Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، جهاد دانشگاهی یک نهاد فرهنگی، پژوهشی و آموزشی عمومی و غیردولتی در کشور بوده که طی سال‌های اخیر فعالیت‌های چشم‌گیری در بخش تولید محصولات فناورانه و علوم پزشکی دارد.

پژوهشکده رویان و ابن‌سینا دو مرکز بزرگ جهاد دانشگاهی در کشور هستند و علاوه بر این دو مرکز بزرگ، جهاد دانشگاه در هشت استان کشور نیز فعالیت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از فعالیت‌های جهاد دانشگاهی در حوزه سرطان بوده و به اذعان گزارش‌های مسؤولان جهاد دانشگاهی، در سال ۹۸ بیش از ۱۰۰ هزار زن برای درمان به مراکز زیرمجموعه جهاد دانشگاهی مراجعه کرده‌اند.

صبح امروز نشست مشترک مسؤولان جهاد دانشگاهی و دانشگاه علوم پزشکی گیلان به جهت آغاز همکاری این دو دانشگاه در جهت فراهم کردن زیرساخت‌ها و انتقال فناورانه دانش در درمان پیشرفته سرطان‌ها برگزار شد.

عزم راسخ علوم پزشکی گیلان برای طرح‌های دانش‌بنیان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این نشست با ابراز خرسندی از اعلام آمادگی جهاد دانشگاهی در ارائه خدمات پژوهشی و درمانی در استان، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی گیلان همه امکانات سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و همچنین نیروی انسانی را مشروط به اینکه خدمات ارائه‌شده به مردم صرفاً دولتی باشد را فراهم می‌کند.

ارسلان سالاری با اشاره به ظرفیت مطلوب جهاد دانشگاهی در پژوهش‌ها و درمان بیماران خاص و سرطانی، افزود: بسیاری از خدمات پژوهشکده‌های جهاد دانشگاهی در مراکز دولتی گیلان ارائه می‌شود و مصداق آن درمان سالانه یک هزار بیمار نابارور در استان است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تأکید بر تعیین اولویت‌ها در همکاری مشترک با جهاد دانشگاهی، گفت: جهاد دانشگاهی می‌تواند در حوزه سلول درمانی، ترمیم زخم و ساخت تجهیزات پزشکی که اکنون مجبور به واردات آن‌ها از خارج هستیم، به سیستم دولتی کمک کند.

سالاری همچنین از آمادگی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ساخت و بهره‌برداری مشترک از پروژه‌های عام‌المنفعه حوزه درمان با مشارکت جهاد دانشگاهی خبر داد.

وی با تأکید بر اینکه خدمات جهاد دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی گیلان باید به‌صورت رایگان در اختیار مردم قرار بگیرد، افزود: مراکز تحقیقاتی زیادی در دانشگاه علوم پزشکی گیلان وجود دارد که می‌توان از ظرفیت این مراکز نیز در درمان استفاده کرد.

مجلس نگاه ویژه به جهاد دانشگاهی خواهد داشت

نماینده مردم رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به هدف تشکیل نهادهای انقلابی به جهت حفظ و تسریع در خدمات به مردم، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی همچون سپاه و بسیج یک مجموعه انقلابی است و مقام معظم رهبری شخصاً چندین بار در پژوهشکده‌های آن ازجمله رویان حضور پیداکرده است.

جبار کوچکی نژاد با اشاره به نگاه ویژه نظام به توسعه علوم فناورانه در جهت خدمت به مردم، افزود: رهبر معظم انقلاب از صندوق توسعه ملی اجازه برداشت سهم مشخصی از منابع را به جهاد دانشگاهی داده و این نشان از اهمیت بالای کار در این نهاد می‌دهد.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به فعالیت یک پژوهشکده زیست‌محیطی جهاد دانشگاهی در گیلان، بیان کرد: جهاد دانشگاهی باید در گیلان بیشتر فعالیت کند و ما نیز متعهد می‌شویم سهم قابل‌توجهی برای این مجموعه در بودجه ۱۴۰۱ لحاظ کنیم.

تلاش جهاد دانشگاهی برای رفع شکاف علم و خدمت

رئیس پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی (مرکز تحقیقات سرطان پستان) نیز در این نشست با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی در تلاش است تا شکاف بین علوم و خدمات را پر کند، اظهار کرد: مراکز جهاد دانشگاهی با بهره‌گیری از ظرفیت پزشکان متخصص و همچنین مهندسی پزشکی در تلاش است تا با تولید محصول فناورانه و درمان محور به مردم خدمت کند.

