Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی دانشگاه شهید باهنر کرمان موفق به تولید دو رقم پاییزه گیاه گلرنگ (گل خشت) از جمله دانه‌های روغنی متحمل به کم آبی و شوری شدند.

به گزارش ایسنا، یکی از زمینه‌های فعالیت محققان پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی دانشگاه شهید باهنر کرمان، تامین دانه روغنی کشور در شرایط کم آبی و شوری است که با توجه به واردات بیش از ۹۰ درصد دانه‌های روغنی کشور و لزوم توجه به امنیت غذایی با تولید محصولات دانه روغنی و از طرفی کم آبی و شوری، گیاه گلرنگ(گل خشت) به عنوان گیاه کاندیدا مطرح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی این دانشگاه، طی ۱۲ سال فعالیت علمی منسجم بر روی گلرنگ، ۳۲۴ ژنوتیپ متنوع از نقاط مختلف جهان جمع‌آوری شد و ضمن ارزیابی‌های چندین سال و مکان، پتانسیل سنجی در شریط تنش‌های محیطی، توالی یابی ژنوم این ژرم پلاسم نیز انجام شده است.

همچنین با هدف افزایش عملکرد دانه، روغن و ارتقای میزان اولئیک اسید روغن، تلاقی‌های متعددی بین ارقام خارجی با ارقام برتر ایرانی صورت گرفته است. دانشگاه شهید باهنر کرمان قطب علمی گیاهان متحمل به کم آبی و شوری و به ویژه گلرنگ، ارزن و سورگوم است و دو رقم پاییزه گلرنگ آماده معرفی به عنوان دستاورد پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی این دانشگاه در خصوص دانه‌های روغنی است.

به نقل از وزارت علوم، با هدف برنامه‌ریزی برای عقد قرارداد جهت تولید عمده بذر گیاه گلرنگ برای کشاورزان، بازدید از مزارع ارقام اصلاح شده گیاه گلرنگ پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی دانشگاه شهید باهنر کرمان با حضور غلامحسین خدرایی معاون طرح ملی دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی، دکتر قاسم محمدی نژاد رئیس پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی دانشگاه و فریدون آهنگری مدیر امور زراعت استان کرمان، به عمل آمد و فعالیت‌های منتج به این ارقام مورد تحسین قرار گرفت که مقرر شد در ادامه در قالب قرارداد با حفظ مالکیت فکری این ارقام در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرند. امید است با توسعه کاشت ارقام دانه روغنی در قالب کشت‌های جایگزین بتوان کمی از وابستگی حداکثری فاصله گرفت و این قرارداد، نخستین قرارداد در سطح ملی برای تامین بذر اصلاح شده دانه روغنی بین وزارت جهادکشاورزی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه شهید باهنر کرمان گلرنگ گیاه دانه روغنی دانشگاه شهید باهنر کرمان دانه های روغنی کم آبی و شوری دانه روغنی گیاه گلرنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۰۶۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد

سعداله منصوری سطح کشت کلزا را بالغ بر ۱۶۰ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: انتظار داریم سطح برداشت دانه کلزا نزدیک به ۱۳۰ هزار هکتار باشد که نسبت به سال زراعی گذشته ۴۰ هزار هکتار افزایش را نشان دهد.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی افزود: از ۱۶۰ هزار هکتار سطح زیرکشت کلزا، نزدیک به ۵۰ تا ۵۵ هزار هکتار آن در اراضی دیم و مابقی در اراضی آبی است.

وی با بیان اینکه در سال زراعی گذشته سطح زیرکشت کلزا در کشور ۱۱۰ هزار هکتار بوده است، خاطرنشان کرد: در نهایت از سطح ۸۸ هزار هکتار حدود ۱۴۰ هزار تن کلزا برداشت شد.

منصوری تناسب قیمت تضمینی این محصول در مقایسه با گندم، توزیع به موقع نهاده‌ها و بذر و وعده به موقع پرداخت پول محصول تحویلی کشاورزان با مرجع مشخص را از دلایل استقبال کشاورزان از کشت کلزا در سال زراعی جاری دانست.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی درباره خرید تضمینی دانه‌های کلزا، گفت: امسال خرید کلزا توسط بخش خصوصی و انجمن صنایع روغن‌کشی ایران انجام می‌شود و نقش نهادهای دولتی اعم از سازمان مرکزی تعاون روستایی و شرکت بازرگانی دولتی ایران حداقل خواهد بود و اگر در منطقه‌ای بخش خصوصی برای خرید ورود نکرد، این نهادها اقدام به خرید تضمینی خواهند کرد.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهادکشاورزی ابراز امیدواری کرد که ورود بخش خصوصی در موضوع خرید کلزا با روند منطقی و معقول پیش برود و پرداخت بهای محصول کلزاکاران با حمایت دست‌اندرکاران سپری شود و بتوان با اطمینان خاطر برای برنامه کشت سال زراعی آینده آماده شد.

او با اشاره به آغاز برداشت دانه‌های کلزا از مزارع کشور گفت: در استان‌های کرمان، هرمزگان، خوزستان و ایلام برداشت آغاز شده و تاکنون روند خوبی داشته است.

منصوری افزود: در استان‌های ایلام و خوزستان، زارعانی که محصول‌شان را تحویل داده‌اند، ۲۰ درصد بهای محصول را دریافت کرده‌اند.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: براساس آخرین گزارش‌ها، حدود نیمی از سطح زیر کشت کلزا در استان ایلام و حدود ۳۰ درصد مزارع استان خوزستان تاکنون برداشت شده است.

او در مورد توزیع بذر کلزا گفت: امسال نزدیک به ۲ هزار تن بذر کلزا میان کشاورزان توزیع شد که از این میزان حدود ۷۰ درصد بذر هیبرید تولید داخل و مابقی بذر آزاد افشان بوده و به میزان محدودی هم بذر هیبرید وارداتی برای ایجاد تنوع ارقام داشته‌ایم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • مساعدت بنگاه‌های معدنی برای توسعه و تجهیز اردوگاه‌های دانش‌آموزی جوادیه و شهید باهنر
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • استقرار شناور یدک‌کش بُرنا در حوضچه بندر جاسک
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • از تولید توربین تا توسعه گلخانه‌های تولید بذر ودام اصلاح شده
  • اعطای تسهیلات خرید به سرمایه گذاران جهت اصلاح خطوط تولیدی
  • به صدا درآمدن زنگ خطر انقراض ۵۰ گونه گیاه دارویی وخوراکی درآذربایجان غربی
  • تحریر زندگی شهدای کودک و نوجوان حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان