهای دریایی تحت شدیدترین پروتکل‌های بهداشتی در حال فعالیت هستند، به موازات آن همچنان مرزهای خوزستان تحت نظارت کامل دانشگاه علوم پزشکی قرار دارند و آزمایشگاه‌ها در مرزها مستقر هستند و همچنین بخش مسافری مرزها به جز گروه‌های هفت‌گانه، مسدود است.

وی با اشاره به میزان بالای ابتلا به کرونا در مهمانی‌های خانوادگی، افزود: از مردم خوزستان می‌خواهیم رعایت پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و پرهیز از حضور در تجمعات را در دستور کار خود قرار دهند.

میزان رعایت پروتکل‌ها در خوزستان ۷۷ درصد بوده است

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز، با اشاره به شیب ملایم روند کاهشی بیماری، بیان کرد: با توجه به این وضعیت، هر آن انتظار می‌رود شرایط دیگری در خوزستان رخ دهد.

سید محمد علوی گفت: در حال حاضر در استان خوزستان میزان رعایت بهداشت فردی ۸۱ درصد، تهویه ۸۰ درصد، ماسک خدمت‌دهنده ۸۲ درصد، ماسک خدمت‌گیرنده ۷۷ درصد و فاصله‌گذاری ۷۷ درصد است. میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی بر اساس خوداظهاری‌ها ۷۷ درصد است اما طبق بررسی‌های میدانی، ۶۵ درصد گزارش شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در ادارات خوزستان در هفته گذشته ۹۷ درصد بوده اما در هفته جاری به ۹۲ درصد کاهش پیدا کرده است، گفت: با توجه به این وضعیت، هر آن انتظار می‌رود شرایط دیگری در خوزستان رخ دهد.

در همین حال، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، روند ابتلا به ویروس کووید 19 را در استان خوزستان کاهش توصیف کرد و گفت: در حال حاضر در این استان هیچ شهر قرمز کرونایی وجود ندارد بلکه ۱۳ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۴ شهر دیگر در وضعیت زرد قرار دارند.

۹۰۰ مبتلا در مراکز درمانی استان بستری هستند

وی با اشاره به بستری حدود ۹۰۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان خوزستان، بیان کرد: روند کاهشی بیماری کرونا در خوزستان به جز در اندیمشک ادامه دارد که از این بابت نگران هستیم.

ابول نژادیان با اشاره به شیوع کرونای هندی یا «دلتا» بیان کرد: هنوز در استان‌های جنوبی نیز بروز کرونای هندی گزارش نشده است؛ اکنون چهار استان هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و کرمان درگیر هستند که بروز کرونا در این استان‌ها افزایش یافته و در وضعیت قرمز قرار دارند و از مردم درخواست می‌شود که از سفر به این استان‌ها پرهیز کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، با تأکید بر اینکه هر زمانی که کرونای هندی یا موتاسیون دلتا در هر جایی از کشور گزارش شود بی‌شک وزارت بهداشت اطلاع‌رسانی خواهد کرد، خاطرنشان کرد: بر اساس بررسی‌های انجام‌شده در حال حاضر عمده ویروسی که در این استان‌ها در حال چرخش است، سوش انگلیسی است.

احتمال بروز آمارهای نگران کننده در پیک پنجم

ارائه آمار از سوی مسوولان امر در استان خوزستان شاید ظن کاهشی بودن شاخص ابتلا و فوت را در این استان به‎‌وجود آورد، اما کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه می‌گویند: شاید در نگاه سطحی روند آماری کرونا در سراسر ایران براساس اعداد و البته روی کاغذ کاهشی شده باشد؛ اما نباید فراموش کنیم درست همین شرایط در زمستان سال گذشته ایجاد شده بود و با یک اشتباه محاسباتی بحران پیک چهارم با ویروس جهش یافته انگلیسی مشکلات عمده‌ای به کشور تحمیل کرد.

به گفته این کارشناسان البته درصورت بروز پیک پنجم با ویروس هندی و آفریقای جنوبی بدون تردید آمارها خیلی نگران کننده‌تر از پیک گذشته می‌شود و احتمال ایستادگی نظام بهداشت و درمان کشورمان در این شرایط با توجه به خستگی 17 ماه گذشته کمی بعید به‌نظر می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری فارس، در جدیدترین رنگ‌بندی اعلام شده ۱۳ شهرستان استان در وضعیت نارنجی و ۱۴ شهرستان نیز در حالت زرد قرار دارند.

