Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@13:05:38 GMT

قدرت دست تلویزیون است!

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۵۳۸۲۲

قدرت دست تلویزیون است!

تلویزیون نمی‌تواند از یک سو اعتراض مخاطبانش را به حذف چهره‌های مردمی نادیده بگیرد و به گزارشگرانی که صدا و دانش آنها مخاطب را آزار می‌دهد، میدان بدهد و بعد مدعی شود برای جلب رضایت مخاطبان چنین تغییراتی را در برنامه‌هایش به وجود آورده است.

به گزارش ایسنا، روزنامه شرق نوشت: «زور تلویزیون در ایران به بسیاری از مسائل در حوزه‌های مختلف می‌چربد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فارغ از نوع برنامه و حوزه تخصصی یا غیر تخصصی، صداوسیما به دلیل دولتی‌بودن و انحصارطلبی در فضای رسانه‌ای ایران می‌تواند به‌راحتی مواردی را که باب میلش نیست، حذف کند و به میل خود بسیاری از برنامه‌ها را تغییر دهد. این اتفاق دست‌ کم درباره ورزش و به‌ویژه فوتبال بسیار رخ داده است.

تلویزیون با حذف چهره‌های محبوب و میدان‌دادن به آدم‌هایی که یا تخصص ندارند یا آگاهی لازم را، موجی از نارضایتی مخاطبان را به جان خریده، ولی عجیب آن که اعتراض مخاطبان فوتبالی‌اش هم گوش شنوایی در این نهاد ندارد؛ چه‌بسا اگر داشت باید مدت‌ها قبل بسیاری از گزارشگران کنونی بازنشسته می‌شدند یا کارشان را در تلویزیون از دست می‌دادند. تلویزیون البته آن‌ قدر قدرت دارد که برنامه‌های سازمان لیگ فوتبال را هم تغییر دهد، به این امید که مخاطبان برنامه‌های ویژه‌ای را که می‌سازد هم از دست ندهد. نمونه‌اش همین بازی‌های امروز دو تیم پرطرفدار پرسپولیس و استقلال است.

در شرایطی که از پیش عنوان شده بود بازی استقلال – تراکتور و فولاد – پرسپولیس قرار است به ترتیب ساعت ۱۹:۵۰ و ۲۱:۳۵ برگزار شود، روز گذشته خبر رسید که بنا بر درخواست صداوسیما (!) ساعت این دو بازی تغییر کرده تا خللی در پخش ویژه‌برنامه یورو ۲۰۲۰ به وجود نیاید! این که تلویزیون به فکر علاقه‌مندان به فوتبال باشد و بخواهد برای آنها از طریق پخش بازی‌های زنده سرگرمی به وجود بیاورد، امر پسندیده‌ای است اما در داشتن چنین نیتی از سوی تلویزیون تردید است! در واقع تلویزیون نمی‌تواند از یک سو اعتراض مخاطبانش را به حذف چهره‌های مردمی نادیده بگیرد و به گزارشگرانی که صدا و دانش آنها مخاطب را آزار می‌دهد، میدان بدهد و بعد مدعی شود برای جلب رضایت مخاطبان چنین تغییراتی را در برنامه‌هایش به وجود آورده است.

سؤالی که در این ‌بین مطرح می‌شود، این است که آیا تلویزیون با دخالت در زمان پخش برنامه‌ها به فکر تیزرهای تبلیغاتی است یا مخاطب؟ اگر مخاطب که باز باید مسئولان این نهاد به همان موضوع بالا پاسخ دهند که چرا صدای مخاطب در مواقعی که به ضررشان است، شنیده نمی‌شود. از این مورد گذشته، برنامه بازی‌های لیگ برای پخش برنامه‌ای جابه‌جا شده که کم‌حاشیه هم نبوده است. ویژه‌برنامه یورو ۲۰۲۰ به‌تازگی با رسوایی ترجمه روبه‌رو و مشخص شده کسی که ادعا می‌کرده مترجمی چندزبانه است، در بیشتر موارد تخیلات ذهنی‌اش را به خورد مخاطب داده است؛ فاجعه‌ای آن‌ قدر تابلو که مجریان برنامه را وادار به توجیهی عجیب و در نهایت عذرخواهی کرد. البته اگر تیتر یکی از روزنامه‌های ورزشی که همین چند روز پیش بودجه این ویژه‌برنامه را هشت میلیارد تومان عنوان کرده بود، درست باشد، طبیعی است که درآمدزایی تبلیغاتی از کنار این برنامه نسبت به سلیقه مخاطب اولویت داشته باشد.

