Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از نمایندگان پارلمان عراق به شدت به پروژه موسوم به «شام جدید» میان عراق، اردن و مصر واکنش نشان داد و آن را به مثابه عادی سازی غیرمستقیم روابط بغداد با تل آویو دانست. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از العهد، «حسن شاکر» رئیس فراکسیون پارلمانی بدر عراق از طرح موسوم به «شام جدید» به شدت انتقاد کرد و آن را مقدمه عادی سازی غیرمستقیم با رژیم صهیونیستی دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: پروژه موسوم به «شام جدید» میان عراق، مصر و اردن زمینه ساز عادی سازی روابط عراق با رژیم صهیونیستی است.

شاکر تاکید کرد: نفت عراق از طریق بندر عقبه به رژیم صهیونیستی خواهد رسید. مصر و اردن از کشورهایی هستند که اقتصاد ضعیفی دارند و نمی دانیم که چگونه عراق با آنها همکاری اقتصادی خواهد کرد.

رئیس فراکسیون پارلمان بدر عراق گفت: بهتر می‌بود که دولت عراق به سمت اجرایی کردن توافق با چین حرکت می‌کرد.

شاکر بیان کرد: در صورت ارتباط خط لوله نفتی با بندر عقبه، عراق متحمل خسارات زیادی خواهد شد. بهتر است که پولی که در این راه می‌خواهد خرج شود برای رهایی عراق از بحران کنونی هزینه شود.

وی افزود: عراق به منافذ صدور نفت جدید نیازی ندارد.

شاکر بیان کرد: آمریکا به دنبال این است که عراق روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی سازی کند حتی اگر به شکل غیرمستقیم و از طریق پروژه موسوم به «شام جدید» باشد. نفت عراق در صورت رسیدن به بندر عقبه به رژیم صهیونیستی خواهد رسید.

پروژه شام جدید چیست؟

پروژه «شام جدید» در ظاهر یک پروژه اقتصادی است. بر اساس پروژه «شام جدید» نوعی همگرایی اقتصادی گسترده میان 3 کشور عراق، مصر و اردن صورت خواهد گرفت. طبق آنچه که پروژه «شام جدید» مد نظر دارد، یک خط لوله انتقال نفت از بندر «بصره» در جنوب عراق تا بندر «العقبه» در اردن و سپس مصر کشیده خواهد شد. بدین ترتیب، به نفت عراق با تخفیفی بالغ بر 16 دلار به ازای هر بشکه، دست خواهند یافت.

دولت عراق قصد دارد با ساخت این خط لوله صادرات نفت خود را افزایش دهد، در حالی که اردن که 98 درصد از نیازهای انرژی خود را وارد می‌کند، امیدوار است که از این طریق نیازهای خود در زمینه نفت خام خود را تأمین کند. در همین حال، در پروژه «شام جدید» مصر به دنبال انعقاد قراردادهای تجاری با عراق و به دست آوردن سهمی از بازسازی این کشور است که برای یک دوره 10 ساله بیش از 100 میلیارد دلار برآورد می‌شود.‌

در نقطه مقابل، طبق پروژه «شام جدید» عراق انرژی برق مورد نیاز خود را از اردن و مصر وارد خواهد کرد و در عین حال، به جذب سرمایه از این 2 کشور اقدام می‌کند. نخست وزیر عراق پیشتر گفته بود که پروژه شام جدید بر مبنای الگوی اتحادیه اروپا ارائه شده است. درست به همین دلیل است که پروژه مذکور از حمایت اتحادیه اروپا برخوردار بوده و از آن به عنوان «نسخه کوچک‌شده اتحادیه اروپا» در منطقه یاد می‌شود.

در واقع، پروژه «شام جدید» به طور خاص مسائل مربوط به انرژی، اتصال شبکه برق و افزایش مبادلات تجاری را دنبال می‌کند. البته عراق، اردن و مصر به دنبال ترغیب دیگر کشورهای عربی برای پیوستن به این پروژه هستند. در حالی که سران سه کشور مذکور از پروژه «شام جدید» تحت عنوان «طرح وحدت عربی» یاد می‌کنند اما بسیار سخت است تصور کنیم آمریکایِ خواهان ایجاد «خاورمیانه جدید» و تجزیه کشورهای منطقه به دنبال وحدت در جهان عرب باشد.

نکته قابل تأمل در این زمینه ماهیت طرف‌های عضو ائتلاف پروژه شام جدید است، چراکه مصر و اردن دارای بیشترین روابط با رژیم صهیونیستی هستند و اکنون ابهام نقش آفرینی رژیم صهیونیستی در ظهور و بروز پروژه مذکور نیز وجود دارد. افزون بر این، رونمایی از این پروژه پس از اعلام علنی عادی سازی روابط امارات با صهیونیست‌ها نیز خود به ابهامات در خصوص شام جدید اضافه کرده است.

