Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران از همکاری ایران با چین در بخش شیلات بر اساس سند جامع ۲۵ ساله خبر داد و گفت: این همکاری عمدتا در زمینه واردات دانش فنی و پس از آن و در صورت نیاز برای جذب سرمایه گذاری چینی‌ها برنامه‌ریزی شده است.

به گزارش برنا به نقل از  وزارت جهاد کشاورزی، دکتر نبی‌اله خون میرزایی در گفت‌وگویی با تاکید بر این که کشور چین در آبزی‌پروری در رتبه اول جهانی قرار دارد، اظهار کرد: چین در حوزه آبزی‌پروری صاحب تکنولوژی‌های پیشرفته‌ای است که این کشور را پیشرو در صنعت آبزی‌پروری کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در سند همکاری جامع ایران و چین ظرفیت‌های تکنولوژی‌های شیلاتی چین دیده شده و پیش‌بینی‌های لازم برای توسعه همکاری در این زمینه انجام گرفته است.

به گفته دکتر خون‌میرزایی؛ واردات دانش فنی در درجه اول همکاری‌ها بین دو کشور قرار دارد و پس از آن و در صورت نیاز برای جذب سرمایه گذاری چینی‌ها برنامه‌ریزی شده است.

وی با اشاره به مشکلات پیش آمده برای صنعت آبزی‌پروی کشور در پی خشکسالی کم سابقه، گفت: صنعت شیلات کشور نیز مانند سایر بخش‌های کشاورزی از خشکسالی آسیب دیده و کاهش تولید آبزیان در سالجاری قطعی است.

این مقام مسئول افزود: به دلیل محدودیت‌های ناشی از خشکسالی بخشی از برنامه تولید در سال ۱۴۰۰ محقق نمی‌شود و نشانه‌های آن از ابتدای سال مشهود است.

رئیس سازمان شیلات ایران بیشترین آسیب خشکسالی را مربوط به مزراع پرورش ماهیان گرمابی دانست که به دلیل کم آبی تعدادی زیادی از آن‌ها در جنوب کشور فعالیت خود را متوقف کرده‌اند.

خون‌میرزایی در خصوص برآورد آمار میزان خسارات خشکسالی مزارع پرورش ماهی در کشور‌، گفت: برای قضاوت درباره میزان خسارات زود است، امید داریم بخشی از آسیب خشکسالی سه ماهه اول سال، در پاییز جبران شود. اما آنچه مسلم است به هدفگذاری‌های تعیین شده برای تولید در سال ۱۴۰۰ نمی‌رسیم.

وی از برنامه‌های در دست اقدام سازمان شیلات برای کمک به جبران آسیب خشکسالی به مزارع پرورش ماهی خبر داد.

معاون وزیر افزود: کمک بلاعوض، پرداخت تسهیلات کم بهره، امهال تسهیلات سررسیده از پیشنهاده‌ات سازمان شیلات برای کمک به جبران خسارت خشکسالی مزارع پرورش ماهی است که به هیات دولت برای تصویب رفته است.

رئیس سازمان شیلات ایران قطعی برق را از دیگر پیامدهای خشکسالی عنوان کرد که مزارع پرورش ماهی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

خون میرزایی با بیان اینکه بخش عمده تولید در آبزی‌پروری وابستگی به مکانیزاسیون دارد، اظهار کرد: قطع برق علاوه بر کاهش تولید در مزارع پرورش ماهی می‌تواند تلفات سنگین به دنبال داشته باشد، چراکه مکانیزاسیون نقش مهمی در تولید استخرهای ماهی دارد.

وی تصریح کرد: مکانیزاسیون در استخر‌های پرورش ماهی شامل دستگاه‌های هوادهی واکسیژن‌دهی به آب، موتورپمپ آب و ... می‌شود که نقش حیاتی دارند.

خون میرزایی معتقد است؛ استخرهای ماهی حتی اگر به ژنراتور برق مجهز باشند نمی‌تواند و تمام نیاز‌های مزرعه به انرژی را پاسخ دهد و قطعی ادامه دار برق نتایج جبران ناپذیری را برای مزارع پرورش ماهی به دنبال خواهد داشت.

وی هماهنگی برای مستثنی شدن مزارع پرورش ماهی از قطعی برق برای جلوگیری از آسیب را غیرممکن دانست، چراکه قطعی برق منطقه‌ای اتفاق می‌افتد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران ایران و چین چین سرمایه گذاری واردات مزارع پرورش ماهی سازمان شیلات خون میرزایی آبزی پروری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۹۳۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی

نامدار ملکپور اظهار داشت: با توجه به وجود استخر‌های ذخیره آب کشاورزی فراوانی که در سطح استان وجود دارد، با مشاوره کارشناسان مدیریت شیلات و امور آبزیان، کشاورزان می‌توانند نسبت به ماهی‌دار کردن استخر‌های ذخیره آب کشاورزی خود اقدام نمایند.

وی افزود: در صورت بهره‌برداری کامل از این استخر‌های ذخیره آب کشاورزی امکان تولید بیش از یک هزار تن ماهی قزل‌آلای رنگین کمان در سطح چهارمحال و بختیاری وجود خواهد داشت.

ملکپور اضافه کرد: برای این کار باید کشاورزان نسبت به ذخیره ماهیان با وزن بین ۵۰ تا ۱۰۰ گرم اقدام نمایند تا در پایان فصل کشاورزی یعنی اواخر مهر یا اواسط آبان ماه ماهیان به وزن بازاری رسیده و روانه بازار مصرف شود.

بیشتر بخوانید

تولید ۸۰ درصد تخم چشم‌زده ماهی قزل‌آلا در چهارمحال و بختیاری

وی بیان داشت: از دیگر اقداماتی که برای پرورش ماهی قزل‌آلا در این نوع استخر‌ها می‌توان انجام داد استفاده از دستگاه‌های هواده اسپلش یا برج‌های هوادهی در استخر است.

ملکپور ادامه داد: از مزایای پرورش ماهی در استخر‌های ذخیره آب کشاورزی می‌توان به افزایش بهره‌وری محصول کشاورزی نیز اشاره کرد، آب استخر‌های کشاورزی که در آن ماهیان پرورش داده می‌شوند غنی از املاح و مواد معدنی مناسب برای رشد سایر محصولات کشاورزی هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • سازمان اوقاف خود را مخاطب در جبهه پیشران انقلاب اسلامی می‌داند
  • ایجاد یک‌هزار شغل با شناسایی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری در مازندران
  • استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی
  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد
  • پیش‌بینی تولید ۱.۵ میلیون تن آبزیان پرورشی در ایران + فیلم
  • ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود
  • سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریالی اوقاف مرکزی در طرح پرورش ماهی
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • رهاسازی ۷ هزار قطعه ماهی گرمابی در مزارع شیروان