Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام والمسلمین بهاری با اشاره به فضیلت های ماه ذی القعده، گفت: دحوالارض روزی است که نخستین رحمت الهی نازل شد و پروردگار عالم در این روز درهای رحمتش را به روی بندگان اش گشود.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، ذی‌القَعدة یا ذوالقَعدة الحرام یازدهمین ماه از ماه‌های قمری است. این ماه جزو ماه‌های حرام و ماه‌های حج است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ذوالقعده از قعود و نشستن گرفته شده و از آنجا که اعراب در این ماه از جنگ فرو می‌نشستند، به این نام نامیده‌اند. در فضیلت این ماه، این ماه را ماه دعا و اجابت دعا نامیده‌اند.

 

حجت الاسلام والمسلمین «ابراهیم بهاری» کارشناس مذهبی گفت و گویی با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان انجام داده است که در ادامه می خوانید.

 

در باره فضایل ماه ذی القعده توضیح دهید.

ماه مبارک ذی القعده که به عنوان یکی از ماه های حرام سال است و در مجموعه ماه های حرام به عنوان یکی از ماه های حرام اولیه سال قمری قرار دارد در روایات اهل بیت (ع) علاوه بر اعمالی که برای ولادت و شهادت برخی از ائمه معصومین (ع) در این ماه داریم، اعمال دیگری نیز برای ماه ذی القعده پیش بینی شده است. به دلیل مواردی که علاوه بر مباحث مربوط به ولادت و شهادت ها مربوط به ایام خاصی است. ولادت حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) را در ماه ذی القعده داریم. علاوه بر این در بیست و سومین روز این ماه شهادت امام رضا (ع) را داریم که بنا به روایتی قید شده است و به عنوان روز زیارت مخصوص امام رضا (ع) در تقویم تاریخی شیعه به آن اشاره شده است. علاوه بر این در روز شهادت امام رضا (ع) هر کس در هر نقطه ای متوجه زیارت حرم مطهر امام رضا (ع) می شود به این مسئله هم توجه می کند.

شهادت امام جواد (ع) نیز در ماه ذی القعده قرار دارد که در آخرین روز ماه ذی القعده است و در زمانی که ماه 29 روزه است، بیست و نهم ذی القعده است و زمانی که ماه 30 روزه باشد، سی امین روز ماه ذی القعده مصادف با سالروز شهادت امام جواد (ع) می باشد.

 

انجام چه اعمالی در ماه ذی القعده توصیه و سفارش شده است؟

یکی از اعمالی که در ماه ذی القعده سفارش شده است، مربوط به بیست و پنجمین روز این ماه است که یکی از اعمال بزرگی است که برای مجموعه زمین رخ داده و پروردگار عالم آن را انجام داده است و مربوط به دحو الارض روز گسترش زمین است.

ماه های ذی القعده، ذی الحجه و محرم و صفر به عنوان ماه های حرام است که توصیه شده در زمان شدت و سختی ها این ماه ها محل اجابت دعا هستند. هر کسی در ماه های حرام سه روز پشت سر هم یعنی روزهای پنج شنبه، جمعه و شنبه را روزه بگیرد، معادل آن است که روزهای این ایام را و شب ها را در قیام باشد.

مجموعه اعمالی که برای این ماه پر فضیلت بیان شده، استغفار و دعا است چرا که استغفار و دعا می تواند بزرگترین لطف های الهی باشد. در این ماه به عنوان زیارت، زیارت مخصوص امام رضا (ع) توصیه و سفارش شده است که فضیلت زیادی دارد. زمانی که کسی زیارت خاصه امام رضا (ع) را بخواند و امام رضا (ع) را زیارت کند، فضیلت آن برابر کسی است که خدا را در عرش زیارت کرده است.

 

دحوالارض چه روزی است؟

روز ۲۵ ذی القعده مصادف با «دحو الارض» است که خشکی‌ها گسترده شده و زمین کعبه از زیر آب‌ها بیرون آمده است، این شب و روز دحوالارض از ایام مهم عبادی در طول سال است. «دَحو» به معنای گسترش است و برخی نیز آن را به معنای تکان دادن چیزی از محلِ اصلی اش تفسیر کرده‌اند. منظور از دحوالارض (گسترده شدن زمین) این است که در آغاز، تمام سطح زمین را آب‌های حاصل از باران‌های سیلابیِ نخستین فراگرفته بود. این آب‌ها، به تدریج در گودال‌های زمین جای گرفتند و خشکی‌ها از زیر آب سر بر آوردند و روز به روز گسترده‌تر شدند.

 

انجام چه اعمالی برای دحو الارض توصیه شده است؟

مرحوم کلینی از امام رضا (ع) روایت می کند که در روز دحو الارض روزه می گرفتند و می فرمودند این روز، روزی است که خداوند نعمت های خود را بر زمینیان ارزانی داشته است. در این روز خانه کعبه در مکان فعلی خود قرار گرفت، هبوط انجام شد و اولین رحمت الهی به زمین نازل شد.

