Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@02:26:13 GMT

غائله دلتا و افزایش دوباره سرعت مرگ

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۴۰۰۶۹

غائله دلتا و افزایش دوباره سرعت مرگ

ویروس دلتا (نوع جهش یافته هندی کرونا) در جای جای کشور پیدا شده، ویروسی که قدرت سرایتش ۶۰ درصد از نوع آلفا (ویروس جهش یافته انگلیسی) بالاتر است و می تواند به سرعت گسترش یافته و غالب شود...

به گزارش ایسنا، تاکنون ۱۸۳ میلیون و ۸۵۵ هزار و ۳۲۸ نفر در جهان به کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۱۶۸ میلیون و ۲۷۸ هزار و ۹۱۷ نفر بهبود یافته‌اند و سه میلیون و ۹۸۰ هزار و ۱۷۳ نفر جان باخته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ایران نیز تاکنون مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۲۵۴ هزار و ۸۱۸ نفر رسیده است. دو میلیون و ۹۲۶ هزار و ۲۶۶ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند و متاسفانه مجموع جان باختگان این بیماری در کشورمان به ۸۴ هزار و ۷۹۲ نفر رسیده است.

همچنین بنابر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، در کشورمان تا کنون ۴ میلیون و ۴۶۳ هزار و ۵۶۵ نفر دُز اول واکسن کرونا و یک میلیون و ۹۸۸ هزار و ۳۸۰ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۶ میلیون و ۴۵۱ هزار و ۹۴۵ دُز رسید.

وضعیت کرونا در کشور در آستانه پنجمین پیک

در عین حال در حال حاضر شاهد شیوع کرونای دلتا یا همان گونه هندی کرونا در برخی کشورها از جمله ایران هستیم، گونه‌ای که ابتدا در برخی استان‌های جنوبی کشور شناسایی شد و اکنون در حال گسترش به سایر مناطق کشور است؛ گونه‌ای که طبق گفته متخصصان ویروس‌شناسی قدرت سرایتش ۶۰ درصد از کرونای انگلیسی بالاتر بوده و میزان بستری ناشی از آن نیز دو برابر کرونای آلفا یا همان انگلیسی است.

خطر کرونای دلتا در تمام مناطق کشور

بر همین اساس هم وزارت بهداشتی‌ها اعلام کرده‌اند که ویروس دلتا در جای جای کشور پیدا شده و  با توجه به اینکه قدرت سرایت این ویروس بسیار بالاست، می‌تواند میزان همه‌گیری، بستری و ابتلا را بیشتر کند. این در حالیست که متاسفانه میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور کمتر از ۷۰ درصد است که عدد پایینی محسوب شده و گفته می‌شود که اگر بخواهیم پروتکل ها اثرگذار باشند، باید میزان رعایت به بالای ۸۵ درصد برسد.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، در عین حال باید توجه کرد که طبق نقشه زیر استان های بنفش تیره با ۴۷ تا ۵۶ درصد، کمترین میزان رعایت پروتکل های بهداشتی را داشته که استان هایی مانند آذربایجان غربی و سیستان و بلوچستان را شامل می شود. همچنین استان های سفید با ۷۴ تا ۸۲ درصد بیشترین میزان رعایت پروتکل های بهداشتی را به خود اختصاص داده اند که شامل استان های تهران، قزوین، زنجان، اردبیل، سمنان، یزد، خراسان جنوبی و فارس است.

در عین حال بر اساس اعلام دکتر علیرضا رییسی- سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، در حال حاضر بیش از نیمی از استان‌های کشور درگیر کرونا هستند. البته برخی استان‌ها در ابتدای درگیری قرار دارند که اگر خوب رعایت کنند، می‌توانند بیماری را مهار کنند، اما اگر سهل‌انگاری شود، بیماری می‌تواند کل استان را درگیر کند.