رامین صرامی فروشانی با اشاره به ظرفیت بی‌نظیر جهاد دانشگاهی در درمان و تولید محصولات فناورانه و نوآورانه، افزود: جهاد دانشگاهی ابزارهای موردنیاز در درمان بسیاری از بیماری‌ها ازجمله سرطان‌ها را ساخته و در حال تولید است.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان پستان با اذعان به اینکه جهاد دانشگاهی در درمان سرطان و بیماری‌های صعب‌العلاج پیشگام بوده و آینده‌ای روشن را در این مسیر ترسیم کرده، گفت: جهاد دانشگاهی چندین پروژه در کشور برای درمان سرطان بافت سخت، سرطان‌های خونی و یا در درمان بیماری کووید 19 در دست اقدام دارد و در حال فعالیت است.

صرامی با بیان اینکه حلقه مفقوده بین دانش و خدمات تخصصی در درمان را باید با تلاش مضاعف پر کرد، افزود: یقیناً با همکاری و هم‌افزایی دو مجموعه جهاد دانشگاهی و دانشگاه علوم پزشکی گیلان یقیناً پیشرفت خوبی درزمینهٔ درمان بیماران سرطانی خواهیم داشت.

گیلان در سرطان رتبه‌های نخست تا سوم را ندارد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این نشست با اشاره به وضعیت شیوع بیماری‌ها در گیلان ازجمله سرطان، اظهار کرد: برخلاف آنچه گفته می‌شود، گیلان در سرطان رتبه‌های نخست تا سوم را نداشته بلکه در برخی از بیماری‌های سرطانی در ردیف چهارم و حتی بالاتر هستیم.

آبتین حیدرزاده درمان ناباروری را یکی از پنج برنامه با اولویت در دانشگاه علوم پزشکی گیلان در راستای صیانت از جمعیت برشمرد و از اهتمام ویژه این دانشگاه در تحقق این مهم خبر داد.

وزارت بهداشت و جهاد دانشگاهی همسو در ارائه خدمات فناورانه

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این نشست با بیان اینکه این دانشگاه در مرحله گذار قرار دارد و در تولید پژوهش موفق عمل کرده، اظهار کرد: امروزه در نظام تحقیقات کشور دانش و پژوهش باید فناورانه و در راستای حل مشکلات مردم باشد.

محمدرضا نقی پور همچنین از اینکه وزارت بهداشت و جهاد دانشگاهی در ارائه خدمات درمانی فناورانه در یک‌جهت درحرکت هستند ابراز امیدواری کرد و همکاری‌های مشترک در این رابطه را مثمر ثمر برشمرد.

گیلان از استان‌های با فراوانی بالا در ناباروری است

زیبا ظهیری، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این نشست با بیان اینکه گیلان از استان‌های با فراوانی بالا در ناباروری است، اظهار کرد: احداث و راه‌اندازی سانتر درمان ناباروری در گیلان پیوسته یک نیاز مبرم در دانشگاه علوم پزشکی گیلان به شمار می‌رود.

جراح و متخصص زنان فلوشیب IVF و نازایی با اشاره به درمان بالای زوج‌های نابارور در گیلان، گفت: گیلان از معدود استان‌ها در درمان ناباروری کشور به شمار می‌رود هرچند وسعت ناباروری در این استان زیاد است.

انتهای پیام/۸۴۰۰۷

منبع: فارس

کلیدواژه: علوم پزشکی گیلان جهاد دانشگاهی گیلان درمان سرطان سرطان دکتر حیدرزاده دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این نشست جهاد دانشگاهی جهاد دانشگاه بیماری ها سرطان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۵۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز

ایسنا/خوزستان رئیس مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه محققان مرکز اهواز در حال تحقیق و پژوهش روی درمان سرطان ریه با استفاده از نانوذرات و لیرز مادون قرمز هستند، گفت: این کار مشترک با گروه‌های فیزیک، شیمی، ژنتیک دانشگاه شهید چمران اهواز و برخی محققان و داروسازان خارج از کشور در حال انجام است.

