Web Analytics Made Easy - Statcounter

باتری چیست؟

باتری ها منبع انرژی اکثر وسایل اطراف ما به حساب می آیند از ریموت درب پارکینگ تا کنترل تلوزیون و ربات ها از انواع باتری ها استفاده میکنند.
به طور کلی میتوان گفت که باتری ها قلب حرکتی و فعال کننده اکثر وسایل الکترونیکی هستند.
باتری های قلمی بیشترین کاربرد را در حال حاضر دارند و در بسیاری از دستگاه ها بکار می روند ولی همین باتری های به ظاهر ساده نیز دارای نوع های زیادی هستند که در اینجا مختصرا  دو نوع آلکالاین و نیم قلمی را با یکدیگر مقایسه می کنیم تا با تفاوت ها و تشابه های آنها آشنا شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

1.انواع باتری قلمی

در دسته بندی کلی باتری های قلمی از ابتدا تا به امروز دارای ۵ سایز مختلف بوده اند

 

هر یک از انواع باتری های قلمی دارای ولتاژ و ظرفیت متفاوتی نیز می باشد، نوع متداول باتری های قلمی سری  AA است که تقریبا همه ی مردم با آنها آشنایی کامل دارند و در لوازم مختلفی از آنها استفاده می کنند.

دو نوع   D  CوAAAA  از کم کاربرد ترین انواع باتری های قلمی می باشند نوع c وd  از جمله باتری های تقریبا اولیه تولید شده از سری قلمی هستند که امروزه حتی در لوازم الکترونیکی های قدیمی نیز پیدا کردنشان سخت است!

 از کاربرد های نوع   AAAA میتوان در :

چراغ قوه ها
ریموت
چراغ های ال ای دی و...

استفاده کرد و از نوع   C از ساختار زینک کربن می باشد که علاوه بر قیمت نا مناسب و سایز بزرگ،برای محیط زیست نیز آسیب زننده می باشد ولی همچنان در چراغ قوه های دستی قدیمی، اسباب بازی های پر مصرف مانند بسیاری از ماشین کنترلی ها، عروسک های کنترلی و... بکار می رود.

سایز   D باتری ها در حال حاضر کاربرد چندانی ندارد اما در کشور های مختلف در دستگاه های  Boom box و چراغ قوه ها از این نوع باتری استفاده می شود.بحث اصلی ما در این مقاله نوع قلمی باتری ها یا همان سری   AAA می باشد که در هر چه رو به جلو می رویم بسیار کاربردی تر می شوند زیرا که بسیاری از تجهیزات تولید شده در زمان حال، ابعاد کوچک باتری ها و همچنین ظرفیت آنها، برایشان حائز اهمیت است و هرچه باتری کوچک تر باشد بر روی وزن دستگاه ها تاثیر میگذارد.

مثلا یک کنترل تلوزیون را در نظر بگیرید که استفاده از کدام نوع از باتری های قلمی در آن برایتان هم مقرون به صرفه تر و هم راحت تر خواهد بود! البته سری AAA  بهترین نوع می باشد زیرا هم وزن کمتری دارد و هم عمر مفیدی به نسبت وزن خود دارا می باشد.

از لجاظ فناوری ساخت نیز انواع باتری های قلمی به دسته های مختلف تقسیم می شوند:

زینک-کربن
نیکل هیدرید فلز (داشتن قابلیت شارژ مجدد)
لیتیوم
لیتیوم یون(داشتن قابلیت شارژ مجدد)
نیکل کادمیوم (داشتن قابلیت شارژ مجدد)
آلکالاین (داشتن قابلیت شارژ مجدد)

2.نوع آلکالاین باتری های قلمی و نیم قلمی در بین بقیه ساختار ها بسیار شناخته شده و قابل اطمینان است زیرا که :

نوعی از آن قابلیت شارژ مجدد را دارد که این موضوع در مواردی که استفاده از باتری بسیار زیاد است،کاربردر خواهد بود به جای دور ریختن باتری استفاده شده میتوان آنرا مجددا شارژ کرد و استفاده نمود.
ایمنی باطری آلکالاین غیر قابل شارژ
عمر قفسه طولانی (یعنی زمانیکه در مدت طولانی استفاده نشوند انرژی خود را از دست نمی دهند) به نسبت سایر انواع باطری های قلمی و باتری نیم قلمی
مقاومت داخلی کم در نوع یک بار مصرف آن،که این عمل در سرعت جریان یافتن الکتریسیته بسیار تاثیر گذار است
مقاومت در مقابل تخلیه سریع انرژی که این عمل باعث می شود باتری شما برای مدت زمان بیشتری قابل استفاده باشد
شیب مناسب تخلیه
شدت و قدرت تخلیه مناسب

در این مقاله از وبسایت پاناسونیک به بررسی نفاوت باتری های آلکالاین با سایر باتری های موجود پرداخته اند. برای اطلاعات بیشتر می توانید رو لینک درج شده کلیک کنید.

نوع شارژی باتری های قلمی آلکالاین دارای معایبی نیز هستند:

کاهش یافتن ظرفیت باتری پس از هربار شارژ و دشارژ شدن
سرعت شارژ پایین
نیاز به داشتن شارژر مخصوص به خود
کمیاب بودن این باتری ها و شارژرشان
پس از اتمام شارژ باتری حتما نیاز به متصل شدن به برق شهری دارد و به راحتی قابل جایگزین شدن نیست
برای دستگاه هایی نیازمند به جریان بالا مناسب نیست

معایب نوع غیر شارژی باتری های قلمی آلکالاین

قیمت بالاتر نسبت به سایر باتری های قلمی و نیم قلمی

از کاربرد های باتری های قلمی و نیم قلمی شارژی و یک بار مصرف آلکالاین به: استفاده در اسباب بازی های پر مصرف، ساعت رو میزی و دیواری، دوربین عکاسی، کنترل ها، چراغ قوه، ماشین اصلاح، پیچ گوشتی شارژی و... میتوان اشاره کرد.

باتری های قلمی و نیم قلمی یک بار مصرف آلکالاین معایب خاصی ندارند به جز قیمت بالاترشان نسبت به هم نوع های دیگ، که این مورد نیز با توجه به کاربرد بیشتر و عمر بیشترشان بسیار مقرون به صرفه خواهد بود.برای خرید باتری های قلمی و نیم قلمی انتخاب به عهده مصرف کننده می باشد که با توجه به کارکرد دستگاه مورد نظر خود باتری مناسب با آن را تهیه کند.

منبع: فارس

کلیدواژه: باتری انرژی قلمی مصرف باتری های قلمی و نیم قلمی انواع باتری ها دستگاه ها چراغ قوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۲۳۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا هیچ بازیکنی را نباید با رونالدو نازاریو مقایسه کرد؟ (زیرنویس فارسی)

رونالدوی اوریجینال، رونالدو نازاریو، رونالدوی برزیلی، پدیده و ... از جمله القابی است که به ستاره برزیلی سال‌های نه چندان دور دنیای فوتبال اطلاق می‌شود.

دانلود (35.4MB)

دیگر خبرها

  • امشب شاهد مقارنه ماه و سیاره زحل باشید
  • کار اصلی مدارس و دانشگاهها؛ تربیت نیروی متخصص متناسب با ظرفیت های استان است
  • طعنه هاشمی‌طبا به رئیسی و کابینه‌اش: فکر می‌کنند روز عروسی‌شان است؛ برای یکدیگر نوشابه باز می‌کنند
  • (ویدیو) مقایسه پراید با خودروهای آمریکایی توسط یک افغانستانی
  • خون مسلمان در اسلام حرمت دارد/ حکام کشورهای عربی نسبت به مسلمانان بی گناه بی تفاوت نباشند
  • چرا هیچ بازیکنی را نباید با رونالدو نازاریو مقایسه کرد؟ (زیرنویس فارسی)
  • با ده دقیقه شارژ ۳۲۰کیلومتر رانندگی کنید!
  • کالای قاچاق در اردبیل به مقصد نرسید
  • آموزش: با این راهکار ساده دمای گوشی خود را پایین بیاورید!
  • ساخت نوعی باتری سدیمی که ظرف چند ثانیه شارژ می‌شود