شهرهای قرمز

در مجموع طبق آخرین رنگ بندی اعلام شده، در حال حاضر  ۹۲ شهر در کشور در وضعیت قرمز، ۱۸۳ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۷۳ شهر هم در وضعیت زرد قرار دارند.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، شیوع سویه‌های جدید ویروس و کاهش سطح مراقبت‌های بهداشتی باعث آغاز خیز پنجم کرونا در کشور شده است. حضور در مراکز پرازدحام، صرف غذا در رستوران ها و تالارهای سرپوشیده و سفر با وسایل نقلیه عمومی که تعویض هوای مناسبی ندارد، از جدی ترین عوامل انتقال بیماری است.

در حال حاضر شهر اردستان در استان اصفهان، شهر مهران در استان ایلام، شهرهای تنگستان، جم، دشتی، دیلم، عسلویه و گناوه در استان بوشهر، شهرهای اسلامشهر، بهارستان، پاکدشت، پردیس، تهران، دماوند، ری، شمیرانات، فیروزکوه، قرچک، ورامین در استان تهران، نهبندان در استان خراسان جنوبی،  شهرهای اسفراین، بجنورد در استان خراسان شمالی،  شهرهای امیدیه، اندیمشک در استان استان خوزستان، شهرهای ایرانشهر، بمپور، خاش، زابل، زاهدان، زهک، سراوان، سرباز، میرجاوه، نیک شهر در استان سیستان و بلوچستان، شهرهای جهرم، خنج، داراب، زرین دشت، قیر و کارزین، کازرون، کوار، گراش، لارستان، لامرد در استان فارس، شهرهای دهگلان در استان کردستان، شهرهای ارزوئیه، بم، جیرفت، رابر، رفسنجان، رودبار جنوب، ریگان، سیرجان، عنبرآباد، فاریاب، فهرج، قلعه گنج، کرمان، کهنوج، منوجان، نرماشیر در استان کرمان، گیلانغرب در استان کرمانشاه، گچساران در استان کهگیلویه و بویر احمد، شهرهای آزادشهر، علی آباد، گنبد کاووس، مینودشت در استان گلستان، شهر آستارا در استان گیلان، پلدختر، خرم آباد در استان لرستان، شهرهای آمل، چالوس، قائم شهر، محمودآباد در استان مازندران، خمین در استان مرکزی، بستک، بندر لنگه، بندرعباس، پارسیان، حاجی آباد، خمیر، رودان، سیریک، قشم، کیش، میناب در استان هرمزگان و شهرهای اردکان، تفت، خاتم، مهریز، میبد، یزد در استان یزد در وضعیت قرمز قرار دارند.

باید توجه کرد که تعداد موارد بستری جدید در کشور از چهارم تا دهم تیر ماه ۱۴۰۰، ۹۳۲۶ مورد بوده است. همچنین تعداد موارد سرپایی مثبت شناسایی شده در کشور طی این مدت ۶۹۴۴۰ مورد بوده است و تعداد موارد فوتی جدید در این بازه زمانی، ۹۱۶ نفر بوده است.

افزایش بیش از ۷ درصدی فوتی ها در کشور در هفته اخیر نسبت به هفته ماقبل

بنابراعلام وزارت بهداشت، طی هفته اخیر (چهارم تا دهم تیرماه ۱۴۰۰ مقارن با هفته ۷۱ اپیدمی در کشور) شاهد افزایش ۱۱ درصدی در تعداد موارد بستری،  افزایش ۷.۲ درصدی در تعداد بیماران فوت شده و  افزایش ۱۳.۲ درصدی در تعداد موارد مثبت سرپایی نسبت به هفته ماقبل بوده‌ایم.

شرایط کرونا در ۱۵ استان با روند صعودی 

تهران

در تهران نیز تعداد موارد بستری در هفته اخیر ۲۱۰۱ مورد، تعداد موارد سرپایی مثبت شناسایی شده ۷۵۹۸ مورد و تعداد فوتی‌ها در هفته اخیر ۱۷۰ نفر بوده است.

بر این اساس در تهران هم در هفته اخیر  افزایش ۳۱ درصدی در تعداد موارد بستری مثبت، افزایش ۴۱ درصدی در تعداد بیماران فوت شده و  افزایش ۲۷ درصدی در موارد سرپایی مثبت را نسبت به هفته ماقبل شاهد بوده‌ایم.

