Web Analytics Made Easy - Statcounter

هماهنگ کننده سازمان ملل در لیبی پایان گفتگوهای سیاسی در ژنو بدون دستیابی به توافقی بر سازو کار قانونی درباره انتخابات آتی را اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از آناتولی، ریزدون زنینگا، هماهنگ کننده مأموریت سازمان ملل در لیبی روز جمعه گفت مذاکرات سیاسی طرف‌های لیبیایی در ژنو بدون دستیابی به توافقی درباره قانون انتخابات پایان یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقام سازمان ملل در جلسه اختتامیه مذاکرات در پنجمین روز آغاز گفتگوها، خواهان دستیابی به یک راه حل میانه که احزاب لیبی را متحد کند و همچنین ادامه رایزنی بین طرف‌های درگیر شد.

وی در سخنرانی خود که از شبکه‌های تلویزیونی پخش شد، گفت: "ما به همکاری با طرف‌های لیبیایی و کمیته توافقات جهت آماده سازی برخی گزینه‌ها جهت ایجاد زمینه‌های مشترک ادامه خواهیم داد تا مجدداً توسط مجمع مورد بحث قرار گیرد."

وی ادامه داد: "ما نتوانستیم در مورد ساز  و کار قانونی برای برگزاری انتخابات بر اساس آن به توافق برسیم ، و این خوب نیست. سه پیشنهاد درباره مکانیزم برگزاری انتخابات ارائه شد اما شرکت کنندگان به نقطه مشترکی نرسیدند."

روز پنجشنبه ، اعضای مجمع گفتگوی سیاسی لیبی (۷۵ عضو) در چهارمین روز نشست خود در شهر ژنو سوئیس، "کمیته توافقات" متشکل از ۱۳ عضو را انتخاب کردند.

این گفتگوها از روز دوشنبه در مورد ساز و کار قانونی آغاز شد که بر اساس آن انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری ، برنامه ریزی شده برای ۲۴ دسامبر ، برگزار شود.

فراخوان نخست وزیر

از سوی دیگر عبدالحمید الدبیبه، نخست وزیر دولت وحدت ملی لیبی از همه احزاب خواست که منافع عمومی را اولویت دهند و در مورد فرمول برگزاری به موقع انتخابات توافق کنند.

وی در توئیتی نوشت: "ما از همه احزاب ملی و هیات سازمان ملل می‌خواهیم مسئولیت های خود را بپذیرند و منافع عمومی را اولویت دهند و در مورد فرمولی که برگزاری به موقع انتخابات را تضمین کرده و مردم لیبی را به استفاده از حق رای خود قادر سازد، توافق کنند."

این اظهارات نخست وزیر لیبی پس از پایان بی نتیجه جلسات گفتگو در ژنو تحت حمایت سازمان ملل ایراد شد.

علاوه بر این ریچارد نورلند، فرستاده ویژه ایالات متحده در لیبی امروز شنبه گفت که برخی از اعضای مجمع گفتگوی لیبی در ژنو تلاش دارند جو را مسموم کنند تا اطمینان حاصل شود که انتخابات در لیبی برگزار نمی‌شود.

وی افزود که این اعضا "یا با طولانی کردن روند قانون اساسی یا ایجاد شرایط جدید تلاش می‌کنند مانع برگزاری انتخابات شوند و برخی از این افراد ادعا می کنند نماینده رهبران سیاسی هستند که به آمریکا اطمینان داده‌اند حامی انتخابات 24 دسامبر هستند. "

نورلند ادامه داد: "آینده لیبی را فقط لیبیایی‌ها می‌توانند تعیین کنند. هیات سازمان ملل در لیبی برای تسهیل بحث و گفتگو بسیار تلاش کرده است، اما نمی‌تواند به نمایندگی از لیبیایی‌ها تصمیم گیری کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ليبي سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۱۹۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار نمایندگان فتح و حماس در چین/ پیشرفت مذاکرات مثبت بود

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از جروزالم پست، چین امروز سه‌شنبه اعلام کرد که اخیراً پکن میزبانی هیئت‌هایی از دو گروه «حماس» و «فتح» را به عهده داشته است.

به گفته «لین جیان» سخنگوی وزارت خارجه چین، دو طرف برای انجام گفتگو‌های عمیق و صریح درباره پیشبرد مذاکرات آشتی گروه‌های فلسطینی، میهمان پکن بودند.

لین در ادامه افزود: نمایندگان جنبش آزادیبخش فلسطین (فتح) و جنبش مقاومت فلسطین (حماس) پیشرفت مثبتی در گفتگوهایشان داشته‌اند.

بنابر اعلام وزارت خارجه چین، دو هیئت تمایل سیاسی خود را برای تحقق آشتی از طریق مذاکره بیان و درباره ادامه گفتگو برای تحقق وحدت فلسطینی در نزدیک‌ترین زمان ممکن توافق کردند.

این وزارتخانه افزود: نمایندگان حماس و فتح به توافقی درباره ایده‌ها برای گفتگو‌های آینده دست یافتند.

چهار روز پیش که خبر برگزاری این نشست رسانه‌ای شد، «وانگ ونبین» سخنگوی ارشد وزارت خارجه چین، اعلام کرد: پکن از تقویت اقتدار حکومت ملی فلسطین و همچنین همه جناح‌های فلسطینی در راستای آشتی و افزایش همبستگی از راه گفتگو و مشورت حمایت می‌کند.

این در حالی است که واشینگتن بااحتیاط تلاش‌ها برای ادغام فتح و حماس را دنبال می‌کند؛ چراکه حامی گروه اول است و دومی را تروریست می‌داند. بااین‌حال، به نظر می‌رسد که در سایه درک این واقعیت که نابودی حماس غیرممکن است، آمریکا هم ادغام فتح و حماس را به چشم یک راه‌حل می‌بیند.

این اولین بار بعد از شروع جنگ غزه است که هیئتی از حماس به چین می‌رود، اما ماه میلادی گذشته، یک مقام رسمی دولت پکن در قطر با «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس دیدار کرد.

به نظر می‌آید که به‌رغم بی‌میلی، آمریکا هم رفته‌رفته با نقش چین در حل مناقشات خاورمیانه کنار می‌آید و ظاهراً در سفر هفته گذشته «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا به پکن، یکی از موضوعات موردگفتگو این بوده است که چین چگونه می‌تواند نقشی سازنده در حل بحران‌های جهانی ازجمله مناقشه‌های خاورمیانه ایفا کند.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • دیدار نمایندگان فتح و حماس در چین/ پیشرفت مذاکرات مثبت بود
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • مجلس آینده آمیخته‌ای از تجربه و نگاه‌ نو است
  • پیش بینی ۴۹۱ شعبه ثابت و سیار در ۲ حوزه انتخابیه استان زنجان
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • برگزاری پویش دانش‌آموزی «معلم خوب من»
  • ۲۱ اردیبهشت؛ تعیین تکلیف ۴۵ کرسی مجلس
  • حکم کمیته انضباطی برای تکرار یک دیدار تعیین‌کننده
  • شیراز میزبان رویداد تخصصی بازساختی پزشکی آینده