Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-28@09:22:55 GMT

میراثی از «سعدی هند» در ایران+ عکس

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۳۳۰۱۸

میراثی از «سعدی هند» در ایران+ عکس

نسخه خطی از دیوان امیرخسرو دهلوی شاعر پارسی‌گوی هندی، با قدمت ۵۶۰ ساله در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نگهداری می‌شود. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، حمزه مرادی‌ بهرام، یکی از فهرست‌نویسان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، در توضیح نسخه خطی دیوان امیرخسرو دهلوی که در کتابخانه ملی نگهداری می‌شود، گفت: یکی از قدیمی‌ترین دیوان امیرخسرو دهلوی شاعر پارسی‌گوی هندی در کتابخانه ملی ایران موجود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این نسخه به شماره بازیابی 15775 در کتابخانه نگهداری می‌شود. این نسخه متعلق به عصر تیموری است که در سال 880 قمری به خط غیاث‌الدین بن ولی قاسمی کتابت شده است.

مرادی‌ بهرام گفت: این نسخه قدیمی دیوان، نخستین دفتر از پنج دیوان امیر خسرو دهلوی است که حدود 14 هزار بیت است. دهلوی در این دیوان مجموعه اشعار خود از 12 تا 20 سالگی را گرد آورده است و به همین دلیل نام «تحفة الصغر» را بر آن گذاشته است. این دیوان شامل غزلیات، قصاید به ترتیب حروف تهجی آخر قوافی و رباعیات است.

وی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های این نسخه خطی وجود رباعیات خیام به خط نستعلیق خوش در حاشیه دیوان (حاشیه برگ‌های 327 تا 351) بر روی کاغذ دولت‌آبادی است. تعداد کل این رباعیات 233 بیت است و در هر صفحه پنج رباعی آمده است.

فهرست‌نویس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خاطرنشان کرد: ابتدای کتاب با این رباعی آغاز شده است:

«ای سوخته سوخته سوختنی
وی آتش دوزخ از تو افروختنی 
تا کی گویی که بر عمر رحمت کن 
حق را تو کجای رحمت آموختنی»

و با این رباعی به اتمام رسیده است:

«ای کاش که جای آرمیدن بودی
یا این ره را به سر رسیدن بودی
ای کاش از پی صد هزار سال از دل خاک
چون سبزه امید بر دمیدن بودی»

اهدای مجموعه اسناد حمیدرضا حاجی‌ بابایی به کتابخانه ملی+ عکسآخرین وضعیت فعالیت تالارهای کتابخانه ملی اعلام شدبازگشایی تالارهای تخصصی کتابخانه ملی

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کتاب سعدی کتابخانه ملی کتاب سعدی کتابخانه ملی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۳۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مایملک قانونی سرخابی‌ها؛ دو ورزشگاه و یک ساختمان اداری

به گزارش خبرنگار مهر، علی رغبتی در مورد مایملک و دارایی هر یک از باشگاه های پرسپولیس و استقلال گفت: هر یک از این باشگاه ها دو دو ورزشگاه و یک ساختمان اداری دارند.

وی ادامه داد: باشگاه پرسپولیس ورزشگاه های درفشی فر و شهدای گمنام را در اختیار دارد. اسناد مالکیت این وزشگاه های در سال های گذشته توسط سازمان ثبت اسناد صادر شده است. بر اساس مصوبه هیات دولت در اختیار باشگاه ها قرار داده شده است.

مشاور وزیر ورزش در امور قهرمانی با اشاره به بحث معارضین خاطرنشان کرد: قوه قضاییه در این مورد مستقل است و مرجع تصمیم گیری نهایی است. طبق اخرین آرایی که به سازمان ثبت صادر شده، هر دو ورزشگاه در اختیار پرسپولیس است. به همین منظور دو ورزشگاه هم باشگاه استقلال در اختیار دارد. کمپ مرحوم حجازی و مرغوبکار ورزشگاه هایی هستند که متعلق به استقلال می باشند.

رغبتی دو ورزشگاه با یادآوری اینکه ورزشگاه های شهید کاظمی و امام رضا (ع) نیز در اختیار سرخابی ها هستند، تصریح کرد: این دو ورزشگاه متعلق به اداره کل ورزش و جوانان استان تهران است اما با قرارداد طویل مدت دراختیار دو باشگاه قرار داده شده است. مالکیت با اداره کل است اما بهره بردار این دو باشگاه تهرانی هستند و محل تمرین تیم های بزرگسالان شان به حساب می آید.

وی تاکید کرد: البته در مورد پرسپولیس و ساختمان اداری یک بحثی میان فدراسیون فوتبال و باشگاه و شصتا وجود دارد اما به طور کل بر حسب قوانین کشور و اسناد سازمان ثبت اسنتادی مشخص است که هر یک از باشگاه ها مالک کدام ورزشگاه ها هستند.

مشاور وزیر ورزش گفت: پرسپولیس مکان های تجاری دیگری هم دارد اما در کش و قوس مسائل قضایی است مثلا در چیذر و ایرانشهر ساختمان اداری دارد. همیشه راجع به اینها بحث بوده است. امیدوارم مالکین جدید بتوانند تکلیف شان را مشخص کرده و به اموال باشگاه اصافه شود.

کد خبر 6089029

دیگر خبرها

  • ترکیه خواستار تشکیل پرونده دیوان کیفری بین‌المللی علیه اسرائیل شد
  • جریان حکمت عراق ۲هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرد
  • اولین اثر آذرنگاری ایران رونمایی شد
  • دست درازی صهیونیست‌ها به گنجینه ایران
  • حذف مراجعه به دفترخانه‌ها جهت شروع فرآیند اخذ سند کاداستری
  • حفظ فرهنگ وهویت هر ملت مستلزم نگهداری اسناد هویت دار
  • مایملک قانونی سرخابی‌ها؛ دو ورزشگاه و یک ساختمان اداری
  • نگهداری ۴۲هزار نسخه خطی در سازمان اسناد وکتابخانه ملی کشور
  • دسترسی به ۲۵۰ هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت (ع) آستان قدس رضوی
  • نمایشگاه «در ستایش سعدی» به موزه خوشنویسی ایران می‌آید