Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

 

سولانا بلاکچینی است که با هدف رفع مشکل مقیاس پذیری وارد بازار ارزهای دیجیتال شد. پلتفرم سولانا با استفاده از الگوریتم خاص خود، قادر است تا هزاران تراکنش را در ثانیه به انجام برساند. در این میان کاربران با استفاده از ارز دیجیتال SOL به عنوان ابزاری برای پرداخت تراکنش‌ها، می‎توانند در این شبکه فعالیت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارت دیگر، رمزارز SOL، ارز دیجیتال بومی بلاکچین سولانا محسوب می‎شود.

در مورد تکنولوژی بلاکچین، مقیاس پذیری یکی از بزرگترین مشکلات به شمار می‎رود. از آنجایی که استفاده از بلاکچین روز به روز در حال گسترش است و هرروزه کمپانی‌های بزرگ دنیا، این فناوری را با کسب و کار خود ادغام می‎کنند، مشکل مقیاس پذیری و یا همان سرعت انجام معاملات در ثانیه، به یکی از چالش‌های شبکه‌های بلاکچینی تبدیل شده است. در همین راستا بلاکچین سولانا قصد دارد تا با هدف قرار دادن این مشکل، بدون به چالش کشیدن مسائل امنیتی و عدم تمرکز شبکه، مقیاس پذیری را به بهترین نحو ارائه دهد.
تاریخچه بلاکچین سولانا
بلاکچین سولانا در سال 2017 توسط آناتولی یاکوونکو (Anatoly Yakovenko) توسعه یافت. برترین ویژگی این بلاکچین ارائه الگوریتم نوینی برای اعتبارسنجی و ثبت تراکنش‌ها است. بلاکچین‌هایی چون بیت کوین و اتریوم، با استفاده از الگوریتم‌های استخراجی POW، تراکنش‌ها را در بلوک‌ها به ثبت می‎رسانند. با این وجود که در طی الگوریتم استخراج POW، ماینرها و کاربران باید صادقانه عمل کرده تا بتوانند کسب درآمد کنند، مشکل مقیاس پذیری وجود دارد.
حال آنکه بلاکچین سولانا با ارائه الگوریتم جدیدی به نام اثبات تاریخ (POH) قادر است تا هزاران تراکنش را در ثانیه به انجام برساند.
بلاکچین سولانا چگونه کار می‎کند؟
سولانا نسل سوم بلاکچین‌های اثبات سهامی و یا همان POS است. این بلاکچین با پیاده سازی روشی نوین، به توسعه یک شبکه "بدون نیاز به اعتماد" پرداخته که تراکنش‌ها در آن با بالاترین سرعت به انجام می‎رسند. اما پیش از بررسی نحوه کارکرد آن، ابتدا باید این بلاکچین را با بسترهای نسل اول مقایسه کنیم:
مقایسه بیت کوین با سولانا
در بلاکچین بیت کوین، زمانی که درخواست یک تراکنش توسط کاربران (کیف پول‌ها) به بلاکچین ارسال می‎شود، ماینرها این تراکنش‌ها را بررسی کرده و آن ها را از نظر زمان انجام تراکنش دسته بندی می‎کنند. پس از این که تراکنش‌های هم‌زمان توسط ماینرها در یک بلوک قرار گرفتند، تمام نودهای دیگر شبکه، بلاکچین خود را آپدیت کرده و در افزودن بلوک جدید به بلاکچین بیت کوین به توافق می‎رسند. با این وجود که در چنین سیستمی هیچ فردی قادر نیست که در روند تراکنش‌ها تقلب کند، زمان انجام تراکنش‎ها تا حدودی به طول می‎انجامد. و اما سوال اینجاست که سولانا به منظور حل مشکل مقیاس پذیری چه راه حلی ارائه می‏‌دهد؟ راه حلی به نام اثبات تاریخچه (POH)
     
