Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@00:47:28 GMT

داروهای گیاهی هم می‌توانند مضر باشند

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۳۰۳۰۳

داروهای گیاهی هم می‌توانند مضر باشند

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از  ایسنا،  مریم مومنی، اظهار کرد: تصوری که به اشتباه بین مردم رواج پیدا کرده  این است که داروی گیاهی  اگر فایده نداشته باشد، ضرر هم ندارد و دلیل آن را هم طبیعی بودن آن قلمداد می کنند، اما واقعیت این است که مصرف داروهای گیاهی به ‌تنهایی  و یا حتی همراه با داروهای شیمیایی می‌تواند عوارض جانبی خطرناکی داشته باشد، بنابراین باید مشورت با پزشک را در این زمینه جدی گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیر پژوهش جهاددانشگاهی ایلام تصریح کرد: برخی گیاهان دارویی باید به صورت استاندارد شده مصرف شوند یعنی باید در یک دوز خاص مورد استفاده قرار بگیرند و مصرف بیش از حد آن ها بعضا باعث بروز مسمومیت‌ های شدید و صدمات غیر قابل جبرانی می شود.  

مومنی ادامه داد: عوارض داروهای گیاهی در مقایسه با داروهای شیمیایی کمتر است، ولی مطلق نیست و تمام داروهای گیاهی بی‌ضرر نیستند، ولی عوارض آن قابل کنترل است. با توجه به شرایط موجود نمی‌توان داروهای گیاهی را در تمام موارد جایگزین داروهای شیمیایی کرد، اما می‌ توان به عنوان طب مکمل و همراه دیگر داروهای شیمیایی استفاده و به این ترتیب بخشی از مصرف داروهای شیمیایی را کم کرد. 

مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان ایلام با بیان اینکه شاید یکی از دلایلی که امروزه تعدادی از پزشکان درمان به روش سنتی را رد میکنند این نکته باشد که مراجعه کنندگان از بی ضرر بودن و نداشتن عوارض جانبی داروهای گیاهی و گیاهان دارویی با اطمینان صحبت می کنند، تاکید کرد: افرادی با بیماری زمینه‌ای که همزمان داروی شیمیایی استفاده می‌کنند در صورت استفاده  از گیاهان دارویی حتما با پزشک خود مشورت کنند و موضوع مهمی که در استفاده از گیاهان دارویی برای درمان باید مد نظر قرار داد این است که روش استفاده از آن به چه صورت باید باشد. دمکرده، جوشانده ، ضماد، تنتور و ...... روش‌های متفاوتی هستند که سبب اثربخشی مواد موثره گیاهان دارویی می شود.  

مومنی تصریح کرد: تعدادی از گیاهان دارویی که در عطاری‌ ها و فروشگاه های فروش گیاهان دارویی عرضه می ‌شود، درست شناسایی نشده و استاندارد نیستند و  در زمان تهیه این محصولات باید دقت کرد  از فروشگاه‌ها و عطاری‌های معتبر که فرد فروشنده دارای تخصص و تجربه باشد خریداری شود. 

مدیر پژوهش جهاددانشگاهی استان ایلام ادامه داد: یکی از مشکلات عمده بخش عطاری‌ها و فروشگاه‌های عرضه محصولات گیاهان دارویی مربوط به سیستم آموزش آنهاست که باید این مساله مورد توجه قرار بگیرد چرا که  نبود آموزش زمینه ساز  راه اندازی عطاری‌ ها و فروشگاه های گیاهان دارویی شده که بدون مجوز این محصولات را به فروش می رسانند و بسیاری از گیاهان دارویی در این مکان‌ها  به دلیل رعایت نکردن موارد بهداشتی به لحاظ آلودگی‌ های میکروبی،‌ سموم کشاورزی، فلزات سنگین و تاریخ مصرف و تولید، استاندارد نیستند و مواد موثره خود را از دست داده ‌اند. 

مومنی گفت: دیده شده در این فروشگاه‌ها محصولات جمع آوری شده از مراتع به فروش می رسد، محصولاتی که درست شناسایی نشده‌اند و در زمان جمع آوری هم نکات بهداشتی رعایت نشده است به همین دلیل توصیه می‌شود  از گیاهان دارویی کشت‌ شده و بسته بندی شده استفاده شود. 

 وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت بر داروهای گیاهی که مجوز و پروانه تولید دارند، نظارت دارد، ادامه داد:  از این رو داروهای گیاهی که در داروخانه‌ ها عرضه می‌شوند، معتبر و قابل استفاده‌اند و مردم می‌توانند از آن ها استفاده کنند.  

مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان ایلام گفت:  امروزه تبلیغاتی در رسانه ها و کانال های مجازی غیر معتبر دال بر معجون‌ های معجزه ‌آسا، داروی ترک اعتیاد گیاهی ۱۰۰ درصد تضمینی، داروی چاقی، لاغری و کوچک کردن شکم… و ...مشاهده می شود که بسیاری از این داروها خصوصا داروهای ترک اعتیاد یا چاقی و لاغری که تبلیغ می‌ شود، ترکیبی از داروهای شیمیایی و گیاهی هستند که میزان مشخصی هم ندارند و در بسیاری موارد مشکلات و عوارض بیشتری برای بیمار ایجاد می کند. در واقع ساخت بیشتر این داروها، مبنای علمی ندارد. متاسفانه نبود نظارت می‌تواند موجب بدتر شدن فرهنگ مصرف فرآورده‌ های گیاهی شود و مردم را به استفاده از این داروها بدبین کند. 

مومنی تاکید کرد: استفاده از گیاهان دارویی به عنوان دارو ریشه در طب سنتی ما دارد و سابقه مصرف گیاهان دارویی نیز در کشور ما به قرن‌ ها پیش بر می گردد. بعنوان مثال کتاب قانون ابن ‌سینا که نشان دهنده وجود این فرهنگ در میان مردم ما بوده است دلیل محکمی بر این ادعاست.

اما متاسفانه تحت تاثیر عواملی مانند بیمه نبودن فرآورده‌ های گیاهی، نبود فرهنگ صحیح مصرف داروهای گیاهی در بین مردم و عرضه فرآورده‌ های گیاهی دارویی به صورت غیر استاندارد از سوی عطاری‌ ها هنوز نتوانسته ایم به درستی از این ظرفیت استفاده کنیم.

پربیننده ترین ثبت نام وام بازنشستگان تامین اجتماعی + لینک خطاهای دید حیرت انگیز! + عکس وضعیت ۹۲شهرستان قرمز شد هشدار به پزشکان! ۲۵ هزار نفر جایگزین معلمان بازنشسته می شونـد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: داروهای گیاهی گیاهان دارویی داروهای شیمیایی داروهای گیاهی فروشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۰۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مزایای فوق‌العادۀ باغبانی «بدون شخم»؛ بیل را کنار بگذارید!

 فصل بهار است و زمانی که خیلی از ما سر شوق می‌آییم تا بخشی از وقتمان را به کاشت گل و گیاه اختصاص بدهیم.

به گزارش فرادید، قرار نیست چیزی از این شور و شوق کم کنیم، اما خبر تازه این است که می‌توانید بیل را کنار بگذارید، چون تفکر غالب در «علم خاک» این است که به خاک باغ‌تان سخت نگیرید!

«باغبانی بدون شخم» (No-dig Gardening) به سرعت در حال تبدیل شدن به راهی برای رشد خاک است و منطق ساده‌ای دارد: راه سبزتر و آسان‌تری برای رشد گیاهان و سبزیجات است!

چرا شخم زدن فایده‌ای ندارد؟ 

گای بارتِر، باغبان ارشد انجمن سلطنتی باغبانی بریتانیا می‌گوید: «فرآیندهای طبیعی که خاک را سالم و حاصلخیز نگه می‌دارند با شخم زدن بهم خورده و مختل می‌شوند. به حداقل رساندن شخم زمین زمانی مطلوب است که بخواهید گیاهان را به روش‌هایی پرورش دهید که کمترین تأثیر زیست‌محیطی را داشته باشند.» 

شخم زدن شماری از سازه‌های زیرزمینی را از بین می‌برد. کانال‌های زهکشی ایجاد شده توسط کرم‌ها و شبکه‌های قارچی مهم از بین می‌روند و کربن محبوس در خاک در جوّ آزاد می‌شود. همچنین شخم زدن دانه‌های علف‌های هرز را به سطح نزدیک‌تر می‌کند و سبب می‌شود راحت‌تر جوانه بزنند. 

بارتِر و تیمش از روش‌های باغبانی بدون شخم در باغ‌های سلطنتی استفاده می‌کنند. او می‌گوید مزایای این روش فقط شامل محصولات بهتر نمی‌شود. 

