Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-27@04:24:30 GMT

تأثیرات کم خوابی بر سلامت بدن

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۱۴۹۶۹

تأثیرات کم خوابی بر سلامت بدن

به گفته محققان عدم تحرک بدنی و کم خوابی به طور مستقل با افزایش خطر مرگ و یا بیماری‌های قلبی عروقی و همچنین سرطان ارتباط دارند.

به گزارش برنا؛ بر اساس نتایج یک مطالعه طولانی مدت و دارای داده‌های زیاد که به رهبری محققان دانشگاه سیدنی انجام شده است، بالابردن سطح فعالیت بدنی به مقداری بالاتر از مقدار توصیه شده هفتگی، می تواند آسیب‌های جدی ناشی از کیفیت پایین خواب را از بین ببرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته مجریان این تحقیق، «یافته‌های مطالعه ما حاکی از تأثیر هم افزایی احتمالی و تعامل بین این دو رفتار است. اگرچه هر دو رفتار فوق یعنی هم خواب خوب و هم فعالیت بدنی مناسب، برای سلامتی، حیاتی هستند، اما متأسفانه جوامع کنونی هم از کم تحرکی جسمی رنج می‌برند و هم از کیفیت خواب پایینی برخوردار هستند».

آن‌ها می گویند: «با توجه به این که فعالیت بدنی ممکن است بیش از خواب قابل تغییر باشد، مطالعه ما انگیزه‌های سلامتی بیشتری را برای فعالیت بدنی به افراد ارائه می‌دهد و دلایل بیشتری برای تجویز فعالیت بدنی برای بیماران دارای مشکلات خواب در اختیار متخصصان بهداشت قرار می‌دهد».

بررسی‌ها نشان می‌دهند که عدم تحرک بدنی و کم خوابی به طور مستقل با افزایش خطر مرگ و یا بیماری‌های قلبی عروقی و همچنین سرطان ارتباط دارند. اما درخصوص اثرات ترکیبی این دو عامل مهم بر سلامتی، اطلاعات اندکی وجود داشته است.

به همین دلیل، محققان بین المللی برای کاوش بیشتر در این مورد، اطلاعات حدود 380 هزار زن و مرد میان سال با میانگین سنی 55 سال را که در مطالعه بیوبانک انگلستان شرکت کرده بودند، مورد بررسی قرار دادند.

نتایج این بررسی‌ها نشان داد هرچه نمره خواب فرد پایین تر باشد، خطر مرگ ناشی از انواع بیماری‌های قلبی عروقی و سکته مغزی نیز بیشتر است.

بر این اساس، بهترین وضعیت سلامت در افرادی وجود دارد که علاوه بر داشتن فعالیت بدنی بالا، میزان خواب سالمی را نیز داشته باشند. اما در صورت داشتن خواب بی کیفیت، آنان که از سطح فعالیت بدنی بالاتر از استاندارد معمول برخوردارند، می‌توانند سلامت خود را در وضعیتی مناسب نگه دارند.

به بیان این دانشمندان، «سطح فعالیت بدنی طبق دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی یا WHO که معادل 600 دقیقه کار متابولیکی در هفته در نظر گرفته می‌شود و یا مقادیر بالاتر از آن، بیشتر مضرات کمبود خواب را که منجر به مرگ و میر می‌شوند را از بین می‌برد».

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کم تحرکی مشکلات مرگ سرطان زن و مرد سکته مغزی سلامت استاندارد سازمان بهداشت جهانی فعالیت بدنی کمبود خواب خطر مرگ و میر فعالیت بدنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۱۴۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازرسی بدنی یک داوطلب دختر کنکور خبرساز شد/ عکس

به گزارش خبرآنلاین، کانال خبری چندثانیه با انتشار این عکس نوشت: «بازرسی بدنی شرکت کنندگان در کنکور، قبل از ورود به جلسه آزمون در شبکه های اجتماعی»

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899512

دیگر خبرها

  • میوه َشادی بخش را بشناسیم
  • فعالیت‌های حوزه بهداشت و سلامت از ارزشمندترین کارها است
  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • بازرسی بدنی یک داوطلب دختر کنکور خبرساز شد/ عکس
  • ۸ رفتار ناسالم که می‌تواند دوران بازنشستگی شما را به چالش بکشد
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • فعالیت‌های آموزش محور در حوزه سلامت، تقویت می‌شود
  • فعالیت بیش از ۴۰۰ هزار سفیر سلامت در مازندران
  • ماهیت برنامه‌های سلامت محور از جنس برنامه‌های فرهنگسازی است
  • 44 هزار دانش آموز کردستانی سفیر سلامت