توصیه شده است که در روز دحو الارض روز را روزه بگیرند و شب را به عبادت مشغول باشند. در روز دحو الارض توصیه شده جمع شوید و با هم دعا بخوانید که زمانی که جمعیت از هم متفرق نمی شوند، هزاران رحمت الهی بر آنها نازل می شود. انجام غسل در روز دحو الارض و اقامه دو رکعت نماز در این روز توصیه شده است.

بزرگترین اتفاق رخ داده در ماه ذی القعده روز دحو الارض است و خداوند در رحمت الهی را به سوی ما گشوده است و خداوند این لطف را در حق بندگان انجام داد که در این روز زمین را گسترش داد و رحمت الهی را به بندگان اعطا کرد و در این روز پروردگار عالم نقاطی از زمین را که قرار بود عیان شود بر مجموعه عالم عیان کرد. بدانید که مجموعه زمین به یمن روز دحو الارض به بشریت عرضه شد و آگاه باشید و بدانید که پروردگار عالم برای اولین بار در این روز درهای رحمتش را به روی بندگان اش گشود.

 

 

پایان پیام/47

منبع: شبستان

کلیدواژه: اجابت دعا دحوالارض ماه های حرام ماه ذی القعده روز دحو الارض پروردگار عالم ماه های حرام شهادت امام الارض روز رحمت الهی توصیه شده امام رضا ماه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۰۰۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حاشیه های حکم اعدام برای توماج صالحی

مهدی بیک اوغلی- روزنامه اعتماد-در روز‌هایی که توجه افکار عمومی ایرانیان تحت تاثیر رخداد‌های منطقه‌ای و حمله ایران به اسراییل قرار داشت، خبر صدور حکم علیه توماج صالحی طول و عرض شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها را در نوردید. حکم افساد فی‌الارض توماج در شرایطی توسط دادگاه انقلاب اصفهان صادر شده بود که سال قبل، از این اتهام تبرئه شده و حکم پرونده او به دیوان ارسال شده بود. دیوان، اما ایراداتی را به حکم توماج وارد دانسته و از دادگاه درخواست کرده ضمن برطرف کردن این ایرادات، عفو رهبری را نیز در حکم صادره لحاظ کند. اما در شرایطی که در حالت طبیعی این حکم باید اصلاح می‌شد و با عفو رهبری پرونده توماج با حکم تعدیل شده مواجه می‌شد، ناگهان خبر رسید که دادگاه حکم افساد فی‌الارض توماج را محرز دانسته و رای به افساد فی‌الارض و اعدام او داده است. با افزایش انتقادات از این حکم، مرکز رسانه‌ای دستگاه قضا با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که این حکم در دستگاه قضایی بررسی شده و احتمال نقض آن وجود دارد. در ادامه، اما تحلیلگران ابهامات و پرسش‌هایی را در خصوص این حکم مطرح کردند. اینکه چرا عفو رهبری در خصوص این پرونده اعمال نشده است؟ چرا علی‌رغم اعلام نظر دیوان، دادگاه انقلاب اصفهان تلاشی برای اصلاح حکم و تعدیل آن صورت نداده است؟ با توجه به اهمیت پرونده، «اعتماد» گفت‌وگویی را با مصطفی نیلی یکی از وکلای پرونده توماج برنامه‌ریزی کرده تا درباره ابعاد و زوایای گوناگون این حکم بحث کند. نیلی معتقد است با توجه به اینکه پرونده توماج مرتبط با رخداد‌های سال ۱۴۰۱ است و قبلا دادگاه افساد فی‌الارض را بلاموضوع دانسته بنابراین صدور حکم اعدام در این پرونده نسبتی با قانون و واقعیت‌های حقوقی ندارد.

صدور حکم اعدام برای توماج صالحی بازخورد‌های انتقادی فراوانی در افکار عمومی داشته است. درباره چرایی صدور این حکم توضیح می‌دهید؟

حکم اعدام توماج به تازگی صادر شده و برای بررسی تخصصی‌تر ابعاد دقیق‌تر آن به زمان بیشتری نیاز است. اما به‌طور کلی می‌توان گفت که دیوان عالی کشور سال گذشته، رای شعبه نخست انقلاب اصفهان را نقض کرده و معتقد بود عناوینی که علیه توماج صادر شده مشترک است و این عناوین مشترک باید یکی شود. ضمن اینکه بر اساس رای دیوان اعمال عفو سال ۱۴۰۱ رهبری نیز می‌بایست برای توماج صالحی اعمال شود. اما متاسفانه در روندی عجیب پس از اینکه دیوان، پرونده را به دادگاه انقلاب اصفهان بازگرداند، پس از برگزاری جلسه دادگاه با یک چنین رایی مواجه شدیم.