همچنین در استان تهران در هفته اخیر موارد بستری و موارد فوت افزایش بارز یافته است. بروز موارد بستری و مرگ و میر از متوسط کشور بیشتر است.

البرز

روند بستری استان در هفته اخیر افزایش، اما فوت کاهش داشته است. بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر از متوسط کشوری بیشتر است.

ایلام

در استان ایلام، تداوم روند افزایش بستری برای سومین هفته متوالی و افزایش موارد فوت استان مشاهده می‌شود. در این هفته میزان بروز موارد بستری از متوسط کشور بیشتر و میزان مرگ و میر از متوسط کشور کمتر است.

کرمان

در هفته اخیر افزایش بارز موارد بستری برای سومین هفته متوالی و افزایش موارد فوت مشاهده می‌شود. بروز موارد بستری همچنان از متوسط کشوری بیشتر است و مرگ و میر ضمن صعود، از حد متوسط کشوری فاصله بیشتری گرفته است.

یزد

در هفته اخیر روند افزایش موارد بستری استان، برای پنجمین هفته متوالی تداوم یافته و در این هفته افزایش بارز دیده می‌شود و فوت نیز افزایش یافته است. میزان موارد بستری و میزان مرگ و میر استان از حد متوسط کشور فاصله بیشتری گرفته است.

هرمزگان

موارد بستری استان مجددا افزایش بارز یافته است، اما موارد فوت اندکی کاهش یافته است. بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر با فاصله زیادی از متوسط کشوری بیشتر است؛ حدود دو برابر متوسط کشور.

بوشهر

موارد بستری در استان مجددا افزایش یافته، اما فوت کاهش یافته است. میزان بروز موارد بستری از متوسط کشور بیشتر و میزان مرگ و میر هم همچنان از متوسط کشور بیشتر است.

خوزستان

موارد بستری در استان در این هفته کاهش یافته، اما میزان فوت افزایش یافته است. بروز موارد بستری و مرگ و میر همچنان از متوسط کشوری بالاتر است.

خراسان شمالی

در هفته اخیر روند بستری افزایش، اما فوت کاهش یافته است. میزان بروز و میزان مرگ و میر استان از متوسط کشوری بالاتر است.

مازندران

در هفته اخیر روند بستری افزایش بارز و فوت نیز افزایش داشته است. میزان بروز موارد بستری به متوسط کشور صعود کرده، اما میزان مرگ و میر استان از متوسط کشور کمتر است.

سیستان و بلوچستان

در هفته اخیر روند افزایش موارد بستری و فوت تداوم یافته است. بروز موارد بستری اندکی از متوسط کشور کمتر شده، اما مورتالیتی استان از متوسط کشور فاصله بیشتری گرفته و به رتبه اول کشور صعود کرده است.

لرستان

موارد بستری و فوت استان در این هفته افزایش یافته است. بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر استان از متوسط کشور کمتر است.

گلستان

روند بستری در هفته اخیر برای چهارمین هفته متوالی افزایش یافته و فوت نیز افزایش یافته است. هنوز مورتالیتی و میزان بروز بستری استان از متوسط کشور کمتر است.

فارس

در این هفته تداوم افزایش موارد بستری برای سومین هفته دیده شده و موارد فوت استان نیز افزایش یافته است. میزان بروز موارد بستری از متوسط کشور کمتر است، اما میزان مورتالیتی به متوسط کشور صعود کرده است.

