Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس صنعت خودرو، اولویت‌های این صنعت که باید در دولت جدید پیگیری شود را بیان کرد. گروه کشت و صنعت بازارنیوز- بهزاد قبادی؛ امیرحسن کاکایی، کارشناس حوزه خودرو در ارتباط با چالش‌های این صنعت در دولتن سیزدهم، به بازارنیوز گفت: از یک طرف صنعت خودرو بالای ۸۰ هزار میلیارد تومان رسما زیان کرده و نزدیک است که چرخ صنعت قفل شود و از طرفی بازار به شدت راکد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: با این وجود، توقع مردم خیلی بالاست، از طرف دیگر دست دولت هم به لحاظ مالی خالی است که بخواهد مشکلات را جبران کند. از طرف دیگر تحریم‌های شدید وجود دارد و کار‌هایی که در داخل کشور برای توسعه فناوری  انجام می‌شود خصوصا در دو سال گذشته، نیازمند پول و سرمایه در گردش است.

کاکایی ادامه داد: در همین انتخابات هرچه گفته شد در این مورد بود که چی را کجا خرج کنند و مردم را امیدوار کردند که یک اتفاق ناگهانی باید بیفتد. یک عده انتظار دارند قیمت خودرو پایین آید و یک عده هم منتظرند تولید بالا رود؛ در صورتی که در شرایط فعلی، این اتفاقات به این زودی محقق نمی‌شود و وضعیت بسیار پیچیده‌ای وجود دارد.

*اولویت اول دولت چه باید باشد؟

 این کارشناس صنعت خودرو در پاسخ به این سوال که اولویت اول دولت سیزدهم در بحث خودرو چه باید باشد؟ گفت: اولویت یک را آزادسازی قیمت می‌دانم که شکی در آن نیست. در شرایط فعلی اقتصاد، این آزادسازی باعث می‌شود قیمت‌های واقعی در بازار کمی پایین بیاید، نه اینکه بالا برود.

کاکایی ادامه داد: البته اتفاقی که پس از آزادسازی قیمت‌ها رخ می‌دهد این است که سطح سرمایه‌گذاران و خریداران کم می‌شود و رکود بازار بسیار شدید خواهد شد. اگر قیمت‌ها را آزاد کنند یا نکنند موضوع تامین نقدینگی بزرگترین معضل است که یا باید بازار را تحریک کنند، یا طبق ماده ۹۰ اصل ۴۴، چون قیمت‌گذاری غلط در طی این چند سال باعث زیان ۸۰ هزار میلیارد شده بر اساس آن ماده قانونی به نوعی خسارت لازمه یا بخشی از آن را جبران کنند تا پول به صنعت خودرو تزریق شود.

*برخورد با مفاسد اولویت دیگر دولت سیزدهم

این کارشناس صنعت خودرو دربباره مفاسدی که در این صنعت وجود دارد و وظیفه دولت سیزدهم برای مبارزه با آن، اظهار کرد: طبیعی است با قول‌هایی که رئیس جمهور منتخب داده‌اند، گام دیگری که خواهند برداشت، مبارزه با فساد است. من این را تاکید کنم که شخصا اعتقادی به کلمه مافیا ندارم، اما قطعا در صنعت خودرو برخی واسطه‌ها وجود دارد که باعث افزایش هزینه‌ها و البته ایجاد رانت می‌شود.

کاکایی افزود: همین که ما الان قیمت گذاری دستوری می‌کنیم و یک خودرویی را ۱۰۰ میلیون تومان می‌فروشیم، در حالی که قیمت واقعی آن ۱۵۰ میلیون هزینه دارد و در بازار ۲۰۰ میلیون تومان می‌فروشند، این جز فساد چیزی ندارد. این‌ها رانت‌های قانونی است که متاسفانه داده می‌شود.

وی درباره مشکل دیگر در صنعت خودرو اظهار کرد: چهار، پنج کارخانه در خارج از کشور داریم که باید تعیین تکلیف شوند، چون هزینه‌زا هستند و یکسری طلب‌ها داریم که این‌ها هم باید وصول شوند. یه سری کارخانه در جا‌های مختلف کشور وجود دارد که زیان‌ده هستند و باید تکلیفشان مشخص شود.

