Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران گروه جدیدی از مواد فوق‌العاده نازک را کشف کرده اند که میتواند به ساخت کلیه‌های مصنوعی، باتری‌های قدرتمند و تصفیه آب کارآمد کمک کند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، موادی که دارای مقطع عرضی به ضخامت یک یا چند لایه اتم هستند به‌ دلیل ضخامت کم دارای ویژگی‌های غیرمعمولی هستند. این ویژگی‌ها ممکن است هدایت الکتریکی بالا، مقاومت بالا یا توانایی مقاومت در برابر گرما باشد و به مواد نازک پتانسیل زیادی برای استفاده در فناوری آینده می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شناخته شده‌ترین این مواد، گرافن است و کشف و سنتز سایر مواد فوق‌العاده نازک که به آن‌ها مواد دو بعدی نیز می‌گویند به سرعت در حال انجام است.

گرافن و بسیاری دیگر از مواد دو بعدی یا عایق‌های نیمه‌هادی یا شبه فلزی یا عایق قطبی هستند. فقدان خاصیت رسانایی فلزی مانعی در مسیر توسعه مواد دو بعدی است.

در سال ۲۰۱۱ گروه جدیدی از مواد فوق‌العاده نازک کشف و MXenes نامگذاری شد. آن‌ها از یک فلز در ترکیب با دو اتم کربن یا نیتروژن تشکیل شده‌اند. از آنجایی که MXenes رسانای فلزی هستند سایر مواد فوق نازک را تکمیل و راه را برای کاربرد‌های کاملاً جدید در مقیاس نانومتر باز می‌کند.

یوحنا روزن، استاد گروه فیزیک، شیمی و زیست شناسی در دانشگاه لینکوپینگ، به همراه همکارانش از دانشگاه درکسل، مقاله‌ای در مجله ساینس نوشتند و درباره آینده MXenes و تأثیر آن‌ها مطالبی درج کردند.

یوحنا روزن در این باره گفت: «کاربرد‌های بسیار متنوعی برای این مواد وجود دارد. دو موردی که نزدیک به تحقق هستند، ذخیره کارآمد انرژی به‌صورت باتری و خازن‌های بزرگ و محافظ تداخل مغناطیسی الکترومغناطیسی است. اما در دراز مدت، ما قادر به ساخت فیلتر‌هایی برای تصفیه هوا و آب خواهیم بود. آنتن‌ها برای نسل بعدی ارتباطات و بسیاری از برنامه‌های کاربردی دیگر که ما هنوز به آن‌ها فکر نکرده‌ایم.»

علاوه‌بر این، بسیاری از MXenes‌ها زیست سازگار (سازگار با بافت زنده)، غیرسمی و سازگار با محیط زیست هستند، به این معنی که برای کاربرد‌های احتمالی در زیست پزشکی مناسب هستند. یکی از این کاربردها، تشکیل کلیه‌های مصنوعی است که باعث می‌شود درمان دیالیز غیرضروری باشد.

اولین MXene کشف شده کاربید تیتانیوم، Ti ۳ C ۲ بود. اکنون بعد از قریب به ده سال از کشف این ماده، تقریباً ۵۰ MXene مختلف تولید شده است که بسیاری از آن‌ها در دانشگاه لینکوپینگ هستند. با این حال، ترکیبات احتمالی قابل تولید تقریبا بی‌نهایت هستند. این بدان معناست که در دراز مدت ممکن است هزاران MXenen با ویژگی‌های جالب توجه وجود داشته باشد.

یوحنا روزن افزود: «MXenes فقط ده سال پیش کشف شده‌اند و زمینه تحقیق برای بررسی آن‌ها بسیار سریع رشد کرده است. اکنون تقریباً ۶۶۰۰ مقاله علمی هر ساله منتشر می‌شود. اما هنوز هم بسیاری از خواص و کاربرد‌های این دسته از مواد برای کشف وجود دارد و این ویژگی‌ها می‌تواند چالش‌های زیادی را در حوزه پزشکی حل کند.»

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو کلیه گرافن تصفیه هوا مواد فوق ویژگی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۰۱۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی در کشور حمایت می‌شوند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ مصطفی میلانی، دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در بازدید از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به ظرفیت بالای این استان در زمینه مواد و ساخت، گفت: تجاری‌سازی، تأمین مالی، ارتباط سازی بین شرکت‌ها با ارگان‌های دولتی و اطلاع رسانی دستاوردهای فناوری از جمله اقدامات ستاد در جهت توسعه فناوری‌های حوزه مواد و ساخت است.

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به برگزاری نشست‌های نخبگانی و استفاده از ظرفیت‌ها و پیشنهادهای فعالان این حوزه اشاره کرد و گفت: ستاد مواد آمادگی دارد تا با برگزاری جلسات و رویدادهای تخصصی، در راستای رفع مشکلات شرکت‌های فناور و دانش بنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گام بردارد.

تاکید بر اهمیت شیرین‌سازی آب و توسعه سرامیک‌های پیشرفته

 میلانی، شیرین سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی، توسعه سرامیک‌های پیشرفته، تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی و جلوگیری از خام‌فروشی را از جمله اولویت‌های ستاد برشمرد.

وی تصریح کرد: با توجه به خشکسالی‌های اخیر، فناوری‌های شیرین‌سازی آب از اهمیت بالایی برخوردار هستند و ستاد مواد آماده است تا از طرح‌های فناورانه در این زمینه حمایت کند.

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در پایان افزود: این ستاد برای تسهیل فرآیند تأمین مالی، ضمانت قراردادها و پذیرش ریسک فناوری‌های نوین آمادگی دارد و خواستار همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان شهرک برای توسعه فناوری‌های مواد و ساخت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی در کشور حمایت می‌شوند
  • حمایت ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی حمایت می‌شوند
  • مادربزرگ ۵۴ ساله قلب مصنوعی و کلیه خوکی دریافت کرد
  • چشمه‌ای کیهانی که فضا را با موادی معادل ۵۰ میلیون برابر جرم خورشید آلوده می‌کند
  • وزیر راه و شهرسازی: نوسازی بافت فرسوده از سیاست‌های اصلی دولت است / امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در منطقه ۱۷ تهران
  • امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران
  • امکان ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی با آزادسازی حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران
  • مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو بر گردن مخترع ایرانی
  • مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو ۲۰۲۴ را کسب کرد