Web Analytics Made Easy - Statcounter

اعضای انجمن قطعه‌سازان تهران با انتقاد از ساختار معیوب مدیریت صنعت خودروسازی، از طلب ۶۰ هزار میلیارد تومانی سازندگان قطعات از شرکت‌های خودروساز خبر دادند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا نجفی‌منش در یک نشست خبری که به صورت مجازی برگزار شد، با بیان اینکه در حال حاضر بدهی خودروسازان به شبکه تأمین قطعات ۶۰ هزار میلیارد تومان است، اظهار داشت: قطعه‌سازان در شرایط مناسبی قرار ندارند و در همین زمینه روز گذشته جلسه‌ای در محل استانداری تهران برگزار شد که طی آن، خواستار رفع مشکلات صنعت قطعه‌سازی شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه خودروسازان توان پرداخت به موقع مطالبات قطعه‌سازان را ندارند، افزود: در حال حاضر خودروسازان بابت تحویل هر دستگاه خودرو ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان زیان می‌بینند که با احتساب تولید یک میلیون دستگاه خودرو در سال، این زیان به بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد. این عدد در واقع رانتی است که توزیع می‌شود و زیان خودروسازان را به همراه دارد.

نجفی‌منش با بیان اینکه ما بلدیم تحریم‌ها را دور بزنیم فقط باید قیمت قطعات و مواد اولیه اصلاح شود، گفت: فردا در سازمان گسترش میز تخصصی داخلی‌سازی قطعات که مدتی متوقف بود، دوباره برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: ارزبری هر دستگاه خودرو حدود ۱۵۰۰ تا ۱۷۰۰ یورو است و در واقع ۳۷ درصد این ارزبری به مواد اولیه اختصاص دارد که در اختیار خودروسازان نیست.

وی توضیح داد: سهم قطعات الکترونیکی ۳۰ درصد است و ۳۳ درصد نیز به مجموعه قطعات و کالا‌های وارداتی اختصاص دارد که برای ایران خودرو ۵۶۰ یورو و برای سایپا ۵۰۹ یورو اعلام می‌شود.

رئیس انجمن قطعه‌سازان تهران با بیان اینکه برای کاهش ۳۰۰ یورویی ارزبری تولید هر خودرو و داخلی‌سازی آن برنامه‌ریزی شده است، گفت: اگر داخلی‌سازی قطعات به بیش از ۹۰ درصد برسد هیچ‌وقت تحریم‌ها نمی‌تواند در صنعت داخل تأثیرگذار باشد.

به گفته وی، میزان ارزبری در واردات خودرو به صورت قطعات سی‌کی‌دی ۶ تا ۸ هزار یورو و برای واردات خودروی ساخته شده ۱۰ تا ۲۰ هزار یورو است.

وی کمبود نقدینگی قطعه سازان و دولتی بودن مدیریت صنعت خودروسازی را از جمله مهمترین موانع پیش روی صنعت قطعه‌سازی عنوان کرد و گفت: در حال حاضر خودروسازان و قطعه‌سازان خارجی تمایل به همکاری با تولیدکنندگان ایرانی دارند و منتظرند تا وضعیت مذاکرات و تحریم‌ها مشخص شود.


 صنایع نظامی به قطعه‌سازی وارد نشوند


نجفی‌منش در ادامه در مورد وضعیت تولید قطعات خودرو توسط صنایع نظامی نیز گفت: ورود نظامی‌ها به صنایع غیرنظامی توجیه ندارد و اگر هر کسی کار خودش را انجام دهد، بهتر است. پولی که قرار است به صنعت نظامی داده شود اگر به قطعه‌سازان پرداخت شود، حتما آن‌ها می‌توانند تولید قطعات را در داخل انجام دهند. در صورتی که به نتیجه نرسیدند، صنایع نظامی وارد شوند.

به گفته وی، در حال حاضر قطعه‌سازان به دلیل مشکلات مالی، کمتر به توسعه تولیداتشان فکر می‌کنند در حالی که اگر این مشکل برطرف شود پتانسیل زیادی در صنعت قطعه‌سازی وجود خواهد داشت.

وی با بیان اینکه ارزش بازار قطعات خودرو در سال گذشته ۱۶۰ هزار میلیارد تومان بود و برای امسال ۲۵۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود، گفت: ۱۰۰ هزار میلیارد تومان نیز برای بازار خدمات پس از فروش پیش‌بینی می‌شود و در حال حاضر ۵۵ تا ۶۰ درصد قطعات در داخل تولید می‌شوند.


 خودروسازان حتی با تولید ۲ میلیون خودرو هم ضرر می‌دهند


به گزارش فارس، امیرحسین جلالی نایب رئیس انجمن قطعه‌سازان تهران نیز در این نشست خبری اظهار داشت: در حال حاضر قطعه‌سازان با ۵۰ درصد ظرفیت خود فعال هستند که ۷۰ درصد دلیل این مشکل به مسائل داخلی و ۳۰ درصد بقیه به تحریم‌ها و مسائل خارجی مربوط می‌شود.

وی ادامه داد: صنعت خودروسازی حتی زمانی که حدود ۲ میلیون دستگاه خودرو تولید می‌کرد نیز سودآور نبود که دلیل این موضوع به ساختار مدیریت صنعت خودرو برمی‌گردد.

وی افزود: مدیریت خودروسازی‌ها به دفعات تغییر می‌کند و افراد با دیدگاه‌های مختلف سر کار می‌آیند که فرصتی برای اجرای دیدگاه‌های خود ندارند.

جلالی با تأکید بر اینکه صنعت خودروسازی نیازمند یک تغییر بزرگ در ساختار است، افزود: زمانی که یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو در کشور تولید شد به سهامداران سود ۱۰ هزار تومانی پرداخت شد، حالا چطور انتظار دارند که در شرایط فعلی، صنعتی با کیفیت و سودده داشته باشیم؟

وی افزود: شرکتی مانند مپنا دارایی‌هایش را صرف اتوبوس برقی می‌کند در حالی که در کشور با کمبود برق روبه‌رو هستیم. هر بخش باید به مسائل خودش بپردازد و از صنایع باید حمایت درستی صورت گیرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: طلب قطعه سازان از خودروسازان صنعت خودرو مشکلات صنعت قطعه سازی هزار میلیارد تومان مدیریت صنعت خودرو ۶۰ هزار میلیارد صنعت خودروسازی دستگاه خودرو حال حاضر قطعه سازان قطعه سازی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۶۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست‌یابی به دانش فنی ساخت پلیمرهای نسوز در پژوهشگاه مواد و انرژی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، محمود شهریاری مدیرعامل این شرکت اظهار داشت: ما با رسیدن به دانش فنی ساخت پلیمرهای نسوز توانستیم قطعات مورد نیاز صنایع مختلف را طراحی و تولید کنیم که قیمت آن کاملاً مقرون به صرفه است و با یک سوم قیمت نمونه مشابه خارجی عرضه می‌شوند.

وی به مزیت این محصول تولید شده اشاره کرد و گفت: این محصولات در برابر آتش و گرمای زیاد نمی‌سوزند و تجزیه نمی‌شوند.

شهریاری افزود: دستگاه‌های خطوط شیشه، کاشی و سرامیک که به صورت اتومات هستند تکنولوژی بسیار بالایی دارند و با سرعت و دمای بالایی کار می‌کنند که این محصول با این ویژگی می‌تواند بسیار کاربردی باشد.

این پژوهشگر با بیان اینکه این دانش فنی برای صنایع مختلفی کاربرد دارد، گفت: علاوه بر صنایع شیشه و کاشی در حال گسترش این دانش فنی برای صنایعی با دمای بالا، به عنوان قطعات و ملزومات مربوط به کوره‌های عملیات حرارتی، چیدمان کوره‌ها، هیترها، بوته‌ها و به طور کلی تمام قطعاتی که کاربرد دما بالا دارند، هستیم.

گفتنی است، قطعات مختلف مورد استفاده در صنعت شیشه و کاشی با این دانش فنی بومی‌سازی شده است.

کد خبر 6098231

دیگر خبرها

  • استقرار ۵۰ درصد تولیدکنندگان شوینده در قزوین
  • دست‌یابی به دانش فنی ساخت پلیمرهای نسوز در پژوهشگاه مواد و انرژی
  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است
  • نویدکیا: با عزیزم و قربانت بروم نمی‌شود کار کرد!
  • راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه/ مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • موسیقی شمال خراسان سوژه ساخت یک آهنگ جدید شد
  • برنامه افزایش صادرات ایران‌خودرو به روسیه در سال ۱۴۰۳
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است