کاکایی ادامه داد: این قدر که می‌گوییم هزینه صنعت خودرو بالاست. یه سری عوامل دارند، که این‌ها عوامل قانونی هستند. مثلا فلان کارخانه در فلان شهرستان در تقاضای یه سری وکیل مجلس کاملا قانونی است، اما از نظر اقتصادی کاملا فساد آمیز است. چون هزینه بیخودی تحمیل کرده و این هزینه را از مردم می‌گیرد. این‌ها همان واسطه‌های هستند که باید دولت جدید به جنگش برود.   ضرورت خصوصی‌سازی و عدم تصدی‌گری دولت در صنعت خودرو

استاد دانشگاه علم و صعنت درباره ضرورت خصوصی شدن صنعت خودرو اظهار کرد: حتما باید این اتفاق بیفتد و اصلا در این موضوع شکی نیست؛  یعنی دولت در درازمدت باید از تصدی‌گری صنایع مختلف از جمله صنعت خودرو دست بردارد، ولی به این معنی نیست که مالکیت نداشته باشه باشد.

وی افزود: در حال حاضر، بخشی از سهام  پژو و رنو فرانسه برای دولت این کشور است و این هیچ مشکل یا منافاتی هم با موضوع ما ندارد. مهم این است که این رفتار تصدی‌گری را انجام ندهند.

کاکایی تصریح کرد: اکنون از نظر قانونی عملا ایران خودرو و سایپا خصوصی هستند. از نظر قانونی بررسی کنید؛ سهام دولت فرانسه در پژو از سهام دولت ایران در خودروسازی‌ها بیشتر است.   مهمترین راه حل این است که دولتی‌ها از این تصدی‌گری دل بکنند. یعنی در حالی که دولتی است، اجازه بدهند که رفتار خصوصی از خودشان نشان دهند.

پایان پیام// برچسب ها: امیرحسن کاکایی ، خودرو ، خصوصی سازی خودروسازی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000OXK

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: خودرو خصوصی سازی خودروسازی صنعت خودرو تصدی گری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۱۰۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر جدید وزیر صنعت درباره واردات خودروهای کارکرده

عباس علی‌آبادی در حاشیه همایش ایران و چین در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که آیین نامه واردات خودرو‌های کارکرده چه زمانی ابلاغ خواهد شد و چرا در این زمینه ابهام وجود دارد، گفت: در مورد خودرو‌های کارکرده دولت یک لایحه‌ای را به مجلس تقدیم کرد که تصویب شد و در بازگشت اش وزارت صمت متعهد به تهیه آیین نامه مربوطه شد.

وی افزود: آیین نامه خودرو‌های کارکرده تصویب و به دولت ارسال شد، تا زمانی که این آیین نامه مراحل خود را طی نکند و ابلاغ نشود، من عملا کار دیگری نمی‌توانم انجام دهم.

علی آبادی تاکید کرد: تا زمانی که ابلاغیه نباشد نمی‌توانم سوالات را شما پاسخ دهم و باید منتظر باشم نظر دولت را دریافت کنم، چون نظر وزارت صمت به تنهایی قابل اجرا نیست و باید ببینیم دولت در مجموع با توجه به محدودیت‌ها و ظرفیت‌ها چه مصوبه‌ای می‌دهد. خواهش می‌کنم صبور باشید، به زودی این موضوع روشن می‌شود.

وزیر صمت بیان کرد: فرآیند استفاده از ظرفیت خودرو‌های کارکرده در مناطق آزاد و اقتصادی آماده و مصوبات در حال اجرا است. اگر شخصی پیشنهادی در این زمینه دارد می‌تواند به بخش مربوطه در معاونت حمل و نقل مراجعه کند.

منبع: خبرآنلاین

tags # خودرو سایر اخبار قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟ اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟

دیگر خبرها

  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی/عرضه برق در بورس
  • اعلام قیمت ارزان ترین خودروی برقی/ کاکایی: قرار بود از مونتاژکاریها کم شود/ خودروی برقی، مصرف سوخت کشور را بالا می برد / چرا درباره مافیا آدرس غلط می دهند/ رشد داخلی سازی ارزش افزوده ایجاد می کند
  • چهار دستورکار ضروری دولت برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید
  • واگذاری استقلال و پرسپولیس، ضرورت رقابت با حرفه ای‌ها
  • خبر جدید وزیر صنعت درباره واردات خودروهای کارکرده
  • نامه سازمان خصوصی سازی به فدراسیون فوتبال درباره مالکیت استقلال و پرسپولیس
  • ضرورت متناسب سازی دروس دانشگاهی با نیاز صنعت فولاد کشور
  • واکنش فوری به تغییر نام باشگاه استقلال
  • رئیس‌جمهور با یک خط می‌تواند فیلتر را بردارد
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی