Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@00:09:01 GMT

آکیو موریتا بنیانگذار پرکار فناوری

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۳۰۹۵۶

آکیو موریتا بنیانگذار پرکار فناوری

تقریباً کسی در جهان یافت نمی‌شود که با محصولات کمپانی سونی، این غول فناوری ژاپنی آشنا نباشد و نام آن را نشنیده باشد. این برند یکی از معتبرترین‌ها در حوزه محصولات صوتی و تصویری، دوربین‌های عکاسی، صنعت گیم و... محسوب می‌شود و بنیانگذار آن هم که خدمات زیادی در حوزه صنایع الکترونیک و فناوری ارائه داده، یک فرد ژاپنی با نام «آکیو موریتا» (Akio Morita) بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آکیو 26 ژانویه سال 1921 در ژاپن و در خانواده‌ای متولد شد که در زمینه محصولات غذایی فعالیت داشتند. با اینکه نخستین فرزند خانواده بود و والدینش ازاو می‌خواستند که تجارت خانوادگی آنها را ادامه دهد اما وی نپذیرفت و به‌دنبال علاقه‌اش یعنی ریاضیات و فیزیک رفت. همزمان با آغاز جنگ جهانی دوم به خدمت ارتش ژاپن درآمد و در ناوگان دریایی ارتش به کار مشغول شد و شاید بتوان گفت که این بهترین اتفاق زندگی اش بود که زمینه ساز تأسیس کمپانی سونی شد. آکیو 25ساله در سال 1945با «ماسورا ایبوکا» (Masaru Ibuka) 38 ساله آشنا شد که با همکاری یکدیگر و سرمایه اولیه، 190 هزار ین یک شرکت کوچک تعمیر رادیوهای دست دوم را با 20 کارمند تأسیس کردند. این دو در سال 1949 نخستین نوارهای مغناطیسی و در سال 1950 هم اولین ضبط صوت‌های ژاپنی را تولید و روانه بازار کردند. اما موفقیت‌های این دو شریک به اینجا ختم نشد و در سال 1957 نیز اولین رادیوهای جیبی این کمپانی به بازار عرضه شد. حالا دیگر شرکت آنها تا حدی شناخته شده بود بنابراین شرکا تصمیم گرفتند که نامی بین‌المللی برای آن انتخاب کنند تا راحت‌تر به دنیای بیرون از ژاپن هم راه پیدا کند و سرانجام هم یک سال بعد، نام سونی برای آن انتخاب شد. بنیانگذاران سونی ایده‌های بزرگی در سر داشتند و تصمیم گرفتند بعد از دنیای صوت، به جهان رسانه‌های تصویری هم قدم بگذارند و پس از تلاش‌های فراوان سرانجام در سال 1960 این کمپانی از نخستین تلویزیون‌های ترانزیستوری رونمایی کرد که بسیار مورد توجه قرار گرفت و توانست برای خود جایی در بازارهای جهانی باز کند.
«آکیو موریتا» دائم به‌دنبال گسترش بازارها و افزایش تنوع محصولات بود و در یک تصمیم جدید عنوان کرد که می‌خواهد وارد دنیای عکاسی شود. به این ترتیب سرانجام در سال 1965 اولین دوربین فیلمبرداری خانگی توسط این کمپانی ساخته و به بازار عرضه شد. وی در سال 1968 هم با کمپانی CBS Records وارد مذاکره شد تا نرم افزارها را برای سخت افزارهای کمپانی خود تولید کند. وی از سال 1971 به‌طور رسمی ریاست این کمپانی را به عهده گرفت و در سال 1979 واکمن را به‌عنوان یکی از نخستین لوازم پخش موسیقی قابل حمل راهی بازار کرد. در سال 1982 نخستین سی‌دی پلیرها را تولید کرد. با گسترده‌تر شدن فعالیت این کمپانی در عرصه الکترونیک و افزایش حجم تقاضا از سراسر دنیا شعبات متعددی را در سراسر جهان بنیان گذاشت و تبدیل به نخستین شرکت ژاپنی شد که به بورس نیویورک راه یافته است. همه این موفقیت‌ها سبب شد تا در کانون توجه قرار بگیرد و در اواخر دهه 90 به‌دلیل ثروت او که بیش از 3/1 میلیارد دلار تخمین زده شد در فهرست ثروتمندترین‌های دنیای مجله فوربس جای گرفت. وی در سال‌های پایانی عمرش دچار حمله قلبی شد و مابقی عمر را روی صندلی چرخدار ماند و سرانجام در سال 1999 در سن 78 سالگی بر اثر بیماری ذات الریه چشم از جهان فرو بست.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۰۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: ایران پیشرفته و فناور می‌تواند برای جهان نوآوری داشته باشد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران با بیان این‌که «این نمایشگاه فضای رقابتی و یک کنش جمعی ایجاد می‌کند تا برای رفاه اجتماعی از مسیر توسعه تجارت، صادرات و گسترش تعاملات اقتصادی عمل شود»، اظهار کرد: این نمایشگاه موجب ارتقای اقتصادی در کشور، منطقه و برای همه جهان است. این نمایشگاه نشان‌دهنده آن است که جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نخواهد رسید.

وی تاکید کرد: این نمایشگاه نشان‌دهنده این است طرح‌های شیطانی منزوی کردن ایران تاکنون به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نمی‌رسد.

رئیس‌جمهور با بیان این‌که «ایران در عرصه‌های مختلف می‌تواند برای جهان نوآوری داشته باشد»، تاکید کرد: این نمایشگاه دستاوردهای جوانان ما را نشان می‌دهد که تهدید و تحریم را به فرصت بدل کرده‌اند. ترجمان این نمایشگاه و رویداد بزرگ اقتصادی، تجاری و صادراتی آن است که ما توانسته‌ایم و بازهم می‌توانیم.