آیا مسوولان دادگاه انقلاب اصفهان، استدلالی برای صدور این حکم مطرح کرده‌اند. با توجه به اینکه مسوولان قضایی اعلام کرده‌اند عفو رهبری در خصوص همه پرونده‌ها اعمال شده، چرا در خصوص توماج این عفو لحاظ نشده است؟ آیا پس از موعد عفو رهبری رخدادی شکل گرفته است؟

کلیت پرونده توماج مبتنی بر رخداد‌های اعتراضی سال ۱۴۰۱ است. البته پرونده‌ای هم علیه ایشان باز شده که مربوط به مصاحبه توماج پس از آزادی با وثیقه است. به خاطر این مصاحبه یک حکم یکساله علیه توماج صادر شده و موضوع دیگری هم در این میان وجود ندارد. (در پرونده پس از آزادی ایشان من وکیل نیستم)، اما صدور حکم اعدام و این پرونده مربوط به رخداد‌های سال ۱۴۰۱ است و ربطی به وقایع بعدی ندارد. بنابراین باید موضوع عفو هم در پرونده توماج لحاظ می‌شد. در حالی که در رای قبلی شعبه اصفهان، توماج از اتهام افساد فی‌الارض تبرئه شده بود و مبتنی بر تبصره آن رای داده شده بود، دیوان در خصوص همان رای حداقلی هم نقد داشت و معتقد بود باید اصلاح شود، پس از ایراد دیوان و بازگرداندن پرونده، بدون توجه به رای دیوان و با اعلام اینکه رای دیوان ارشادی است، دوباره به پرونده رسیدگی شد و رای به افسادفی‌الارض توماج صالحی داده و حکم اعدام صادر شد.

با چه استدلالی عفو رهبری در حکم صادره دادگاه انقلاب اصفهان، لحاظ نشده است؟

این استدلال را دارند که اتهام افسادفی‌الارض جزو مستثنیات بخشنامه آزادی‌های پیش از موعد و عفو رهبری است. در بخشنامه عفو رهبری برخی موارد خاص مستثنی شده بود. یکی از موارد جدا شده، افسادفی‌الارض است. در حالی که در رسیدگی‌های سال گذشته، توماج تبرئه شده بود شامل عفو رهبری می‌شد، اما امروز رای به افسادفی‌الارض داده‌اند و با این رای اعلام کرده‌اند، پرونده توماج ذیل عفو رهبری قرار نمی‌گیرد.

روند رسیدگی پس از صدور حکم اعدام چگونه خواهد بود؟ آیا اقدام به فرجام‌خواهی خواهید کرد؟

بر اساس قانون، فرصت ۲۰ روزه‌ای برای فرجام‌خواهی وجود دارد. از این فرصت استفاده می‌کنیم تا عدالت در خصوص این پرونده اجرا شود.

بر اساس قانون، فرصت ۲۰ روزه‌ای برای فرجام‌خواهی وجود دارد. از این فرصت استفاده می‌کنیم تا عدالت در خصوص این پرونده اجرا شود.
کلیت پرونده توماج مبتنی بر رخداد‌های اعتراضی سال ۱۴۰۱ است. البته پرونده‌ای هم علیه ایشان باز شده که مربوط به مصاحبه توماج پس از آزادی با وثیقه است. به خاطر این مصاحبه یک حکم یکساله علیه توماج صادر شده و موضوع دیگری هم در این میان وجود ندارد.


این پرونده مربوط به رخداد‌های سال ۱۴۰۱ است و ربطی به وقایع بعدی ندارد؛ بنابراین باید موضوع عفو هم در پرونده توماج لحاظ می‌شد.


قضات این استدلال را دارند که اتهام افساد فی‌الارض جزو مستثنیات بخشنامه آزادی‌های پیش از موعد و عفو رهبری است. در بخشنامه عفو رهبری برخی موارد خاص مستثنی شده بود.


در رسیدگی‌های سال گذشته، توماج از فسادفی‌الارض تبرئه شده بود و شامل عفو رهبری می‌شد.

دیگر خبرها

  • حاشیه های حکم اعدام برای توماج صالحی
  • حمله به اسرائیل عظمت ایران را نشان داد
  • امام جمعه تهران: مذاکره موشکی نکردیم، نمی‌کنیم و نخواهیم کرد /وقتی می‌گوییم می‌زنیم محکم می‌زنیم /در مساله عفاف و حجاب دوقطبی شکل ندهید
  • دستور امام جمعه تهران به وزیر کار دولت رئیسی /نیروهای مسلح اجازه کمترین تعرض به کشور را نمی دهند
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین
  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟
  • فرونشست زمین در میدان امام حسین (ع) یزد + ویدئو
  • واکنش به حکم اعدام توماج صالحی؛ خوانندگی و افساد فی الارض!
  • تسهیل امر مسکن و مشارکت مردم در این حوزه بسیار مهم است
  • دلیل عظمت شاه عبدالعظیم حسنی (ع) چه بود؟