Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، نشست رسانه‌ای سیدصادق موسوی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران پیش از ظهر امروز (شنبه ۱۲ تیرماه) در سازمان سینمایی برگزار شد. 

وی در ابتدای این نشست، بهانه برگزاری آن را معرفی یک اتفاق مهم و مبارک در حوزه فیلم کوتاه عنوان کرد و گفت: جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران سی و هشتمین دوره خود را امسال در اواخر مهرماه برگزار می‌کند که انجمن سینمای جوانان ایران متولی برگزاری آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ۴ سال اخیر افتخار انجام وظیفه به عنوان دبیر در این جشنواره را داشته‌ام.

وی افزود: در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار جشنواره معتبر و غیرمعتبر در حوزه فیلم و صنعت فیلم در جهان برگزار می‌شود. سال ۹۶ وقتی دبیر جشنواره سی و چهارم بودم بنظرم اعتبار جشنواره تهران را لمس کردم اما آنطور که بایسته و شایسته‌ است، حق آن شناخته نمی‌شود، جشنواره‌ای که مهمترین جشنواره فیلم کوتاه در غرب آسیاست چون سه عنصر «قدمت»، «اعتبار برگزار کنندگان و داوران و رقم جوایز» و همچنین «تعداد شرکت‌کنندگان» را داراست. در چند سال اخیر بیش از ۶ هزار فیلم در دبیرخانه جشنواره دریافت می‌شود که آن را جشنواره‌ای معتبر و شناخته‌شده می‌کند. 

موسوی با اشاره به اهمیت و جایگاه جایزه اسکار اظهار داشت: از سال ۱۹۵۷ جوایز فیلم کوتاه در آکادمی اسکار به صورت امروزی اهدا می‌شود. جشنواره‌های فیلم کوتاه که به عنوان Oscar qualify شناخته می‌شوند، سهمیه‌هایی برای معرفی آثار برگزیده را به آکادمی اسکار دارند. طی یک فرایند پیچیده که شبیه دفاع پایان‌نامه است، روز پنجشنبه ۳۰ جون ایمیلی دریافت کردیم که جایزه بزرگ جشنواره فیلم کوتاه تهران یکی از پنجره‌های ورود به اسکار شده‌ و در سایت اسکار هم درج شده است. افتخاری که در آسیا و شمال آفریقا فقط کشورهای ژاپن، کره جنوبی، هند، سنگاپور، ترکیه و مصر کسب کرده‌اند. ۱۲۷ جشنواره فیلم کوتاه پنجره ورود به اسکار هستند که ۴۲ جشنواره فقط در آمریکا هستند. 

مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران اظهار داشت: ما تنها کشوری هستیم که جشنواره مان رایگان است و اسکار هیچ جشنواره رایگانی را نمی‌پذیرد اما ما مکاتبات بسیاری کردیم که به دلیل تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه نمی‌توانیم از ثبت‌نام کنندگان پول دریافت کنیم و توانستیم اسکار را متقاعد کنیم. جشنواره‌های دیگر به‌طور متوسط هزینه ۵۰ یورو ثبت نام دارند و اگر ۵ هزار شرکت‌کننده را در نظر بگیریم، ۲۵۰ هزار یورو می‌شود که رقم قابل توجهی است. اگر روزگاری شرایط مهیا شود، حتما از شرکت‌کنندگان غیرایرانی هزینه دریافت می‌کنیم. 

وی افزود: مایه تأسف بود که برخی فیلمسازان داخلی فیلم‌های کوتاه خود را به جشنواره ما نمی‌دادند تا پریمیر آن نسوزد و به جشنواره‌های Oscar qualify بفرستند اما اکنون این مشکل رفع شده است. 