در حال حاضر شهرستان‌های ایذه، آبادان، خرمشهر، ماهشهر، اهواز، دزفول، امیدیه، رامهرمز، مسجدسلیمان، شوشتر، شوش، اندیمشک و دشت آزادگان در حالت نارنجی قرار گرفته‌اند و سایر شهرهای خوزستان در شرایط زرد به‌سر می‌برند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: خوزستان اهواز دانشگاه علوم پزشکی پیک بیماری دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز رعایت پروتکل های بهداشتی میزان رعایت پروتکل ها استان خوزستان حال حاضر قرار دارند استان ها ۷۷ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۸۹۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دمای کشور در ۵۰ سال اخیر روندی افزایشی داشته است

رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: داده‌های اقلیمی سازمان هواشناسی نشان می‌دهد که وضعیت مولفه‌های تغییر اقلیم در ایران شرایط مطلوبی نداشته و روند تغییرات دما در ۵۰ سال اخیر افزایشی بوده است.

به گزارش ایسنا سحر تاج بخش مسلمان امروز در مراسم افتتاحیه بیست‌وهشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه‌برداری و اطلاعات مکانی موسوم به «ژئوماتیک» در تهران اظهار داشت: یکی از کاربردهای داده های مکانی در حوزه هوا و اقلیم است که سازمان هواشناسی کشور نیز از آن برای پایش و پیش بینی وضع هوا و اقلیم بهره می برد.

وی افزود: به طور کلی بخش اعظمی از مخاطرات طبیعی در دنیا را مخاطرات جوی و اقلیمی تشکیل می دهد که تلفات و خسارات زیادی در پی دارد به خصوص سیلاب ها و طوفان ها که پیامدهای زیادی به همراه دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: بنابراین پایش و پیش بینی مخاطرات جوی برای کشور ها  بسیار با اهمیت و ضروری است.

تاج بخش مسلمان تصریح کرد: جدیدترین گزارش سازمان جهانی هواشناسی نشان می دهد که بیشترین افزایش دمای هوا بر روی منطقه آسیا اتفاق افتاده است که از بخشی از روسیه تا بخش هایی از این را شامل می شود.

وی در ادامه با بیان اینکه تغییرات وضع دمای آب های سطح اقیانوسی منطقه آسیا نیز نشان دهنده روند افزایش دما است، گفت: سطح آب های متصل به اقیانوس ها نیز در کل منطقه آسیا به جز دریای خزر افزایشی است.

رئیس سازمان هواشناسی کشور افزود: از لحاظ تغییرات اقلیمی، منطقه آسیا جزو آسیب پذیرترین مناطق شش گانه سازمان هواشناسی در دنیا است که تحت تاثیر انواع مخاطرات جوی است.

تاج بخش مسلمان عنوان کرد: داده های اقلیمی سازمان هواشناسی کشور نیز نشان می دهد که دمای هوای ایران در ۵۰ سال اخیر با روند افزایشی همراه بوده است.

وی ادامه داد: همچنین در ۵۰ سال اخیر میزان بارش در کشور روند کاهشی داشته و همزمان میزان تبخیر سیر افزایشی داشته است.

رئیس سازمان هواشناسی کشور خاطرنشان کرد: شرایط مطلوبی از نظر  مولفه های تغییر اقلیم در کشور وجود ندارد بنابراین شاید مدیریت منابع آب یکی از اصلی ترین اقدامات در این شرایط باشد.

تاج بخش مسلمان در ادامه اهداف اصلی چارچوب سندای سازمان ملل متحد را تشریح کرد و گفت: افزایش دسترسی به سامانه های هشدار سریع چند مخاطره ای تا سال ۲۰۳۰  یکی از مهمترین اهداف چارچوب سندای است.

رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: برای این موضوع چهار اولویت تعیین شده است که از جمله آن ها می توان به ایجادی شرایطی برای کاهش خطر، تمرکز حکمرانی کشورها برای تقویت کاهش خطر بلایا به منظور مدیریت بهتر، افزایش تاب آوری کشور ها و پاسخ موثر به بلایای طبیعی اشاره کرد.

بنا بر این گزارش، وی در بخش دیگری برخی از محصولات سازمان هواشناسی کشور که با استفاده از داده های علوم مکانی و تصاویر سنجش از دور تولید می شود را تشریح کرد.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • دمای کشور در ۵۰ سال اخیر روندی افزایشی داشته است
  • نقاط حادثه خیز در خوزستان ۵۰ درصد کاهش یافت
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون
  • متولدین کدام ماه‌ها از همه آسیب‌پذیرترند!
  • قزوین قعرنشین جدول تامین بارش استان‌ها
  • هوای ۲ شهر خوزستان در وضعیت نارنجی آلودگی
  • آخرین وضعیت پرداخت مطالبات چایکاران/ آغاز چین بهاره از روزهای آینده
  • هوای ناسالم دو شهر خوزستان برای گروه‌های حساس
  • نرخ تورم در آمریکا همچنان بازهم افزایشی شد
  • عقبگرد در بازار طلا و سکه/ پیش‌بینی قیمت طلا و سکه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