محمد صباییان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به فعالیت‌های شاخص مرکز لیزر دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهارکرد: مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای غرب کشور در سال ۹۹ آغاز به کار کرد؛ این مرکز روی لیزرهای پالسی کوتاه و فوق کوتاه یعنی لیزرهای نانوثانیه و فمتوثانیه کارهای تحقیقاتی و پژوهشی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: لیزر در بخش‌های مختلفی از جمله صنایع، کشاورزی، پزشکی، داروسازی و... کاربردهای فراوان و متنوعی دارد. پلاسما نیز در شیمی و زیست‌شناسی کاربرد دارد.

رئیس مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه مرکز روی تصویربرداری فراطیفی کار می‌شود که در صنایع غذایی کاربرد دارد، گفت: یکی از مهمترین کاربردهای لیزر و اپتیک در پزشکی، دندانپزشکی، زیست‌شناسی و کشاورزی است و محققان و دانشجویان این مرکز نیز در حال فعالیت در این بخش‌ها هستند.

وی با اشاره به طرح‌های تحقیقاتی نو در این مرکز عنوان کرد: برخی از کارهای تحقیقاتی این مرکز در فناوری بسیار بالا اجرا می‌شوند به عنوان مثال محققان مرکز اهواز در حال تحقیق و پژوهش روی درمان سرطان ریه با استفاده از نانوذرات و لیرز مادون قرمز هستند. این کار مشترک با گروه‌های فیزیک، شیمی، ژنتیک دانشگاه شهید چمران اهواز و برخی محققان و داروسازان خارج از کشور در حال انجام است و در فاز تحقیقاتی است.

صباییان گفت: برای تولید غشاء تصفیه‌خانه‌ها نیز از پلاسما در پلیمر استفاده می‌شود. از این غشاء در تصفیه‌خانه‌ها، برای تصفیه آب استفاده می‌شود. این طرح نیز در فاز پژوهشی و تحقیقاتی قرار دارد.

وی افزود: دستگاه و سامانه لیدار نیز در مرکز اهواز طراحی شده است؛ این سامانه ذرات گرد و غبار را آشکارسازی می‌کند که این فرآیند با استفاده از لیزرهای پالسی کوتاه انجام می‌شود. این سامانه وجود ذرات گرد و غبار در هوا را به صورت دقیق تشخیص می‌دهد.

رئیس مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در بخش فیزیک اتمی و مولکولی نیز چندین پژوهش در دست اجرا هستند که عموما سطح بالا و در مرحله تئوری هستند. این بخش، برهم‌کنشی لیزر، اتم‌ها و مولکول‌ها را مورد مطالعه قرار داده است. در طرحی دیگر نیز از لیزر برای تسریع در جوانه‌زنی بذر استفاده شد.

وی عنوان کرد: طراحی و ساخت سنسورهای گازی با استفاده از لیزر نیز از دیگر فعالیت‌های موفق در مرکز تحقیقات اهواز بود که خوشبختانه به ثمر رسیده است. این طرح در صنعت پتروشیمی مورد استفاده قرار گرفت. در این طرح، از لیزر برای تشخیص وجود گاز استفاده می‌شود. اسپکترومتر نیز که دستگاه طیف‌سنج است و برای اندازه‌گیری تغییرات یک مشخصه فیزیکی در یک محدوده مورد استفاده قرار می‌گیرد، برای یک شرکت دانش بنیان ساخته شد.

صباییان گفت: علاوه بر این، مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای اهواز با مراکز علمی مهم و معتبری همچون بنیاد ملی علم ایران، ستاد ملی کوانتوم و اپتیک و ستاد ملی نانو ارتباطات علمی و پژوهشی دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اجتماع کادر درمان در حمایت از جنبش دانشجویان آمریکایی
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • استفاده از توان جهاد دانشگاهی زنجان برای خدمت به جوانان ضروری است
  • آزمون غربالگری درون دانشگاهی المپیاد علمی دانشجویی وزارت بهداشت در دانشگاه آزاد برگزار شد
  • آغاز درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در خراسان شمالی
  • اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران
  • انتشار کتاب «ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری» در چهارمحال و بختیاری
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه دانشگاه آزاد با دانشگاه باهنر و علوم پزشکی کرمان
  • تفاهم‌نامه همکاری مشترک صندوق حمایت از صنایع پیشرفته و صندوق ضمانت صادرات امضا شد
  • تعطیلی مرکز غیرمجاز طب سنتی در قم