Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-27@13:29:05 GMT

رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور چقدر افت کرد؟

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۲۸۰۰۷

رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور چقدر افت کرد؟

به گزارش جماران؛ دبیر قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا، میانگین رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور، در بازه زمانی دوم تا نهم تیرماه را نسبت به هفته قبل‌ با کاهش یک درصدی ارزیابی کرد.

بابک دین‌پرست روز شنبه در توضیح آخرین وضعیت میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور، گفت: میانگین رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور، در بازه زمانی دوم تا نهم تیرماه، با کاهش یک درصدی نسبت به هفته قبل‌تر، مواجه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا افزود: استان‌های سیستان و بلوچستان با دو درصد کاهش نسبت به هفته قبل‌تر و با ۴۷ درصد، آذربایجان غربی با ۴ درصد کاهش نسبت به هفته قبل‌تر به ۵۶ درصد و گیلان با ۵۹ درصد، در انتهای جدول میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در بازه زمانی دوم تا نهم تیرماه قرار دارند.

دین‌پرست همچنین درخصوص استان‌های با بیشترین میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی هم عنوان کرد: استان‌های سمنان با ۸۲ درصد (یک درصد کاهش)، زنجان با ۷۹ درصد (۲ درصد کاهش) و یزد با ۷۷ درصد (۳ درصد کاهش)، در صدر این جدول قرار دارند.

معاون وزیر کشور اضافه کرد: رعایت پروتکل‌های بهداشتی، در ۲ استان سیستان و بلوچستان و آذربایجان غربی بین ۴۷ تا ۵۶ درصد و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در ۱۲ استان: آذربایجان شرقی- ایلام - بوشهر- چهارمحال و بختیاری- خوزستان-خراسان شمالی- خراسان رضوی- کردستان- کهگیلویه و بویراحمد - گیلان- مازندران و همدان بین ۵۷ تا ۶۷ درصد است.

دین‌پرست درخصوص رعایت پروتکل‌های بهداشتی، در ۹ استان دیگر کشور هم خاطرنشان کرد: استان‌های البرز- اصفهان -قم- کرمان- کرمانشاه- گلستان- لرستان- هرمزگان و مرکزی، بین ۶۸ تا ۷۳ درصد بوده است.

وی همچنین در زمینه رعایت پروتکل‌های بهداشتی در ۸ استان دیگر کشور هم گفت: میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان‌های اردبیل- زنجان- سمنان- خراسان جنوبی- یزد- تهران- فارس و قزوین بین ۷۴  تا ۸۲ درصد بوده است.

دبیر قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا درخصوص بازه زمانی دوم خرداد تا نهم تیرماه هم بیان کرد: میانگین رعایت بهداشت فردی مناسب در کشور با سه درصد کاهش نسبت به هفته قبل‌تر ۷۲ درصد بوده، میانگین استفاده از ماسک با سه درصد کاهش نسبت به هفته قبل تر ۶۹ درصد اعلام، میانگین رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی با دو درصد کاهش نسبت به هفته قبل تر ۶۹ درصد تعیین و میانگین رعایت تهویه مناسب در اماکن عمومی کشور با دو درصد کاهش نسبت به هفته قبل تر ۷۲ درصد بوده است.

دین‌پرست اظهار کرد: از مجموع ۳ میلیون و ۵۷۷ هزار و ۸۰۷ مرکز تهیه، توزیع و عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و واحدهای کارگاهی تحت پوشش سراسر کشور، در بازه زمانی دوم تا نهم تیر ماه، مجموعاً تعداد ۲۴۹ هزار و ۲۰ واحد، توسط تیم‌های نظارت وزارت بهداشت مورد بازرسی قرار گرفته‌اند که در نتیجه این بازرسی‌ها در ۲۸ هزار و ۹۷۴ مورد، منجر به دادن تذکر و معرفی مدیران صنوف به مراجع قضایی و در ۱۰۸۲ مورد نیز، منجر به پلمپ واحدها شده است.

وی اضافه کرد: کارگاه‌ها و صنایع کوچک با  ۳۲ هزار و ۵۵۷ مورد، صنایع کشاورزی، دامپروری و معادن با سه هزار ۱۵۷ مورد، صنایع تولیدی، نفت، گاز و انرژی با هزار و ۳۵۶ مورد، در صدر جدول بیشترین دریافت کنندگان تذکر و معرفی به مراجع قضایی قرار دارند.

معاون وزیر کشور در ادامه گفت: در حوزه اماکن عمومی نیز؛ سوپر مارکت‌ها و خواربار فروشی‌ها با ۶۴۶۵ مورد، نانوایی‌ها با دو هزار و  ۷۳۸ مورد، رستوران‌ها با هزار و سه مورد، فروشگاه‌های زنجیره‌ای با ۴۳۰ مورد، مطب‌ها با ۲۹۸ مورد و بانک‌ها با ۲۹۶ مورد، دریافت کننده بیشترین اخطار و معرفی به مراجع قضایی بوده‌اند.

دین‌پرست در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به اینکه استان سیستان و بلوچستان با رعایت ۴۷ درصد پروتکل‌های بهداشتی در اماکن عمومی بعنوان آخرین و استان سمنان با ۸۲ درصد، در صدر استان‌های کشور قرار دارند،  گفت: لازم است میزان توجه به رعایت پروتکل‌های بهداشتی در همه استان‌های کشور به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.

وی تصریح کرد: سه استان سیستان و بلوچستان با ۵۶ درصد، آذربایجان غربی با ۵۸ درصد و ایلام با ۶۴ درصد، در انتهای جدول استان‌هایی قرار دارند که نسبت به رعایت بهداشت فردی مناسب در اماکن عمومی اقدام و استان‌های سمنان با ۸۵ درصد، زنجان با ۸۲ درصد و اردبیل با ۷۹ درصد، در صدر جدول این گروه از استان‌ها قرار دارند.

معاون وزیر کشور درخصوص وضعیت استفاده از ماسک در اماکن عمومی هم گفت: سه استان سیستان و بلوچستان با ۵۰ درصد، آذربایجان غربی با ۵۶ درصد و گیلان با ۶۰ درصد، در انتهای جدول استان‌هایی قرار دارند که نسبت به استفاده از ماسک در اماکن عمومی اقدام کردند. همچنین استان‌های یزد با ۸۸ درصد، سمنان با ۸۲ درصد و زنجان با ۸۱، در ابتدای جدول این گروه از استان‌ها قرار دارند.

دین‌پرست در بعد رعایت فاصله‌گذاری در اماکن عمومی در استانداری‌های کشور اضافه کرد: سه استان سیستان و بلوچستان با ۴۷ درصد، آذربایجان غربی با ۵۷ درصد و ایلام با ۶۰ درصد، در انتهای جدول استان‌هایی قرار دارند که نسبت به رعایت فاصله‌گذاری در اماکن عمومی، اقدام و استان‌های یزد با ۸۸ درصد، سمنان با ۸۲ درصد و قزوین با ۸۲ درصد، در صدر جدول این گروه از استان‌ها قرار دارند.

وی با اشاره به وضعیت رعایت تهویه مناسب در اماکن عمومی هم خاطرنشان کرد: سه استان سیستان و بلوچستان با ۵۳ درصد، ایلام با ۶۱ درصد و آذربایجان غربی با ۶۱ درصد، در انتهای جدول استان‌هایی قرار دارند که نسبت به رعایت تهویه مناسب در اماکن عمومی اقدام و استان‌های یزد با ۸۸ درصد، قزوین و قم مشترکا با ۸۴ درصد و سمنان با ۸۲، در رتبه‌های نخست این گروه از استان‌ها قرار دارند.

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 وزارت کشور بابک دین پرست پروتکل های بهداشتی کرونا سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 رعایت پروتکل های بهداشتی در کشور گروه از استان ها قرار دارند میزان رعایت پروتکل های بهداشتی سه استان سیستان و بلوچستان مناسب در اماکن عمومی آذربایجان غربی سمنان با ۸۲ درصد میانگین رعایت سمنان با ۸۲ تا نهم تیرماه درصد بوده دین پرست ۵۶ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۲۸۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مواظب این موجود خطرناک باشید

آفتاب‌‌نیوز :

امروز روزجهانی مبارزه با مالاریاست. بیماری مالاریا یکی از شایع‌ترین بیماری‌های منتقله است که به علت حضور انگل تک یاخته بنام پلاسمودیوم در خون انسان ایجاد می‌شود.

