Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-03@22:47:25 GMT

انتقاد تند اردوغان به سران اتحادیه اروپا

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۲۷۲۷۰

انتقاد تند اردوغان به سران اتحادیه اروپا

 رئیس جمهور ترکیه از سران اتحادیه اروپا به دلیل توصیه به وی در زمینه کاهش عملیات حفاری  در منطقه انتقاد کرد.

به نوشته روزنامه «اکاثی مرینی»، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه اعلام کرد که ترکیه حفاری جدید را در شرق مدیترانه و عمدتا در قبرس ادامه خواهد داد.

اردوغان روز جمعه گفت: «ترکیه دستورالعمل‌های هیچ کس را قبول نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها [اتحادیه اروپا] هنوز متوجه نشده اند که  من چه کسی هستم. من فرزند این ملت هستم. چه زمانی به این تصور رسیدید که اردوغان تحت دستورالعمل شما صحبت می کند؟».

با این حال، مشخص نیست منظور اردوغان چه کسی است، زیرا وی پنجشنبه با «چارلز میشل» رئیس شورای اروپا مکالمه تلفنی داشت و چندی قبل نیز با «اورسولا فون درلاین» رئیس کمیسیون اروپا گفت‌وگو کرد.

اردوغان تصریح کرد که آنکارا به توصیه‌های اتحادیه اروپا گوش نخواهد داد و بلافاصله بررسی‌های لرزه نگاری و حفاری در منطقه ویژه اقتصادی شرق مدیترانه شرقی و قبرس را انجام خواهد داد.

وی افزود: «ما حقوق خود را آنگونه که باید بدست می‌آوریم و آنها را درشرق مدیترانه، قبرس، به طور عمده در دریا، بدست خواهیم آورد، ما به اکتشاف نفتی ادامه خواهیم داد. الان داریم این کار را می‌کنیم؟ بله ما این کارها را انجام می‌دهیم. و برخی از نشانه‌ها مبنی برا پیدا شدن گاز را داریم. اکنون، هدف ما این است که نفت استخراج کنیم». 

به گفته تحلیلگران سیاسی، آنکارا پس از اطمینان از عدم تحریم در اجلاس اتحادیه اروپا، اکنون سیاست خود را در شرق مدیترانه دنبال می‌کند و قصد ندارد در مورد موضوع حفاری‌های اکتشافی عقب‌نشینی کند.

حدود یک ماه‌ونیم قبل، فن‌درلین و چارلز میشل رطی سفر به ترکیه، با اردوغان دیدار کرده و درباره مسائل دوجانبه از جمله تنش‌زدایی در شرق مدیترانه و همچنین ابعاد عضویت کامل این کشور در اتحادیه اروپا صحبت کردند.

در ماه‌های گذشته اقدامات اکتشافی ترکیه در شرق دریایی مدیترانه به تشدید تنش‌ها میان این کشور و کشورهای اروپایی منجر شده است. یونان و قبرس به همراه برخی کشورهای اروپایی می‌گویند که اقدامات ترکیه غیرقانونی و تنش‌آمیز است و به آنکارا درباره تبعات این اقدامات هشدار داده‌اند. ترکیه اما اعلام کرده که این کشور تنها در حال تامین حقوق خود در این دریا و دریاهای سیاه و اژه است.

با این حال، رئیس‌جمهور ترکیه عضویت این کشور در اتحادیه اروپا را برای بازگشت قدرت به این قاره لازم دانسته و خواستار تغییر ساختار این اتحادیه شد. /فارس

اردوغان: در لیبی، عراق، سوریه و جمهوری آذربایجان هستیم و خواهیم ماند

رئیس جمهوی ترکیه تاکید کرد که کشورش در لیبی، جمهوری آذربایجان، سوریه و شرق دریای مدیترانه حضور دارد و این حضر ادامه خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در سخنرانی که هنگام بازدید از یک کارگاه ساخت تانک در شهر ساکاریا واقع در شمال غرب این کشور داشت، تاکید کرد: ترکیه در لیبی، جمهوری آذربایجان، سوریه و شرق دریای مدیترانه حضور دارد و این حضر ادامه خواهد داشت.

اردوغان اظهار کرد: ترکیه حقوق قانونی خود را خواهد گرفت و در تمامی آب‌های خود به ویژه شرق مدیترانه و اطراف قبرس حفاری انجام خواهد داد.

رئیس جمهوری ترکیه تاکید کرد: انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی در تاریخ تعیین شده در ژوئن ۲۰۲۳ برگزار خواهند شد.