چارلز دودینگ، قهرمان باغبانی بدون شخم، باغچه‌های کنار هم را در طول هشت سال مقایسه کرد. یکی شخم زده شد، دیگری نه و نتیجه این شد که ۱۰۰ کیلوگرم محصول اضافه از باغچه بدون شخم گزارش شد. 

به نظر شما باغ بدون شخم چگونه رشد می‌کند؟ باغبان‌هایی که شخم نمی‌زنند، به‌جای کشت و زرع در خاک، باغچه‌هایشان را با لایه‌ای از مالچ (کود گیاهی) یا مواد آلی خوب پوسیده‌شده، چه از سطل‌های کمپوست خودشان یا از مراکز باغبانی می‌پوشانند. 

بارتر می‌گوید اگر زمین پر از علف هرز باشد، فقط آن را با چند ورقه مقوا بپوشانید. سپس یک لایه دیگر کمپوست روی آن اضافه کنید (گاهی به این کار، باغبانی لازانیا می‌گویند). 

بارتر می‌گوید: «با این کار علف‌های هرز خفه می‌شوند و گیاهان در خاک زیرین ریشه می‌کنند، خاکی که با فعالیت کرم‌هایی که کمپوست را به خاک زیرین حمل می‌کنند، غنی‌تر می‌شود.» 

«برای ساخت باغچه نیازی به استفاده از الوارهای گران‌قیمت نیست و نیازی نیست باغپه خیلی مرتفع باشد، ۱۵ سانتی‌متر برای بهره‌مندی از مزایای باغچه‌های مرتفع کافیست. سعی کنید روی باغچه‌هایتان پا نگذارید چون این کار سبب فشرده شدن خاک می‌شود، به خصوص در هوای مرطوب و خاک فشرده‌شده نیاز شخم زدن دارد.»

اگر همه اینها به نظر شما آسان است، یک تکنیک مد روز دیگر هم وجود دارد که باید امتحان کنید. تپه‌کاری یا Hügelkultur برای بارورتر کردن مناطق قهوه‌ای (دچار آلودگی و رهاشده) استفاده می‌شود. در این روش، تپه‌ای از چوب پوسیده و سایر مواد قابل‌کمپوست ایجاد می‌شود و سپس این تپه به یک باغچه‌ی برجسته تبدیل می‌شود. 

بارتر می‌گوید: «تئوری این روش این است که تجزیه شدن الوار از طیف وسیعی از قارچ‌ها و دیگر موجودات زنده حمایت می‌کند که برای سلامت خاک و گیاهان مفید هستند و منجر به تولید محصولات خوب می‌شوند. این روش مانند سایر تکنیک‌های باغچه‌های مرتفع، برای جایی خوبست که خاک زیرین آن ضعیف باشد.» 

بارتر توصیه می‌کند اول یک قسمت کوچک، شاید ۲ متر مربع را امتحان کنید. یک گودال کم‌عمق ایجاد کنید و آن را با کنده‌ها و شاخه‌های افتاده پر کنید. کود گیاهی یا سایر مواد آلی را روی آن بریزید و کار را با افزودن خاک تمام کنید. 

این رویکرد در باغبانی ضایعات کمی دارد و مانند روش بدون شخم، اتفاقاتی را که به صورت طبیعی در خاک رخ می‌دهد شبیه‌سازی می‌کند. تا به امروز، هیچ تحقیق جدی در مورد تپه‌کاری انجام نشده، اما تصور می‌شود الوار پوسیده سبب تقویت خاک غنی از مواد مغذی می‌شوند و مانند اسفنجی عمل می‌کنند که رطوبت را برای گیاهان حفظ می‌کند. 

اواخر زمستان زمان مناسبی برای آزمایش باغبانی بدون شخم است. زمین باید کمتر غرق آب باشد تا شما بتوانید باغ خود را به موقع برای رشد فصل بهار آماده کنید. 

این رویکرد به باغبانی بدون زحمت نیست، اما قطعا آسان‌تر و پایدارتر است!

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • بازار فروش گیاهان محلی زنجان در فصل بهار
  • مزایای فوق‌العادۀ باغبانی «بدون شخم»؛ بیل را کنار بگذارید!
  • مراقب این قارچ‌ها باشید!
  • رتبه‌بندی داروخانه‌ها بر چه اساسی است؟
  • ۷ موجود زنده‌ای که می‌توانند سیارۀ ما را نجات دهند
  • این داروها عامل میگرن هستند
  • سرزده‌های استاندار جدید لرستان از ادارات
  • شهرک صنعتی «کشت و صنعت» لرستان به‌زودی بهره‌برداری می‌شود
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده