Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- نایب رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران گفت: بنابر آخرین آمار از ابتدای فصل تاکنون ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده است.

علیقلی ایمانی نایب رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران  درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی گندم اظهار کرد: بنابر آخرین آمار ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تن گندم با ارزش بالغ بر ۱۶ هزار میلیارد تومان از گندم‌کاران خریداری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: بنابر آمار تا اول تیر ۸۵ درصد مطالبات گندم‌کاران پرداخت شده و همواره روند پرداخت ادامه دارد.

ایمانی ادامه داد: گرچه خرید تضمینی گندم نسبت به روزهای اخیر به دلیل بهبود عملکرد برخی مناطق از روند مطلوب‌تری برخوردار است، اما نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۴ تا ۲۵ درصد ناشی از شرایط خشکسالی و افت تولید مناطق دیم کاهش داشته است.

نایب رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران درباره آینده میزان خرید تضمینی گندم بیان کرد: شرایط خشکسالی و تاثیر بر گندم زارهای دیم موجب شد از موضوع خودکفایی و خرید مناسب عقب بمانیم، از این رو امیدواریم‌ که میزان خرید به ۶ میلیون تن برسد.

به گفته او، امسال پرداخت مطالبات نسبت به چند سال قبل بهبود یافته است، به طوری که ظرف مدت زمان ۷ تا ۱۰ روز از زمان خرید پرداخت می‌شود.

نایب رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران با تاکید بر حمایت همه جانبه از کشاورزان بیان کرد: تمامی کشورها در زمینه پرداخت تسهیلات و خرید تضمینی، کشاورزان را حمایت می‌کنند و حمایت از کشاورزان تنها معطوف به قیمت نباید باشد؛ چرا که با رشد ۵۰ درصدی قیمت، نرخ تمامی نهاده‌ها از جمله سم، کود، تراکتور، دنباله بندها و دیگر کالاهای خدماتی بالا می رود و این سودی ندارد، بنابراین اتخاذ راهکار مناسب از سوی دست اندرکاران امنیت غذایی منجر به خروج کشاورزی سنتی و معیشتی خواهد شد.

این مقام مسئول درباره آخرین جزئیات واردات گندم بیان کرد: تا پایان فصل برداشت باید منتظر ماند و دید که میزان خرید به چه رقمی می‌رسد، هر چند تا اوایل آبان مراکز خرید باز است تا کشاورزانی که اقدام به نگه داری گندم در انبارها می‌کنند، تحویل مراکز دولتی دهند.

ایمانی افزود: دولتمردان با اتحاذ برخی تصمیمات باید کسری نیاز کشور را از طریق واردات تامین کنند تا تامین نان مردم دچار چالش نشود.

نایب رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران تامین به موقع نهاده‌ها و آموزش کشاورزان را راهکار خودکفایی گندم دانست و گفت: برای استمرار خودکفایی گندم، مسئولان دولتی ابزار و منابع مورد نیاز را باید تامین کنند، با به روز شدن تحقیقات در مسائل علمی و تجهیز سیستم‌های نوین آبیاری بهره‌وری افزایش می‌یابد که این امر منجر به خودکفایی گندم می‌شود. کما اینکه در سال ۸۳ خودکفا شدیم و مجدد به علت عدم توجه مسئولان به بخش تولید و شکست خودکفایی واردکننده شدیم.
پیش بینی خرید ۶ میلیون تن گندم تا پایان فصل

به گفته ایمانی، در ابتدای فصل، پیش بینی‌ها حاکی از آن بود که تولید گندم به ۱۳ میلیون تن برسد که نبود بارش‌های مناسب و کافی در مناطق دیم، شرایط را سخت کرد، هر چند در سال‌های گذشته تا ۱۴ میلیون تن تولید داشتیم که اگر ۲۰ تا ۳۰ درصد تولید هم در دست کشاورزان به دلایل مختلف همچون بذر، مصرف خانگی و عرضه با نرخ‌های بالاتر می‌ماند، مشکلی در تامین نیاز کشور نداشتیم.

نایب رئیس بنیاد ملی گندم کاران در پایان تصریح کرد: با توجه به سرمازدگی ابتدای فصل، عدم استفاده از نهاده‌ها ناشی از گرانی و خشکسالی که ضربه مهلکی به تولید وارد کرد، پیش بینی می‌شود که مجموع خرید تضمینی گندم به ۵ تا ۶ میلیون تن برسد.

 باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: خرید تضمینی گندم میلیون تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۰۱۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از مراکز خرید گندم در خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سید سعید راد امروز پنج شنبه (۱۳ اردیبهشت) در سفر به خوزستان از مراکز خرید محصولات گندم در استان دیدن کرد.

وی در این بازدید از روند خرید محصول کشاورزان خوزستانی و نیز حمل و جابجایی گندم‌های خریداری شده از مراکز روباز به سیلو‌ها و کارخانه‌های آرد استان دیدن کرد.

سید سعید راد، مدیر عامل شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران با اشاره به اینکه استان خوزستان از قطب‌های اصلی تولید گندم در کشور است، گفت: تمامی تمهیدات لازم برای نگهداری دسترنج کشاورزان استان در نظر گرفته شده است.

وی اظهار کرد: با توجه به بارش باران در استان با همکاری دستگاه‌های مختلف گندم‌های خریداری شده در مراکز روباز به مراکز استاندارد و سیلو‌ها ارسال می‌شود.

دیگر خبرها

  • پرداخت ۱۰۰۰ میلیارد ریال وجوه سیب زمینی کاران اردبیل
  • امسال نیازی به واردات گندم نداریم
  • آغاز خرید گندم و کلزا در مناطق گرمسیری استان کرمانشاه
  • ۲۸ هزار تن گندم از کشاورزان استان بوشهر خریداری شد
  • خرید تضمینی گندم به بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن رسید
  • خرید ۲۸ هزار تن گندم از کشاورزان استان بوشهر
  • کشاورزان کماکان چشم انتظار اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم
  • تمهیدات لازم برای نگهداری دسترنج کشاورزان خوزستانی درنظر گرفته شد
  • بازدید مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از مراکز خرید گندم در خوزستان
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم در سیستان و بلوچستان