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: جشنواره فیلم کوتاه تهران جشنواره اسکار انجمن سینمای جوانان ایران فیلم کوتاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۲۲۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلمی که گدار یک روز قبل از مرگ خودخواسته کامل کرد

فیلم ۱۸ دقیقه‌ای «سناریوها» آخرین ساخته «ژان بوک گدار» کارگردان مولف فرانسوی در جشنواره کن امسال همراه با یک معرفی ۳۴ دقیقه‌ای از این سینماگر به نمایش درمی‌آید.

به گزارش ایسنا، «سناریوها» یک فیلم کوتاه ۱۸ دقیقه‌ای است که در سال ۲۰۲۲ و یک روز قبل از مرگ «ژان لوک گدار» از طریق مرگ خودخواسته در سوئیس به پایان رسید.

این فیلم یک معرفی ۳۴ دقیقه‌ای از گدار ارائه خواهد کرد که ترکیبی از «تصاویر ثابت و متحرک، چیزی بین خواندن و دیدن» است که همراه با فیلم نمایش داده می‌شود.

سال گذشته، فیلم کوتاه «تریلر فیلمی که هرگز وجود نخواهد داشت؛ جنگ های ساختگی» ساخته ژان لوک گدار در جشنواره کن به نمایش گذاشته شد که اولین پروژه او بود که پس از مرگ منتشر شد و برخی آن را به عنوان آخرین فیلم این کارگردان فرانسوی معرفی کردند، اما در اوایل همان سال، «نیکول برنز» نویسنده‌ای که روی کتابی درباره گدار کار می کرد، گفت که وی قبل از مرگش چندین فیلم دیگر را نظارت و کارگردانی کرده است.

فیلم کوتاه «سناریوها» با تلاش «فابریس آرانو» و «ژان پل باتگیا» همکاران قدیمی گدار در بخش کلاسیک جشنواره کن ۲۰۲۴ رونمایی می‌شود.

«ژان لوک گدار» سینماگر سرشناس و از چهره‌های مطرح و پیشگام موج نوی سینمای فرانسه، در سال ۲۰۲۲ در سن ۹۱ سالگی درگذشت.

این فیلمساز طی چهار دهه فعالیت سینمایی‌اش موفق به کسب جوایز معتبری شد که دو خرس نقره‌ای و یک خرس طلای جشنواره برلین، شیر طلا، جایزه هیأت داوران و شیر طلای افتخاری جشنواره ونیز از مهم‌ترین آنها هستند.

وی که پنج‌بار نامزد جایزه نخل طلای کن بوده است، در سال ۱۹۷۸ جایزه افتخاری سزار فرانسه را دریافت کرد، در سال ۲۰۰۷ جایزه یک عمر دستاورد سینمایی آکادمی فیلم اروپا را گرفت و در سال ۱۹۹۵ یوزپلنگ افتخاری جشنواره لوکارنو به وی اعطا شد.

فیلم سه‌بعدی او با نام «خداحافظی با زبان»، در سال ۲۰۱۴ توانست در جشنواره کن جایزه هیات داوران را کسب کند و یکی از آخرین ساخته او در سال ۲۰۱۸ با عنوان «کتاب تصویر» توانست اولین نخل طلای ویژه تاریخ جشنواره کن را از آن خود کند.

«از نفس افتاده»، «آلفویل»، «پی‌یرو خُله»، «تعطیلات آخر هفته»، «تحقیر» و «زن زن است»، تنهای بخشی از آثار مهم این کارگردان تاثیرگذار سینمای جهان محسوب می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راهیابی فیلم کوتاه هنرمند گیلانی به فستیوال پاناما
  • فراخوان جایزه داستان و بازآفرینی منتشر شد
  • رابطه این فیلم با ماجرای قتل بابک خرمدین | اسم فیلم را عوض کردم تا...
  • «شتر و آسیابان» به کازابلانکا رسید
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • سومین سفر «شتر و آسیابان» به مراکش
  • تولید سه فیلم کوتاه در انجمن سینمای جوان مهاباد
  • ۳ فیلم کوتاه داستانی در مهاباد تولید شد
  • ۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو
  • فیلمی که گدار یک روز قبل از مرگ خودخواسته کامل کرد