برخی از کارشناسان و ناظران سیاسی نیز بر این باورند که پروژه شام جدید ممکن است نسخه کوچک و البته محترمانه «معامله قرن» باشد. در همین ارتباط، ناظران سیاسی می‌گویند که ملت‌های جهان عرب مخالفت صریح و آشکار خود با معامله قرن را اعلام کردند و طرف‌های خارجی با ارائه طرح شام جدید به دنبال آن هستند تا نظر مثبت افکار عمومی جهان عرب نسبت به معامله قرن را جلب کنند.

کارشناسان و ناظران سیاسی اعتقاد دارند که افکار عمومی خیلی راحت‌تر با پروژه «شام جدید» کنار خواهند آمد و آن را خواهند پذیرفت. در واقع، هدف آمریکایی‌ها از حمایت از پروژه شام جدید فراهم کردن زمینه برای وارد ساختن بیشتر رژیم صهیونیستی در منطقه و نزدیک تر کردن آن به کشورهای جهان عرب است.

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی پروژه شام جدید مصر و اردن عادی سازی جهان عرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۱۶۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید کلمبیا به اسرائیل برای برقراری آتش‌بس در غزه

رئیس‌جمهور کلمبیا از کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی خواست تا پیشنهاد مصر برای آتش‌بس در غزه را بپذیرد.

به گزارش مشرق، «گوستاوو پترو» رئیس‌جمهور کلمبیا در صفحه شخصی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: ما امیدواریم ابتکار آتش‌بس پیشنهادی مصر توسط کابینه نتانیاهو جدی گرفته شود. اسرا به طور کامل آزاد و اسرائیل به طور کامل از غزه خارج شود.

رئیس‌جمهور کلمبیا همچنین گفت کشورش آماده ارائه کلیه خدمات مراقبتی به کودکان فلسطینی مجروح در جریان بمباران‌های رژیم صهیونیستی است. پترو همچنین حمایت خود را از دیوان بین‌المللی دادگستری در مورد پرونده نسل‌کشی علیه تل‌آویو ابراز کرد.

به گزارش آناتولی، پترو گفت دیوان بین‌المللی دادگستری با قدرت‌های جهانی مواجه است و «به نظر می‌رسد این یکی از مهم‌ترین درگیری‌های بین بربریت و بشریت باشد.»

پیشتر دولت کلمبیا رسما قطع روابط دیپلماتیک را به رژیم صهیونیستی اطلاع داد و اعلام کرد هماهنگی برای عزیمت دیپلمات‌هایش به کلمبیا را آغاز خواهد کرد.

از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، رژیم صهیونیستی جنگ ویرانگری را در نوار غزه به راه انداخته است که منجر به تلفات ده‌ها هزار غیرنظامی، که بیشتر آنها کودک و زن هستند، شده است.

به گزارش روزنامه نیویورک‌تایمز، انزوای بین‌المللی رژیم صهیونیستی با آغاز حمله نظامی ویرانگر آن در غزه افزایش یافته است. برخی از کشورها سطح روابط خود را کاهش داده‌اند، در حالی که برخی دیگر روابط را به طور کامل قطع کرده‌اند. شرکای نزدیک مانند ایالات متحده، بریتانیا و آلمان، در حالی که همچنان قویا از تل‌آویو حمایت می‌کنند، آشکارا از رفتار آن و ارسال ناکافی کمک‌های بشردوستانه به غزه انتقاد می‌کنند. ترکیه هم اعلام کرد تا زمانی که «آتش‌بس دائمی» در غزه برقرار نشود، تجارت با رژیم صهیونیستی را از سر نخواهد گرفت.

روز چهارشنبه، پس از بولیوی و بلیز، کلمبیا جدیدترین کشور در آمریکای مرکزی یا جنوبی بود که روابط خود با رژیم صهیونیستی را قطع کرد. کلمبیا و شیلی و هندوراس سفیران خود را از اراضی اشغالی فراخوانده‌اند. کشورهای عربی مانند اردن و بحرین که تل‌آویو با آنها در زمینه امنیت همکاری نزدیک دارد هم در اوایل جنگ در میان اعتراض عمومی نسبت به افزایش تلفات، سفیران خود را به خانه آوردند.

تغییر لحن در واکنش به جنگ غزه، بازتاب هزینه هنگفتی است که فلسطینیان پرداخت می‌کنند. به گفته مقامات بهداشتی محلی، طی هفت ماه گذشته بیش از ۳۴۰۰۰ فلسطینی در غزه به شهادت رسیدند.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • جدیدترین واکنش اردن درباره حملات رژیم صهیونیستی به رفح
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • حمایت مغربی‌ها از تجمعات ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های غربی
  • چرا ترکیه روابط تجاری با رژیم صهیونیستی را تعلیق کرد؟
  • موفقیت کمپین تحریم اسرائیل در کشورهای اسلامی
  • تاکید کلمبیا به اسرائیل برای برقراری آتش‌بس در غزه
  • سرطان اسرائیل در روز‌های پایانی
  • عادی سازی روابط با اسرائیل، شرط امضای توافقنامه دفاعی آمریکا و عربستان
  • حماس: روابط ما با قطر در وضعیت عادی است
  • سرطان اسرائیل در روزهای پایانی