 پلاسمودیوم‌ها در داخل گلبول‌های قرمز خون رشد می‌کند و پس از رشد، تکثیر کرده و موجب پاره شدن گلبول‌های قرمز خون و بروز علائم مالاریا می‌شود. 

همه گیری شناسی

هر سال در جهان ۵۰۰– ۳۰۰ میلیون نفر به مالاریا مبتلا می‌شوند و از این تعداد بیش از ۱ میلیون نفر جان خود را از دست می‌دهند. 

در دنیا هر ثانیه، یعنی در گفتن هر کلمه مالاریا تعداد ۱۰ کودک برای مبارزه با مرگ در اثر مالاریا پنجه نرم می‌کنند.

کل موارد مالاریا در جهان بیش از ۵ برابر مجموعه (سل، ایدز، سرخک، جذام) است. عامل بیماری انگل‌های تک سلولی بنام پلاسمودیوم می‌باشد.

در ایران ۱۹ گونه پشه آنوفل شناخته شده که ۷ گونه آن ناقل بیماری هستند. پشه‌های آنوفل بیشترین زمان خونخواری را در شب انجام می‌دهند.

پیام طبرسی، متخصص بیماری‌های عفونی و فلوشیپ عفونت در نقص ایمنی در آستانه ۲۵ آوریل مصادف با ششم اردیبهشت گفت: مالاریا را یک بیماری انگلی شایع در جهان برشمرد که حذف آن یکی از اهداف سازمان جهانی بهداشت است.

این استاد دانشگاه با اشاره به وضعیت شیوع مالاریا در ایران گفت: این بیماری در سال‌های دور شیوع گسترده‌ای در کشور داشت، اما با بهبود وضعیت بهداشت در مناطق روستایی و آندمیک مالاریا و تلاش کارشناسان بهداشت محیط و شبکه‌های بهداشتی در سالیان اخیر تا آستانه ریشه کنی مالاریا پیش رفتیم.

 طبرسی افزود: بیماری مالاریا جزو بیماری‌های بومی محسوب می‌شود، اما به مناطق خاصی اختصاص دارد.

به گفته وی روند ریشه کنی مالاریا در چند سال گذشته به دلیل همسایگی با کشور‌های مالاریا خیز در حاشیه جنوب شرقی کشور (افغانستان و پاکستان)، شیوع کرونا و اختصاص تمام ظرفیت شبکه‌های بهداشتی به کنترل کرونا دچار اختلال شد به نحوی که امسال آمار مبتلایان به مالاریا افزایش داشته است.

این متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه خاطرنشان کرد: به طور کلی مالاریا در ایران در یک وضعیت کنترلی نسبتا خوبی قرار دارد، اما در برخی مناطق به خصوص مناطق جنوب شرقی متاسفانه شاهد افزایش موارد ابتلا در یکسال گذشته بودیم که وزارت بهداشت در تلاش است بیماری را در آن مناطق کنترل کرده و در راستای ریشه کنی و حذف بیماری گام بردارد.

وی با بیان این که مالاریا انواع مختلفی دارد، ویواکس و فالسیفارم را دو نوع مهم آن عنوان کرد که ویواکس معمولا باعث بروز بیماری خفیف تری می‌شود، اما فالسیفارم معمولا باعث ایجاد بیماری خیلی شدید و حتی گاهی کشنده می‌شود.

روش انتقال بیماری

استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه با اشاره به انتقال مالاریا از طریق پشه آنوفل گفت: پشه آنوفل در آب‌های راکد و مناطقی که دارای وضعیت نامناسب بهداشتی هستند تکثیر می‌یابد.

وی افزود: پس از گزش فرد مبتلا به مالاریا توسط پشه آنوفل، انگل بیماری وارد بدن پشه می‌شود و این پشه با گزش سایر افراد می‌تواند بیماری را به آنان منتقل کند و به این ترتیب باعث گسترش بیماری شود.

طبرسی خاطرنشان کرد:انتقال بیماری فقط از طریق پشه آنوفل است و فرد به فرد صورت نمی‌گیرد. به این معنا که در مناطقی که این پشه وجود ندارد حتی اگر فرد مبتلا به مالاریا وجود داشته باشد بیماری منتقل نمی‌شود.