رئیسی یادآور شد: امکانات و ظرفیت‌های بسیاری در اقلیم‌های مختلف وجود دارد. خداوند این امکان را فراهم کرده و او عادل است. او به عدالت نیاز بشر را تامین کرده و در دسترس او قرار داده و اگر آحاد بشر به دلیل زیاده‌خواهی و سلطه‌طلبی اقداماتی برای محرومیت کشورها از منابع و ظرفیت‌ها انجام ندهند و به طبیعت، جهان و بشریت ظلم نکنند، امکانات در اختیار همه قرار دارد و می‌توان نیاز بشر را مرتفع کرد و او را به نقطه کمال و رفاه رساند.

رئیس دولت سیزدهم تاکید کرد: جریان تحریم یکی از نمادهای ظلم نه تنها به دولت‌ها که به ملت‌هاست. اگر ملتی را با ایجاد تنگنا و تحریم از رسیدن به اهداف خود برای توسعه و پیشرفت بازداشت، این هم یک جنگ است اما نه جنگ نظامی بلکه جنگ اراده‌هاست و ملت ایران در این جنگ اراده کرده با اتکا بر توانمندی ملی تحریم‌ها را پشت سر بگذارد تا نه ما، بلکه سخنگوی کاخ سفید اعلام کند سیاست تحریم‌ها علیه ایران مفتضحانه شکست خورده است. این امر مدیون کار مهندسان، کارگران و تولیدکنندگان ماست که افسران و سربازان خط مقدم شکست دادن دشمنان ایران در زمینه اقتصاد، تولید و فناوری هستند.

وی با بیان اینکه «ایران پیشرفته و فناور است»، تصریح کرد: تولیدات صنعتی و کشاورزی نیاز به نقشه راه دارد. در این نمایشگاه انواع توانایی‌هایی ایران در صنایع دارویی، شیمیایی، شیلات و صنایع دستی و گردشگری را رونمایی کردیم‌. این نمایشگاه دیدن یک محصول نیست بلکه مذاکره و تنظیم قراردادها و پیگیری تجارت و صادرات هم در آن پیش‌بینی شده است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: ما امکان و ظرفیت بسیار داریم و باید آن‌ها را از قوه به فعلیت درآورد. این‌که تصور شود علم و دانش و نوآوری و فناوری در اختیار کسانی است که فکر می‌کنند آنان می‌توانند نگاه نادرستی است و کامل نیست. امروز گرچه غرب تلاش می‌کند در منطقه ما به فناوری‌های نو دسترسی ایجاد نشود و اگر ایجاد شد آن نکته اساسی در اختیار خودش بماند تا سلطه خود را بر منطقه حاکم کند اما در ایران این دانش‌ها بومی شده و حتی با ترور دانشمندان‌ و تحت فشار قرار دادن متخصصان ما، نمی‌توانند مانع از دسترسی ایران به فناوری‌های نو شود.

رئیسی تاکید کرد: هرجا فشار بیشتری به ما در این زمینه وارد شده است ما در آنجا بیشترین توفیق را داشته‌ایم. از جمله در صنایع هسته‌ای و دفاعی که البته در دکترین ما به هیچ عنوان دسترسی به سلاح هسته‌ای وجود ندارد. این فتوای مرجع ما و رهبری انقلاب اسلامی است. ما از این فناوری در صنایع مختلف اقتصادی استفاده می‌کنیم.

رئیس دولت سیزدهم یادآور شد: برخلاف خواست نظام سلطه امروز توانایی بسیاری وجود دارد و کشورهای جهان می‌توانند روی پای خود بایستند و برای ملت خود و کشورهای جهان موثر باشند. نظام سلطه با همه توطئه‌ها نمی‌تواند کشورهای مصمم و دولت‌های مستقل را از رسیدن به توسعه و پیشرفت اقتصادی باز دارد.

وی گفت: قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست. در کنار تولید قدرت نظامی یک کشور با قدرت تولید و اقتصاد و توانایی صادراتی هم نیرومند می‌شود. امروز صادرکنندگان و تولیدکنندگان ما در جایگاه تولید قدرت برای ایران قرار دارند.

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی (ایران اکسپو ۲۰۲۴) در روزهای ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

این نمایشگاه به‌طور ویژه بر ۶ حوزه شامل «صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات»، «صنعت»، «فرش دستباف، صنایع دستی و گردشگری»، «دارو و تجهیزات پزشکی، تجهیزات آزمایشگاهی و محصولات شیمیایی»، «صنعت ساختمان و خدمات فنی - مهندسی» و «گروه پتروشیمی» متمرکز است.

ادامه دارد ...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مشارکت دهه هشتادی‌ها در مدیریت شهری استمرار اندیشه بنیانگذار انقلاب است
  • نخستین سمپوزیوم تکنولوژی درطراحی و بازطراحی برگزار شد
  • ترکیه در صدد ساخت نخستین ناو هواپیمابر بومی
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • کرونوس؛ نخستین زیردریایی رادارگریز جهان با قابلیت چرخش 180 درجه در سرعت کامل(+فیلم و عکس)
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
  • رئیسی: ایران پیشرفته و فناور می‌تواند برای جهان نوآوری داشته باشد
  • ایران رتبه ۱۷ هوش مصنوعی را در جهان دارد
  • روز پرکار اورژانس در ورزشگاه یادگار امام تبریز