الگوریتم اثبات تاریخچه (POH) چیست؟
بلاکچین سولانا با استفاده از الگوریتم SHA256 هش می‎شود. در طی این پروسه، اطلاعات ورودی کد شده، و یک خروجی منحصر به فرد ایجاد می‎شود. حال سولانا با به کارگیری خروجی تراکنش، آن را به ورودی تراکنش بعدی تبدیل کرده و با این کار، یک زنجیره طولانی و مقاوم از تراکنش‌های انجام شده را تولید می‎کند. 
این ویژگی، ارائه دهنده گروهی از تراکنش‌هاست که به راحتی توسط ماینرها اعتبار سنجی شده و ماینر می‎تواند بدون نیاز به توافق با سایر ماینرها، این تراکنش‌ها را در بلوک‌های بلاکچین قرار دهند. به عبارت دیگر؛ در بلاکچین سولانا، به جای اینکه تمام تراکنش‌های شبکه، از نظر زمان انجام، دسته بندی شوند، هرکدام از تراکنش‌ها به صورت محلی برچسب زمانی می‌خورند. در چنین حالتی، دیگر نیازی به پخش تایم استمپ ها در شبکه نبوده و کارایی شبکه، در کنار امنیت و تمرکززدایی، بالا می‎رود.
اما نکته‌ای که درباره الگوریتم POH و یا همان اثبات تاریخچه باید به خاطر داشته باشید این است که POH، مانند POW و یا POS که به ترتیب اثبات کار و اثبات سهام هستند، یک الگوریتم اجماع نبوده و در مورد بلاکچین سولانا، POH با الگوریتم اثبات سهام ترکیب می‎شود.
با ترکیب روند POH با الگوریتم اثبات سهام، نودها به زمان کمتری برای اعتبار سنجی تراکنش‌ها دارند که در نتیجه آن، سرعت انجام تراکنش‌ها بالا می‎رود.
ویژگی‌های بلاکچین سولانا
براساس اطلاعات منتشر شده در وبلاگ سولانا، تیم این پروژه 8 هسته اصلی را برای بلاکچین سولانا توسعه داده اند. باتوجه به این ویژگی‌ها، انتظار می‌رود که این بلاکچین، توانایی و سرعت یک پروژه متمرکز را ارائه دهد. این ویژگی‎ها شامل موارد زیر هستند:
·الگوریتم اجماع تحمل خطای بیزانس (Tower BFT) در سولانا
این الگوریتم همان الگوریتم تحمل خطای بیزانس در بیت کوین است که توسط POH، بهبود یافته است.
·توربین (Turbin) در سولانا
عموما در بلاکچین‌های بزرگی چون بیت کوین و اتریوم، افزایش تعداد ماینرها و نودها برابر افزایش مدت زمان پخش اطلاعات در کل شبکه است. در این میان بلاکچین سولانا با ارائه روشی به نام توربین، انتشار داده‌ها در بلاکچین را سرعت می‌بخشد.
·گلف استریم (Golf Stream) در سولانا
گفته شد که بلاکچین سولانا با استفاده از الگوریتم اثبات سهام، ماینرها را به توافق می‌رساند. این بدان معنی است که به منظور تبدیل شدن به یک ماینر در شبکه سولانا، افراد ارز دیجیتال SOL را در بلاکچین استیک و یا سپرده گذاری می‎کنند. حال در مورد بلاکچین سولانا، روند تبدیل شدن به یک ماینر به گونه‌ای است که اعتبارسنجان بلوک‌های بعدی، باتوجه به میزان سهامشان توسط شبکه انتخاب می‎شوند. در این حالت، ماینرهای بلوک‌های بعدی اعتبارسنجی تراکنش‌ها را سریع تر از موعد انجام داده و سرعت انجام تراکنش‌ها نیز بالا می‌رود.
·سی لول (SeaLevel) در سولانا
سی لول در بلاکچین سولانا یک موتور پردازش تراکنش‌ است که با استفاده از GPU و SSD، تراکنش‌ها را به صورت موازی پردازش می‌کند.
·پایپ لاین (Pipeline) در سولانا
این ویژگی، وظیفه بهینه سازی اعتبارسنجی تراکنش‌ها را بر عهده دارد.
·کلود بریک (Cloudbreak) در سولانا
در شبکه‌های غیرمتمرکز و توزیع شده بلاکچینی، به منظر پیگیری اطلاعات و تراکنش‌ها از حافظه استفاده می‎شود. در نتیجه در صورت کمبود حافظه، ساز و کار سیستم به راحتی از بین می‎رود. برای حل این مشکل، بلاکچین سولانا با توسعه کلود بریک، اطلاعات بلاکچین خود را به صورت درون شبکه‎ای ذخیره می‎کند.
·بایگانی کنندگان (Archivers) در سولانا
در بلاکچین سولانا، دو دسته نود وجود دارد. اعتبار سنجان و بایگانی کنندگان. نحوه کارکرد این نودها بدین صورت است که اعتبار سنجان پس از کد کردن و تایید تراکنش‌ها، اطلاعات را به دست ذخیره کنندگان سپرده و این عمل به سرعت روند کار کمک شایانی می‎کند.
تمامی ویژگی‌های یاد شده بلاکچین سولانا را به یک شبکه بسیار پرسرعت تبدیل کرده که قادر است هر بلاک را در 400 میلی ثانیه تولید کند. برای درک این مفهوم یادآوری می‎شود که هر بلاک در شبکه بیت کوین، در مدت زمان 10 دقیقه تولید می‌شود.
چگونه ارز دیجیتال SOL را استیک کنم؟
هولدرهای توکن SOL قادرند تا ارز دیجیتال خود را با استفاده از یک کیف پول سازگار با بلاکچین سولانا، سپرده گذاری و استیک کنند. در چنین حالتی، اعتبار سنجان بخشی از پاداش خود را به سپرده گذاران ارائه می‎کنند. بدین ترتیب در طی این روند دریافت پاداش، هم نمایندگان و هم اعتبارسنجان به صورت ناخودآگاه در روند بهبود شبکه فعالیت خواهند کرد.
لازم به ذکر است که در تاریخ می سال 2021، بلاکچین سولانا دارای 900 اعتبارسنج است که این امر، سولانا را به یک شبکه کاملا غیرمتمرکز تبدیل می‌کند.
ارز دیجیتال SOL چیست؟
ارز SOL که درواقع رمزارز بومی بلاکچین سولانا است به عنوان توکن کاربردی این شبکه به کار می‎رود. کاربران قادرند تا با استفاده از ارز دیجیتال SOL، در پرداخت تراکنش‌ها و استفاده از قراردادهای هوشمند سولانا بهره‌مند شوند. گفتنی است که بلاکچین سولانا به منظور حفظ روند ضد تورمی اکوسیستم خود، از مکانسیم سوزاندن توکن استفاده می‎کند.
به علاوه مواد فوق، دارندگان توکن SOL می‎توانند به عنوان اعتبارسنج در شبکه فعالیت داشته باشند. استاندارد توکن SOL، پروتکل SPL است که به توسعه دهندگان این امکان را می‎دهد تا قراردادهای هوشمند خود را بر روی بلاکچین سولانا توسعه دهند. استاندارد SPL درست مانند ERC20 در بلاکچین اتریوم است.
کاربرد ارز دیجیتال SOL
ارز دیجیتال SOL دارای دو کاربرد اصلی است:
·پرداخت SOL برای تراکنش‌هایی مانند استفاده از قراردادهای هوشمند.
·استیک کردن و یا سپرده گذاری SOL به منظور همکاری با شبکه و کسب درآمد.
قیمت ارز دیجیتال SOL
 در زمان نگارش این مطلب، هر واحد از ارز دیجیتال SOL با قیمت 31 دلار معامله شده و این ارز در رتبه 18 کوین مارکت کپ به ثبت رسیده است.
تحلیل قیمت ارز SOL
ارز دیجیتال SOL، در ماه آوریل سال 2020، با قیمت 1 دلار وارد بازار ارزهای دیجیتال شد و مدت کمی پس از صدورش در صرافی بایننس لیست شد. هرچند که لیست شدن این ارز در بایننس، برخلاف همیشه تاثیر مثبتی به همراه نداشت و ارز SOL کمی پس از ورود به بایننس، با افت شدیدی مواجه شده و تا قیمت 60 سنت سقوط کرد. این روند نزولی تا ماه جولای سال 2020 ادامه داشت تا اینکه در اواخر ماه جولای، صرافی FTX اعلام کرد که در حال راه اندازی یک صرافی غیرمتمرکز در بلاکچین سولانا با نام Serum است. پس از نشر این خبر قیمت سولانا شروع به رشد کرده و این ارز دیجیتال بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت.
در طی بازار صعودی سال 2021، ارز دیجیتال SOL تا قیمت 55 دلار صعود کرد و پس از اصلاح بازار، این ارز در قیمت 30 تا 34 در حال نوسان است.    
کیف پول ارز دیجیتال SOL
از آنجایی که ارز دیجیتال SOL هنوز بسیار جوان است، هنوز کیف پول‌های زیادی از این ارز حمایت نکرده‌اند. با این حال به منظور نگه داری و ذخیره این ارز، گزینه‌های زیر وجود دارند:
·کیف پول SOLFlair (کیف پول رسمی سولانا)
·کیف پول Trustwallet (نرم‌افزاری)
·کیف پول Ledger Nano (سخت افزاری)
·کیف پول Trezor (سخت افزاری)
· کیف پول Keep Key (سخت افزاری)
·کیف پول Coinomi (نرم‌افزاری)
آینده ارز دیجیتال SOL
براساس نظر متخصصین بازار، پیشبینی شده است که روند قیمت ارز دیجیتال SOL از سال 2022 تا سال 2025، یک روند صعودی خواهد بود. دلیل این پیش­بینی ارائه شدن محصولات بلاکچین سولانا در این بازه زمانی است با این حال مسائل متفاوتی از جمله احساسات بازار، شرایط داخلی شبکه و جامعه ارزهای دیجیتال در روند قیمت تاثیر گذار هستند.
به طور کلی بلاکچین سولانا در حال ارائه سرویسی است که در دنیای واقعی وجود نداشته و نسخه بلاکچینی آن نیز بسیار محدود است. استفاده از الگوریتم POH توسط شبکه سولانا، یکی از دلایل رشد این ارز در بلند مدت است.
استخراج ارز دیجیتال SOL
ارز دیجیتال SOL با استفاده از الگوریتم اجماع POS وارد گردش بازار می‎شود. این امر بدان معنی است که به منظور کسب درآمد از این ارز، تنها می‎توان SOL را در شبکه سولانا استیک کرد. در نتیجه این ارز قابل استخراج نیست.   