گیلان

روند بستری و فوت استان در هفته اخیر افزایش یافته است. بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر از متوسط کشور کمتر است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس همه باهم علیه کرونا کرونای دلتا خیز پنجم کرونا واکسن کرونا کرونا در سیستان و بلوچستان بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر میزان مرگ و میر استان میزان بروز موارد بستری مرگ و میر از متوسط کشور متوسط کشور کمتر استان از متوسط کشور متوسط کشور بیشتر تعداد موارد بستری هفته اخیر روند افزایش یافته متوسط کشوری درصدی در تعداد وزارت بهداشت افزایش موارد میزان رعایت هفته متوالی افزایش بارز بستری استان حال حاضر روند بستری نیز افزایش کاهش یافته فوت استان موارد فوت استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۰۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ایران در تشخیص مالاریا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم راستا با نهضت مبارزه جهانی با مالاریا موفق شده است طی ۴ سال از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ گزارش صفر موارد بومی مالاریا را در کشور گزارش کندکه نشان دهنده پیشرفت قابل توجه برنامه کنترل مالاریا بعد از ۶ دهه مبارزه با بیماری در کشور است.

حسین فرشیدی افزود: این پیشرفت ایران در کنترل مالاریا با توجه به تحریم‌های فلج کننده، محدودیت‌های دسترسی به اقلام مورد نیاز بهداشتی بین المللی و شیوع کووید ۱۹ به دست آمده است که بدون حمایت سازمان بهداشت جهانی و کمک‌های فنی این سازمان، دستیابی به این موفقیت میسر نبود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در کنار کمک های سازمان بهداشت جهانی، تلاش به ویژه در دانشگاه‌های علوم پزشکی جنوب و جنوب شرقی کشور؛ استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بخش جنوبی استان کرمان یعنی محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، موجب شد که ایران در کنار کشور  آلوده‌ای مثل پاکستان با تخمین بیش از دو میلیون مورد سالیانه مالاریا، چنین دستاورد بزرگی داشته باشد.

حسین فرشیدی افزود: باید به این نکته توجه داشت که ایران کشوری پهناور و بزرگ و قابل قیاس با کشور‌هایی نظیر امارات و مراکش که در سال‌های گذشته و دو کشور آذربایجان و تاجیکستان که سال پیش گواهی حذف مالاریا را دریافت کرده اند، نیست. ایران بیش از ۸۰ میلیون جمعیت دارد و در جوار کشور‌هایی مانند پاکستان و افغانستان قرار دارد که آمار بیماری مالاریا در آن‌ها بیش از خیلی از کشور‌های منطقه است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: یکی از دستاورد‌های  ایران، گسترش نظام تشخیص آزمایشگاهی مالاریا به ویژه سطح تشخیص میکروسکوپی است در حدی که در مدیترانه شرقی به زعم همه کارشناسان بین المللی ایران در این زمینه پیشتاز است.

دکتر فرشیدی افزود: در دو سال گذشته بعد از حدود  ۱۰ سال کاهش موارد مالاریا، افزایش مواردی را شاهد بودیم که موارد وارده از مرز‌های جنوب و جنوب شرقی کشور و بیشتر از کشور پاکستان بود، این افراد همگی مسافرت‌های مرزی به مناطق سیستان بلوچستان به ویژه شهر‌های سرباز، چابهار و سراوان داشتند.

به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت ؛ پارسال  پرونده موارد مالاریای کشور با حدود ده هزار مورد بیماری بسته شد که همه این موارد از ملیت ایرانی، افغان یا پاکستانی وارده از خارج از کشور بودند ؛ ایرانی‌هایی که این بیماری را گرفته اند به دلیل شغل حمل سوخت قاچاق در مرز‌های جنوب شرقی یا حسب ضرورت‌های شغلی دیگر در مناطق صفر مرزی مشغول به خدمت بودند یا به آنسوی مرز‌های شرقی کشور تردد داشته اند.

دیگر خبرها

  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • کابینه نتانیاهو هزینه زیادی را به ما تحمیل کرد/ طبقه متوسط در حال نابودی
  • افتتاح مرکز خدمات سرمایه گذاری قم هفته آینده با حضور رئیس جمهور
  • سرعت رسیدگی به شکایات کارگری در کرمان بیش از ۲ برابر شده است
  • ضرورت کاهش سرعت متوسط سالانه خودروها/ مقوله آموزرش در رسانه‌ها پررنگ‌تر شود
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • پیشرفت ایران در تشخیص مالاریا
  • متوسط طول عمر پستانداران چقدر است؟ (+ اینفوگرافی)