با وجود این، مشکل تلویزیون و فوتبال جدی‌تر از چیزی است که با چند دقیقه جلو و عقب‌کشیدن زمان بازی‌ها بشود برایش مصداقی پیدا کرد؛ اوج شاخ‌وشانه‌کشیدن تلویزیون برای فوتبال مربوط به بحث حق پخش تلویزیونی است که مهم‌ترین سهم درآمدزایی باشگاه‌ها را نمی‌پردازد. تلویزیون با استناد به نهادی که زیر نظرش فعالیت می‌کند، خود را ملزم به پرداخت حق پخش فوتبال نمی‌داند و تا همین یکی، دو سال پیش به‌ گونه‌ای رفتار می‌کرد که باشگاه‌های فوتبال باید از صداوسیما برای پخش بازی‌های فوتبال تشکر هم کنند! در نهایت فشار کنفدراسیون فوتبال آسیا و ایراداتی که بر حق باشگاه‌های ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا گرفته شده، صداوسیما را ملزم به رعایت معاهده‌ای کرد که بپذیرد پولی به‌ عنوان حق پخش به وزارت بدهد و آنها این مبلغ را بین باشگاه‌ها و فدراسیون‌ها تقسیم کنند؛ رقمی بسیار اندک و ناچیز که بعید است کفاف حداقلی را در باشگاه‌های فوتبال ایران دهد. زور تلویزیون البته زمانی بیشتر می‌شود که مانع از فعالیت‌های رسانه‌های خصوصی می‌شود و همه را در انحصار خود دارد. همین حالا اگر قرار باشد برنامه‌ای بر بستر IPTV ساخته شود، ابتدا باید از ساترا مجوز گرفته شود؛ ساترا هم که مستقیما زیر نظر صداوسیماست. در نتیجه اگر تلویزیون حس کند در فضای مجازی ممکن است رقیبی پیدا کند، در لحظه مانع از پخش برنامه‌های اینترنتی می‌شود.

نمونه‌اش هم کم نیست؛ بعد از مجوزندادن به برنامه اینترنتی عادل فردوسی‌پور، ساترا حتی اجازه پخش صحبت‌های علی کریمی که برنامه‌هایش برای ریاست فدراسیون فوتبال را در یک برنامه اینترنتی مطرح کرده بود، نداد. حالا در چنین شرایطی صداوسیما در برنامه‌های سازمان لیگ هم دست می‌برد و به مسئولان بعضا بله‌قربان‌گوی فدراسیون دستور می‌دهد تا ساعت بازی‌ها عوض شود تا خللی در برنامه ویژه‌ای که برای فوتبال اروپا ساخته می‌شود، ایجاد نشود. این که تلویزیون از چه زمانی دلسوز مخاطبان فوتبالی‌اش شده، امری است که همچنان مبهم و پیچیده است.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: صداوسيما برنامه ها برنامه ای باشگاه ها بازی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۵۳۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلویزیون «جام‌جم» را تعطیل کرد؟

«جام‌‌جم» مدتی است روی آنتن نمی‌رود؛ در حالی‌که بسیاری از جمله رئیس صدا و سیما اعتقاد داشتند وجود برنامه منتقدانه‌ای نسبت به خود رسانه ملّی لازم است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، برنامه تلویزیونی «جام‌جم» در 24 قسمت روی آنتن رفت. دوشنبه شب‌هایی که در شبکه یک منتظرِ مناظره و میزگردی جنجالی بر سر موضوعات مختلف بودیم. تا جایی که برخی از این موضوعات به گفت‌وگو با مدیران تلویزیون کشیده می‌شد.

از ماجرای نطق‌کشی و دستمزدهای عجیب و غریب تا نقد سریال‌های ضعیف و کم‌کیفیت که مورد نقد بسیاری قرار گرفت. نظرسنجی‌هایی که از یلدای پرهیاهو می‌گفتند و سلبریتی‌هایی که باید به چه صورت مدیریت شوند. همچنین خیلی از بحث‌های دیگر که به تعبیرِ بسیاری، نقدهای سازنده‌ای که جایِ خالی چنین بحث و اظهارنظرهایی مدت‌ها در تلویزیون خالی بود.