 طبرسی، مناطق آندمیک مالاریا در ایران را محدود به استان‌های جنوب شرقی کشورهم مرز با افغانستان و پاکستان برشمرد که شیوع و عدم کنترل مناسب مالاریا در این کشور‌ها و وجود مراودات با ایران باعث انتقال مالاریا در استان‌های جنوب شرقی کشور شده است.

به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی در سایر نقاط کشور انتقال محلی مالاریا نداریم و اکثر موارد بیماری در استان‌های جنوب شرقی کشور و مسافران به این استان‌ها مشاهده می‌شود. برخی مبتلایان نیز سابقه سفر به کشور‌های مالاریاخیز نظیر کشور‌های آفریقایی، هند، پاکستان و... داشتند و در بازگشت به میهن دچار علایم بیماری شدند.

علایم بیماری

این استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علایم بیماری مالاریا را شامل تب، لرز و تعریق برشمرد و گفت: مسافرانی که به مناطق مالاریاخیز عزیمت کردند اگر در بازگشت دچار علایمی نظیر تب، لرز و تعریق شدند در اسرع وقت باید به مراکز بهداشتی یا پزشک متخصص عفونی مراجعه کنند تا از نظر مالاریا مورد بررسی قرار گیرند.

تشخیص

به گفته طبرسی تشخیص دقیق بیماری از طریق آزمایش خون، تهیه لام خون محیطی و مشاهده اجزای انگل در آزمایشگاه انجام می‌شود. در مراکز بهداشت نیز تست سریع مالاریا برای تشخیص بیماری انجام می‌شود.

درمان

این متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه با اشاره به وجود درمان‌های موثر برای مالاریا تاکید کرد: در صورت تشخیص زودرس، بیماری بدون عارضه درمان می‌شود، اما حتما دوره درمان باید تکمیل شود. 

به گفته وی درصورت عدم شناسایی به موقع، شدید شدن بیماری و افزایش میزان درصد انگل در خون فرد متاسفانه بیماری خطرناک و کشنده شده و با عوارض زیادی همراه خواهد بود.

پیشگیری

این استاد دانشگاه تاکید کرد: افرادی که از مناطق غیرآندمیک به مناطق آندمیک مالاریا سفر می‌کنند باید نکات ایمنی و حفاظتی را برای پیشگیری از ابتلا به بیماری رعایت کنند.

پیام طبرسی به افرادی که قصد سفر به استان‌های جنوب شرقی ایران و یا کشور‌های مالاریاخیز دارند تاکید کرد قبل از سفر به این مناطق می‌توانند با رعایت چند نکته مهم و ساده از ابتلا به مالاریا پیشگیری کنند.

وی خاطرنشان کرد: این افراد با هماهنگی مراکز بهداشتی می‌توانند داروی پیشگیری از ابتلا به مالاریا مصرف کنند.

 طبرسی استفاده از محافظ‌های فیزیکی، پشه بند، پماد‌های دفع کننده پشه، توری برای پنجره و درها، استفاده از پوشش برای مناطقی از بدن که در معرض گزش پشه است را از جمله نکاتی برشمرد که می‌توانند خطر گزش پشه آنوفل و ابتلا به بیماری را کاهش دهند.

طبرسی کنترل مالاریا را وابسته به وضعیت بهداشتی محیط دانست و یادآور شد که هرچه تلاش شهرداری‌ها و متولیان بهداشت محیط جامعه در راستای بهبود وضعیت بهداشتی محیط بیشتر باشد، منجر به کاهش مخزن‌های این پشه خواهد شد و در نتیجه کنترل و ریشه کنی بیماری مالاریا موفق ترخواهد بود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است
  • خداحافظی سرد با بلینکن در چین+ عکس
  • خداحافظی سرد از بلینکن در چین/ فقط سفیر آمریکا در چین بلینکن را بدرقه کرد + تصاویر
  • طرح نور با رعایت ظرافت ها و مراقبت های لازم استمرار یابد
  • رعایت نکات بهداشتی در استفاده از حشره کش‌های خانگی
  • مواظب این موجود خطرناک باشید
  • قدردانی از متصدیان سه واحد نمونهٔ بهداشتی در مه ولات
  • نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای ۲۳ هزار تن نهاده دامی درسیستان وبلوچستان
  • وزیر کشور: فراجا نیرو‌های خود را در برخورد با بی حجابی توجیه کرده