او در پاسخ به ادعاهای مطرح شده از سوی اپوزیسیون ترکیه درباره همکاری با قطر، تاکید کرد که مالکیت کارگاه متعلق به وزارت دفاع است و برای کشور باقی خواهد ماند.

اردوغان افزود: قطر در تامین مالی این کارگاه به میزان ۴۹ درصد مشارکت دارد و هر کسی که مدعی است کارگاه فروخته شده آن هم به طرف‌های خارجی، دروغگو است.

او ادامه داد: میراث بزرگی که ما برای نسل‌های آینده باقی خواهیم گذاشت، اقدامات، خدمات و سرمایه‌گذاری‌های ما در صنایع دفاعی همانند تمامی زمینه‌ها است.

رئیس جمهوری ترکیه در ادامه گفت: جدیدترین دروغی که رهبر اپوزیسیون منتشر کرده این است که ترکیه تعدادی دانشجوی قطری را بدون امتحان ورودی در دانشکده‌های پزشکی پذیرفته است، ما ضمن تاکید بر نادرست بودن این ادعا از مخالفان می‌خواهیم ادعاهای خود را ثابت کنند.

ترکیه و قطر دو شریک استراتژیک هستند که در مسایل متعددی با یکدیگر همکاری‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی دارند و روابط این دو در چند سال اخیر در تمامی زمینه‌ها پیشرفت چشمگیری داشته است.

این دو کشور علاوه بر روابط تجاری و اقتصادی، در مورد بیشتر مسایل منطقه‌ای و بین‌المللی نیز رویکردهای نزدیکی با هم دارند و این رویکردها پس از بحران منطقه خلیج فارس و حمایت آنکارا از دوحه در ژوئن ۲۰۱۷ به شدت تقویت شد.

همکاری‌های نظامی آنکارا-دوحه از مهمترین همکاری‌ها برای دو طرف است.

در همین راستا قطر اکتبر گذشته یک رزم‌ناو ساخت یک شرکت ترکیه‌ای را در قالب قراردادهای نظامی دو طرف و یک توافقنامه دفاع مشترک خریداری کرد.

همچنین وزارت دفاع قطر مارس گذشته چند توافقنامه برای همکاری‌های دوجانبه با ستاد کل ارتش ترکیه امضا کرد.

علاوه بر اینها ۱۴ دسامبر ۲۰۱۹ نیز در دوحه دفتر فرماندهی نیروهای مشترک دو کشور با حضور فرماندهان ارشد نظامی دو کشور افتتاح شد.

منبع: فردا

کلیدواژه: اردوغان رئیس جمهور ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۲۷۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟

به گزارش خبرآنلاین، پایگاه خبری "وستیکاوکازا" روسیه در تحلیلی نوشت: در حالی که جو بایدن به چگونگی کاهش تنش ها در نوار غزه فکر می کرد و ایران در حال بررسی راه هایی برای پاسخ به تلافی جویانه اسرائیل بود، رئیس جمهور ترکیه درگیر سیاست خارجی سازنده تری بود. او در این حین به عراق سفر کرد و با نخست وزیر این کشور یعنی محمد شیاع السودانی دیدار و گفتگو کرد.

سفر رجب طیب اردوغان به بغداد، یک سفر تاریخی بود. رهبر ترکیه برای اولین بار در ۱۳ سال گذشته پا به خاک عراق گذاشت. گفتگوها با السودانی، نخست‌وزیر و عبداللطیف رشید، رئیس جمهور عراق، با هدف تقویت همکاری بین عراق و ترکیه در مسائل سیاسی، اقتصاد و امنیت انجام شد.

اردوغان با رفتن به عراق قصد داشت دو مشکل خاص را حل کند. اولین مورد مبارزه با حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) بود. رئیس جمهور ترکیه در بغداد تصریح کرد که کشورش حضور کانون تروریسم در مرزهای خود را، چه در سوریه و چه در عراق، تحمل نخواهد کرد. وی با ابراز امیدواری از مشارکت بغداد در مبارزه با (پ.ک.ک) گفت: عراق باید از همه اشکال تروریسم پاک شود.