در صورت نیاز به مشاوره و راهنمایی بیشتر، با این شماره تماس بگیرید:

021-91004243

وبسایت morbit.trade

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: بازار ارزهای دیجیتال بیت کوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۱۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت نخستین آسمان نمای دیجیتال در بروجن

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز چهارمحال وبختیاری،واحد سرپرست کانون پرورش فکری استان گفت: ساخت مرکز نجوم با توجه به ظرفیت‌های موجود در شهرستان بروجن ضروری است.
کرمی فرماندار بروجن هم گفت:یک میلیارد ریال از محل اعتبار به غیر از اعتبارات تملک دارای سرمایه برای ساخت نخستین مرکز آسمان نمای دیجیتال در شهر بروجن اختصاص می‌یابد.

دیگر خبرها

  • سقف تراکنش‌ خرید از کارت‌های بانکی افزایش یافت
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات می‌شود؟
  • آینده ارزهای دیجیتال: چگونه بلاکچین صنایع مختلف را متحول می‌کند؟
  • این حساب‌های بانکی مشمول مالیات می‌شوند/ اعلام جزییات دریافت مالیات از تراکنش‌های بانکی
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟ | نحوه شناسایی حساب های غیر تجاری
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟
  • نارضایتی کاربران از ارسال نشدن پیامک بانکی برای تراکنش‌های کمتر از ۳۰ هزار تومان
  • شرکت‌های دانش‌بنیان به رفع مشکل پرداخت بر پایه ارز در حوزه گردشگری بپردازند
  • کارت بانکی این شش بانک حذف می‌شوند
  • ساخت نخستین آسمان نمای دیجیتال در بروجن