در حالی که از مدیر شبکه نسیم تا رئیس سیمافیلم و مدیران شبکه‌های چهار و کودک و نماینده‌ای از معاونت سیاسی صداوسیما و خیلی‌های دیگر به جام‌جم آمدند از آن طرف هم پای تهیه‌کنندگان، بازیگران و کارگردانانی همچون حامد عنقا، ایرج محمدی، مهدی فرجی و سیدجواد هاشمی هم به این برنامه باز شد.

از سلبریتی‌ها شروع کرد به حوزه کودک و نوجوان، مواجهه صداوسیما با بحران‌ها، سریال‌سازی و موضوعات روزی همچون ویژه‌های تلویزیون خصوصاً در یلدا پرداخت.

اما زمزمه‌هایی به گوش می‌رسید که انتقادات صریح و فضای تند و تیزِ مناظرات و گفت‌وگوهای این برنامه تلویزیونی به مذاقِ برخی از مدیران در صداوسیما خوش نمی‌آید. شاید از این جهت باشد که ماه رمضان و عید نوروز بهانه‌ای شد تا از «جام‌جم» فعلی موقتاً خداحافظی شود.

اینکه می‌گوییم موقت، چون برخی از برنامه‌ها در مقاطعی از تلویزیون کنار گذاشته شدند و با گروه و فضایی متفاوت‌تر برگشته‌اند. پیگیری خبرنگار تسنیم نشان می‌دهد پای برخی از مدیران برای جلوگیری از ساختِ «جام‌جم» با این فضای انتقادی تند و تیز و صریح که مورد استقبال بسیاری از هنرمندان و جامعه فرهنگ و هنر و حتی خود پیمان جبلی رئیس صداوسیما بود که از آن به عنوان نقدی سازنده یاد می‌کرد در میان است.

نگاهی به هیاهوی جدید درباره سریال «پایتخت»

باید دید «جام‌جم» با همین شکل و شمایل و گروه سازنده به آنتن تلویزیون برمی‌گردد با گروهی دیگر و متفاوت‌تر این اتفاق خواهد افتاد؟ اما هرچه هست تلویزیون در روزهایی که موضوع نظرسنجی و بحث مخاطب، سریال‌سازی درست و اصولی، ساخت آثار نمایشی با استفاده از تکنولوژی‌های نوین، تبلیغات در نمایش‌خانگی و بسیاری از موارد دیگر مطرح است جای چنین برنامه‌ای خالی است که می‌توانست با نقدهای کارشناسانش، نقشه راه بهتری را برای سیاستگذاری و مدیریت در تلویزیون ترسیم کند.

همان‌گونه که پیمان جبلی رئیس صداوسیما درباره این برنامه تلویزیونی گفته بود: یکی از موضوعاتی که در این میان مغفول مانده بود خود رسانه ملّی است که محل نقد بسیاری است و موافقان و مخالفان درباره موضوعات مختلف مرتبط با مأموریت‌های رسانه ملی وجود دارد. بنده از روز اول دغدغه‌ام این بود در همان ماه‌های اول وعده دادم برنامه‌ای در این خصوص روی آنتن خواهیم برد. آماده‌سازی این برنامه متأسفانه طول کشید من خودم از همکاران خودم گلایه کردم دیر شروع شد، مراحل پختگی خودشان را طی می‌کند و ان‌شاءالله با قدرت به کار خودش ادامه خواهد داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تلویزیون «جام‌جم» را تعطیل کرد؟
  • صحبت‌های گزارشگر تلویزیون درباره اسرائیل وسط بازی فوتبال
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز دوشنبه ۱۰‌ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات
  • چند حقیقت درباره نادر طالب‌زاده
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز یکشنبه ۹ ‌اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات
  • بازگشت «خوش نمک» به تلویزیون با مجریان جدید
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز شنبه ۸‌ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات
  • بدقولی کنداکتوری تلویزیون این بار با برنامه «هفت»
  • صعود شاگردان «مسعود شجاعی» با شکست مس
  • مستند «آقای خاص» کشتی برای اولین بار از تلویزیون