اردوغان برای نشان دادن عزم خود دستور بمباران گسترده مواضع (پ.ک.ک) در شمال عراق را صادر کرد. روزنامه حریت نوشت که به زودی نیروهای مسلح ترکیه عملیات زمینی جامع علیه شبه نظامیان را انجام خواهند داد. همچنین، ترکیه و عراق قصد دارند یک مرکز عملیاتی برای مبارزه با شبه نظامیان در عمق ۳۰ تا ۴۰ کیلومتری مرز ترکیه و عراق ایجاد کنند. تمایل دولت عراق برای همکاری با ترکیه با توجه به اینکه بغداد در گذشته اغلب آنکارا را به نقض تمامیت ارضی عراق متهم کرده است، گامی بزرگ در این مسیر است.

هر دو کشور باید مشکل (پ.ک.ک) را حل کنند تا کار دوم و مهم‌تر ضورت پذیرد. در واقع، پیگیری پروژه «راه توسعه»، کریدور حمل و نقلی که استان‌های شرقی ترکیه را از طریق خاک عراق به خلیج فارس متصل می‌کند که همین مساله، دلیل اصلی سفر اردوغان به بغداد شد.

اردوغان و السودانی تفاهم‌نامه همکاری میان عراق، ترکی ، قطر و امارات را امضا کردند. این پروژه شامل ۱۲۰۰ کیلومتر راه آهن و بزرگراه است. هزینه آن ۱۷ میلیارد دلار تخمین زده شده است. پس از اجرای این کریدور، سالانه تا ۴ میلیارد دلار سود به دست می‌آید و بیش از ۱۰۰ هزار شغل را فراهم می‌کند. مشارکت امارات و قطر بسیار مهم است زیرا عراق و ترکیه نیاز به جذب سرمایه گذاری خارجی دارند. این امکان وجود دارد که سرمایه گذاران چینی در مرحله اجرا به این پروژه بپیوندند. قطر در حال حاضر متحد ترکیه است و دخالت امارات به لطف عادی سازی روابط با ترکیه در سفرهای متقابل رهبران دو کشور به آنکارا و ابوظبی امکان پذیر شده است.

جالب اینجاست که تا همین اواخر یک پروژه بزرگ دیگر به نام IMEC (کریدور اقتصادی هند-خاورمیانه-اروپا ) وجود داشت. این پروژه قرار بود هند را از طریق خاک کشورهای عربی خلیج فارس و اردن به اسرائیل متصل کند. آمریکا نیز حمایت خود را از این طرح اعلام کرد. با این حال، به دلیل آغاز جنگ در غزه، روابط اسرائیل ـ آمریکا با کشورهای عربی به شدت تضعیف شده است. چشم انداز به رسمیت شناختن اسرائیل توسط عربستان سعودی مبهم است و اردن و امارات تماس‌های خود با تل آویو را معلق کرده‌اند. علاوه بر این، به دلیل حملات انصارااله یمن، ایمنی ناوبری در اقیانوس هند مختل شده است. به نوعی می‌توان گفت که جاده ابریشم ترکیه در حال تبدیل شدن به یک جایگزین برای پروژه آمریکایی ـ هندی است.

اجرای راه توسعه نه تنها به سرمایه گذاری‌های چند میلیارد دلاری بلکه به ثبات در عراق نیز نیاز خواهد داشت. دولت بغداد می‌داند که مقابله با تهدید (پ.ک.ک) به تنهایی غیرممکن است اما در عین حال عملیات ارتش ترکیه در عراق با محکومیت بغداد و دیگر کشورهای عربی مواجه بود. در پیش بینی سود اقتصادی بزرگ مورد نیاز ترکیه و عراق که هنوز از مداخله آمریکا و تسلط سازمان‌های تروریستی در امان نیست، دو کشور در نهایت تلاش‌های خود را برای از بین بردن ساختارهای تجزیه‌طلبانه که توسط (پ.ک.ک) نمایندگی می‌شود، هماهنگ خواهند کرد.

۳۱۱۳۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901539

دیگر خبرها

  • تعلیق مبادلات تجاری ۹.۵ میلیارد دلاری ترکیه با رژیم صهیونیستی
  • تعلیق تبادل تجاری ۹.۵ میلیارد دلاری ترکیه با رژیم صهیونیستی
  • اردوغان : دادوستد با اسرائیل را خاتمه دادیم
  • اردوغان: مرزهای دموکراسی غرب را منافع اسرائیل تعیین می‌کند
  • انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیست‌ها
  • انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیستها
  • انتقاد از زیاده خواهی برخی طرف های مقابل در مذاکرات | جزئیات گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با بورل پیش از سفر گروسی
  • ماجرای استفاده اسرائیل از سلاح گرمافشاری
  • سودای هلند برای ریاست بر ناتو و نقش ترکیه
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